Kpss ve yıkılan hayallerim

Bugün tüm öğretmenlikler için sadece 20.000 atama yapılacağı açıklandı. Gözyaşlarıma engel olamıyorum. Zaten normalde bile yeterli alan bir bolume sahip değilim bir de üstüne bu korkunç sayı. Ailem bana kizamadi bile. Zaten bir atama bile nerdeyse 1 yıl sonra yapılıyor. Biz 60 bin hadi onu geçtim 40 bin beklerken bu sayı tüm hayallerimi yıktı. Bir de onca zaman umut verildi. Tüm psikolojim bozuldu. Şu zamanda gidip dışardan is bulmak zaten pandemi yüzünden imkansiz. Biliyorum bir çare bulamazsınız ama sadece içimi dökmek istedim.
O kadar iyi anlıyorum ki seni. İnsanın kendini başarısız, değersiz hissetmesi kadar kötü bir şey yok. Bu yıl 82.6 puan aldım. Alanımda 397. yim. P10 sıralamasında ise 15 binlerdeyim. Ancak atanamayacağım çünkü branş dağılımları asla adaletli değil. Geçen yıl 200-300 kişi atandı bölümümden. Her yıl maalesef alımlar düşüyor. Aslında 20 bin alımı Kasım gibi açıklasalardı bizim için çok büyük hayal kırıklığı olmayacaktı. En azından ek atama vs. gibi düşüncemiz olacaktı ancak şu an zaten 2021 Kpss'ye 5 ay kaldı. Ek atama gelmesi de hiç mümkün gözükmüyor. Ben bu durumları bildiğim için üniversite okurken bölümümün atamasının az olması durumuna karşı önlem alarak çift anadal yapmaya başlamıştım. Şu an hala çift anadala devam ediyorum, seneye ondan da mezun olacağım. Başka bir bölüm okumak bir miktar rahatlama veriyor insana, çap yaptığım bölüm sınıf öğretmenliği çünkü. Atamaları yüksek en azından. Bence yıllarca sadece Kpss için uğraşmak yerine tekrar ataması yüksek bir bölüm okuyabilirsiniz. Kpss'yi bırakın demiyorum tabi ki ancak sınava girerken tek umudumuz bu bölümden atanmak düşüncesi de insanı gereksiz strese sokarak sınavın kötü geçmesine sebep oluyor. Bunun yanında temelinizin olması büyük şans. 5 aylık sağlam bir programla bu yıl şansınızı tekrar deneyebilirsiniz.

Örnek teşkil eder mi bilemiyorum ama ben tıp okurken okulu bırakıp sosyal bilimci olmak istiyorum diye tekrar üniversite sınavına girdim. Türkiye derecem var ama puanım kesildiği için istediğim üniversitede istediğim bölüm olmamıştı. Başka bölüm yazıp sonra 4.00 ortalama ile yatay geçiş yaptım. Ailem beni evlatlıktan reddedecekti neredeyse 🤣
Hedefimde kamuda sınav süreci 1,5 sene süren yılda 30 kişinin anca alındığı bir kariyer memuriyetiydi. Herkes torpilsiz asla giremezsin diyordu (mülakat var). Mezun oldum yüksek lisansa başladım ki alternatifim olsun. Sonra ar gör oldum falan aynı zamanda bu kurumun sınavına girdim mülakatta elendim. Bir dahaki sene tekrar denedim. Hiç ummadığım bir anda kazandım. Hep hayalim buydu. Olmazsa gözüm açık giderim dediğim bir şeydi. Şuan hayalimdeki mesleği yapıyorum çok şükür.

Azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz. Vazgeçmeyin 💪💪

“Sınavları var’’ derken sanki geçiş için ona özel ayrı bir sınav varmış gibi yazmışsınız ama memurlar da öğretmen olarak atanabilmek için tekrar Kpss’ye giriyor. Üç sınavdan da yeterli puanı alması gerekiyor. Memur olup tekrar hazırlanabilir tabii, o ayrı.
Yok yok kpss ye girildiğini biliyorum. Belli şartlar yok mu çat diye bırakılabiliyor mu onları bilmiyorum. Belli bir sene memurlukta çalışıması vs gerekiyor diye biliyordum ben

Yok yok kpss ye girildiğini biliyorum. Belli şartlar yok mu çat diye bırakılabiliyor mu onları bilmiyorum. Belli bir sene memurlukta çalışıması vs gerekiyor diye biliyordum ben
Kurumun izin vermesi gerekiyor. Onlar onay vermeden istifa edemez. Bazıları adayken bile istifa edebiliyor, bazıları mutlaka adaylığın kaldırılmasını bekliyor. Polislerde prosedür daha farklı vs. Ama Kpss’ye girip yüksek puan almak zorundalar, bu kesin. :(

Kurumun izin vermesi gerekiyor. Onlar onay vermeden istifa edemez. Bazıları adayken bile istifa edebiliyor, bazıları mutlaka adaylığın kaldırılmasını bekliyor. Polislerde prosedür daha farklı vs. Ama Kpss’ye girip yüksek puan almak zorundalar, bu kesin. :KK43:
Ben bu yüzden yüksek puan aldığımda le korkudan girmek istemedim. Ya atanma durumum olursa kurum onay vermez vs diye. Hayırlısı bakalım 🙏🏼

Bazen bizler göremiyoruz ama herşeyin bir vakti ve zamanı var. Yaşadığımız hergün rızkımız kesilmemiş demektir. denemeye devam edin. Ama hayatta başka planlarınızda mutlaka olsun

Ben sağlıkçıyım 87,7 puanla bölümümün 503. süyüm ben de 5 aydır bekliyorum bu pandemi döneminde en çok sağlıkçılara ihtiyaç varken işsiz güçsüz evde oturuyorum.

20000 alım az değil açıkçası. Atanma açısından en şanslı mesleklerden birine sahipsiniz. İlk andaki üzüntünüzü anlıyorum ama kabul edip daha çok çalışmaktan başka yapacak bi şey yok. Yıkıldım kalkamıyorum tarzı dramalar yaratmayın kendinize. Hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz dayanıklı olup çabalamaktan başka çare yok malesef.

Keşke her mezun kendi bölümünde çalışabilse ama olmuyor.
0 kontenjan verilen bölümler oluyor.
Sayı az diye üzülmek yerine siz o kontenjana girmelisiniz ya da bir b planı yapın.
Eşim atanamayan öğretmenlerdendi. Kpss ye çalışıp iyi puan aldığı yıl kontenjan vermediler. B planına geçti.
Diyeceğim o ki ölüm yok ucunda. İntihar gibi düşünceleri atın aklınızdan. Ya dereceye kasın ya da yeni bir yola çıkın...

Yine öğretmenlikte binli rakamlarda alım yapılıyor diğer bölümlerde şaka gibi kontenjan açtılar. İnsan 4 yıl üni verdiği emeğine mi harcadığı paraya mı kpss sürecini zor zoruna geçip atanamamasına mı yansın. Max 10 yıl önceki atama puanlarına bakıyorum çok rahat 70 li puanlarda atanmışlar. Her geçen yıl puanlar rekora koşuyor. Tek ümidini kpss bağlamamak gerekiyor yoksa psikoloji kalmaz

Sanırım bu psikolojiden çıkmak için önce bütün ümidi kesmek gerekiyor. Ben gerçekten elimden geleni yaptiktan sonra olmayinca vazgeçtim.

Olanda 1 hayir . Olmayanda bin hayir derler. Napalim...

Ben de çok çok ağladım, intihar etmeyi düşündüm. Ne yapacağımı bilemez haldeydim.

Çok çalışıp sonuç alamadım. Öğretmenim ben de. Özelde çalışmıştım.

Neyse . Değil atanma puanını tutturmak yakınına bile gelemiyordum
Vazgeçtim.m.

