- 11 Nisan 2017
- 5.857
- 7.961
- 118
- Konu Sahibi Ponciginannesi
-
:) İnşallah kısa zamanda sizin de olur aracınızvalla bence bu biraz da konfordan ne beklendiğine bağlı. benim arabam yok mesela. o yüzden 20 bin tlik araç benim için konforlu
:) İnşallah kısa zamanda sizin de olur aracınız
merhaba herkese hayırlı ve huzurlu günler diliyorum.
Eşim ve ben çalışıyoruz bebeğimize görümcem bakıyor ( 500 tl görümceme veriyoruz )
evimiz kira (600tl kira veriyoruz. ) akrabanın evi olduğu için uygun oturuyoruz
Eşimin 2500tl maaş alıyor
Ben ise Asgari Ücretle çalışıyorum görümceme para verdiğim için (1100 tl ) bana kalıyor..
Görümceme verdiğimiz ücret haric toplam gelirimiz ; 3600 kiramizada çıkınca net 3bin kalıyor elimize.
Uygun bir şehirde yaşıyoruz ama eskiden tek maaş ile geçinen biz şimdi iki maaş uçup gidiyor, birikim yapamıyoruz her ay birşey çıkıyor para olunca harcanıyor
Bir arabamız var eşim müşteri bulmuş 20 bin tl satacak
10 bin tl kredi çekip 30 bin tl bir araba almayı düşündük..
2 yıl ödemeli, aylık 500 tl ödeyeceğiz en azından birikim olabilir diyoruz..
böyle köşeye 100 tl bile atamıyoruz sizce zorlar mı ?
ocak ayında maaşlarımız zamlanacağı için rahatlarız kredi ödemesi sabit kalacak çünkü
ama o zamana kadar ödeyebilirmiyiz bilemiyorum açıkcası.. çocuk olunca masraf çok esktra birşeyler çıkarsa zorlanırmıyız ? çok tutumlu bir insanımdır aslnda..
çabalamadan sıkmadan birşeylerden ödün vermeden mal mülk sahibi olunmuyor
elde olunca harcanıp gidiyor paralar..
Yatırım oluyor evetArabada model yükseltmek yatırım mı oluyor
çocuğunuz büyüdükçe masrafınız artacak bunu düşünerek hareket edin derimgeriye kalan 2500 tl yetermi sizce kararsız kaldım bu konuda
Araç hiç bir zaman yatırım değildir.Fiyat üzerinden belirleme yapılmaz.2,5 yıla vurulan tüm vergileri bakım/muayene/yıpranma payları/kilometresi/ötvleri/harcanan benzin......Yatırım oluyor evet
Ben bundan 2,5 yıl evvel 61 bin tl ye sıfır arac aldım model yükselttim
Aracımın sıfırı suanda 130 bin tl ve ben aracımi satsam 75 bin tl ye satıyorum
2,5 yıl önce alınan aracın sıfırını 2018 model anlamında söyledim biliyorum 2,5 yıl önce alınan aracın sıfır olmadıgınıAraç hiç bir zaman yatırım değildir.Fiyat üzerinden belirleme yapılmaz.2,5 yıla vurulan tüm vergileri bakım/muayene/yıpranma payları/kilometresi/ötvleri/harcanan benzin......
araç kullanım içindir.Asla ve asla yatırım olamaz.Ve bunu ben demiyorum.İstatistikler böyle.
2,5 yıl önce alınan aracın da sıfırı olmaz.
merhaba herkese hayırlı ve huzurlu günler diliyorum.
Eşim ve ben çalışıyoruz bebeğimize görümcem bakıyor ( 500 tl görümceme veriyoruz )
evimiz kira (600tl kira veriyoruz. ) akrabanın evi olduğu için uygun oturuyoruz
Eşimin 2500tl maaş alıyor
Ben ise Asgari Ücretle çalışıyorum görümceme para verdiğim için (1100 tl ) bana kalıyor..
Görümceme verdiğimiz ücret haric toplam gelirimiz ; 3600 kiramizada çıkınca net 3bin kalıyor elimize.
Uygun bir şehirde yaşıyoruz ama eskiden tek maaş ile geçinen biz şimdi iki maaş uçup gidiyor, birikim yapamıyoruz her ay birşey çıkıyor para olunca harcanıyor
Bir arabamız var eşim müşteri bulmuş 20 bin tl satacak
10 bin tl kredi çekip 30 bin tl bir araba almayı düşündük..
