sen burada mıydın Sevgili MuneHahahaha Koalina güldüm ama kusuruma bakma, bende kırlentleri koklayıp kafa kokuyor bunlar diyenlerdenim, eşim elimde kırlent görünce yine mi kafa kokuyor deyip dalga geçer
Temizlik kokusunu kim sevmez ki, çocuk sesine tahammülüm var ama kokulara bende duyarlıyımdır, yani durumun anormal değil
Arkadaşım erkeklerin kokusu bir farklı oluyor dediğiniz için öyle dedim yoksa eşinizden tiksiniyorsunuz gibi bir iddiam yok.
Evet yahu herkes gülüyor söyleyince :)
Ter falan değil bildiğin kafa kokuyor çünkü
Buradakileri okuyunca bayağı rahatladım gerçekten anormal bir durum yokmuş
Hayır bunları yapmambunlar olağan şeyler.
1.) aynı kürdanı kullanır mısın?
2.) aynı diş fırçası?
3.) aynı sakız?
Bence bir insanın hijyen ve toplumsal kurallara uyması kadar,ne konuştuğunu,konuşurken yazarken kendini ifade ederken kullandığı kelimeler de toplum kurallarının içindedir.Kraliyet ailesinden değilsin boşver takma.Annemin bana karşı sürekli kullandığı cümledir.
Kısa süreliğine memleketime gittim ve yine annem söylendi :)
Fazla titizmişim ve takıkmışım ona göre, aslen gayet normal hijyen kuralları ve her insanın rahatsız olabileceği şeylerdir...
Ter kokusuna dayanamam, pis ve bakımsız ayakları, pis çorapları görmek istemem, sakız cakırtısı çok sinirimi bozar. Uzun yolculuklarda çocuk ağlamasını çekemem hemen söylenirim, annem eline geçen her şeyle dişlerini saatlerce karıştırınca sinir olurum. Sürekli burnunu çeken insana hemen mendil uzatırım; ne bileyim vb takıntılar işte...
Ne alakası var bunların kraliyet ailesinden olmakla? İnsanın toplum içinde geğirmemesi, osurmaması, kokmaması ve temiz olması, başkalarının rahatını da düşünerek garip sesler çıkarmaması çok mu büyük istekler acaba?
Bu aynı şey değil ki.Ben de eşimin kullandığı havluyu/bardağı kullanmam.Hatta diş macununu bile kullanmam.Çünkü macun sıkarken fırçan macuna değiyor sonuçta.Eşle ilgili paylaşımlara anlam veremedim sadece. Benim de bir arkadaşım bardağını paylaşmazdı misal. Ya sen bu adamla öpüşüyorsun. Aynı bardaktan mı bir şey içmeyeceksin. Yüzünü yüzüme zevle süreceğim adamla yüz havlusu neden paylaşılmasın ki?
Bence bir insanın hijyen ve toplumsal kurallara uyması kadar,ne konuştuğunu,konuşurken yazarken kendini ifade ederken kullandığı kelimeler de toplum kurallarının içindedir.Kraliyet ailesinden değilsin boşver takma.
Psttttttt yorum yazdıktan sonra fark ettim, tartışmayın ki bende duruma müdahale etmek zorunda kalmayayım
Eşle ilgili bazı şeyleri garipsemişsiniz ama bunun tiksinmeyle alakası olduğunu sanmıyorum, annem değil babamın bardağını, bizim tabağımızı bile kullanmazdı, mikroplar ağızdan yayılır derdi, bizi de öyle alıştırdı, eşimin kızımın havlusunu yastığını kullanırım ama tabak çanak kullanamam, kızımı da alıştırdım tabağı bardağı farklıdır, sonuçta ben sigara içiyorum, yeri geliyor diş sorunları yaşıyorum, bana tuhaf gelmiyor o yüzden.
İyi o zaman,sözlüklerde geçen her kelimeyi kullanalım.Evet bence de... Bu arada belirteyim osurmak kelimesi Türkçe sözlüklerde dahi geçen bir kelimedir...
