Kredi cekmelimi

Canim ev sahibi oglunu evlnedircek kira sozlesme temmuzda bitiyor ve temmuzda tasincaz evlendik bir yil olmadan tasincam. O yizden de cooook istiyom evi.

O zaman hiç durmayın ev bakmaya başlayın.Birdaha ordan oraya sürüklenmezsin hem ev taşımak deyip geçme ölüm resmen. Şehir neresi ? Uygundur belki evler.

Esim hemsire yani maasi artar ama azalmaz. Sabit gelir olmasa risk alamayan biriyim krediyi hiiic dusunmezdim. Esimde ayni seyi diyor maasim artacak ama odedigimiz miktar ayni kalcak. Bu arada ben altinlari verdim esim satip borclari kapadi. Esim o altinlari senden ev disinda almamaliydim diyor. Uzuluyor. Ben altinlarimi tekrar ay ay alip birktirmeyi dusunuyodum. Esim ev alalim altin biriktirmektense diyor. Biriktirsem bile yine ev alcaz o altinlarla
O zaman hiç durmayın ev bakmaya başlayın.Birdaha ordan oraya sürüklenmezsin hem ev taşımak deyip geçme ölüm resmen. Şehir neresi ? Uygundur belki evler.
Mardin artuklu canim. Evler su an uygun gercekten. Simid tasinsak yine rn az 1000 tl oraya her ay 600 kira derken.

Bana kalırsa tüm parayı kredi çekmektense biraz peşinat biriktirip öyle krediye girin. Bir de taksitlerin yüksekliği sizi çok yıpratır. Eşim de erken bitsin diye yüksek taksitli olarak planlamıştı kredimizi (ben de çalışmıyorum malesef) ama çok yıprandık. Ayrıca ay sonunu ucu ucuna getirdik. Ki elimizde sizin dediğiniz kadar para kalıyordu 2 kişiydik sadece. Hani aç açık kalmadık bi eksiğimiz olmadı. Ama evliliğimizin ilk 1, 1,5 yılında ne gezebildik ne bir yere gidebildik eve hapsolduk. Çünkü bir yerlere gitmek, dışarı adım atmak para resmen. Ya açılacaktık daha kötü olacaktık ya da dümdüz monoton bir hayat yaşayacaktık. Eşim de söyler şimdi keşke taksitleri dha düşük planlatsaydım diye. Siz de bunları düşünerek hareket edin.

Suan gidip bankayla konuscaz canim. Bakalim ne dicek. Inan su andada oleyiz ayda 2000 le geciniyoz gezemiyoz dogru durust. Hep borcti altinlarimi satmasak 2 yil daha ole olcaktik. Altinlari sattigimizida kimseye solemedik canim. Sadece ben ve esimin arasinda. Neden dceksin cunku esimin ailesi borcmuz olmadigini bilse her ay bizden bsy ister. Vermesek huzur kalmaz. Ha bide altinlarimda da gozleri vardi. Mehirim di altinlar ondan dokunamadilar

Bence alin hersey genclikte cocuk olana kadar 2 yil borcu kapanir zaten 3 yil biraz sıkıntı olur belki ama az bi zaman sònucta cocuk olunca ev almak zor olur

Kv de ev arsa var ama bizde hiic. Ona ragmen suan aylik 2500 kredi oduyoz diye biliyolar. Ve arayip 300 ver 500 ver diyolar. Ben bian once ev sahibi olmak istiyom.

Bence alin hersey genclikte cocuk olana kadar 2 yil borcu kapanir zaten 3 yil biraz sıkıntı olur belki ama az bi zaman sònucta cocuk olunca ev almak zor olur
Iste canim benim kv diyoki destik atninca alin. Altinlar mehrimdi. Ama zorla mehir oldu kv karsi cikmisti. Olamaz diye. Simdi diger kaynim evlense borc olarak isterler altinlari. E biz satip borcu kapadik onlarada demedik sattik borcumuz yok. Ev alip altinlari da borca verdik deriz.

Eşinizin ailesinin paranızda gözü varmış zaten girin kredi borcunun altına ama beş yıldansa yedi yıl yapın biraz daha para kalsın elinizde,o kadar bunaltmayın kendinizi
O da olabilir canim cikiyoz bankaya gidiyoz. Bakalim. Artik.

bi miktar peşinat biriktirmenizi tavsiye ederim..

bi miktar peşinat biriktirmenizi tavsiye ederim..
Esimin ailesi izin vermiyoki. Her ay bisy istiyolar. Ihtiyaclari olsa amenna ama ihtiyaclarida yok. Vermiyiruz cunku bu aya kadar 2500 banka ve diger esya taksitleri oduyoduk. Bunu bildikleri halde istiyodular ve huzurunuzu bozuyidular

allah oyle yardımcı olur ki bence yaparsınız cevremde daha dusuk gelırlı olarak yapıyorlar zaman ilerledikce hayat pahalılasıyor bı evınız olsun inşallah

Esimin ailesi izin vermiyoki. Her ay bisy istiyolar. Ihtiyaclari olsa amenna ama ihtiyaclarida yok. Vermiyiruz cunku bu aya kadar 2500 banka ve diger esya taksitleri oduyoduk. Bunu bildikleri halde istiyodular ve huzurunuzu bozuyidular
o zaman size tavsiyem kredi vadesini biraz uzun tutun,elinizde biraz daha para kalsın.. çünkü her ay bi gider cikiyor, ya beyaz eşya bozuluyor ya biri evleniyor altin vs gerekiyor, dünya hali

Reactions: KV_
Birde su an cook guzel 4+1 evler suan bulundugunuz sehirde 160 bin falan. Bu evler 2 3 yil sonra baya pahallanir
bence çocuğunuz olmadan çekin krediyi alın bir ev
kira ödemek kadar bana koyan başka bir şey yok
şimdiki aklım olsa evlendiğim gün girerdim borcun altına alırdım bir ev ahhhh kafam
çocuk kısmet işi Allah bilir ne zaman olacağını
evet çocuk demek masraf demek ama büyüdükçe artıyor masrafı o büyüyene kadar da Allahın izniyle biter borcunuz

O zaman durunlar değişir. Bankacı size daha iyi bilgi verir ama bence dediğim gibi taksitleri yüksek tutup süreyi kısaltmayın. Süre biraz daha uzasın taksitleriniz daha düşük olsun. Tabi işin faiziydi ana ödemesiydi ne kadar olacağını bankayla konuşup en iyisine karar verirsiniz. Eşinizin ailesine herşeyi söylememeniz iyi olmuş. Evi de alıp tüm işlemlerini yaptıktan sınra onlara haber verin bence. Hatta gerekirse kredi miktarını ve taksitleri daha fazka söyleyip siz onlardan borç isteyin ki size borç vermekten kaçsınlar. Böylece bir de borç istemenin peşine düşmezler. İnşallah istediğiniz gibi bir ev bulur alırsınız. Allah sağlıkla oturmayı nasip etsin.

Çocuk düşünüyorsanız krediyle birlikte ne kadar yapabilirsiniz ama her ay bir küçük altın veya belli bir miktar para kenara ayırırsanız hamike kalınca doğum, kontrol, hastane, eşya masrafları için çok sıkışmazsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun.

o zaman size tavsiyem kredi vadesini biraz uzun tutun,elinizde biraz daha para kalsın.. çünkü her ay bi gider cikiyor, ya beyaz eşya bozuluyor ya biri evleniyor altin vs gerekiyor, dünya hali
Aynen canim evlendik her ay ya taki ya hediye. Ayda 2800 oducez 7 yil vadeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…