Kredi kartsız hayat mümkün mü?

Benim de maaşımı aldığım bankadan anlaşmalı tek kredi kartım var, 13000 limiti var, 11000den fazlası temiz. kullanmak gibi bir niyetim de yok.. kullandığım kısmı da son zamanlarda bebek eşyalarına gitti. sadece bu yüzden kullanıyorum kredi kartını zaten, internet alışverişi.. internetten alışveriş yapmasam olmaz mı diye düşünüyorum olur aslında ama, yaşadığın yerde her şeyi istediğin gibi bulabilme imkanın olmuyor maalesef. atıyorum aldığım bebek arabasını gidip mağazalarda aradım ancak bulamadım. bişeyleri bilince de, hele bu devirde imkanda varsa eldekine razı olmak istemiyor insan. internet çağın getirdiği bir şey alışverişte de kredi kartı lazım genelde. onun haricinde dışarıda alışveriş yaptığım hiç bir şey için kredi kartı vermek aklıma bile gelmez. bazen markette tanık oluyorum 10 lirayı karttan çeken insanlara o zaman düşünüyorum işte zorunluluk mu, mecburiyet mi yoksa hata mı?
Ama benim de eşim tam tersi, o yüzden çok kızıyorum ona.. adam bişi alacağı zaman parası varsa bile karttan alıyım nasılsa ekstresi geldi parayı oaraya yatırayım hesabında 4 tane kredi kartı vardı, birini zar zor kapattırdım kaldı 3.. kendisi de kapatma taraftarı aslında ama o mantıkta olunca olmuyor maalesef, kapanmıyor o kartlar. bu ay resti çektim bende bir lira bile isteme benden ayağını denk al diye, bakalım napacak

Benim de maaşımı aldığım bankadan anlaşmalı tek kredi kartım var, 13000 limiti var, 11000den fazlası temiz. kullanmak gibi bir niyetim de yok.. kullandığım kısmı da son zamanlarda bebek eşyalarına gitti. sadece bu yüzden kullanıyorum kredi kartını zaten, internet alışverişi.. internetten alışveriş yapmasam olmaz mı diye düşünüyorum olur aslında ama, yaşadığın yerde her şeyi istediğin gibi bulabilme imkanın olmuyor maalesef. atıyorum aldığım bebek arabasını gidip mağazalarda aradım ancak bulamadım. bişeyleri bilince de, hele bu devirde imkanda varsa eldekine razı olmak istemiyor insan. internet çağın getirdiği bir şey alışverişte de kredi kartı lazım genelde. onun haricinde dışarıda alışveriş yaptığım hiç bir şey için kredi kartı vermek aklıma bile gelmez. bazen markette tanık oluyorum 10 lirayı karttan çeken insanlara o zaman düşünüyorum işte zorunluluk mu, mecburiyet mi yoksa hata mı?
Ama benim de eşim tam tersi, o yüzden çok kızıyorum ona.. adam bişi alacağı zaman parası varsa bile karttan alıyım nasılsa ekstresi geldi parayı oaraya yatırayım hesabında 4 tane kredi kartı vardı, birini zar zor kapattırdım kaldı 3.. kendisi de kapatma taraftarı aslında ama o mantıkta olunca olmuyor maalesef, kapanmıyor o kartlar. bu ay resti çektim bende bir lira bile isteme benden ayağını denk al diye, bakalım napacak

Kesinlikle haklisiniz...

Benim aldigim arsayi o donem degersiz bulanlarin sonradan sizlanmalari da bundan...

Yatirimdan anlamiyorlardi o sayede ben kazandim...

Mesela ablam hic anlamaz bu islerden, kredi kartiyla halleder islerini, beni takdir eder ama bu islere kafa yormaz, ani yasar...

Ben tum giderlerime ragmen nasil yatirim yaptigimi sordugunuz icin bir kismini yazdim...

Yoksa detaylar bol, yatirim arac ve sonuclari da...

