Kredi cekmelimi

destik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2018
734
275
33
Meraba kizlar. Esimle konustuk dun bu kredi konusunu. Aylik gelirimuz 5000-5300 arasi. Her ay 3100 krediye verip ev sahibi olsak dedik hem kirdan kurtuluruz hem ev sahibi oluruz. Kafama yatmadi degil ama ileriyi dusununce korkuyorum ya cocuk olcak daha ne biliyim ya gecinemesek diyorum. Ama bize aylik bi 2300 kalcak gecinede bilriz. Sizce ne yapmali. Her ay altin alip koseye atip beklemeli ki yoksa borca girip ev ki almali

Ne kadarlık bir kredi çekmeyi düşünüyorsunuz. Kaç ay vadeli olacak? Çocuk olursa işin rengi değişir. İki kişi idare eder diye düşünüyorum. Çalışıyor musunuz.

Ne kadarlık bir kredi çekmeyi düşünüyorsunuz. Kaç ay vadeli olacak? Çocuk olursa işin rengi değişir. İki kişi idare eder diye düşünüyorum. Çalışıyor musunuz.
Hayir calismiyorum. 5 yil vadeli. 160 bin cekmeyi dusunuyoruz.

Hayir calismiyorum. 5 yil vadeli. 160 bin cekmeyi dusunuyoruz.
Siz çalışmıyorsanız düşünülebilir. Yani ben olsam düşünürdüm. Çalışıyor olsaydınız çocuk durumunda maaşın kesilmesi vs işleri çok karıştırırdı. Şu tabloda 5 yıl nedir ki ben olsam düşünürdüm bir yerden başlamak lazım :)

valla bir yerlerden başlamak lazım
çocuk olunca da Allah bir yoluna koyar ki siz çalışmıyormuşsunuz
hani çalışsanız da doğum izni vs de sizin para kesilecek olsa sıkıntı olurdu da
kira bitmeyen borç. bana olur gibi geldi

Sizde ise girerseniz olur .
Kizlar isim vardi ama kpss icin ciktim isten. Sinvadan sonra calismayo dusunuyorum. Oda kasim dan sonra olcak. Iste benim aklimi karistiran cocuk. Cocuk olsa calisamam da. Masraflarda artar

Birde su an cook guzel 4+1 evler suan bulundugunuz sehirde 160 bin falan. Bu evler 2 3 yil sonra baya pahallanir

Bence secimlerin gecmesini bekleyin. Cikacak sonuclara göre Inflasyon felan söz konusu olsa tekrar isin rengi yine degisir. (Ekonomist kafasi iste :)) Aylik gereken parayi siz herkesden iyi bilirsiniz.

Bencede suan durumunuz gayet musait kalan parada gecinilebilecek bir miktar.. Biz iki üc yil once ev almaya karar verdigimizde 750 odemesi vardi kredimizin herkes kizmisti nasil odeyeceksiniz diye iki yilda evlerde kiralarda cok ciddi bir artis oldu simdi bana kizanlar kira öduyorlar 750 lira. Siz birikim yapmaya calistikca ev fiyatlari artacak yine degisen pek birsey olmuyor. Hem 5 yil cok uzun gibi gorunsede cok kisa zaman hamile kalip bebeginiz dogmus olsa bile asil masraflari yeni basliyor olacak sizin borcunuz bittiginde.

2000-2500 arası ödeme planı olacak şekilde evlere baksanız olmaz mı? 3000 ve üstü fazla gibi.
Ama düzenli bir geliriniz varsa 3-5 sene sıkıntı çektikten sonra ödediğiniz kredi miktarı size daha hafif gelecek.
Mesela abim 6 sene önce yanlış hatırlamıyorsam 110.000 çekmişti. Aylık ödeme 1.300 lira çok gelmişti bize. E şimdi kıymeti harbiyesi kalmadı.

Gelirinize göre kredi geri ödeme miktarı çok fazla. Çocuk olunca ne yapacaksınız onu düşünün. Hiç peşinatınız yok mu?

Bence secimlerin gecmesini bekleyin. Cikacak sonuclara göre Inflasyon felan söz konusu olsa tekrar isin rengi yine degisir. (Ekonomist kafasi iste :)) Aylik gereken parayi siz herkesden iyi bilirsiniz.
Iste fazi oranlari 0.98 dustu bugun itibariyle en cok da o yuzden bole dusunduk

Her ay altın alıp kenara atmak doğru değil. Altın da yükseliyor, ev fiyatları da.Bence direkt kredi çekin hem de 5 yılmış. Borçsuz bir şey olmuyor canım.Hemen taşınırsın kira derdin de olmaz.Her ay altın alıp kenara koyana kadar 1 senelik borcun biter. Kenarda hiç birikinti yok mu güvenlik için ?

Gelirinize göre kredi geri ödeme miktarı çok fazla. Çocuk olunca ne yapacaksınız onu düşünün. Hiç peşinatınız yok mu?
Malesef pesinat yok. Borclar biti bu ay. Ve her ay ben 3 bine altin alip pesinat yapmayi dusunuyodum. Ama evlerin ilerde pahalanacak olmasi. Ve faiz oraninin dusmesi bize ev almayi dusundurdu

Iste fazi oranlari 0.98 dustu bugun itibariyle en cok da o yuzden bole dusunduk

Faizler düsük bu aralar. Onun icin insanlar krediyi cekiyor zaten. Lakin Türkiye kritik bir sürec icinde. Inflasyon bir kenara secimden sonra pazarlar nasil etkilenir daha belli degil. Sahsen secimleri bekler öyle karar verirdim. Ama bu tabi herkesin kendi karari

Canim ev sahibi oglunu evlnedircek kira sozlesme temmuzda bitiyor ve temmuzda tasincaz evlendik bir yil olmadan tasincam. O yizden de cooook istiyom evi.

Canim ev sahibi oglunu evlnedircek kira sozlesme temmuzda bitiyor ve temmuzda tasincaz evlendik bir yil olmadan tasincam. O yizden de cooook istiyom evi.
Birikmis yok malesef. 8 aylik evliyiz borclari kapadik bu ay bitti. Ve altin almayi dusunuyodum her ay en az 3 bine altin alcaz demistik. Simdi ev diyiruz. Ama cook kararsizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…