Devlet bankası 250 bin veriyor.Esime geçen hafta verdiler kredi ama arabadan vazgeçtik.Dini boyutunu bilemem ama tamamına kredi vermezler, şuan pek kredi de vermiyor devlet bankaları. Özel bankalarınsa oranı çok yüksek
Araç kredisi mi ihtiyaç kredisi mi aldınız?Devlet bankası 250 bin veriyor.Esime geçen hafta verdiler kredi ama arabadan vazgeçtik.
İhtiyaç kredisinin limiti o kadar yükselmesi daha.Araç kredisi mi ihtiyaç kredisi mi aldınız?
Merhaba arkadaşlar faizin haram olduğunu biliyorum ve inanıyorum.Ama bazı durumlarda mecbur kalıyoruz hele ki bu ekonomide 4 yıl önce ev alırken de çekmiştik.Arabamızı satmıştık o zaman şimdi de eşim araba almak istiyor ailelerimizle farklı şehirlerde yaşıyoruz gidip gelmek sıkıntı oluyor.Ama elimizde hiç nakit yok 250 çekebiliriz Max. İkimizde çalışıyoruz özel sektörde net 27 bin aylık gelirimiz 250 çeksek 13 bin ödemesi. Sizce 1 yıl falan birikim yapıp almak mı mantıklı o zmaan da kredi kullanırız büyük ihtimalle gözümüzü karartıp şimdi mi almak daha mantıklı
Hangi surede geçtiğiniz yazar mısınız banaTabi ki şuan almak mantıklı. Arabalar her gün artıyor tlnin değeri mi kaldı. Ama Allah diğer dünyada kılıçlarınızı kuşanın bana savaş açtınız diyecek faiz yiyenlere. Beni çok etkiliyor bu ayet
Araç kredisiydi.Ama araba satmaktan vazgeçti iki kişi.İptal ettik mecburAraç kredisi mi ihtiyaç kredisi mi aldınız?
Merhaba arkadaşlar faizin haram olduğunu biliyorum ve inanıyorum.Ama bazı durumlarda mecbur kalıyoruz hele ki bu ekonomide 4 yıl önce ev alırken de çekmiştik.Arabamızı satmıştık o zaman şimdi de eşim araba almak istiyor ailelerimizle farklı şehirlerde yaşıyoruz gidip gelmek sıkıntı oluyor.Ama elimizde hiç nakit yok 250 çekebiliriz Max. İkimizde çalışıyoruz özel sektörde net 27 bin aylık gelirimiz 250 çeksek 13 bin ödemesi. Sizce 1 yıl falan birikim yapıp almak mı mantıklı o zmaan da gözümüzü karartıp şimdi mi almak daha mantıklıben
Be n olsam hiç bulasmazdım faizeMerhaba arkadaşlar faizin haram olduğunu biliyorum ve inanıyorum.Ama bazı durumlarda mecbur kalıyoruz hele ki bu ekonomide 4 yıl önce ev alırken de çekmiştik.Arabamızı satmıştık o zaman şimdi de eşim araba almak istiyor ailelerimizle farklı şehirlerde yaşıyoruz gidip gelmek sıkıntı oluyor.Ama elimizde hiç nakit yok 250 çekebiliriz Max. İkimizde çalışıyoruz özel sektörde net 27 bin aylık gelirimiz 250 çeksek 13 bin ödemesi. Sizce 1 yıl falan birikim yapıp almak mı mantıklı o zmaan da kredi kullanırız büyük ihtimalle gözümüzü karartıp şimdi mi almak daha mantıklı
Kendinizi böyle kandırmayın. Faize bulaşmak her türlü haram. Evinize girmesi ya da sizin harcamanız gerekmiyor o parayı. Bir sürü ayet ve hadis var bununla ilgili. Neyse dini konu yasak, bununla ilgili başka bir şey yazmayacağım. Böyle durumda söylemek üzerime farz olduğu için yazıyorum bunu. Kredinin her türlüsü haram. Hatta katılım bankalarından alınan krediler de çok sıkıntılı ve şüpheli bu konuda. Verdiğiniz 3 ekmek örneğinde ortada bir alışveriş var, mal var. Bu yüzden o anki değerden almasında herhangi bir sıkıntı yok. Ayrıca arkadaşınızdan döviz, altın vs de alabilirsiniz. O zaman enflasyona da yenik düşmez. Derdim kredi çekmeniz vs değil ama faiz yediğinizi inkar etmeyin. Dikkat ettiğinizi düşündüğüm için bu girdiyi yazıyorum size. İyi günler dilerim.Sırf krediye bulasmamak adına eminevim tarzı şeylerle ev alsam mı derken, konu açmıştım kkya. Orda bir arkadaş sağolsun farklı düşünmeme sebep oldu.ki sonradan düşünüp mantıklı geldi ve şükürler olsun evimizi aldık.
