Kredi kartsız hayat mümkün mü?

Kendine hakim olmak önemli bizim ailede de hiç kimse kullanmaz abime kaç kere dedim alalım taksit bilmem ne uğraşcam gider tak diye parasını verir alırım mantığında zaten öylede elektronik vs herşeyde direk nakit alır sizde kendinizi 1-2 ay frenleyebilirseniz en azından harcamaları biraz düşürebilirsiniz umarım.

kredi kartı kullanmadan oluyor ama bu zaman da bazı seyler lazım oldu mu borc alcak eş dost kalmadıgı ıcın artık kredı kartı zorlukta işeyarıyor ondan kullanıyorum ben en azından borc verıcek bırı bıle olsa o borcu ödeyene kadar mahcup dolasıyorsun sonra lafı olur bısery olur Allah kımsenın elıne dusurmesın kımsenın elıne baktırmasın insallah ama bazı sıkısık durumlarda lazım oluyor

benim birtane var ondan hem maas cekiyorum hem arti kredi karti olarak kullanabiliyorum 750 limitim var hic bir zaman asmadim.kredi karti kullanmayi sevmiyorum cebimde varsa harciorum yoksa nasil olsa kredi kartim var mantiyla alis veris yapmiyorum.
ayagininyorganina gore uzatmak cok onemli tasarrufu severim bu sayede kendime araba bile almistim

Ben genelde taksitli alışverişler için kullanırım kartımı ama aldıkça eski borçların üstüne biniyor, hele bir de bazen market alışverişi için tek çekim yapmışsam halim harap
Ama her şeye rağmen kart çok iyi bir şey, yoksa nakit parayla bir şey alsam param o gün bitiyor, kartla ise bir şey alıyorum 4-5 takside böldürüyorum hem param tamamen bitmiyor hem de daha çok şey alabiliyorum, tabi ucunu kaçırınca fena.

aminnn düşünsene kocam bile para yok sana diyor:)
şaka bir yana düşenin dostu olmaz

Kredi kartı kullanmak olmayan parayı harcamak demek. Böyle düşünürseniz bırakabilirsiniz kullanmayı. Kapattırmayın ama limiti 400-500 gibi bir miktara düşürün yeterli olur. Bilmiyorum öyle şeylere meraklı mısınız ama insan en çok pahalı, marka çanta vs alacağında taksit için ihtiyaç duyuyor. O zamanlar için de her ay köşeye 50-100 tl gibi bişey koyarsanız istediğinizi nakit olarak anında alabilirsiniz. Benim yöntemim bu yani.

aminnn düşünsene kocam bile para yok sana diyor
şaka bir yana düşenin dostu olmaz
alısverıslerınde taksıt secenegınden faydalan barı bırden odemk zorunda kalmazsın ben bazen 100 lıra bıle olsa taksıtlendırıyorum 2800 borcyaptım bu ay dusun ama gezmelere gıttı parasehır dısı falan oldu kı ucak bıletını taksıtle aldım :) ama bankamın belırledıgı en az sukadar yatırın dıyor o kadar yatırıyorum bıdahakı ay kendımı tutunca ustunu kapatıp duze cıkıyorum

cep telefonu olsun televizyon olsun bilgisayar olsun fiyatlar almış başını yürümüşken taksitsiz trink parayla alabiliyorsa helal olsun.

Bence minimumu ödeme olayı çok nadir ancak yılda bir kere falan yapılması gereken bir şey. Bütün kredi kartı olaylarında ipin ucunun koptuğu anlar böyle olaylarla başlıyor bence. Sonra bir tane plansız sorun çıkıyor ve bir ay bir ay daha derken uçuyor.

hemde çok düşkünüm ve gerçekten bu lukslerim yüzünden kocamın tavrını normal buluyorum
o yılda 2 kez cıkar 2000 harcar ama o kadar ben ise ayda 500 kesin harcıyorum çantaya ve ayakkbıya

ya bankada varya göz acık odedıkce lımıtı arttırıyor duruyor

Eşim defalarca kredi kartı alalım demesine rağmen izin vermedim.Gayet iyi kredi kartsız da yaşanıyor.Hiç bir problemim yok.Nakit parayla bütün işerimi halledebiliyorum.Kredi kartı kullanınca sanki para harcanmıyormuş gibi geliyor insana

tabi ki tak diye 4-5 binlik bişeyi alamaz bi süre kenara para atıp biriktiriyo gibi satın alıyo borç,taksit işleri yerine biriktirip almak gibi

kredi kartını sadece internetten ilimde bulunmayan bir şeyi almak için kullanıyorum. yada çok çok ucuz bir şeyi almak için. tek çekim. büyük şeyleri de para biriktirerek alıyorum.

yanımda para ile geziyorum - öle yüzlerce değil tabi 50 yada 100 TL. ama banka kartım yanımda oluyor. param biterse ve bir şey almak istersem genelde atmye gitmek zor geldiği için vazgeçiyorum. zorunlu birikim oluyor.

birde çok alışveriş yaptığınızı söyleyen bayanlar, o kadar kıyafeti ayakkabıyı evde nereye koyuyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…