Ama kimsenin kulaktan dolma bilgilerle bu ise girmesini, o kazanmis ben de kazanirim diye dusunmesini istemem...

Ne ocaklar sonuyor bu yuzden, aldiklari tasinmazlar ellerinde kaliyor...

Yatirim benim ilgi alanim ve cok sevdigim bir konu ama herkesin ayni seyle ilgilenmesi ya da ayni alanda basarili olmasi mumkun degil...

Limitini düşürmeyi dene bu birazda olsa frenleyecektir harcamalarını. Ayrıca sürekli yanında bulundurma

Limitini düşürmeyi dene bu birazda olsa frenleyecektir harcamalarını. Ayrıca sürekli yanında bulundurma

merak etme bana da 2100 geldi ben de kaç defa sıfırladım..artık kontrollü kullanıcam dedim yine aldı başını gitti( bu sefer yine sıfırlayıp limiti 500 liraya düşürüp öyle çok gereken bişey olduğunda almayı düşünüorum....para biriktircem... niyetim bu... ama işte artık bankalar kredi limitini kolay kolay yükseltmio diyolar..seneye düğün düşünüyoruz...o kadar eşya alınacak..birikim yok..kredi kartsız alama diye limiti de düşüresim yok

Kredi kartı kullanmıyorum bi ara çok az limitli ek kartım vardı onu da öde öde sinir oldum bıraktım. insan aldıkça alası geliyor. aylık ne ihtiyacım varsa maaşımı almadan önce hesabımı yapıyorum ona göre alıyorum kendime de harclık kalıyor. hani olur da yetmediği bi yer olursa eşimden alıyorum. kredi kartına elveda de bence... 1800tl çok fazla ya

Biz de kısıtladık kartın limitini düşürüp mutfak için kullanmıyoruz çook zorda kalmadıkça.sadece seyehatlerde bilet otel vs için ve elektronik ürünler için taksitlerde kullanıyoruz.limit düşük olduğu içinde abartmıyoruz

Ne ben ne de eşim hic kullanmiyoruz cok şükür ve boyle cok mutluyuz. Zaten eşim taksit mantigindan nefret ediyor. Paran varsa alirsin yoksa almazsin diyor. Esinizin maasi da iyiyse kullanmaniza gerek yok bence. .

bende bugün kredi kartı alsam mı diye konu açmıştım.. yazdıklarınızdan sonra daha da korktum bir daha düşüneyim en iyisi ben uzun zamandır kullanmıyorum.. herşeyi nakit alıyorum.. kredi kartı kullanırken hep aklımda ya parasız kalırsam ya acil bişey lazım olursa yada çok beğendiğim bişey olurda param olmazsa diye korkuyordum ama öyle olmuyor gerçekten.. kredi kartı kullanmadığında paran daha çok oluyor istediğini alıyorsun.. o yüzden çok bi kayıp değil yani

anamızdan kredi kartıylamı doğduk sanki..kartsızda olur..

Mumkun tabii ki. Ayagini yorganina gore uzatarak...

Tatlım gelirine göre kullanırsın , neden dert ediyosunki bunu öde işte yetiyormuş paran :)

Biz artik basedemedigimiz icin hepsini iptal ettik.
Kart olunca sanki her sey beles cok rahat alisveris yapiyorduk.

Simdi her seyi nakit aliyoruz, faturalari bile nakit oduyoruz.

Nakit alisveris buyuk rahatlik, yerinizde olsam hepsini iptal ederdim.

Tatlım gelirine göre kullanırsın , neden dert ediyosunki bunu öde işte yetiyormuş paran

param yetmiyor ki...
eşimde vermicem bu ay diyor bana icraya gelsinler direk seni vercem dio
aynen((( resmen araba alırdım yaaa.... düşündükçe kahroluyorum... o yüzden artık yapmıyorum pek alışveriş..

üzülme neresinden dönersen kar. En azından bi 17 bin daha kaptrmadın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…