Canim ev sahibi oglunu evlnedircek kira sozlesme temmuzda bitiyor ve temmuzda tasincaz evlendik bir yil olmadan tasincam. O yizden de cooook istiyom evi.
Esim hemsire yani maasi artar ama azalmaz. Sabit gelir olmasa risk alamayan biriyim krediyi hiiic dusunmezdim. Esimde ayni seyi diyor maasim artacak ama odedigimiz miktar ayni kalcak. Bu arada ben altinlari verdim esim satip borclari kapadi. Esim o altinlari senden ev disinda almamaliydim diyor. Uzuluyor. Ben altinlarimi tekrar ay ay alip birktirmeyi dusunuyodum. Esim ev alalim altin biriktirmektense diyor. Biriktirsem bile yine ev alcaz o altinlarla2000-2500 arası ödeme planı olacak şekilde evlere baksanız olmaz mı? 3000 ve üstü fazla gibi.
Ama düzenli bir geliriniz varsa 3-5 sene sıkıntı çektikten sonra ödediğiniz kredi miktarı size daha hafif gelecek.
Mesela abim 6 sene önce yanlış hatırlamıyorsam 110.000 çekmişti. Aylık ödeme 1.300 lira çok gelmişti bize. E şimdi kıymeti harbiyesi kalmadı.
Mardin artuklu canim. Evler su an uygun gercekten. Simid tasinsak yine rn az 1000 tl oraya her ay 600 kira derken.O zaman hiç durmayın ev bakmaya başlayın.Birdaha ordan oraya sürüklenmezsin hem ev taşımak deyip geçme ölüm resmen. Şehir neresi ? Uygundur belki evler.
160 mıBirde su an cook guzel 4+1 evler suan bulundugunuz sehirde 160 bin falan. Bu evler 2 3 yil sonra baya pahallanir
Hemde luks daire canim bunu su an alsak 5 yil sonra 200 250 bin arasi degeri olir160 mıay istanbul da o paraya 1+1 bile yok. Hiç kaçırmayın hemen alın.
Suan gidip bankayla konuscaz canim. Bakalim ne dicek. Inan su andada oleyiz ayda 2000 le geciniyoz gezemiyoz dogru durust. Hep borcti altinlarimi satmasak 2 yil daha ole olcaktik. Altinlari sattigimizida kimseye solemedik canim. Sadece ben ve esimin arasinda. Neden dceksin cunku esimin ailesi borcmuz olmadigini bilse her ay bizden bsy ister. Vermesek huzur kalmaz. Ha bide altinlarimda da gozleri vardi. Mehirim di altinlar ondan dokunamadilarBana kalırsa tüm parayı kredi çekmektense biraz peşinat biriktirip öyle krediye girin. Bir de taksitlerin yüksekliği sizi çok yıpratır. Eşim de erken bitsin diye yüksek taksitli olarak planlamıştı kredimizi (ben de çalışmıyorum malesef) ama çok yıprandık. Ayrıca ay sonunu ucu ucuna getirdik. Ki elimizde sizin dediğiniz kadar para kalıyordu 2 kişiydik sadece. Hani aç açık kalmadık bi eksiğimiz olmadı. Ama evliliğimizin ilk 1, 1,5 yılında ne gezebildik ne bir yere gidebildik eve hapsolduk. Çünkü bir yerlere gitmek, dışarı adım atmak para resmen. Ya açılacaktık daha kötü olacaktık ya da dümdüz monoton bir hayat yaşayacaktık. Eşim de söyler şimdi keşke taksitleri dha düşük planlatsaydım diye. Siz de bunları düşünerek hareket edin.
