Kpss ve yıkılan hayallerim

Belki linç yiyecegim ama bunu son zamanlarda daha cok düşünür oldum. Bu öğretmenlerin atanma hevesi nolcak böyle ya? Sadece memur olmak için öğretmenlik yazıyor çoğu kişi.
Benim bölümüm yilda 1 elin parmaklarını geçmez atama sayısı. E benim meslektaşlarımda isyan etsin o zaman?
20 bin nerde 5 atama nerde? Abartmıyor musunuz gerçekten

Alıntı yapmayın demişsiniz ama dayanamadım :)

Çok taktir edilesi bir davranış. Birçok insandan çok daha hakediyorsunuz atanmayı hocam.
Günümüzde en basit bölümden mezun olan üniversite mezunu bile düşük işlerde düşük maaşlarda çalışmam diyip işleri küçümsüyor. Siz bulaşıkçılık bile yapardım diyorsunuz, diyorum ya helal olsun. Ülkenin sizin gibi öğretmenlere çok ihtiyacı var. Keşke sadece yüksek puan alan değil de işini hakkıyla yapabilecek olan öğretmen olsa. Umarım birgün sizi eğitim kurumlarında görebiliriz, başarılarınız daim olsun.

Konu sahibi vazgeçmeyin, evet çok zor biliyorum ama umutsuzluğa kapılmayın. Belki böyle olması daha hayırlı oldu, biliyorum anlayamıyorum sizi ama üzülmeyin. Umarım gelecek yıllarda hakkınız fazlasıyla verilir.

Haklısınız.
Ama neden hala eğitim fakülteleri öğrenvi sayısını artırarak devam eder bilemiyorum
Hatta fen edebiyat bölümleri de formasyon alıyor hoop her sene yüzbinlerce mezun

Mezun olanlar tabiki atanmak ister öğretmenlik mezunu adam ne yapsın ki

Ama birkaç yıl içinde belki öğretmen ihtiyacı kalmayacak.
Yök neden kontenjanları azaltmaz anlamıyorum fikri olan varsa yazsın lütfen çünkü gerçekten mantıklı hiç bir açıklama bulamıyorum

Öyle cnm maalesef ögretmenlik okuyup devlete atanma fikri öyle ağır basıyoki intiharlar, isyanlar alıp başını gidiyor. Sanki devlet demişki her öğretmeni memur yapıcaz.
Gencecik insanlar ölümden bahsediyor. Bu zayıf psikolojiyle çocuklarımıza ne öğreticekler? Bilemiyorum.
Yine de haklarında hayırlısı olsun.

Para kazanıyor çünkü ve seni kredilerle borçlandırıyor. Senin geleceğin onun umrunda mı? Atanmışsın, atanmamışsın. binlerce öğrenci alması demek paranın dönmesi demek.

Sanki bütün mezunları iş sahibi yapıyorlar gibi hala üniversite açıyorlar haklısınız
Ama her okuyan atanmak ister. Bende atanmak istiyorum ama yok napiyim yani kendimi yerden yere ayıp hergün aglayim mi yok napiyim.
Ihtiyaç kadar bölüm açılsa ne kadar güzel olur
Boşuna okumamış oluruz bizlerde

Kuzenimden dolayı atama sayısı bekleme sürecini biz de dolaylı takip ediyorduk Açıkçası bu pandemi döneminde okullar hala tam açılmamış ve öğretmenler bir senedir evde yatıyor algısı topluma yerleşmişken 60 bin mümkün görünmüyordu. Devletin gerçekleri var şuan yüzbinlerce kişi pandemi yardımı alıyor. Ekonominin durumu ortada.
Bir de yakında seçim yoksa çok yüksek sayılarla alım yapmıyorlar. Böyle de bir durum var.
İnşallah seneye atanırsınız.