Çünkü okumak demek illaki para kazanmak değildir. Öncelikle sakin olun

Çok dua ettim. Ben illaki öğretmenlik yapmaliyım diye düşünmüyordum. Ben eğitimliyim bu benim icin asİl önemli konu.

Sonra para kazanmak istedim. Az ya da çok fark etmiyordu. Mutlaka kazanmalıydım.

Bulaşıkçılık bile yapabilirdim. Bana bir mesleğin statüsü fark etmez. Bulaşık yıkamak da bir iştir. Yıkarım. Zerre miktarı zoruma gitmez.

Ama babamla eşim benim bu arzuma kırıldı.

Ben de el becerimi ticarete dönüştürdüm. Instagramdan ürün satıyorum. Işlerim cok Iyi gidiyor. Yardımcım da var. Kazancım güzel.

Ha devamli bir iş değil belki ama şimdilik bana yetiyor belki de benim yolum budur.

Kafam rahat en azından. Allah hepimize hayırlı kapilar açsın.

Elinizden geleni yapın. Gerisini Allaha bırakın.

Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık, diyor. Çabalayın.

Ve hayirlisina rızagösterin.

merhaba instagramdan ne satıyorsunuz merak ettim

20 bin bence çok iyi bir rakam çoğu bölümden mühendislik vs alım bile olmuyor devletin sınırları belli
20 bin çok iyi bir rakam değil Istanbul'da sadece 28 bin norm açığı var. Devletin sınırları belli kısmına da katılmıyorum eğitim fakültesi açıp öğretmenlik vaat edip sonra "senin çocuğun da öğretmen olmayiversin otur otur" demek karşındaki kişiye sövmek demektir.

Artık günümüzde lisans okumak mantıklı değil maalesef. Devlet kadrolarına onlisanstan daha çok atama yapılıyor. Sadece sorun öğretmenlik de değil birçok lisans mezunu çareyi askerlik polislik gibi mesleklerde aramak zorunda kalıyor.

20 bin çok iyi bir rakam değil Istanbul'da sadece 28 bin norm açığı var. Devletin sınırları belli kısmına da katılmıyorum eğitim fakültesi açıp öğretmenlik vaat edip sonra "senin çocuğun da öğretmen olmayiversin otur otur" demek karşındaki kişiye sövmek demektir.
Herkes devlette mı çalışmak zorunda diğer meslekler ne yapsın ozaman 20 alım olan bölümler var yarış hızlı yapacak bişey yok ben bu yok olecem intihar etmek söylemlerini yanlış buluyorum gidin onkoloji koridorlarında bir bakın eğitimin kalitesi çok öğretmenle belli olmaz fakülteler açılır okuyan okur kimseye zorla bişey yaptırmiyorlar

merhaba instagramdan ne satıyorsunuz merak ettim
Bir iki ürün ekleyeyim sizin için. Salon takımları, tablolar, havlular,yatak odası takimları, runner ..
. Çeyizlik ürünler vs.

IMG_20210214_210218_997.webp
IMG_20210206_221642_751.webp
IMG_20210205_134955_611.webp
IMG_20210131_225034_782.webp
IMG_20210128_235941_778.webp
IMG_20201123_151607_654.webp
IMG_20201107_211502_772.webp
IMG_20201023_153739_428.webp

Yine öğretmenlikte binli rakamlarda alım yapılıyor diğer bölümlerde şaka gibi kontenjan açtılar. İnsan 4 yıl üni verdiği emeğine mi harcadığı paraya mı kpss sürecini zor zoruna geçip atanamamasına mı yansın. Max 10 yıl önceki atama puanlarına bakıyorum çok rahat 70 li puanlarda atanmışlar. Her geçen yıl puanlar rekora koşuyor. Tek ümidini kpss bağlamamak gerekiyor yoksa psikoloji kalmaz

2016 KPSS de aldığım puan ile branşımda 400 civarı idim atanabileceğim yerler vardı

2018 de bir puan arttı ama sıralamam 700 civarı oldu

2020 de üstüne iki puan ekledim 87 üstü puanım var hatta genelde 12bin civarı ama branş sıralamam 1700 küsürlerde

Her yıl giren artıyor talep artıyor ama alım 50-70 civarında

Sanırım bu psikolojiden çıkmak için önce bütün ümidi kesmek gerekiyor. Ben gerçekten elimden geleni yaptiktan sonra olmayinca vazgeçtim.

