tebriklerVALLA MÜMKÜN HEMDE SÜPER OLUYOR
CEBİNDE PARAN VARSA ALIYORSUN
AMA TAKSİT OLAYI OLMUYOR HER ŞEY NAKİT
BENDE BİR KREDİ KARTI VAR YANLIZ TAKSİTE KULLANIYORUM.
ATIYORUM 500 TL TAKSİTİM VAR O BİTMEDEN BİŞİ ALMIYORUM
BİTİNCE TEKRAR YAPIYORUM
peki elektronik vs şeyleri nasıl alıyorsunuz
taksitsiz olmuyor
FATURA VE FİŞLERİNİ SAKLIYORUM ZATEN BİR KAÇ TAKSİT OLUNCADA KARIŞMIYO DEFTERİM VAR YAZIYORUM GEÇEN AY MESELA 350 TL TAKSİT ÖDEMEM VARDI BU AY 150YE DÜŞTÜ BİTENLER OLDU ÇÜNKÜ BUNUN GİBİtebriklerben unutuyorum nereye ne taksitim var
hayır ben direkt harcamayı çok yapıorum çünkü mecbur yatırmak zorundasın e yatırınca elde para kalmıyor ordan alıyorsun herşeyi bu bi kısır döngüaynı ben işte..
sizdemi çok taksit yaptırıyorsunuz
Büyük alışverişlerde taksit gerekli olabilir tabi ama küçük alışverişler için de kartı kullanıyorsanız zaten ay sonunu cok zor getirirsiniz.diil maalesef. şöyle diyim misal tatili bile taksitle aldık taksit bu ay bitiyor biz öbür ay çıkıyoruz tatile .
evet zaten giyim kuşama maaşım fazlasyla yeter ama işte bu taksitler beni bitiriyor
tebrikler valla süpersinButcenizi dogru yonetip kenarda geregince para bulundurunca elektronik esya secmek cok keyifli...
Fiyatindan cok kalitesine bakma luksunuz oluyor o zaman...
Tabii detaylara girmeden yazinca bunlari kendi butcenize uygulamak utopik gelebilir...
Yatirim araclarini dogru secmek cok onemli...
Ben cok ilgilenirim borsayla, butce yonetimiyle...
Kelepir yatirim araclari bulup onlarin deger kazanmasini zevkle izlemeyi...
Tabii bunun icin bu isle iyi ilgilenmeli, fikir alacak insanlar bulmali ve ileri goruslu olmaniz lazim...
Mesela dort yil once prim yapacagini dusundugum bir arsa aldim...
Kucuk ve ucra bir yerdeydi neyse ki satan benim kadar haberdar degildi ileride kazanacagi degerden...
O gun aldigim paranin dokuz katini veriyorlar simdi ama ben daha da deger kazansin diye bekliyorum...
Herkes ic geciriyor neden biz almadik diye...
Dedigim gibi uygun yatirim araclariyla katladiginiz paranizi bir de tasinmazlara cevirirseniz bu hem kendinize bu konuda guvenmenizi saglar...
Hem de devam ederek daha cok kazanip para konusunda sorun yasamamanizi...
Bu konuda tecrube kazanmak paha bicilemez...
Büyük alışverişlerde taksit gerekli olabilir tabi ama küçük alışverişler için de kartı kullanıyorsanız zaten ay sonunu cok zor getirirsiniz.
Bunu dengelemek neden bu kadar zor? Gerçekten kart kullananlar niye böyle bağımlı oluyor ben hiç kullanmadıgım için cidden aklım almıyor.
Bunlari saka yollu mu soyluyor. İnsallah odeyemezsin falan. Saka yollu bile sinir bozucu. Bence sirf bunlari duymamak icin kendinize ceki duzen vermelisiniz.tebrikler valla süpersin
benim eşimde borsadan geçen ay 5000 kazandı
bilen için borsa süper ama işte bana koklatmıyor parayı sana versem 1 saat içinde harcarsın diyor
Çok mantıklı ama ailenizle mi yaşıyorsunuz? Bu harcamalarda kira-elektrik-su-doğalgaz-aidat var mı? Benzin var mı? Mutfak masrafı var mı?
