Kredi Çekmek İstiyoruz Ama Kararsızım..

araba masraftir yenisi de eskisi de masraf. kar etmez yatirim da degil biz araba alalı 3 sene oldu çok şükür de 3 yılda 5-8 bin masraf edildi bozuluyor işte.

Kredi cekmeden ne araba aliniyor artik ne de ev. Bir yerden baslamak lazim. Aldiginjz asgari ucreti her yerde alabilirsiniz o yuzden risk yok sizin icin. Hayirlisi olsun

bence para biriktirmeye bak, her ay kenara 300-400 ne olursa kenara atmayı alışkanlık et. şu an da bence geliriniz kredi çekmek için uygun değil. ve banka kredi faizleri şu anda çok yüksek, kredi çekmek için mantıklı zaman değil. kredi çekerken ekstra şeylerde çok fazla çıkıyor, tapu harcı diğer ekstra harcamalar gibi. bence sabredin 1-2 yıl daha.

Bana mantıklı gelmedi.
10 bin çekip 2 yıl onun çilesini çekmek.

Sizin yerinizde olsam, rahat etmek için bir dönem rahatsız yaşarım. Arabayı satıp döviz ya da altın alın. Çekeceğiniz on bini de yazın kendinizi sıkarak biriktirin. Araba olmayınca az gezilir. Hem yazın kışa göre daha az masraflı olur. Kışa doğru elinizdeki parayı 30bine tamamlamış olarak bulursunuz kendinizi.

Araba yatırın aracı değildir. Önce bu konuda anlaşalım. Nominal olarak zarar etmiyorum gibi gelse de reel olarak zarar edersiniz. Öte yandan bebekli bir ailesiniz anladığım kadarıyla. Çok kötü bir arabaya en başta güvenlik sebebiyle binmemelisiniz.

Ayrıca arabanız kötüyse muhtemelen sanayiden çıkmıyorsunuzdur. Bu da ayrı bir masraf. 30 bine araba alacaksanız bu 2. eldir zaten. Arabanın çok temiz olduğundan eminseniz alın derim. 2500 lira ile geçinip geçinememek de tamamen sizin hayat standardınıza kalmış.

Bence rahatlıkla geçinirsiniz elinizde kalan miktarla. Biz 2 yıl önce 25 bine araba aldık, şu an değeri 30 bin tl oldu. Ve bu iki yıl içinde sadece aküsünü değiştirirdik başka hiçbir masraf çıkartmadı. Sigorta, vergi ve benzinden bahsetmiyorum tabi ki. Araba fiyatları sürekli oynuyor, bizim araba durduğu yerde 5 bin tl kar etti. Ve maalesef borca girmeden hiçbir şey olmuyor. Araba ağır hasarlı veya pert olmadığı sürece bence gayet yatırım aracı..

Çocuğunuz okula başlamadan yapabildiğiniz kadar yatırım yapın. Araba iyi bir yatırım aracı olmasa da (diğer alternatiflerin yanında) hiç yoktan iyidir, kaza yapıp pert olmadığı sürece zarar ettirmez ancak Allah korusun pert olmayacağının da bir garantisi yok.
Biz de yatırım yapmaya araba ile başlamıştık, sonra arsanın uzun vadede daha çok kazandırdığını keşfettik kredi çekerek arsa aldık ve elimizde kalan aylık 2500 tl gibi miktarla geçiniyoruz. Bazı şeyleri kısıtlamanız gerekiyor, örneğin yazın bir tatil köyüne gidip tatil yapamıyorsunuz ya da dışarıda yediğiniz yemek sayısını azaltıyorsunuz, ihtiyaçlar dışında ekstra harcamalar yapmamaya çalışıp "olmasa da olur" diyorsunuz. Biz yatırımlarımızı şimdi çocukların eğitimleri için harcıyoruz, 2500 TL geçinilmesi zor bir miktar değil.