2 yıl ödemeli, aylık 500 tl ödeyeceğiz en azından birikim olabilir diyoruz..
böyle köşeye 100 tl bile atamıyoruz sizce zorlar mı ?
ocak ayında maaşlarımız zamlanacağı için rahatlarız kredi ödemesi sabit kalacak çünkü
ama o zamana kadar ödeyebilirmiyiz bilemiyorum açıkcası.. çocuk olunca masraf çok esktra birşeyler çıkarsa zorlanırmıyız ? çok tutumlu bir insanımdır aslnda..
çabalamadan sıkmadan birşeylerden ödün vermeden mal mülk sahibi olunmuyor
elde olunca harcanıp gidiyor paralar..
Hesap mantığımız aynı değil.Zaten aynı aracın 2018 modeli olmaz.Aynı markanın aynı formatta aracında yenilenen süspansiyonları olur.Bu da tabiki fiyatını arttırır.Kaldı ki,Döviz kurları her yıl yükselirken,enflasyon endeksi yükselirken,tabiki araç fiyatı aynı kalmaz.Ama hiç bir araç (2,5 yılda) hem kullanılıp hem de aldığının üstüne 15 bin değer kazanmaz.Üzerinde tek bir çizik dahi olmasa,kilometreden,motordan değer kaybeder.vSadece arz talep durumuna göre bazı araçların değeri,bir çoğuna göre daha az değer kaybeder ama mutlaka kaybeder.Vergi bakım.....zorunlu harcamalar dediğiniz şey zorunlu olduğu için zaten yatırım olmuyor.Harcanıyor.Yıla vurulduğundada çok ciddi bir rakam çıkıyor.Aracın fiyatı artıyor yatırımdır denmiyor işte bu yüzden.2,5 yıl önce alınan aracın sıfırını 2018 model anlamında söyledim biliyorum 2,5 yıl önce alınan aracın sıfır olmadıgını
2015 model 60 binken
2018 modeli 120-130 bin tl olmuş demek istedim.
yeni model fiyatı artınca kullandıgınız aracın 2. el fiyatı da artıyor
vergi bakım muayene bunlar o aracı kullanıyorsak zaten zorunlu harcamalar.
Benim aracım aldıgımın üzerine 15 bin tl değer kattı hem de o kadar kullandım km si 60 bin tl olmasına rağmenHesap mantığımız aynı değil.Zaten aynı aracın 2018 modeli olmaz.Aynı markanın aynı formatta aracında yenilenen süspansiyonları olur.Bu da tabiki fiyatını arttırır.Kaldı ki,Döviz kurları her yıl yükselirken,enflasyon endeksi yükselirken,tabiki araç fiyatı aynı kalmaz.Ama hiç bir araç (2,5 yılda) hem kullanılıp hem de aldığının üstüne 15 bin değer kazanmaz.Üzerinde tek bir çizik dahi olmasa,kilometreden,motordan değer kaybeder.vSadece arz talep durumuna göre bazı araçların değeri,bir çoğuna göre daha az değer kaybeder ama mutlaka kaybeder.Vergi bakım.....zorunlu harcamalar dediğiniz şey zorunlu olduğu için zaten yatırım olmuyor.Harcanıyor.Yıla vurulduğundada çok ciddi bir rakam çıkıyor.Aracın fiyatı artıyor yatırımdır denmiyor işte bu yüzden.
Ama siz yatırım olarak görüyorsanız sizin fikriniz.Saygı duyarım.Benim ve istatistikelrin fikri de bu.Aracımı da asla yatırım olarak almadım.
:)Benim aracım aldıgımın üzerine 15 bin tl değer kattı hem de o kadar kullandım km si 60 bin tl olmasına rağmen
kazası hasarı çiziği bile yok
şimdi aynı modelin 2018 ini alacağım.
ben farklı bakıyorum evet araç için zorunlu harcamaları gider olarak görmüyorum zaten zorunlu
mazot zaten koyacağız bunu saymak gereksiz gelıyor bana
vergileri bakımı vs de aynı şekilde :)
hem kullanıp hem arabayı eskittiğim halde aldıgımın daha fazla üzerine satabiliyorum:)
benım için mantıklı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?