senin baban zengin değilevlenmeden de çok alırdım.O zamanda babamı sömürüyordum benden adam olmaz
kontrol etmeye korkuyorum desem
evet epey birikim yapıyor çünkü o çok dikkatli harcar bi alosverş yapar 2000 tl lik yılda 2 kez falan o kadar
arkadaşlar merhaba
bu ay kredi kartım 1800 tl geldi nasıl oldu bilmiyorum(gerçi genelde 1500 falan geliyordu)
gerçi faturalar mutfak falan derken faturam çoşmuş
birazda alışverişi çok kaçırmısım
eşim kredi ödüyor ve maaşoda oldukça iyi
bende çalısıyorum fakat maaşım olduğu gibi karta gidecek bu ay
bu kredi kartları hayatımızı mahvediyor.benim kadar borcu olan varmı
hiç kullanamadan yaşayan varmı yada bilinçli nasıl kullanabiliriz
tebrikler valla süpersin
benim eşimde borsadan geçen ay 5000 kazandı
bilen için borsa süper ama işte bana koklatmıyor parayı sana versem 1 saat içinde harcarsın diyor
offf nasıl yaptınız o kadar borcu çokmuş ya:/
İnşallah. Ya bide işin kötü tarafı çeyizimi 4 4lük ailem yaptı sağolsun.
yani düşünün bence ikimizde kartları kenara koyalım..
Ailemden ayri yasiyor ve onlara da sık sık hediyeler aliyorum...
Ev esyalari, ihtiyac duyduklarini dusundugum seyler vs...
Ki bunu param kaliyor diye yapmiyorum, bu konuda sorun yasasam dahi onlarla harcamak iserdim kazandigimi...
Benzin disinda dediklerinizin tumu var...
Ama soyle de bir durum var...
İsim geregi Turkiyenin her yerinde calisabilirim ama ben mutevazi bir yeri tercih ettim...
Maddi anlamda rahat etmek icin degil, tum sevdiklerim, ailem burada, burada cok mutluyum..
Buyuk sehirlerde de yasadim ama trafik, karmasa, vs bana gore degil...
Sosyal, kulturel, saglik ve bakim ihtiyaclarim karsilansin, sevdiklerim yanimda olsun yeter...
Sinema, tiyatro, deniz, gezip gorebilecegim yerler, hepsi burada da mevcut...
Az once İstanbuldan kuzenim geldi, onunla da bir butce planlamasi yaptik...
O da okulu biter bitmez burada yasamak istiyor...
Yani bu dediklerimi İstanbulda yapamaz misiniz, paranizi farkli yatirim araclariyla arttirip uygun fiyatli ev ve arsalar bulup paranizi katlayamaz misiniz?
Evet ama daha uzun surer ve daha saglam bir irade ister...
Ki bunu finansal anlamda irademe cok guvenmeme ragmen soyluyorum...
senin baban zengin değilmi
Dogru soylemis...
Borsadan bir cirpida para kazanmak zaten ayri bir uzmanlik, tecrube ve bakis acisi gerektirir...
Ama sizi tenzih ediyorum bircok kadin para harcamayi bilmiyor...
Hatta bilincsizlikleri oyle bir boyuttaki vucutlarini tanimiyor, baskalarinda begendikleri kiyafetleri aliyorlar...
Bakiyorlar ki yakismiyor, dolapta onlarca giyilmeyen kiyafet hem para hem yer israfi...
Yuzlerini tanimiyorlar, bir modelde begendikleri ruja dunyanin parasini veriyorlar...
Bakiyorlar ki dudaklarin biri Sama biri Bagdata bakiyor, sonuc cekmecede kullanilmayan kozmetikler...
Kilosundan sikayet eden kadin ara ogunu meyve yapacagina markette dunyanin parasini verip sagliksiz, bol kalorili urunleri aliyor, sonuc kendini begenmeyen kadin...
Donduk mu basa...
Vucudunu begenmediginden kendini mutlu etmek icin bilincsiz alisveris gelsin kilolar, kullanilmayan urunler, giyilmeyen kiyafetler, gitsin paralar baslasin kavgalar...
Erkeklerin para konusnda kadinlara guvenmemelerinin temelinde bu var zaten...
Kendini tanimayan kendi iradesine soz geciremeyen kadin paraya nasil hukmetsin?
Ben kredi kartını bi güvence olarak görüyorum acil para lazım olsa hızır gibi yetişiyo insana Sorgusuz sualsiz kim kime borç para verir Eğer bilinçli kullanılıyorsa insan hayatını kolaylaştıran bir şey. Ne yazıkki ben hunharca ayakkabı almak için kullanıyorumŞuan bir kere daha düşündüm ve karar verdim en azından birini iptal ettirip diğerinide sadece büyük tutarlı taksitli alışverişlerde kullanmalıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?