Olanda 1 hayir . Olmayanda bin hayir derler. Napalim...

Ben de çok çok ağladım, intihar etmeyi düşündüm. Ne yapacağımı bilemez haldeydim.

Çok çalışıp sonuç alamadım. Öğretmenim ben de. Özelde çalışmıştım.

Neyse . Değil atanma puanını tutturmak yakınına bile gelemiyordum
Vazgeçtim.m.

Çünkü okumak demek illaki para kazanmak değildir. Öncelikle sakin olun

Çok dua ettim. Ben illaki öğretmenlik yapmaliyım diye düşünmüyordum. Ben eğitimliyim bu benim icin asİl önemli konu.

Sonra para kazanmak istedim. Az ya da çok fark etmiyordu. Mutlaka kazanmalıydım.

Bulaşıkçılık bile yapabilirdim. Bana bir mesleğin statüsü fark etmez. Bulaşık yıkamak da bir iştir. Yıkarım. Zerre miktarı zoruma gitmez.

Ama babamla eşim benim bu arzuma kırıldı.

Ben de el becerimi ticarete dönüştürdüm. Instagramdan ürün satıyorum. Işlerim cok Iyi gidiyor. Yardımcım da var. Kazancım güzel.

Ha devamli bir iş değil belki ama şimdilik bana yetiyor belki de benim yolum budur.

Kafam rahat en azından. Allah hepimize hayırlı kapilar açsın.

Elinizden geleni yapın. Gerisini Allaha bırakın.

Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık, diyor. Çabalayın.

Ve hayirlisina rızagösterin.
Ben de oyleyim bir sey olmayinca vazgeciyorum, bazi insanlar vazgecmiyor. Bi ise yarama istegi yuzunden "bulasikcilik bile yaparim" diyoruz aslinda. Yapanlara da saygim var ayrica. Her is zor, hayat zor zaten. Bununla ilgili bugun bir yazi okumustum cok hosuma gitti. Biz aslinda kendimize sefkatli davranmiyoruz bu surecte. Kendi kendimize baski yapiyoruz, acimasizca yargiliyoruz. Aslinda cok dogru geldi bana da. Oz sefkat konusunda kendimizi gelistirmemiz lazim.

7 yıl oldu mezun olalı. Hepsini kıl payı kaçırdım atamaların. Hala oturup ağlarım. En çok da 70le atanıp hava atan öğretmen arkadaşlarımı gördükçe. Sizin puan kaç? Yeni mi mezun oldunuz?

Rakam çok da düşük değil sanki ya da çok şey değişmiş ben bi süredir alım sürecini takip etmiyorum. 2011 de atanmıştım toplam 8 bin alım olmuştu tüm branşlardan. Ben de doğuya doğru yol almıştım her yere giderim seçeneğini işaretleyip.
Ama o zaman ara dönem ataması da oluyordu. Şimdi sanırım 1 kerede alıyolar yine aşağı yukarı aynı sayıda oluyodur diye düşünmüştüm.

hakkınızda hayırlısı olsun
2011 bilmiyorum da 2014ten bu yana sınıf+din kültürü+ingilizce kontenjanın yüzde 50sini alıyor. Kalan yüzde 50 diğer branşlara artık ne kadar kalırsa.

tıp harç hiç bir mesleğin iş garantisi yok.herkes çabalıyor yıllarca.branşlarından bambaşka işlerde çalışanlarda fazla.öğretmenlik mezunu diye illa kamuda öğretmen olacak diye bir şey yok.
Ayrıntılı açıklama yapardım da çok uzun sürer. O iş sandığınız gibi değil.

Back
X