Kredi Almak ya da Almamak!

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.687
6.069
198
öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim, yanlışsa kusuruma bakmayın.
benim şöyle bir sıkıntım var. burs ve kredi başvuruları başladı başvursam geri ödemesi nasıl oluyor alan arkadaşlar var mı?
ben aldıgım krediyi hiç harcamayıp direk bankaya atmayı düşünüyorum, elimde toplu bir para hazır olsun diye. Lazım olur diye düşündüm.. işe başladıgımda da öderim ay ay. Fakat işe başlar başlamaz krediyi ödemeye başlarsam faizli mi olur yine ?
bir de çok fazla bir miktar mı öderim?

Sanirim bu sene 350 tl olmustur. Calismaya basladiktsn iki sene sonra odemeye basliyorsun. degisik secenekleri var hrrhalde topluda odersin aydan aya da uc ayda bir de cok bir faizi yok diye biliyorum.

para sana lazım değilse hiç girme
benim arkadaşım hala ödemedi
sözde ödieyecek her yerde karşına çıkıyor
kredi falan çekmek istediğinde
sorgulamada falan heryerde karşına çıkar

para sana lazım değilse hiç girme
benim arkadaşım hala ödemedi
sözde ödieyecek her yerde karşına çıkıyor
kredi falan çekmek istediğinde
sorgulamada falan heryerde karşına çıkar
okul bittikten 2 sene sonra ödemeye başlanmalıymış.
okuldan sonra çalışmaya başlayacağım ayda ya da söylenene göre 2-3 ayda ödemeler oluyormuş. fakat benim duydugum kadarıyla faizi pek yokmuş o yüzden elimde toplu bir para olsun.. illaki işime yarayacak dye düşündüm.
yoksa ayda ailemden aldıgım para bana yetiyor

ödeyeceğinizi düşünüyorsanız elbette alın
iyi para sonuçta

ya zorlugu olmuyor çalışıyorsan ama öderken ya 250 de şimdi oraya vercem 3-4 sene diyosun.ki ben bi senedir ödüyorum şimdi işsizim ödeyemiyorum babamlar ödüyor mecbur.şimdiki aklım olsa almazdım yani.ama hazır para çok tatli gelirdi her ayın 7sinde koşa koşa giderdim ziraate:)

ihtiyacin yoksa hic bulasma

Harcamayacagin parayi ne diye aliyorsun? Borclu kalmayi cok mu seviyorsun?
Alma arkadasim..

8bin aldım 11bin ödedim. Haziranda bitti çok şükür. Şimdi yıl sonu kardeşimin ödemesi başlayacak. 11bin aldı 15bin ödeyecek. Çok ihtiyacınız yoksa bence hiç bulaşmayın.

Ben 2000 yılında girmiştim üniversiteye. O yıllarda beyaz eşyaya endeksli olarak artıyor du. İhtiyacım olduğu için aldım ama öderken zorlandım. Hala hatırlıyorum 3 ayda 540 ödüyordum. Maaşım 950 gibi bişeydi. Eee sonuç 3 ayda bir dumura uğruyordum. Zorda olsa ödedim ama hemen iş bulamayıp ödemekte zorlanan bir sürü kişi var. İhtiyacın yoksa bulaşma derim ben

Gayet de banka faizi gb faizi var canım, hatta daha da fazla
Ben 9,500lira almıştım, 13000 lira olarak ödemeye devam ediyorum...
İşe başladıktan sonra 10.000tl lik kredi çekmiştim onun ödemesi de 13000tl!
İkisine de aylık 280er lira ödüyorum, kyk kredisi daha tuzluya geldi anlayacağın.
Alırken pek bi derde derman olmuyordu ama öderken çok sıkıntı yaratıyor...

alıp harcamayacağım ama ödemesi zor mu olur cidden ya
Her ay maaşından kesilecek işte. Erteledikçe faize biniyor ama çok büyük miktarda değil. Ben alıyorum, hiçbirini harcamadım şu an bankada birikiyor. Gerçi toplu para en verimli nasıl harcanır bir fikrim yok ama ben yurt dışı gezmelerine harcamayı düşünüyorum. Unutulmaz ve kültür dolu hatıralar.

Valla harcamam diye başlarsın sonra ufak ufak tırtıklamaya başlarsın. Okulu bitirir bitirmez iş garantin yok sonuçta iş bulamazsan hazırdan yersin bi bakarsın elde borç kalmış. Sonra kira öder gibi her ay maaşından o parayı kpymak zoruna gider. Bence borçsuz kafa en iyi kafa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…