- Konu Sahibi emptychild
-
selam kızlar
Hasan her gün bir önceki gün çözdüğü soru sayısının 2 katı kadar fazla soru çözerek bir test kitabındaki tüm soruları 4 günde bitirmiştir. kitapta toplam 640 soru olduğuna göre Hasan yalnızca 3.gün kaç soru çözmüştür?
cevap 144
yok aynı mantıkla başka soru yapayım dedim yine olmadıbir saat uğraşıyorum
her gün bir önceki okuduğu sayfa sayısının 2 katından 4 eksik sayfa okuyan bir öğrenci 4 günde 406 sayfalık bir kitabı bitiriyor.
öğrenci 3.gün kaç sayfa kitap okumuştur?
cevap 108
tamam canım gayet güzel anladım çok teşekkür ederim Allah gönlünün muradını versin bana yardımcı oluyorsun.
hım şimdi anladım canım ben bu 2x-2 leri paranteze almamıştım ondan yapamamışım. çok sağol ya Allahım başını ağrıtmasın. iyi akşamlar.
bir lokantada her masaya 5er bardak bırakıldığında 10 bardak artıyor her masaya 7şer bardak bırakıldığında ise bir masaya 4 bardak kalıyor ve bir tane masa da bardaksız kalıyor.
Her masada 4 kişi olduğuna göre , bu lokantada kaç kişi vardır?
bu soruyu yapamadım yardımcı olursanız sevinirim:) cevap:40 mış
o zaman soruyorum :)
sevgi'nin 4 yıl sonraki yaşı melih'in bugünkü yaşının 3 katıdır.melih'in 2 yıl sonraki yaşının 2 katı sevginin bugünkü yaşıdır.buna göre sevgi ile melih in yaşları farkı kaçtır ?
şimdiden tşk.
gben
g.g.g. teşekkürler.... Allah razı olsun...aslında yaş problemlerinde zorlanmıyorum ama yapamadığım sorular oluyor bir tane daha
üstün ile özdemir in 3 yıl sonraki yaşları toplamı 3 yıl önceki yaşlarının farkının 14 katıdır.üstün 8 yaşındayken özdemir 4 yaşında ise özdemir in bugünkü yaşı kaçtır ?
bide bu var ...üç kardeşin yaşları toplamı 49 ,büyük kardeşi ile küçük kardeşin yaşları farkı 9 dur.ortanca kardeş büyük kardeşin yaşına geldiğinde üç kardeşin yaşları toplamı 64 olduguna göre küçük kardeşin bugünkü yaşı kaçtır ?
çok tşk nergis son soru karışıkdı zor anladım neyseki yaş problerini bitirdim geldik yüzde yeya ben nasıl anlıcam yüzde problerini bi öneriniz varmı sayı kesir yaş daha kolay geliyo bana gerisi yalan :)napcam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?