kredi kartı aidatı.

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
ay çıldırcağım ya. malum bir bankanın kredi kartını 8 yıldır kullanırım ödemelerimi hiç aksattmam ama bu ay 69 lira aidat kesilmiş aradım yasal diyorlar nedir bu bddk nın sitesine gir orada görürüsün yasal olduğunu diyor müşteri hizmetleri. sizin başınıza böyle şeyler gelince ne yapıyorsunuz. bana 40 tl bonuz yükleyelim dediler kabul etmedim.

Kredi kartı kullanmıyorum ama annem kart aidatlarını geri alıyor, internetten iyicene bir araştırın isterseniz. Bilemedim. :/

normalde bankanın aidat altında para alması yasakmıs..
eşim tüketici haklarına sikayet etmisti iade etmisleri ..

bir keresinde ben de aradım müşteri hizmetlerini, kartımı kapatmam için toplam ne kadar ödemem lazım, kapatacağım dedim. neden kapatmak istiyorsunuz dediler.

aidat kesilmiş, zaten limiti düşük bir kart o aidatı ödemek istemiyorum. kart aidatı kesmeyen kartlar var falan dedim. tamam biz onu geri yükleyelim dediler.

ben de tamam o zaman canım dedim

Kesinlikle yasal değil ben 3 ay önce 10 yillik geriye donuk kart aidatlarimi aldim tüketici haklarina gidin biraz uzun sürüyor ama zafer sizin

Kesinlikle yasal değil ben 3 ay önce 10 yillik geriye donuk kart aidatlarimi aldim tüketici haklarina gidin biraz uzun sürüyor ama zafer sizin

nasıl yaptığınızı ayrıntısıyla anlatırmısınız bende tketici haklarına başvuracağım. şimdi aradım bu seferde 20 lira yükleyelim diyorlar. yuh dedim adamına göre muamele yapmayın diyorum aynı şeyleri tekrarlıyorlar kapatayım dedim tamam hemen kapatalım diyorlar. hayır aylık ödememde 1.500 ün üstünde limitim 15000 civarında bu kadarda olmaz.

BANKASYA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE

Konu : Kredi kart yıllık üyelik ücreti hk.

Hamili olduğum .................... nolu kredi kartından ../../.... son ödeme tarihli Hesap Bildirim Cetvelinde ,00 TL. kredi kartı yıllık üyelik ücreti kesildiğini öğrenmiş bulunuyorum. Hesap Bildirim Cetveli ile kesilen yıllık üyelik ücreti, 4822 sayılı yasa ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yasanın 6. maddesinde düzenlenen " Sözleşmelerdeki Haksız Şartlar" hükmü ve ilgili yasal düzenlemelere aykırıdır.

Yukarıda saydığım nedenlerle ../../.... tartihine ait Hesap Bildirim Cetvelinde yer alan yıllık üyelik ücretine itiraz ediyor ve talep edilen ve kesilen ,00 TL kredi kart yıllık üyelik ücretinin bir sonraki hesap bildirim cetvelindeki tutardan mahsubunu talep ediyorum. Aksi halde yasal yollara başvuracağım hususunu bilgilerinize sunarım.

4077 sayılı Tüketici Korunması Hakkında Kanunun ‘’Sözleşmelerdeki Haksız Şartlar’’ başlığını taşıyan 6.maddesinde:’’Satıcı ve sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden , tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu , tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhinde dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır. Taraflardan birini tüketicinin oluşturduğu her türlü sözleşmede yer alan haksız şartlar tüketici için bağlayıcı değildir.’’ Hükmü yer almaktadır.
Ayrıca , Banka Kartları Kredi Kartları Kanununun 24.maddesinde ‘’Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle , sözleşmede yer almayan faiz , komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir şekil ve surette ödeme talep edilemezve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamaz. Sözleşmede kart hamilinin haklarını zedeleyici ve kart çıkaran kuruluş lehine tek taraflı haksız şartlar sağlayan hükümlere yer verilemez.’’ Hükmüne yer verilmiştir.
Bu itibarla , 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde bundan sonraki yıllarda kesinti yapılmamasını aksi halde yargı yoluna başvuracağım hususunda gereğini arz ederim.

Adı , Soyadı

ben böyle bir dilekce yazıyorum... hatta son yazdıgımda bankasya idi...
kampanyaya katılmamı istediler yok dedim. sanırım iade edicekler.

Telefon edip iadesini istiyorum.Bazısı kısa bir konuşmadan sonra,bazısı hemen iade ediyor.
Dediğin bankayı anladım ve 10-20 tl için benimle de pazarlık yaptılar.Bana da aidattan daha düşük bonus teklif ettiler,kabul etmedim.Kartı kapatmak istedim,birkaç gün sonra arayıp biraz daha fazla (ama yine aidattan düşük) bonus teklif ettiler.Güler misin ağlar mısın :)

kerken hangi banka....

kesinti ücreti kadar bonus yatırmalılar yoksa blöf yap kartı iptal edeceğim herkes peşimden koşuyor kart verelim diye ben sizinle 8 yılldır çalışıyorum sizin yaptığınıza bak de. yok derlerse o görüştüğün bir üstleri olur şefinizle görüşmek istiyorum de israr et ısrarcı olunca ya iptal ederler yada bonus olarak geri döner. hangi yasada hangi kanunda var diye ısrar et. şimdi hakem heyetine başvursan uzun iş telde ısrar edince ücreti iptal ediyorlar.

ayrıca aylık ortalama ne kadar harcamaların yada aylık bı lımıt belırlıyorlar onu yakalarsan ucret odemıyorsun

benden de 45 tl kesmiş işbankası. Daha önce böyle bir tutar kesti mi hatırlamıyorm. Ben de dilekçe yazıp gönderecektim ama nişanlım gerek yok ara bağır çağır geri yatırırlar dedi :) aramadım daha ama öyle yapıcam :)

bağırıp çağırmaya gerek yok. daha dün akşam aradım iş bankasını. benden de 50 tl kesmişlerdi. iadesini rica ediyorum dedim. ''iade edildi. gelecek ekstrenizde görürsünüz.'' dediler :) oldu bitti seviyorum iş bankasını ya daha beni hiç yarı yolda bırakmadı

Kart aidatları kalktı diyolar 6 ayda 90 lira aidat kesmişler sömürüyolar resmen.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…