Kpss

Cokokuyanbilir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2020
1.235
2.195
53
31
Herkese merhaba.
Çok radikal bir kararla Eylül Kpss sınavına girmeye karar verdim. Metalürji ve malzeme mühendisiyim. 2 senedir özel sektörde çalışıyorum ve çok yıprandım. Şuan günde 1.5 saat mesai olmak üzere 11 buçuk saat çalışıyorum ve aldığım para bunun karşılığı asla değil.
Daha önce kpss sınavını hiç denemedim. Önümde kısıtlı bir zaman var. Sizin önerilerinizi ve çalışma metotlarinizi merak ediyorum.
Hangi yayını almak daha faydalı olur ?

Türkçe aker kartal
Matematik ilyas güneş
Tarih mehmet celal özyıldız
Coğrafya onay çepe
Vatandaşlık emrah vahap ozkaraca videolari
+ Bunların soru bankaları

Mümkünse her gün 1 er konu bitirmeniz gerekir son 1 ay da deneme cozerseniz cok guzel olur

Ben de çalışıyorum Allah yardımcımız olsun :)
Coğrafyadan hiç anlamayan ben engin eraydın sayesinde coğrafya çözmeye başladım kesinlikle öneririm. Diğer arkadaşların dediği gibi konuları hızla ve anlayarak çalışıp soru çözün. Paragraf sorularının çok çıkması nedeniyle ben günlük en azından 4-5 tane pararagraf çözerek günü bitirmeye çalışıyorum bunu da öneririm.

Ben “benim hocam” youtube videolarından çalışmıştım. Engin eraydın “hoca webde” diye kanal açtı benim hocamdaydı eskiden. Çok komik ve anlaşılır anlatır. Sadece kitaplardan okuyarak çalışmayı sevmiyorum. O hocaları dinlemek bana yalnız olmadığımı gösterdi hep bu süreçte. Sosyal medyadan da hesaplarını takip ettim bu süreçte bir çok hocanın. Canlı yayınlar yaptılar. Bu benim için motivasyon kaynağı oldu.

Zaman az konular çok fazla. Günde 7 8 saatini ayırman gerekir. Yargı pegem benim hocam kaynaklarını kullanabilirsiniz. Ayrıca benim hocam tüm kpss videoları var ve hocalara geldik matematik videoları orta seviyenin bir tık üstü bunlarla başla. Bence uzun uzun konu kitaplarını bitirme. Videoları izle devamlı soru bankası çöz. Ayrıca son ay her gün bir deneme çözmeyi öneriyorlar

her yayın piyasadaki neredeyse tüm soru tiplerini çözdüm. Son iki ay sadece soru bir ay sadece deneme ile hızımı arttırdım. Günde en az 10 saat çalışma. Ben bu şekilde yaptım çok şükür

Ben de 1 buçuk ay önce başladım malum özel sektör gazilerindenim ben de. Youtube’dan konu anlatımlarını dinliyorum, izlediğin kanalın kitaplarını da aldım. Dinlerken notta tutuyorum. Çok fazla kaynak almadım. Kitaptaki testleri çözüyorum ama ösym sınavlarına çok soru çözerek gitmekte fayda var. İnternetten çıkmış soru çözümlerini izliyorum. Konuyu dinlersin not tutarsın ama en önemlisi ösym’nin soru tarzını bilmek. O yüzden ilk önce soru tarzlarına bak ve ona göre konuları dinle. 4 ay gibi bi süre car ne öğrenirsem kâr diye düşünüyorum ama bakalım bi eğiticiyle olmadan neler yapabileceğim?

Bildiğiniz konuları üstün körü geçip asıl bilmediğiniz konuları çalışırsanız yaparsınız. Vatandaşlık ve tarih ezber , onlara biraz zaman ayırın. Sınavı gözünüzde çok büyütmeyin. Geçen senelerde denemek amaçlı girdim vatandaşlık bilgisinde doğrudan çok yanlış yaptım ve yanlış hatırlamıyorsam 85üstüydü aldığım puan. Çok zor bir sınav değil. Bence burada önemli olan kendine güven, stres yapmamak ve boş konu çözmektense eksiğe odaklanmak. Konular yıllardır görülen şeyler zaten. Başarılar 🙏🏻

Back
X