Heves değil yani olanlar tabi ki vardır. Ama mesela ben Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim okurken atamalarımız iyiydi. Ne zaman son sınıfa geçtim atama kontenjanını komik bir şekilde düşürdüler. Şaka gibi baraj dersi 300 lerde atama yapıyor. Tarih de keza öyle Bakıyoruz Arapça, Din dersi branşları yüksek tabi atansınlar ama tarih, coğrafya, edebiyat dururken bu branşların yüksek olması şaka gibi halbuki boşluk var ama ücretli ile dolduruyorlar. Öğrencilere bu kişilerden çok öğretmenlik okumayan başka meslekler ders veriyor. Verdikleri maaşda belli yol parası oluyor. Sonra bu öğrenciler neden tarihini bilmiyor, diğer branşlarda kötü diyoruz. Sınıf öğretmenleri iyi atama yapılırken branş hocalarının ataması yapılmıyor. Üstüne sınıf öğretmenleri benim okuduğum eğitimini aldığım bölümümden öğretmenliğe geçiş yapabiliyor. Bu bölümü okuyana 300 iken sınıfçılar 500 700 küsür kontenjan açılıyor.O bölümü bitireni değil bile isteye başka branş okumuş öğretmen benim branşıma geçiyor. Zaten atanmadıysan sana öğretmen gözüyle bile bakmıyorlar. Burda bile özelde çalıştığım için sen öğretmen değilsin atan sonra ol diyenler var

Arada mesajlarına denk geliyordum, demek edebiyat öğretmeni olduğun için sevmişim seni ben de edebiyatçıyım ama memur olarak atananından

Beni anladığın için çok mutlu oldum gerçekten. Her öğretmen bu psikolojiye giriyor. E bizlerde istiyoruz ama yok ne yapalım
Intihar edenler veya düşününler genelde öğretmen ler. Nedir bu atanmak merakı cidden herkese okurken söz veriliyorda sözünde durulmuyor gibi davranılıyor.

Herkes okuduğu mesleği yapmak ister. Onca yıl öğretmenlik oku sonra git bankacı ol, kel alaka Ama mecbur kalınca oluyorsun işte. Ben de öğretmenim ama baktım olmuyor, memur olarak atandım. biraz hedefi genişletsen mi acaba konu sahibi?

Öğretmen veya memur değilim atama işleriyle hiç ilgim yok ama yaşadığınız yıkımı tahmin edebiliyorum. Fakat ağlamakla sızlanmakla bir yere varılmıyor. Şimdi kendinize toparlanmak için biraz süre verin, güzel bir diziye başlayın, gülün, eğlenin. Sonra da kendinizi hazır hissettiğinizde yeniden sınavınıza hazırlanmaya başlayın. Sil baştan başlamayacaksınız zaten temeliniz var şu an her şey çok daha kolay olacak bunu düşünün.

Bende nerdeyse olucaktım vazgeçtim ya öğretmenlik benim için hayatımın vazgeçilmezi başka bir meslekte mutlu olamam. Atanana kadar devam özelde
valla alımlar çok az. Din kültürü 2 bin, sınıf 3 bin, İngilizce 2 bin derken edebiyat 300-500 Bu alınacak 20 binin de eminim 10 bini mat, din, İngilizce, sınıfa gidecek. Allah yardımcın olsun. Mutlu olduğun yerde kal

Genelde öğretmenliği (bölümünü ve mesleğini sevenleri kesinlikle ayırıyorum) haftasonu tatili, yaz tatili, bayramlar vs var devletede sırtımızı dayarsak bizden iyisi olmaz diye tercih ediyorlar. Malesef cok tanıdım böyle kişiler.
Eğer açık varsa tabiki acik kapanmalı ama sadece sizler yoksunuz aslında bunu söylemek istemistim. Atanamıyoruz diye intihar edecek psikolojiye girmek cok saçma degil mi? Bizlerde atanamıyoruz ama başka yerlerde çalışıyoruz ne yapalım
Özelde çalışanlarda öğretmen, ücretli çalışanlarda. Biz öğretmen olmayanlar inanın sizlere saygımız sonsuz biz sizlere atanmışsimiz veya atanmamissiz gözüyle bakmiyoruz ki. Ama genelde bunu atanan öğretmenler yapıyor sizlere bu daha üzücü.

Atanamayan ögretmenlere çok üzülüyorum ama elden bişey gelmiyor 9 senedir atanamayan arkadaşım var avm de çalışıyor ama belli olmaz belki de atanırsın

Keşke 500 olsa nerdeee Hayırlısı diyorum hayırlısı ne zaman ise o zaman olsun. Bir arkadaşım ikinci üniversitesini bizim bölümümüzde okumuştu. Tabi biz alt sınıfıydık bu sene 33 yaşında atandı. Bu yüzden yaşı problem etmiyorum. Hayırlısı benim için ne zaman ise o zaman olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…