Kredi çekip araba almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aysendkmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
293
215
53
27
Merhaba arkadaşlar faizin haram olduğunu biliyorum ve inanıyorum.Ama bazı durumlarda mecbur kalıyoruz hele ki bu ekonomide 4 yıl önce ev alırken de çekmiştik.Arabamızı satmıştık o zaman şimdi de eşim araba almak istiyor ailelerimizle farklı şehirlerde yaşıyoruz gidip gelmek sıkıntı oluyor.Ama elimizde hiç nakit yok 250 çekebiliriz Max. İkimizde çalışıyoruz özel sektörde net 27 bin aylık gelirimiz 250 çeksek 13 bin ödemesi. Sizce 1 yıl falan birikim yapıp almak mı mantıklı o zmaan da kredi kullanırız büyük ihtimalle gözümüzü karartıp şimdi mi almak daha mantıklı
 
Benide etkiliyor gerçekten ama kimseden destek yok keşke kredisiz alma imkanım olsa
 
Siz birikim yapana kadar araba fiyatları yerinde saymacak ki . O zamana kadar zam üstüne zam gelir
 
Kredi çekip alın. Faiz günah diye çekmedim. Birikimle ne ev ne araba olabildi. Evet günah haram. Sorun değil diyorsanız çekin alın. Elzem sanırım. Keşke fiyatlar bu derece olmasa da her yıl sabit kalsa da mecbur kalmasa kimse. Bilse biriktirip alabikeceğini ama nerde. Her ay her gün her şey zamnalnıyor bence alın.
 
Taşıt kredisi için araç fiyatının tamamını vermiyorlar ki kredi, peşinat kısmını nasıl ödeyeceksiniz? İhtiyaç kredisi olarak mı çekeceksiniz? Bir de maximum 250 bine alacağınız araç nasıl olacak?
 
Haklısınız. Ama bu şekilde bir şey sahip olamadığının en canlı örneğiyim. Geçen arkadaş dalga geçti sen de bir şey yapamadın diye ağrıma gitti. İnsanın canı sıkılıyor. Nerden bilebilirdik bu denli kötü olacağının herşeyin.
 
Paranızı döviz olarak biriktirseniz. Kredi çekince kalan para ile geçilebilecek misiniz?

Araba almak yerine kiralamayı da tercih edebilirsiniz.
Vergisi ,kaskosu, sigortası, yıllık bakımı, benzini vs kapının önünde durması bile dünya para.

Büyük şehirde iseniz uygulamalar var tik tak gibi saatlik dakikalık kullanım bedeli ödüyorsunuz. Park sorunu yok. Otopark ücreti yok.
 
Alacaksanız elinizi çabuk tutun. Fiyatlar her güz artıyor. En basitinden 3 ay önce alınan 2. El araç 100 - 200 bin arası artış yaşadı.
 
Şu an elimizde nakit 280 bin para var ve adam akıllı araba yok. 250 bin kredi çekseniz 220 bin ile araba almanız lazım kasko, sigorta yüzünden. Bu paraya araba yok adam akıllı. Arabadan çok iyi anlıyorsanız bilemem ama bizim gibi çok da anlamıyorsanız elinizde patlama ihtimali var o arabanın. Ayrıca elinizde nakit yoksa araba için kredi çekemezsiniz. Tamamını vermiyorlar çünkü.
 
Dini bilgim cok azdir ama haram ilan faiz almak degil mi? Siz bu durumda faiz veriyorsunuz. Kazanciniz degil kaybiniz var. bu tur de haram mi?
 
Yeni öğrendim ben tamamına veriyor zannediyordum 250 ye bile yok ki istediğimiz gibi
 
Dini boyutunu bilemem ama tamamına kredi vermezler, şuan pek kredi de vermiyor devlet bankaları. Özel bankalarınsa oranı çok yüksek
 
Ee daha önce de kredi çekip ev almışsınız şimdi de araba almak istiyorsunuz neden biliyorum haram diye giriyorsunuz ki konuya?
Dini konu yasak ya bir de ondan da soruyorum.
Direkt sorsanız ya biliyorum haram diye girmenize gerek yok ilk defa yapacakmışsınız gibi.
Bence alabiliyorsanız alın derim bu arada.
 
Bir koltuğa iki karpuz gibi bir soru olmuş.
Dini açıdan evet haram ama bu hassasiyeti olan insanlar kredi kartı bile kullanmıyor. Bazı kişiler de diyor ki , faizi ben ödüyorsam sorun yok ama paramı vadeli yatırıp, faizi ben alıyorsam günah diyen bir tayfada var (parası olmayanların avuntusu herhalde)
Dediğim gibi , dini açıdan hassasiyeti olan ne vadeli hesaba para yatırır, ne kredi çeker ne de kredi kartı kullanır.
(Bu yorumu sorunuzun içinde dini düşünceler de olduğu için yaptım.)

Şahsen , araba ve ev gibi büyük meblağların borçsuz yapılmasını çok zor görüyorum.
Mesela siz her ay kenara x kadar altın koyuyor olun. Ve arabaya ulaşmak için 50x altına ihtiyacınız olsun.
Bir süre sonra elinizde 10x altın olduğunda, arabaya ulaşmak için ihtiyacınız 40x altın olmuyor. Yine 50x oluyor. Hatta belki de 60x.
Çünkü ev ve araba piyasası, altın - döviz kurlarına göre çok daha fazla artıyor.
 
Araba alın.Biz geçen hafta yeni arabamızı ev almak için sattık.Bekletmeden hemen araba aldık.Ama 250 bine ya km si yüksek ya kazalı oluyor.Kmsi düşük bir araç denk getirdik 275 bine alabildik.1 haftada arabanın değeri 40 bin artmış.Bu hafta olsa alamazdık.Altınla falan bu kadar kar yapmıyor artık.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…