- 27 Ekim 2011
- 2.496
- 31
- 158
- Konu Sahibi emptychild
-
günaydın kızlar işlem ve mod konusundayım aşağıdaki soruyu bilemedim :26:
X@Y=XY+X
X*Y=XY+Y
işlemine göre 3@5=1*a ifadesini sağlayan a değeri kaçtır?
cevap 9
A=2[SUP]65[/SUP] olduğuna göre A nın 9 ile bölümünden kalan kaçtır?
cevap: 5
canim burada 2nin teker teker uslerini alip 9 a bolucez.kalan 1 oldugunda o sayiyi mod aliyosun..
2uzeri 3 e kadadr 9 a bolunmuyo..o yuzden geciyoruz.
2uzeri4=2x2x2x2=16........... 16:9 kalan 7 oldu..
2uzeri5=2x2x2x2x2=32.......... 32:9 kalan 5 oldu..
2 uzeri6=2x2x2x2x2x2=64........64:9 kalan 1 oldu..o yuzden mod6yi alicaz..
65=?(mod6)
65:6 oldugunda kalan 5 olur..
isallah anlatabilmisimdir..
ilk baştaki miktara 100 dersek 100/3 kadar su ekliyo ama sonrasını yapamadım???*
kızlar şu sorularıma bakar mısınız?
1- a ve b birer tamsayı, a kare + b kare <eşit 4 ise kaç farlı (a,b) sıralı ikilisi vardır ? (13)
2- bir soruyu metinin ve muaratın çözebilme olasılıkları sırasıyla 1/3 ve 2/5 dir. buna göre, sorunun sadece biri tarafından çözülebilme olasılığı kaçtır ? (7/15)
anlatırsanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim..
selamlar
üç basamaklı rakamları farklı kaç farklı sayı yazılabilir?
cevap:648
kızlar ben sanırım matematiği hepten unutmuşum.. sözel çalışmaktan mata pek bakmamışdım şimdi sınava çok az kaldı napcam bilmiyorum.. şu soruları bana allah rızası için anlatın ya :18::18::18:
3- dört basamaklı a3b2 sayısının 17 ile bölümünden kalan 15 old göre dört basamaklı a1b4 sayısının 14 ile bölümünden kalan kaçtır ? (4)
4- (x-2)! + (6-x)! alabileceği farklı tamsayıların toplamı ? (36)
5- lx+4l - lx-4l alabileceği kaç farklı tamsayı değeri vardır ? (17)
6- x[SUP]2[/SUP]+6x-10=0 denkleminin bi kökü a ise , (a-1)(a+1)(a+5)(a+7) kaçtır ? (45)
:18::18::18: yardım lütfeeeeeen..
Ay bu sorulara çok sinirlendim bak şimdiiii
aynen canımyargının deneme kitabı var ondan çözüyorum ama bana çok zor geliyo psikolojimi bozdu bu sorular yapamıyorum yapamıyuorum :18:
sanırım yargı biraz kasıyor :2: inş sınavda böyle olmasBende sipariş verdim yargı 20li denemeyi böyle gıcıksa bilemedim yani :) Biraz daha uğraşıcm kolay gibi duruyo ama yapamadım işte yapamadım :2:
sanırım yargı biraz kasıyor :2: inş sınavda böyle olmas
ay canım ne kadar güzel anlatmışsın ben de böyle birşeyler düşündüm ama sonuç farklı çıktı yapamadım çok teşekkür ederim.Burda permütasyon gibi çözelim. _ _ _ 3 basamağımız var. ve bizim 10 tane rakamımız var ancak 0 başa gelemez çünkü o zaman 3 basamaklı olmaz. Birde rakamları farklı dediği için her basamakta bir rakam eksilmeli yoksa hepsi farklı olmaz.
Şimdi yüzler basamağına 123456789 ---> 9 tane seçenek. bunlar birini yazdığımızı farzedersek onlar basamağına geldiğimizde bunlardan biri silmemiz lazım ki rakamları farklı olsun.
Onlar basamağına 123456780 ( 9u yazdığımı farzedip bir tane eksilttim ancak buraya 0ı da koyabilirim yani sıfırı ekliycem.) Burda da 9 seçenek oldu.
Birler basamağına da 12345678 Burdada 0ı koyduğumu farzedip bir tane eksilttim.
Burdaki seçenekleri çarparız. 9*9*8=648 olur. Umarım anlatabilmişimdir bu konuları yüzyüze bile anlatamazlar netten ne kadar anlarsan canım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?