Faiz yemek haram deniyor ama biraz daha açarsak. Durum soyle " ben ihtiyacım olan her hangi bir şeyi alırken karsimdakinden borç alacağım ve parayı yıllar sonra odedigimde aynı vereceğim ki bu enflasyon zamanında 1 hafta önce aldığın herhangi bir ürünü bile alamazsın.
Bu durumda faizi yiyen ben değilim ihtiyaca yönelik aldığım paranın faizini banka yiyor o taraftan bakarsak ben değil.
Eskiden bakkal defteri varmış mesela 3 ekmek aldın onu 3 ekmek diye yazarlarmiş karşına para yazilmazmis ne zaman ödeyecek olsan o gün 3 ekmek fiyatı neyse onu hesaplayip alirlarmis senden.
Uzattım belki ama durum bundan ibaret.
Katılım bankasından geçen ay ev kredisi çektik içim hiç rahat degil. Üstelik oran 1,93Kendinizi böyle kandırmayın. Faize bulaşmak her türlü haram. Evinize girmesi ya da sizin harcamanız gerekmiyor o parayı. Bir sürü ayet ve hadis var bununla ilgili. Neyse dini konu yasak, bununla ilgili başka bir şey yazmayacağım. Böyle durumda söylemek üzerime farz olduğu için yazıyorum bunu. Kredinin her türlüsü haram. Hatta katılım bankalarından alınan krediler de çok sıkıntılı ve şüpheli bu konuda. Verdiğiniz 3 ekmek örneğinde ortada bir alışveriş var, mal var. Bu yüzden o anki değerden almasında herhangi bir sıkıntı yok. Ayrıca arkadaşınızdan döviz, altın vs de alabilirsiniz. O zaman enflasyona da yenik düşmez. Derdim kredi çekmeniz vs değil ama faiz yediğinizi inkar etmeyin. Dikkat ettiğinizi düşündüğüm için bu girdiyi yazıyorum size. İyi günler dilerim.
Hangi arkadaş bu devirde altın veya döviz borç veriyormuş çok merak ettim. İnsanlar ailelerinden borç alamıyorlar kaldı ki başkasından altın, döviz borcu almak şöyle dursun. Ben kimseden borç para istemem bu devirde o yüzden bankalara borçlanıyoruz mecburen. Ahiretimi de yaktığımı hiç düşünmüyorum!Başkasından borç istemek hele ki bu zamanda çok sıkıntılı.Kendinizi böyle kandırmayın. Faize bulaşmak her türlü haram. Evinize girmesi ya da sizin harcamanız gerekmiyor o parayı. Bir sürü ayet ve hadis var bununla ilgili. Neyse dini konu yasak, bununla ilgili başka bir şey yazmayacağım. Böyle durumda söylemek üzerime farz olduğu için yazıyorum bunu. Kredinin her türlüsü haram. Hatta katılım bankalarından alınan krediler de çok sıkıntılı ve şüpheli bu konuda. Verdiğiniz 3 ekmek örneğinde ortada bir alışveriş var, mal var. Bu yüzden o anki değerden almasında herhangi bir sıkıntı yok. Ayrıca arkadaşınızdan döviz, altın vs de alabilirsiniz. O zaman enflasyona da yenik düşmez. Derdim kredi çekmeniz vs değil ama faiz yediğinizi inkar etmeyin. Dikkat ettiğinizi düşündüğüm için bu girdiyi yazıyorum size. İyi günler dilerim.
