arkadaşlar merhaba
bu ay kredi kartım 1800 tl geldi nasıl oldu bilmiyorum(gerçi genelde 1500 falan geliyordu)
gerçi faturalar mutfak falan derken faturam çoşmuş
birazda alışverişi çok kaçırmısım
eşim kredi ödüyor ve maaşoda oldukça iyi
bende çalısıyorum fakat maaşım olduğu gibi karta gidecek bu ay
bu kredi kartları hayatımızı mahvediyor.benim kadar borcu olan varmı
hiç kullanamadan yaşayan varmı yada bilinçli nasıl kullanabiliriz
aynennn bende öyle
sağolsun eşim bana para kaptırmıyor ve birikim yapıyor.
beni en çok bitiren aslında eşe dosta aldığım hediyeler
2011de evlendik,eşimde 2 ben de 1 tane kart vardı. Kredi,eşya borcu derken kredi kartlarına baya yükleniyorduk. Çok şükür ki kapattırdık,2aydır yok. O kadar rahatım ki ne faiz ödüyoruz ne bişe. Bankalardan nefret ediyorum. Her ay toplamda 1000tl ödüyorduk ne safmışız. İlla kullanılacaksa da düşük limitli kullanın bence misal 500tl
Kredi ve karttan çok canı yanmış biri olarak sizi çok iyi anladığımı söyleyebilirim. Bu döktüğüm luzumsuz paralarla altımda son model bir araba olurdu inanınŞu an evlendiğim için dikkatli gidiyorum ama zamanında olanlar oldu.
Size önerim 1-2 ay alımları durdurun ihtiyaçların ertelebilcek olanlarını erteleyin. Kart azalsın. Sonra zaten sistemi kurarsınız. Eşim çok iyidir bu konuda asla asgari ödemez 5 tl bile ödenmmeiş borç bırakmaz , krediye bulaşmaz. Bir tarafın tutumlu olması iyi bu durumlarda
Hahahaha ilahidur içini rahatlatayımda kendini yalnız hissetme 2 tane kredi kartım var toplamda 11.000 limiti var evlenirken çeyizlerimi almıştım ödüyorum ödüyorum bitmiyo Ödeyince elimde para kalmıyo yine karttan harcıyorum bu kısır döngü hep böyle devam ediyo
Ne yapalım Allah sağlığımızı almasında elimizden çalışır öderiz cnm
2011de evlendik,eşimde 2 ben de 1 tane kart vardı. Kredi,eşya borcu derken kredi kartlarına baya yükleniyorduk. Çok şükür ki kapattırdık,2aydır yok. O kadar rahatım ki ne faiz ödüyoruz ne bişe. Bankalardan nefret ediyorum. Her ay toplamda 1000tl ödüyorduk ne safmışız. İlla kullanılacaksa da düşük limitli kullanın bence misal 500tl
Kredi ve karttan çok canı yanmış biri olarak sizi çok iyi anladığımı söyleyebilirim. Bu döktüğüm luzumsuz paralarla altımda son model bir araba olurdu inanınŞu an evlendiğim için dikkatli gidiyorum ama zamanında olanlar oldu.
Size önerim 1-2 ay alımları durdurun ihtiyaçların ertelebilcek olanlarını erteleyin. Kart azalsın. Sonra zaten sistemi kurarsınız. Eşim çok iyidir bu konuda asla asgari ödemez 5 tl bile ödenmmeiş borç bırakmaz , krediye bulaşmaz. Bir tarafın tutumlu olması iyi bu durumlarda
Hahahaha ilahidur içini rahatlatayımda kendini yalnız hissetme 2 tane kredi kartım var toplamda 11.000 limiti var evlenirken çeyizlerimi almıştım ödüyorum ödüyorum bitmiyo Ödeyince elimde para kalmıyo yine karttan harcıyorum bu kısır döngü hep böyle devam ediyo
Ne yapalım Allah sağlığımızı almasında elimizden çalışır öderiz cnm
ah ah keşke öyle olsa ama bundan sonra bir süre yanıma almıycam..
eşiniz bu konuda çok iyiymiş benim eşim bana karttan harca nakit parayı ben değerlendireyim diyor
İnşallah. Ya bide işin kötü tarafı çeyizimi 4 4lük ailem yaptı sağolsun.
yani düşünün bence ikimizde kartları kenara koyalım..
Gönül herkese yüzlerce hediye almak ister ama insan bütçesine göre almalı. Farzedin evli değildiniz, gene de o hediyeleri alabilir miydiniz? İnanın hediye alıp da şımarttığım kimse kıymetini bilmedi.
