- 18 Ocak 2018
- 692
- 374
- 53
- 34
- Konu Sahibi Ponciginannesi
-
ben biraz zorlanırız ödemeyemeyiz diye korkuyorum acıkcası esktra birşeyler cıkmasından korkuyorumCanım bütçen uygun gibi görünüyor sen de haklısın bir leye bağlamasan kendini o para birikmiyor
Araba fiyatları da uçmuş durumda gerçi ama temmuz sonrası al da bari ikinci vergi dilimi geçsin bir de vergisi çıkmasın vergisi ödenmiş alın
alabilirsiniz bencearabamızdan memnun değiliiz o yüzden eşim satmak ve yükseltmek istedi.
beni kredi konuusnda düşündüren su
ev kirası bakıcı parası+ kredi çıkınca elimze 2500 tl para kalacak yetermi diye endişeliyim çünkü her ay öyle esktra şeyler çıkıyor ki inanın şasıp kalıyorum
geriye kalan 2500 tl yetermi sizce kararsız kaldım bu konudaalabilirsiniz bence
o 500 tl ıvır zıvıra gider
arabanızda sıkıntı varsa alın tabi
merhaba herkese hayırlı ve huzurlu günler diliyorum.
Eşim ve ben çalışıyoruz bebeğimize görümcem bakıyor ( 500 tl görümceme veriyoruz )
evimiz kira (600tl kira veriyoruz. ) akrabanın evi olduğu için uygun oturuyoruz
Eşimin 2500tl maaş alıyor
Ben ise Asgari Ücretle çalışıyorum görümceme para verdiğim için (1100 tl ) bana kalıyor..
Görümceme verdiğimiz ücret haric toplam gelirimiz ; 3600 kiramizada çıkınca net 3bin kalıyor elimize.
Uygun bir şehirde yaşıyoruz ama eskiden tek maaş ile geçinen biz şimdi iki maaş uçup gidiyor, birikim yapamıyoruz her ay birşey çıkıyor para olunca harcanıyor
Bir arabamız var eşim müşteri bulmuş 20 bin tl satacak
10 bin tl kredi çekip 30 bin tl bir araba almayı düşündük..
2 yıl ödemeli, aylık 500 tl ödeyeceğiz en azından birikim olabilir diyoruz..
böyle köşeye 100 tl bile atamıyoruz sizce zorlar mı ?
ocak ayında maaşlarımız zamlanacağı için rahatlarız kredi ödemesi sabit kalacak çünkü
ama o zamana kadar ödeyebilirmiyiz bilemiyorum açıkcası.. çocuk olunca masraf çok esktra birşeyler çıkarsa zorlanırmıyız ? çok tutumlu bir insanımdır aslnda..
çabalamadan sıkmadan birşeylerden ödün vermeden mal mülk sahibi olunmuyor
elde olunca harcanıp gidiyor paralar..
örnegin hastane masrafları mesela bu ay düzleştiricim bozuldu onu aldıkaçıkcası ben kredi çekmeyi sevmiyorum
mesela ne çıkıyor ekstra olarak
zaten ocak ayından sonra hiç zorluk çekmeyiz ama bebek olunca biliyorsnzdr esktra birsürü şey çıkabiliyor.Bence ödeyebilirsiniz. Bizde eşimin komple maaşı ev kredisine gidiyor 2 çocukla geçiniyoruz bir şekilde. SAdece ilk aylar zorlanıyor insan sonra alışıyorsunuz. 500 tl çok bir miktar değil gelirinize göre.
merhaba herkese hayırlı ve huzurlu günler diliyorum.
Eşim ve ben çalışıyoruz bebeğimize görümcem bakıyor ( 500 tl görümceme veriyoruz )
Ben ise Asgari Ücretle çalışıyorum görümceme para verdiğim için (1100 tl ) bana kalıyor..
Görümceme verdiğimiz ücret haric toplam gelirimiz ; 3600 kiramizada çıkınca net 3bin kalıyor elimize.
Uygun bir şehirde yaşıyoruz ama eskiden tek maaş ile geçinen biz şimdi iki maaş uçup gidiyor, birikim yapamıyoruz her ay birşey çıkıyor para olunca harcanıyor
ocak ayında maaşlarımız zamlanacağı için rahatlarız kredi ödemesi sabit kalacak çünkü
ama o zamana kadar ödeyebilirmiyiz bilemiyorum açıkcası.. çocuk olunca masraf çok esktra birşeyler çıkarsa zorlanırmıyız ? çok tutumlu bir insanımdır aslnda..
zaten ocak ayından sonra hiç zorluk çekmeyiz ama bebek olunca biliyorsnzdr esktra birsürü şey çıkabiliyor.
örnegin hastane masrafları mesela bu ay düzleştiricim bozuldu onu aldık
eşimin telefonun bataryası gitti onu aldık..
bebegimin dogum günü vardı uzaktan kumandalı araba aldık gibi gibi böyle şeyler çokca çıkıyor
ha birde temizlik yaptım halıları yıkamaya gönderdik bu tarz şeyler korkutuyor beni
krediden sonra elimize kalan 2500 tl canım kredinin ödemesi 500 tl 2 sene olacako zaman 2 tercihin var canım ya krediyi ödeyeceksin yada ekstra çıkan alacaksın
yada önce krediye öncelik tanayıp ihtiyaçlarını sıraya koyabilirsin
anlattıklarında aciliyetine göre her ay birini alırsın
2500tl net kalan eline 1200tl kredi ödesen geriye kalır 1300tl faturaydı erzaktı bence yeter
kaç yıl peki bu kredi
Herkesin harcaması farklıdır bunu siz bileceksiniz .geriye kalan 2500 tl yetermi sizce kararsız kaldım bu konuda
krediden sonra elimize kalan 2500 tl canım kredinin ödemesi 500 tl 2 sene olacak
20 bin tl bu zamanda bir araç için konforsuzdur . hatta 30 bin tl ye alınacak araç da pek konforlu değildirmevcut arabanızı hiç değiştirmeyin derim şuan için. çok konforsuz demişsiniz ama 20 bin tl ye alıcı bulan bir araç o kadar da konforsuz değildir sanırım. bizim bir komşumuz var, arabaları 20 senelik olmuştur, her yere de onla gidiyolar. ama kadın da koluna her ay bir bilezik takıyor. naçizane tavsiyem krediye vereceğiniz paraya her ay gidip bir yarım altın alın.
20 bin tl bu zamanda bir araç için konforsuzdur . hatta 30 bin tl ye alınacak araç da pek konforlu değildir
Arabada model yükseltmek yatırım mı oluyormerhaba herkese hayırlı ve huzurlu günler diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?