Bu aynı şey değil ki.Ben de eşimin kullandığı havluyu/bardağı kullanmam.Hatta diş macununu bile kullanmam.Çünkü macun sıkarken fırçan macuna değiyor sonuçta.
Şimdi evli olamk demek,özel anlarda,hormonların libidonun tavan yaptığı durumlarda özel paylaşımlar yapmak demek, normal gündelik hayatta hijyene önem vermeyeceğim demek değildirdir ki.Nasıl plajda giydiğin bikiniyi normal hayatta giymeye çekinirsen bu da ona benzer birşey.Herşeyin yeri ve zamanı afrklıdır.İnsan birtek kendini tiksinmez.
Yemek yerken veya birşey içerken kullanamam, bu çocukluktan gelen bir alışkanlık, sadece eşim değil kızımında tabağından yemem, çamaşır, diş fırçası, tarak vs benim çocukluktan alışkanlığım, kullanamam.İyi de Mune o ağızı öpmüyor musun? French kiss'ten bahsediyorum dudakları değdirip çekmekten değil.
ya milletin totosundan çıkan şeye pırt demek çok saçma ayh pırtlattınmı sen diyen ikoncanlara acayip gülüyorum..iğrençleşmek değildir ki osurmak (osurmayan var mı illa kamuya açık yapmak gerekmiyor ki bunu)ama insanların yanında kötü olur uzaklaşmalı insan..geğirmek te öyle (arabistanda yemekten sonra geğirmek eline sağlık demekEvet bence de... Bu arada belirteyim osurmak kelimesi Türkçe sözlüklerde dahi geçen bir kelimedir...
Hakket şok şok şok.şok şok şok flash flash flash koalina ile anlaşamayan Byull ateşkes ilan etti..
KIZLAR SORGULAMAYIN KIZ DİBİNE KADAR HAKLI...devam et canım..
Yemek yerken veya birşey içerken kullanamam, bu çocukluktan gelen bir alışkanlık, sadece eşim değil kızımında tabağından yemem, çamaşır, diş fırçası, tarak vs benim çocukluktan alışkanlığım, kullanamam.
Garipsenebilir, saygı duyarım ama yok ben yapamam, ki eşim kızım benim canım ama bunun aşkla sevgiyle ilgisi yok, tümüyle alışkanlık.
Yok diş fırçası kişiye ayrı olmalı sonuçta 6 ayda ya da 3 ayda bir değişen bir şey. Ama bardak her gün yıkanıyor. Hani meşrubat bardağı ayrı olur da sürahinin yanında bir su bardağı olmaz mı? O gün ev ahalisinden denk gelen ondan içmez mi?
Ha bu arada kesinlikle alışkanlıklar bunlar. Benim ne alışkanlıklarım var obsesiflik seviyesinde ki konuda paylaştım. Ben sadece su bardağı mevzusunu merak ettim.
yoo ben ve annemde yıkarsak çamaşır suyu ile yıkarız bulaşığı makinaya da şöyle bir domestos tavafı çekeriz çalıştırmadanAyrı olur derken mutfak dolaplarına bu kızımın bu eşimin tabağı diye ayırmıyorum, yanlış anlaşıldım sanırım, mesela kızım su bardağı çıkardı ve su içti, ben dolaptan başka bardak alıp su içerim, hatta benim bir takıntımda bulaşıkları yıkarken makineye bir çorba kaşığı kadar çamaşır suyu koyarım, sağlıksız belki ama bu da bir alışkanlık, hatta genetik geçiş diyebilirim, rahmetli babannemde çamaşır suyuyla yıkarmış bulaşıkları, ayda birde çamaşır suyuyla kaynatırım tabak çanağı.
Aslında titiz biri değilim, aksine temizlik konusunda rahat biriyim fakat bazı alışkanlıklarım var ve onları yapmayınca içime sinmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?