Kredi kartı cebinde olunca hesabı unutuyorsun. Ay sonu yüzleşiyorsun gerçeklerle. Zaten 2 gün önce ne yediğimizi bile hatırlamayız ya.. ben harcamalara ara ara bakıyorum netten neler almışım ya da an itibariyle ne kadar diye. 3 tane kredi kartı kullanıyordum teke indirdim.
Yıllar önce kredi kartı mı vardı, ne güzel insanlar ceplerinde olduğu kadar harcıyordu. Ama şimdi sistem kullanmaya mecbur hale geldi.
Ara ara kontrol ederek kendini dizginleyebilirsin.
Napıyor nakitle ? Birikim yapıyorsa gene bir derece iyi. Maaşı da iyi demişssiniz, en azından iyi bir işi var bakın gene şükredin üzülmeyin bence
yok tatlım eş dost civarımda değil hediye almak ve etmek gibi alışkanlıklarımda yok memleketi ziyarete giderken çam sakızı çoban armağanları dışında...benim daha çok piyasa araştırması yapmadan yaptığım alışverişler ve bana atılan maddi kazıklar sıkıntıya sokuyor..yakın zamanda internet üzerinden gilaburu meyvesi sipariş vermiştim 55 tl ye geldi ama bozulmuş küflü eski meyve geldi arıyosun yardım yok iade yok..artık kocamda alıştı bana ama ona da yazık boşa para saçıyorum ..alışveriş yapmayı bilmediğimden girdiğim ilk yerden alır çıkarım sorgulamam pazarlık yapmam iyisini seçmeyi bilmem..evin ekonomi işlerini direkt kocaya devredicem artık..aynennn bende öyle
sağolsun eşim bana para kaptırmıyor ve birikim yapıyor.
beni en çok bitiren aslında eşe dosta aldığım hediyeler
Şuanda elektronik birşeye ihtiyacımız yok. Ama alacak olsak illaki kredi kartıyla alıncak yada alıncak şeye karar verilip bir kaç ay birikim yapılacak öyle alınacak. Her fırsatta elimiz kredi kartına gidince ekstre çok geliyor. Mesela erken rezervasyon tatil aldık, gelecek ay son taksiti var. Ödeme gücünüze göre taksit sayınızı da az tutmanızı öneririm.peki elektronik vs şeyleri nasıl alıyorsunuz
taksitsiz olmuyor
yok tatlım eş dost civarımda değil hediye almak ve etmek gibi alışkanlıklarımda yok memleketi ziyarete giderken çam sakızı çoban armağanları dışında...benim daha çok piyasa araştırması yapmadan yaptığım alışverişler ve bana atılan maddi kazıklar sıkıntıya sokuyor..yakın zamanda internet üzerinden gilaburu meyvesi sipariş vermiştim 55 tl ye geldi ama bozulmuş küflü eski meyve geldi arıyosun yardım yok iade yok..artık kocamda alıştı bana ama ona da yazık boşa para saçıyorum ..alışveriş yapmayı bilmediğimden girdiğim ilk yerden alır çıkarım sorgulamam pazarlık yapmam iyisini seçmeyi bilmem..evin ekonomi işlerini direkt kocaya devredicem artık..
Şuanda elektronik birşeye ihtiyacımız yok. Ama alacak olsak illaki kredi kartıyla alıncak yada alıncak şeye karar verilip bir kaç ay birikim yapılacak öyle alınacak. Her fırsatta elimiz kredi kartına gidince ekstre çok geliyor. Mesela erken rezervasyon tatil aldık, gelecek ay son taksiti var. Ödeme gücünüze göre taksit sayınızı da az tutmanızı öneririm.
aynı ben işte..benim için kartsız yaşam mümkün değil şuan malesef belki bir gün..
Benim hiç kredi kartım olmadı. Hiç eksikliğini de hissetmedim. Alışverişimi de sorunsuz, gayet iyi yapıyorum.
Neticede aynı hesap değil mi? Ha ay sonu hepsini ödemişsin ha elinde olduğu kadarla yavaş yavaş almışsın ay boyunca
Bizde kıredi kartlarından çok kötü günler yaşadık aldığımız gibii maaş ona kesiliyordu bitince hemen kapatırdıkk şimdi sadece peşin para kullanıyoruzz varsa harcıyorumm yoksa maaşı bekliyorumm yoksa olmuyorr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?