Kv de ev arsa var ama bizde hiic. Ona ragmen suan aylik 2500 kredi oduyoz diye biliyolar. Ve arayip 300 ver 500 ver diyolar. Ben bian once ev sahibi olmak istiyom.Suan gidip bankayla konuscaz canim. Bakalim ne dicek. Inan su andada oleyiz ayda 2000 le geciniyoz gezemiyoz dogru durust. Hep borcti altinlarimi satmasak 2 yil daha ole olcaktik. Altinlari sattigimizida kimseye solemedik canim. Sadece ben ve esimin arasinda. Neden dceksin cunku esimin ailesi borcmuz olmadigini bilse her ay bizden bsy ister. Vermesek huzur kalmaz. Ha bide altinlarimda da gozleri vardi. Mehirim di altinlar ondan dokunamadilar
Iste canim benim kv diyoki destik atninca alin. Altinlar mehrimdi. Ama zorla mehir oldu kv karsi cikmisti. Olamaz diye. Simdi diger kaynim evlense borc olarak isterler altinlari. E biz satip borcu kapadik onlarada demedik sattik borcumuz yok. Ev alip altinlari da borca verdik deriz.Bence alin hersey genclikte cocuk olana kadar 2 yil borcu kapanir zaten 3 yil biraz sıkıntı olur belki ama az bi zaman sònucta cocuk olunca ev almak zor olur
O da olabilir canim cikiyoz bankaya gidiyoz. Bakalim. Artik.Eşinizin ailesinin paranızda gözü varmış zaten girin kredi borcunun altına ama beş yıldansa yedi yıl yapın biraz daha para kalsın elinizde,o kadar bunaltmayın kendinizi
bi miktar peşinat biriktirmenizi tavsiye ederim..Meraba kizlar. Esimle konustuk dun bu kredi konusunu. Aylik gelirimuz 5000-5300 arasi. Her ay 3100 krediye verip ev sahibi olsak dedik hem kirdan kurtuluruz hem ev sahibi oluruz. Kafama yatmadi degil ama ileriyi dusununce korkuyorum ya cocuk olcak daha ne biliyim ya gecinemesek diyorum. Ama bize aylik bi 2300 kalcak gecinede bilriz. Sizce ne yapmali. Her ay altin alip koseye atip beklemeli ki yoksa borca girip ev ki almali
Esimin ailesi izin vermiyoki. Her ay bisy istiyolar. Ihtiyaclari olsa amenna ama ihtiyaclarida yok. Vermiyiruz cunku bu aya kadar 2500 banka ve diger esya taksitleri oduyoduk. Bunu bildikleri halde istiyodular ve huzurunuzu bozuyidularbi miktar peşinat biriktirmenizi tavsiye ederim..
o zaman size tavsiyem kredi vadesini biraz uzun tutun,elinizde biraz daha para kalsın.. çünkü her ay bi gider cikiyor, ya beyaz eşya bozuluyor ya biri evleniyor altin vs gerekiyor, dünya haliEsimin ailesi izin vermiyoki. Her ay bisy istiyolar. Ihtiyaclari olsa amenna ama ihtiyaclarida yok. Vermiyiruz cunku bu aya kadar 2500 banka ve diger esya taksitleri oduyoduk. Bunu bildikleri halde istiyodular ve huzurunuzu bozuyidular
bence çocuğunuz olmadan çekin krediyi alın bir evBirde su an cook guzel 4+1 evler suan bulundugunuz sehirde 160 bin falan. Bu evler 2 3 yil sonra baya pahallanir
Suan gidip bankayla konuscaz canim. Bakalim ne dicek. Inan su andada oleyiz ayda 2000 le geciniyoz gezemiyoz dogru durust. Hep borcti altinlarimi satmasak 2 yil daha ole olcaktik. Altinlari sattigimizida kimseye solemedik canim. Sadece ben ve esimin arasinda. Neden dceksin cunku esimin ailesi borcmuz olmadigini bilse her ay bizden bsy ister. Vermesek huzur kalmaz. Ha bide altinlarimda da gozleri vardi. Mehirim di altinlar ondan dokunamadilar
Aynen canim evlendik her ay ya taki ya hediye. Ayda 2800 oducez 7 yil vadelio zaman size tavsiyem kredi vadesini biraz uzun tutun,elinizde biraz daha para kalsın.. çünkü her ay bi gider cikiyor, ya beyaz eşya bozuluyor ya biri evleniyor altin vs gerekiyor, dünya hali
Bu sekilde daha mantikli gibiAynen canim evlendik her ay ya taki ya hediye. Ayda 2800 oducez 7 yil vadeli
Aynen canim evlendik her ay ya taki ya hediye. Ayda 2800 oducez 7 yil vadeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?