Kredi çekip araba almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şuan bankalar yüksek kredileri hemen onaylamiyor.
İkinci el araç için tamamına kredi verilmiyordu değişmedi diye biliyorum.
Hadi 250 bin verdi kredi sağlam araç bulmak zor,kaskosu sigortası yine masraf çıkartır.
Eğer kredi imkanı varsa bence alın faizlerde artar araba fiyatları da artar.

250bin'e araba var mı ki?

Hangi surede geçtiğiniz yazar mısınız bana

Sırf krediye bulasmamak adına eminevim tarzı şeylerle ev alsam mı derken, konu açmıştım kkya. Orda bir arkadaş sağolsun farklı düşünmeme sebep oldu.ki sonradan düşünüp mantıklı geldi ve şükürler olsun evimizi aldık.
Faiz yemek haram deniyor ama biraz daha açarsak. Durum soyle " ben ihtiyacım olan her hangi bir şeyi alırken karsimdakinden borç alacağım ve parayı yıllar sonra odedigimde aynı vereceğim ki bu enflasyon zamanında 1 hafta önce aldığın herhangi bir ürünü bile alamazsın.
Bu durumda faizi yiyen ben değilim ihtiyaca yönelik aldığım paranın faizini banka yiyor o taraftan bakarsak ben değil.
Eskiden bakkal defteri varmış mesela 3 ekmek aldın onu 3 ekmek diye yazarlarmiş karşına para yazilmazmis ne zaman ödeyecek olsan o gün 3 ekmek fiyatı neyse onu hesaplayip alirlarmis senden.
Uzattım belki ama durum bundan ibaret.

Be n olsam hiç bulasmazdım faize
Benim de elmde para var
Az eksigm var . Ama çekmek istemiyrm.
3 günlük dünya için ahireti yakmanın ne anlamı var

Kendinizi böyle kandırmayın. Faize bulaşmak her türlü haram. Evinize girmesi ya da sizin harcamanız gerekmiyor o parayı. Bir sürü ayet ve hadis var bununla ilgili. Neyse dini konu yasak, bununla ilgili başka bir şey yazmayacağım. Böyle durumda söylemek üzerime farz olduğu için yazıyorum bunu. Kredinin her türlüsü haram. Hatta katılım bankalarından alınan krediler de çok sıkıntılı ve şüpheli bu konuda. Verdiğiniz 3 ekmek örneğinde ortada bir alışveriş var, mal var. Bu yüzden o anki değerden almasında herhangi bir sıkıntı yok. Ayrıca arkadaşınızdan döviz, altın vs de alabilirsiniz. O zaman enflasyona da yenik düşmez. Derdim kredi çekmeniz vs değil ama faiz yediğinizi inkar etmeyin. Dikkat ettiğinizi düşündüğüm için bu girdiyi yazıyorum size. İyi günler dilerim.

Katılım bankasından geçen ay ev kredisi çektik içim hiç rahat degil. Üstelik oran 1,93
Öyle bir bela ile cebelleş olmuşuz ki.
Kredisiz anca elinde ciddi nakit ya da paraya dönüştürebilecek mal varsa alabiliyorsun.
Nasıl bir hengameye düştük ülkece

eli yüzü düzgün çok sıkıntı çıkarmayacak arabalar 600 binden başlıyor. 250 binlik araba bilemiyorum daha büyük dert olabilir açıkçası. bi şey alınacaksa ülke koşullarından dolayı geciktirilmemeli ama alacağınız miktar düşük. ilerde sanayiden çıkmazsanız canınız daha çok sıkılabilir

Hangi arkadaş bu devirde altın veya döviz borç veriyormuş çok merak ettim. İnsanlar ailelerinden borç alamıyorlar kaldı ki başkasından altın, döviz borcu almak şöyle dursun. Ben kimseden borç para istemem bu devirde o yüzden bankalara borçlanıyoruz mecburen. Ahiretimi de yaktığımı hiç düşünmüyorum!Başkasından borç istemek hele ki bu zamanda çok sıkıntılı.

250 bin'e araba kaldımıki,kaldıysada hayır gelirmi,ben 3 yıl önce 55 bin'e almıştım şimdi 430.000 olmuş,çok fazla miktarlar bunlar aslında,bence bir kaç ay bekleyin,şuanda herşey olabilecek en pahalı durumda,böyle gitmez illaki fiyatlar normale dönecek o zaman almak en mantıklısı

Her arabaya da kredi vermiyorlar
Kredi verirlerse de satmiyorlar.Sifir araç alalım dedik.Galeriler almış sıfır araçları sahibinden alacaksan da fiyat yükselecek diye kimse satmiyor.Para olmayınca da ellerinde kaldı yeninaraba milletin.Eski arabalar daha rahat alınır oldu.

Beğenmedim ifadesi bırakanlarla aynı dine mensup bile değiliz sanırım. Dolayısıyla bana katılmazsınız ama saygı duymak zorundasınız benim inancım bu. Neyi beğenmediniz tam olarak?

Herkesin yorumu kendinedir benim için faiz yemek parayı bankaya vb. Yere koyup onun üzerinden işlem yapmadan para kazanmaktır gerisi bulundgn zamana devre göre değişir. Kısaca bende soyleyym dini konu uzatmak istemem.
Birde ben konuyu açan kişiye yazmıştım bende de ekmek yerine ev var yemiyorum ama şuan ev sahipleriyle uğraşıp kafayı yemektense iyidir

Niye dinî karıştırınız ki konu birazdan kapanacak. İnsanlar birbirine düşüyor yok yere. Ben dinî açıdan bir şey yazmayacağım bu çok şahsi. Ekonomik açıdan. Bankadan alacağınız 250 bin sıfır ya da o karar arabalar için. Öyle her araca kredi çıkmıyor. Kredi çıkan araçlar için de o kredi aracın yarı parasi etmiyor. 250 bin kredi cekecekseniz elinizde en az 300 bin olmalı. Araç fiyatları çok uçtu çünkü. İnşallah hayırlısıyla araç alabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…