BANKASYA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE
Konu : Kredi kart yıllık üyelik ücreti hk.
Hamili olduğum .................... nolu kredi kartından ../../.... son ödeme tarihli Hesap Bildirim Cetvelinde ,00 TL. kredi kartı yıllık üyelik ücreti kesildiğini öğrenmiş bulunuyorum. Hesap Bildirim Cetveli ile kesilen yıllık üyelik ücreti, 4822 sayılı yasa ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yasanın 6. maddesinde düzenlenen " Sözleşmelerdeki Haksız Şartlar" hükmü ve ilgili yasal düzenlemelere aykırıdır.
Yukarıda saydığım nedenlerle ../../.... tartihine ait Hesap Bildirim Cetvelinde yer alan yıllık üyelik ücretine itiraz ediyor ve talep edilen ve kesilen ,00 TL kredi kart yıllık üyelik ücretinin bir sonraki hesap bildirim cetvelindeki tutardan mahsubunu talep ediyorum. Aksi halde yasal yollara başvuracağım hususunu bilgilerinize sunarım.
4077 sayılı Tüketici Korunması Hakkında Kanunun Sözleşmelerdeki Haksız Şartlar başlığını taşıyan 6.maddesinde:Satıcı ve sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden , tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu , tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhinde dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır. Taraflardan birini tüketicinin oluşturduğu her türlü sözleşmede yer alan haksız şartlar tüketici için bağlayıcı değildir. Hükmü yer almaktadır.
Ayrıca , Banka Kartları Kredi Kartları Kanununun 24.maddesinde Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle , sözleşmede yer almayan faiz , komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir şekil ve surette ödeme talep edilemezve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamaz. Sözleşmede kart hamilinin haklarını zedeleyici ve kart çıkaran kuruluş lehine tek taraflı haksız şartlar sağlayan hükümlere yer verilemez. Hükmüne yer verilmiştir.
Bu itibarla , 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde bundan sonraki yıllarda kesinti yapılmamasını aksi halde yargı yoluna başvuracağım hususunda gereğini arz ederim.
Adı , Soyadı
ben böyle bir dilekce yazıyorum... hatta son yazdıgımda bankasya idi...
kampanyaya katılmamı istediler yok dedim. sanırım iade edicekler.