Benide etkiliyor gerçekten ama kimseden destek yok keşke kredisiz alma imkanım olsaTabi ki şuan almak mantıklı. Arabalar her gün artıyor tlnin değeri mi kaldı. Ama Allah diğer dünyada kılıçlarınızı kuşanın bana savaş açtınız diyecek faiz yiyenlere. Beni çok etkiliyor bu ayet
Siz birikim yapana kadar araba fiyatları yerinde saymacak ki . O zamana kadar zam üstüne zam gelirMerhaba arkadaşlar faizin haram olduğunu biliyorum ve inanıyorum.Ama bazı durumlarda mecbur kalıyoruz hele ki bu ekonomide 4 yıl önce ev alırken de çekmiştik.Arabamızı satmıştık o zaman şimdi de eşim araba almak istiyor ailelerimizle farklı şehirlerde yaşıyoruz gidip gelmek sıkıntı oluyor.Ama elimizde hiç nakit yok 250 çekebiliriz Max. İkimizde çalışıyoruz özel sektörde net 27 bin aylık gelirimiz 250 çeksek 13 bin ödemesi. Sizce 1 yıl falan birikim yapıp almak mı mantıklı o zmaan da kredi kullanırız büyük ihtimalle gözümüzü karartıp şimdi mi almak daha mantıklı
Taşıt kredisi için araç fiyatının tamamını vermiyorlar ki kredi, peşinat kısmını nasıl ödeyeceksiniz? İhtiyaç kredisi olarak mı çekeceksiniz? Bir de maximum 250 bine alacağınız araç nasıl olacak?Merhaba arkadaşlar faizin haram olduğunu biliyorum ve inanıyorum.Ama bazı durumlarda mecbur kalıyoruz hele ki bu ekonomide 4 yıl önce ev alırken de çekmiştik.Arabamızı satmıştık o zaman şimdi de eşim araba almak istiyor ailelerimizle farklı şehirlerde yaşıyoruz gidip gelmek sıkıntı oluyor.Ama elimizde hiç nakit yok 250 çekebiliriz Max. İkimizde çalışıyoruz özel sektörde net 27 bin aylık gelirimiz 250 çeksek 13 bin ödemesi. Sizce 1 yıl falan birikim yapıp almak mı mantıklı o zmaan da kredi kullanırız büyük ihtimalle gözümüzü karartıp şimdi mi almak daha mantıklı
Haklısınız. Ama bu şekilde bir şey sahip olamadığının en canlı örneğiyim. Geçen arkadaş dalga geçti sen de bir şey yapamadın diye ağrıma gitti. İnsanın canı sıkılıyor. Nerden bilebilirdik bu denli kötü olacağının herşeyin.Tabi ki şuan almak mantıklı. Arabalar her gün artıyor tlnin değeri mi kaldı. Ama Allah diğer dünyada kılıçlarınızı kuşanın bana savaş açtınız diyecek faiz yiyenlere. Beni çok etkiliyor bu ayet
Yeni öğrendim ben tamamına veriyor zannediyordum 250 ye bile yok ki istediğimiz gibiŞu an elimizde nakit 280 bin para var ve adam akıllı araba yok. 250 bin kredi çekseniz 220 bin ile araba almanız lazım kasko, sigorta yüzünden. Bu paraya araba yok adam akıllı. Arabadan çok iyi anlıyorsanız bilemem ama bizim gibi çok da anlamıyorsanız elinizde patlama ihtimali var o arabanın. Ayrıca elinizde nakit yoksa araba için kredi çekemezsiniz. Tamamını vermiyorlar çünkü.
Maalesef haramDini bilgim cok azdir ama haram ilan faiz almak degil mi? Siz bu durumda faiz veriyorsunuz. Kazanciniz degil kaybiniz var. bu tur de haram mi?
Yeni öğrendim ben tamamına veriyor zannediyordum 250 ye bile yok ki istediğimiz gibi
Sanırım şu an %50 veriyolar maksimum ama emin de değilim. Siz bi bankayla görüşün en azından plan yaparken ona göre yaparsınız.Yeni öğrendim ben tamamına veriyor zannediyordum 250 ye bile yok ki istediğimiz gibi
Ee daha önce de kredi çekip ev almışsınız şimdi de araba almak istiyorsunuz neden biliyorum haram diye giriyorsunuz ki konuya?Maalesef haram
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?