- 26 Nisan 2020
- 63
- 91
- 38
- Konu Sahibi Mikrokosmos
-
ben de öğretmenlik mezunuyum. açıkcası baştan beri 60 bin atama olacağına zaten inanmadım ama 40 bin belki olabilir diyodum zaten hiçbir türlü atanamıyorum ondan dolayı hayal kırıklığı yaşamadım. seneye için çalışacak umudum ve gücüm kalmadı sadece. tüm alanlardan hepsini neredeyse doğru yapmamızı bekliyolar galiba atamak içinBugün tüm öğretmenlikler için sadece 20.000 atama yapılacağı açıklandı. Gözyaşlarıma engel olamıyorum. Zaten normalde bile yeterli alan bir bolume sahip değilim bir de üstüne bu korkunç sayı. Ailem bana kizamadi bile. Zaten bir atama bile nerdeyse 1 yıl sonra yapılıyor. Biz 60 bin hadi onu geçtim 40 bin beklerken bu sayı tüm hayallerimi yıktı. Bir de onca zaman umut verildi. Tüm psikolojim bozuldu. Şu zamanda gidip dışardan is bulmak zaten pandemi yüzünden imkansiz. Biliyorum bir çare bulamazsınız ama sadece içimi dökmek istedim.
60 bin hadi çok dedim ama öyle bir konuştuklar ki biliyorsunuz çok çabalıyoruz iyi sayı vereceğiz minvalinde...Şimdi bu 20 bin sadece şaka gibi bir açıklama. Gerçekten yıkıldim. kendimde bir daha başlayacak gücü bulamıyorum. Gidip kendimi atacağım sonunda o olacak. Geçen yıl babamin 2 kere ölümden dönmesi annemin ameliyati ve acıları sonra ablamın sıkıntıları ve tüm bunlar yanında kpss derken kendimi bitmiş hissediyordum ama şu son darbe olduben de öğretmenlik mezunuyum. açıkcası baştan beri 60 bin atama olacağına zaten inanmadım ama 40 bin belki olabilir diyodum zaten hiçbir türlü atanamıyorum ondan dolayı hayal kırıklığı yaşamadım. seneye için çalışacak umudum ve gücüm kalmadı sadece. tüm alanlardan hepsini neredeyse doğru yapmamızı bekliyolar galiba atamak için
Rakam çok da düşük değil sanki ya da çok şey değişmiş ben bi süredir alım sürecini takip etmiyorum. 2011 de atanmıştım toplam 8 bin alım olmuştu tüm branşlardan. Ben de doğuya doğru yol almıştım her yere giderim seçeneğini işaretleyip.Bugün tüm öğretmenlikler için sadece 20.000 atama yapılacağı açıklandı. Gözyaşlarıma engel olamıyorum. Zaten normalde bile yeterli alan bir bolume sahip değilim bir de üstüne bu korkunç sayı. Ailem bana kizamadi bile. Zaten bir atama bile nerdeyse 1 yıl sonra yapılıyor. Biz 60 bin hadi onu geçtim 40 bin beklerken bu sayı tüm hayallerimi yıktı. Bir de onca zaman umut verildi. Tüm psikolojim bozuldu. Şu zamanda gidip dışardan is bulmak zaten pandemi yüzünden imkansiz. Biliyorum bir çare bulamazsınız ama sadece içimi dökmek istedim.
evet gerçekten umut verici konuşmuşlardı büyük ihtimalle ek atama da olmayacak. ben kasım ayından beri çalışıyordum zaten kesin atanamam diye ama bu sayıyı şimdiye kadar söylememeleri ayrı bir saçmalık zaten. kendimi atacağım falan demeyin lütfen herkes yıprandı ama çalışmak dışında bir seçeneğimiz yok maalesef. 5 buçuk ay var sınava zaten temeliniz vardır baştan başlayarak ve düzenli çalışmayla atanacak puanı alabilirsiniz. branşınız ne bu arada60 bin hadi çok dedim ama öyle bir konuştuklar ki biliyorsunuz çok çabalıyoruz iyi sayı vereceğiz minvalinde...Şimdi bu 20 bin sadece şaka gibi bir açıklama. Gerçekten yıkıldim. kendimde bir daha başlayacak gücü bulamıyorum. Gidip kendimi atacağım sonunda o olacak. Geçen yıl babamin 2 kere ölümden dönmesi annemin ameliyati ve acıları sonra ablamın sıkıntıları ve tüm bunlar yanında kpss derken kendimi bitmiş hissediyordum ama şu son darbe oldu
kaç mezunusunuz?sınava ilk girişiniz mi?60 bin hadi çok dedim ama öyle bir konuştuklar ki biliyorsunuz çok çabalıyoruz iyi sayı vereceğiz minvalinde...Şimdi bu 20 bin sadece şaka gibi bir açıklama. Gerçekten yıkıldim. kendimde bir daha başlayacak gücü bulamıyorum. Gidip kendimi atacağım sonunda o olacak. Geçen yıl babamin 2 kere ölümden dönmesi annemin ameliyati ve acıları sonra ablamın sıkıntıları ve tüm bunlar yanında kpss derken kendimi bitmiş hissediyordum ama şu son darbe oldu
tıp harç hiç bir mesleğin iş garantisi yok.herkes çabalıyor yıllarca.branşlarından bambaşka işlerde çalışanlarda fazla.öğretmenlik mezunu diye illa kamuda öğretmen olacak diye bir şey yok.20 bin bence çok iyi bir rakam çoğu bölümden mühendislik vs alım bile olmuyor devletin sınırları belli
Memurluktan öğretmenliğe geçiş var mı ? Nasıl oluyor o işBen 10bin kişi alınsa da gidecek durumdaydım. Ama 20bin alıma ben de üzüldüm en azından 40 olsaydı. Düz memurluklar sadece bir sınavla alırken öğretmenliklerin 3 sınavla alması fiyasko. 60 a zaten hiçbir zaman inanmadım. Alımı az olan bir bölümse başka alana yönelmeyi deneyin. Daha sonra memurluktan öğretmenliğe geçersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?