250 bin'e araba kaldımıki,kaldıysada hayır gelirmi,ben 3 yıl önce 55 bin'e almıştım şimdi 430.000 olmuş,çok fazla miktarlar bunlar aslında,bence bir kaç ay bekleyin,şuanda herşey olabilecek en pahalı durumda,böyle gitmez illaki fiyatlar normale dönecek o zaman almak en mantıklısıMerhaba arkadaşlar faizin haram olduğunu biliyorum ve inanıyorum.Ama bazı durumlarda mecbur kalıyoruz hele ki bu ekonomide 4 yıl önce ev alırken de çekmiştik.Arabamızı satmıştık o zaman şimdi de eşim araba almak istiyor ailelerimizle farklı şehirlerde yaşıyoruz gidip gelmek sıkıntı oluyor.Ama elimizde hiç nakit yok 250 çekebiliriz Max. İkimizde çalışıyoruz özel sektörde net 27 bin aylık gelirimiz 250 çeksek 13 bin ödemesi. Sizce 1 yıl falan birikim yapıp almak mı mantıklı o zmaan da kredi kullanırız büyük ihtimalle gözümüzü karartıp şimdi mi almak daha mantıklı
Kredi verirlerse de satmiyorlar.Sifir araç alalım dedik.Galeriler almış sıfır araçları sahibinden alacaksan da fiyat yükselecek diye kimse satmiyor.Para olmayınca da ellerinde kaldı yeninaraba milletin.Eski arabalar daha rahat alınır oldu.Her arabaya da kredi vermiyorlar
Beğenmedim ifadesi bırakanlarla aynı dine mensup bile değiliz sanırım. Dolayısıyla bana katılmazsınız ama saygı duymak zorundasınız benim inancım bu. Neyi beğenmediniz tam olarak?Tabi ki şuan almak mantıklı. Arabalar her gün artıyor tlnin değeri mi kaldı. Ama Allah diğer dünyada kılıçlarınızı kuşanın bana savaş açtınız diyecek faiz yiyenlere. Beni çok etkiliyor bu ayet
ğer gerçekten inanıyorsanız, Faizli kazancı terk edin." Bakara Suresi 279. Ayet: "Eğer böyle yapmaz, faize devam ederseniz, Allah ve Elçisi'nin size savaş açmış olduğunu bilin."10 Eyl 2018) Ben attım size.Hangi surede geçtiğiniz yazar mısınız bana
Kendinizi böyle kandırmayın. Faize bulaşmak her türlü haram. Evinize girmesi ya da sizin harcamanız gerekmiyor o parayı. Bir sürü ayet ve hadis var bununla ilgili. Neyse dini konu yasak, bununla ilgili başka bir şey yazmayacağım. Böyle durumda söylemek üzerime farz olduğu için yazıyorum bunu. Kredinin her türlüsü haram. Hatta katılım bankalarından alınan krediler de çok sıkıntılı ve şüpheli bu konuda. Verdiğiniz 3 ekmek örneğinde ortada bir alışveriş var, mal var. Bu yüzden o anki değerden almasında herhangi bir sıkıntı yok. Ayrıca arkadaşınızdan döviz, altın vs de alabilirsiniz. O zaman enflasyona da yenik düşmez. Derdim kredi çekmeniz vs değil ama faiz yediğinizi inkar etmeyin. Dikkat ettiğinizi düşündüğüm için bu girdiyi yazıyorum size. İyi günler dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?