Kredi Çekmek İstiyoruz Ama Kararsızım..

Eğer gideceğiniz yerlere taksi ile gidiyor, çocuklarınızı okula servis ile gönderiyor, her yıl maaile uçakla şehir dışına çıkıyorsanız araba yatırım aracı olabiliyor. Servis, uçak ve taksi yerine kendi aracınızı kullandığınızda bunlara yaptığınız harcamayı kendi aracınızın vergi, muayene, yakıt vs masraflarına yapmış oluyorsunuz + elinizde bir de aracınız olmuş oluyor. 5 yıl önce 28.000 TL'ye aldığımız aracın değeri bugün (2. el direkt aracın kendisine verilen fiyat) 45.000 TL . Dolayısıyla, araba bir yatırım aracı olarak görülebilir.

Araçtan yatırım olmaz,0 bile alsanız kontağı cevirdiginiz anda o artık 2. Eldir yani değeri düşer. Zatena arabanız var niye bu kadar dar gelirliyken yukseltmek istiyor uzerine kredi borcuna girmek istiyorsunuz anlamadim.Kredi odeyene kadar kenara atin biriktirin daha iyi sonucta 20 binlik arabayla 30 binlik arabada cok farkli olmayacak,100 binlik olsa tamam da.Gereksiz bir harcama bence.

geriye kalan 2500 tl yetermi sizce kararsız kaldım bu konuda
Valla orasini aen bileceksin arkadasim
Biz nerden bilelim size yeter mi yetmez mi?

Bana yetmez mesela

Sizim bileceginiz is

Ama disardan bakinca cok iyi geliri olmayan insanlarin mecbur kalmadikca kredi islerine girmeleri bana sacma geliyor.

Size kalmis

borclanmadan birsey sahibi olunmuyor maalesef. Oyle kenara 3 5 atayimlar eskidendi. maaş bin lira da olsa hepsi harcanıyor. On binde olsa harcanıyor yetmiyor çünkü. tüketim toplumuyuz.
günümüzde en mantıklısı bana göre önce ufak ufak arabayı yukseltip sonra arabayı ev peşinatı yapıp borclanmak. bizim yontemimiz bu en azindan

Katılıyorum. Araba yatırım değildir. Sürekli değer kaybeder çünkü. Altın hesabı açtırın maaş bankanızda. Otomatik ödeme talimatı verin, her ay otomatik olarak 2-3 gram altın sahibi olursunuz. 3-4 yıl sonra bir evin peşinatına yetecek kadar paranız olur. Altın çok artıyor çünkü.

Elimizde para tutamıyoruz diye araba modeli yukseltmek bana mantikli gelmedi .Arabaniz is görüyorsa bir sure erteleyebilirsiniz .Bence bir tane banka hesabi açip her ay oraya duzenli para koyun veya altin hesabi acin .Cocugunuz da varmis.Acil bir durumda zorluk yasamamak adina düşünün derim .Mesela benim de evim kira .Calisiyorum ama bebegim olunca ucretsiz izne çıkacağım. Esimle ortak karar alıp bir hesap actik her ay duzenli para koyuyoruz dogum sonrasi bebegimizin masraflarını karsilamak icin ve ekstra bir durum olursa kenarda paramiz olsun diye .

yaşam standartlarınızı bilmeden bişey demek zor ama inşallah gönlünüze göre herşeyi alırsınız :)

Arabayi satin.20bin tl pesinat olsun bulundugunuz sehirden bir oda bile olsa ev alin.madem ekstra 500 tl odeyecek kadar ekonomik sinirlari zorlayacaksiniz....1 oda olsun sizin olsun.araba yer bitirir.

Bugunku ikinci el degeri 20bin tl olacak arabadan yatirim olmaz.batirim olur.uzerine 10 bin cekip bugunku 2.el degeri 30binlik bir araba bile alinsasonuc degismez.

Ev alcaz desen anlarimda .. araba ihtiyac yatirim olamaz. Ev daha mantikli olmaz mi? Madem kredi cekiosunuz kiradan kurtulursunuz biraz fazla odersiniz ama kendi eviniz olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…