Yatırım oluyor evet
Ben bundan 2,5 yıl evvel 61 bin tl ye sıfır arac aldım model yükselttim
Aracımın sıfırı suanda 130 bin tl ve ben aracımi satsam 75 bin tl ye satıyorum
Araç hiç bir zaman yatırım değildir.Fiyat üzerinden belirleme yapılmaz.2,5 yıla vurulan tüm vergileri bakım/muayene/yıpranma payları/kilometresi/ötvleri/harcanan benzin......
araç kullanım içindir.Asla ve asla yatırım olamaz.Ve bunu ben demiyorum.İstatistikler böyle.
2,5 yıl önce alınan aracın da sıfırı olmaz.

Ben maaşı altına yatırıyorum yarın bir gün bozdurursam kar etmiş olacağım ama araba öyle değil sadece masraf.

2,5 yıl önce alınan aracın sıfırını 2018 model anlamında söyledim biliyorum 2,5 yıl önce alınan aracın sıfır olmadıgını
2015 model 60 binken
2018 modeli 120-130 bin tl olmuş demek istedim.
yeni model fiyatı artınca kullandıgınız aracın 2. el fiyatı da artıyor

vergi bakım muayene bunlar o aracı kullanıyorsak zaten zorunlu harcamalar.

O zaman sizi ekonomi topiklerine beklerim

Hesap mantığımız aynı değil.Zaten aynı aracın 2018 modeli olmaz.Aynı markanın aynı formatta aracında yenilenen süspansiyonları olur.Bu da tabiki fiyatını arttırır.Kaldı ki,Döviz kurları her yıl yükselirken,enflasyon endeksi yükselirken,tabiki araç fiyatı aynı kalmaz.Ama hiç bir araç (2,5 yılda) hem kullanılıp hem de aldığının üstüne 15 bin değer kazanmaz.Üzerinde tek bir çizik dahi olmasa,kilometreden,motordan değer kaybeder.vSadece arz talep durumuna göre bazı araçların değeri,bir çoğuna göre daha az değer kaybeder ama mutlaka kaybeder.Vergi bakım.....zorunlu harcamalar dediğiniz şey zorunlu olduğu için zaten yatırım olmuyor.Harcanıyor.Yıla vurulduğundada çok ciddi bir rakam çıkıyor.Aracın fiyatı artıyor yatırımdır denmiyor işte bu yüzden.
Ama siz yatırım olarak görüyorsanız sizin fikriniz.Saygı duyarım.Benim ve istatistikelrin fikri de bu.Aracımı da asla yatırım olarak almadım.

Benim aracım aldıgımın üzerine 15 bin tl değer kattı hem de o kadar kullandım km si 60 bin tl olmasına rağmen
kazası hasarı çiziği bile yok
şimdi aynı modelin 2018 ini alacağım.
ben farklı bakıyorum evet araç için zorunlu harcamaları gider olarak görmüyorum zaten zorunlu
mazot zaten koyacağız bunu saymak gereksiz gelıyor bana
vergileri bakımı vs de aynı şekilde :)
hem kullanıp hem arabayı eskittiğim halde aldıgımın daha fazla üzerine satabiliyorum:)
benım için mantıklı :)

:)

Arabayı neden satıyorsunuz işinizi görmüyor mu?

Ben şu araba alalım yatırım olur mantığını bir türlü anlamadım.
Araba denen şey kullanılıyor yıpranıyor, kilometresi artıyor. Satacağınız zaman kullandığınız süre boyunca yapılan masraf (bakım, yakıt, vergi) onun yıl içinde getireceği maddi miktarı hayli hayli götürüyor zaten..

Az da değil aylık 500tl diyorsunuz.. Zorlanırsınız benden söylemesi.. Kredi çekip araba alana kadar her ay altın alıp koyun. Daha hızlı yükseliyor..

Madem kıt kanaat geçiniyorsunuz şu anda yapacağınız en saçma şey kredi borcu olur bana göre. Borçtan bezmiş biri olarak söylüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…