Kraliyet Ailesinden Misin?

Anladım ama annesinin babasının susturmaya çalıştığı bir çocuğa kızmıyor zaten koalina. Babasının tepkisiz ve etkisiz eleman gibi yanında oturduğu çocuğa diyor. Ki o çocuk bağırmanın dışında bir de arkadan koltuğa tekme atıyor. Ben de olsam o tekmeye müdahale ederdim. Önce döner bakardım bir kaç kere. Sonra baba bir şey demezse ben derdim.
Sakız çiğneyeni uyarıyorum dememiş sanırım yani sinir oluyor sadece. Uyarıyorsa da en yakınlarını evde olanları uyarıyor ki kraliyet ailesi yakıştırması yapılmış. Valla annem bizi uyarırdı cakkıdı cukkudu çiğnediğimizde. Ofiste falan da uyarıyoruz bazen. Sokakta 30 sn gördüğümüz adamı değil de uzun süreli muhatap olmamız gerekenlere. Misal şehirlerarası yolculukta çekirdek çitleyenler var. Bunlar direk olmasa da muavin araclığı ile uyarılabilir.
Yani aslında herkes haklı bu konuda ama verilen örnekler örtüşmüyor. Eminim kimse anne babasının susturmak için türlü şebeklik yaptığı çocuğa bağırmaz, ama sen de eminim uyarma ihtiyacı hissettiğin şımartılmış arsız bir çocukla karşılaşmışsındır. Tüm çocuklar mükemmel değil malesef. Keşke olsa. Bu bütün anneleri melek sanmak gibi bir şey. Çok gaddar, kötü anneler de var.

ve

recek cevabınız olmadığında baygınlık geçirmeniz normal

neyin cevabını istiyorsunuz anlamadım. çocukları sevmiyorum, sevmiyorum derken nefret ediyorum algılıyorsunuz herhalde...Çzel bir sempatim gördüğümde mıncırayım durumum yok.
Anlayış dediğiniz koltuğumu ısrarla tekmeleyen çocuğu uyarmamaksa, 12-13 saat boyunca ağlayan şımaran çocuktan rahatsız olmamaksa böyle bir anlayış bende mevcut değil. Ayrıca siz bunlara bakarak benim mesleğimi yargılayacak son insansınız bu sebeple kendi kendinize debelenmeyi kesin. Islarla alıntı yapıp bana laf sokarak çok sevimsiz oluyorsunuz belirteyim.

valla bende senin gibiyim
kişisel bakımlara hiç tahammülüm yok
kayınvalidemin koltuk altını eliyli güzelce kaşımasından sonra hiç yıkanmadan o ellere mutfağa girmesi
nasıl tahammül edilir bilmem

canım uyarılması gereken çok şey var bak ben haksız düşünüyor demiyorum uyarı kavramları da göreceli..fakat koalina burdan sonuç alamıyorsa ve yargılanabiliyorsa bence durması en yiisidir..kimsenin ses etmediği birine sen ses edince her kafadan bir cık cık cık sesi çıkıyor...devir öyle bir devirki adam tacizci kız bağırıyor insanlar tacizciye kaç kaç diyor var sen hesap et işte..bu sebeple maalesef ülke sınırları içerisinde toplum kurallarına tezatlık yaratmamak gerkiyor..sen diyeceksin ki bir insan bir insandır çığ gibi büyür önce damlarız bu yapıyı değştiririz..ama sisteme karşı bu insanların öbek öbek birleştiği günleri de gördük..yapı değişti mi değişmedi..toplum kuralları da böyle ..zaten o toplumun oluşturduğu kurallarda kendisi gibi oluyor..fakat tekme atan çocuğa iki şaplak at döv oturt çocuğun kanında bozukluk(yani afacansa ,yaramazsa,söz dinlemiyorsa) varsa tekme atmaya devam edecektir

en azından içimizden ne kadar şanslı olduğunu en az bir kere geçirmişizdir hayatımıza girdiğinden beri

Bir arkadaş ve ben düşünmedik. Hatunun oturmasından konuşmasına sürekli müdahale vardı. Üstüne üstlük bir yerde 38 bedenden 36ya düşürüldüğünü okumuştuk. Cıvıl cvıl bir insanken bir aristokrata dönüştü ve bence çok kilo verdi. Ben hayatımda bu kadar müdahele istemezdim. Dianacım da biraz bundan bunalmıştı sanki. (Gören deakşamları dertleşiyorduk sanacak.)

Ahah evet her konuda zıt fikirdeyiz
Ben zaten sırf bu tarz sebeplerden artık uçak yolculuğu yapıyorum parama kıyarak:) Yine de arkama koltuğumu tekmeleyen çocuk denk geliyor. Yani 1-2 olur tamam da artık sürekli oluyorsa uyarırım...Otobüste ağlayan çocuğu geçtim koridor tarafında herkese vurarak koşan çocuk gördüm ben...Kimse de bir şey demiyor ailesi de dahil yani onlar demiyor diye ben de susamam ciddi anormal durumlar bence. ya da en azından bana bulaşmasın yeterli, gitsin kime vuruyorsa vursun. Ağlamanın da mızmızlanmanın da bir sınırı vardır gerçi ben en ufak seste hemen rahatsız olurum sinirlenirim ama belli bir yere kadar uyarı yapmam. Biraz da insanlar kendi çocuklarına sahip çıkabilmeli bence...Gerçi çocuk konusu benim zaten çok tahammül edebildiğim bir şey değil çok şımartıldıklarını düşünüyorum. Ancak diğer konularda da sakız çiğne ama şişirip patlatmalar falan nedir? Yanında oturuyordum beklerken, gittim başka yere oturdum ki bekleme kısmının bir ucundan hala duyuluyordu sakız patlatması. Yanına da kimse oturmadı zaten:)
Bakımsız ayaktan kastım bildiğin parmak arasında kirler olan ayaklar...
Annem iş yapıp terleyince koltuk altı teri dahil mutfak havlusuna siler, bardaklardan su içer yıkamadan geri koyar...Ben de haliyle anne ne yapıyorsun diyince kızar, ne olmuş sanane falan der. E biz o bardaklardan su içiyoruz, insanlara su veriyorsun diyince de ne var ağzımda zehir mi der... Zaten bir süre sonra sürekli söylenmeye başlamıştı benim durum da neyse ki kurtuldum...

