- 2 Mayıs 2019
- 129
- 209
- 33
- Konu Sahibi Mikrokosmos
O kadar iyi anlıyorum ki seni. İnsanın kendini başarısız, değersiz hissetmesi kadar kötü bir şey yok. Bu yıl 82.6 puan aldım. Alanımda 397. yim. P10 sıralamasında ise 15 binlerdeyim. Ancak atanamayacağım çünkü branş dağılımları asla adaletli değil. Geçen yıl 200-300 kişi atandı bölümümden. Her yıl maalesef alımlar düşüyor. Aslında 20 bin alımı Kasım gibi açıklasalardı bizim için çok büyük hayal kırıklığı olmayacaktı. En azından ek atama vs. gibi düşüncemiz olacaktı ancak şu an zaten 2021 Kpss'ye 5 ay kaldı. Ek atama gelmesi de hiç mümkün gözükmüyor. Ben bu durumları bildiğim için üniversite okurken bölümümün atamasının az olması durumuna karşı önlem alarak çift anadal yapmaya başlamıştım. Şu an hala çift anadala devam ediyorum, seneye ondan da mezun olacağım. Başka bir bölüm okumak bir miktar rahatlama veriyor insana, çap yaptığım bölüm sınıf öğretmenliği çünkü. Atamaları yüksek en azından. Bence yıllarca sadece Kpss için uğraşmak yerine tekrar ataması yüksek bir bölüm okuyabilirsiniz. Kpss'yi bırakın demiyorum tabi ki ancak sınava girerken tek umudumuz bu bölümden atanmak düşüncesi de insanı gereksiz strese sokarak sınavın kötü geçmesine sebep oluyor. Bunun yanında temelinizin olması büyük şans. 5 aylık sağlam bir programla bu yıl şansınızı tekrar deneyebilirsiniz.Bugün tüm öğretmenlikler için sadece 20.000 atama yapılacağı açıklandı. Gözyaşlarıma engel olamıyorum. Zaten normalde bile yeterli alan bir bolume sahip değilim bir de üstüne bu korkunç sayı. Ailem bana kizamadi bile. Zaten bir atama bile nerdeyse 1 yıl sonra yapılıyor. Biz 60 bin hadi onu geçtim 40 bin beklerken bu sayı tüm hayallerimi yıktı. Bir de onca zaman umut verildi. Tüm psikolojim bozuldu. Şu zamanda gidip dışardan is bulmak zaten pandemi yüzünden imkansiz. Biliyorum bir çare bulamazsınız ama sadece içimi dökmek istedim.