evet evet, hatta Diananın ipod dinlemesinin yasak olduğunu okumuştum bir yerde.. yani ben olsam kaçardım da nereye? ülke k.validenin düşünsene

Aynen ben de bir yere kadar tahammül ederim ki o tahammül sınırım bayağı yüksektir. Yine de saygısız olurum...
Bir kere telefonda tuş sesi yapmıştım, ne uyuz bir şeydir o seste mesaj yazmak aslen:)
Ben mesaj yazarken bir bayan şunu kapatabilir misiniz çok rahatsız edici dedi diye nerelere gireceğimi şaşırdım öyle utandım ve kapattım. Ben başkasına desem "sanane be" diye tepeme çıkarlar...

ya kızmada annen hakkatten pismiş ama mutfak havlusuna koltukaltı teri silmek nedir..bende insanların çocuklarının peşini bırakmaması gerektiğini düşünürüm ..anneler rahat ,ilgilenmiyorlarsa evlatlarıyla haklısın dedim ya bende gürültüye gelemem ama çokta uyarmam kimseyi malum toplum dedim..haklısındır ama 9 köyden kovulursun..ha gayret anlaşacaz senle

burası kesinlikle doğru. yani evde pijamlarımla hiç dolaşamayacağım. kendime ait bir hayatım hiç olmayacak hep birileri için bir şey yapacağım vs vs bu liste uzar gider. ve bu hayatın içinde olmayan insanlar zaten kaldıramaz. kate de yakışıyor aslında ama William la ortak bir noktada buluştuklarına göre belli bir kültüre yakındır.
ama insan şunu da düşünmüyor değil, eve gitsem şöyle uzansam kapıdan bir ses: efendim yemek hazır..
yayıla yayıla gitsem dolu masadan iki çatal alsam sonra geçmişim sabitse ne gerek var bir makarna yetedi desemtopla kızım bundan sonra bu evde tek çeşit yemek yapın desem..
sonra köpüklü banyomu yapıp her yeri sırılsıklam bırakıp çıksam..
işleri hiç saymıyorum zaten..
ben küvet keyfi yaparken biri manikür falan yapsa..
yani bazen istemiyor değilim bunları

Canım çok farklı ortamlardayız bence. Benim uyarma durumunda kaldığım her anda toplu bir rahatlama hissettik. Başkası uyardığında bakışıp minnet duyduk. İyi ki biri çıkıp bir şey dedi diye. Yani sırtıma tekme atan çocuğu uyarırım. Uyardım diye bana trip atan ebeveynin de alnını karışlarım. Hoş ne olur sinir harbi olur. o yolculuk bana zehir olur ama uyarmasam da böğrüme tekme yiye yiye seyahat edeceğimi hesaba katarsak bir şansını denemek lazım. Ha dövmek değil asla, dövülen çocuk arsız oluyor ama annelerimiz bizi nasıl muma çevirdiyse o şekilde. Ha o çocuk gene tekme atarsa inan ki otobüslerin de kesin kuralları vardır yerimi ya da yerlerini değiştirebilirim. O kadar da arsız anne baba olmadıklarını düşünmek istiyorum.

Verdiği örnekleri anlayamıyorum. Evet tacize uğrayan insan bağırıp çağırmaya çekiniyor ama bunun olması çok yanlış ve ne olursa olsun değişmesi gereken bir şey. Esas bu örneği benim verip susulmaması gerektiğini savunmam lazımdı.

Son düzenleme:

Geçen ben de pedini yapıştıranı gördüm. Bayağı tuvalet duvarına günlük pedini yapıştırmış çöpe atmaya üşenmiş...
Öff insanlar çok pis gerçekten

o zaman dikkat edin de o azarladığınız çocukların annelerinden biri ağzınızın payını vermesin.....mazallah uçtuğuunuz yerden yere çakılırsınız....son msj

bilmem ki, öyle yazıyordu herhalde k.validenin karşısında hop hop olmaz demişlerdir
o kadarı fazla da azcık koca ailesinden zengin olmak isterdim şahsen..
en azından bir arkadaşım doğum yapnca kpederi Bodrum'dan yazlık aldı adına. benimki de benden ister gibi..

hakket annelerimiz bizi nasıl muma çevirdi de biz çocuklarımıza aynısını yapamıyoruz? iyi bir noktaya atış yaptın.

o zaman dikkat edin de o azarladığınız çocukların annelerinden biri ağzınızın payını vermesin.....mazallah uçtuğuunuz yerden yere çakılırsınız....son msj
yazmayayım dedim de yani..
herkes eğleniyor şurada ne güzel, neden illa bir şey çıkarıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…