- 31 Mart 2014
- 193
- 49
- 43
kredi kartı kullanmadan oluyor ama bu zaman da bazı seyler lazım oldu mu borc alcak eş dost kalmadıgı ıcın artık kredı kartı zorlukta işeyarıyor ondan kullanıyorum ben en azından borc verıcek bırı bıle olsa o borcu ödeyene kadar mahcup dolasıyorsun sonra lafı olur bısery olur Allah kımsenın elıne dusurmesın kımsenın elıne baktırmasın insallah ama bazı sıkısık durumlarda lazım oluyorarkadaşlar merhaba
bu ay kredi kartım 1800 tl geldi nasıl oldu bilmiyorum(gerçi genelde 1500 falan geliyordu)
gerçi faturalar mutfak falan derken faturam çoşmuş
birazda alışverişi çok kaçırmısım
eşim kredi ödüyor ve maaşoda oldukça iyi
bende çalısıyorum fakat maaşım olduğu gibi karta gidecek bu ay
bu kredi kartları hayatımızı mahvediyor.benim kadar borcu olan varmı
hiç kullanamadan yaşayan varmı yada bilinçli nasıl kullanabiliriz
arkadaşlar merhaba
bu ay kredi kartım 1800 tl geldi nasıl oldu bilmiyorum(gerçi genelde 1500 falan geliyordu)
arkadaşlar merhaba
kredi kartı kullanmadan oluyor ama bu zaman da bazı seyler lazım oldu mu borc alcak eş dost kalmadıgı ıcın artık kredı kartı zorlukta işeyarıyor ondan kullanıyorum ben en azından borc verıcek bırı bıle olsa o borcu ödeyene kadar mahcup dolasıyorsun sonra lafı olur bısery olur Allah kımsenın elıne dusurmesın kımsenın elıne baktırmasın insallah ama bazı sıkısık durumlarda lazım oluyor
alısverıslerınde taksıt secenegınden faydalan barı bırden odemk zorunda kalmazsın ben bazen 100 lıra bıle olsa taksıtlendırıyorum 2800 borcyaptım bu ay dusun ama gezmelere gıttı parasehır dısı falan oldu kı ucak bıletını taksıtle aldım :) ama bankamın belırledıgı en az sukadar yatırın dıyor o kadar yatırıyorum bıdahakı ay kendımı tutunca ustunu kapatıp duze cıkıyorumaminnn düşünsene kocam bile para yok sana diyor
şaka bir yana düşenin dostu olmaz
Kendine hakim olmak önemli bizim ailede de hiç kimse kullanmaz abime kaç kere dedim alalım taksit bilmem ne uğraşcam gider tak diye parasını verir alırım mantığında zaten öylede elektronik vs herşeyde direk nakit alır sizde kendinizi 1-2 ay frenleyebilirseniz en azından harcamaları biraz düşürebilirsiniz umarım.
alısverıslerınde taksıt secenegınden faydalan barı bırden odemk zorunda kalmazsın ben bazen 100 lıra bıle olsa taksıtlendırıyorum 2800 borcyaptım bu ay dusun ama gezmelere gıttı parasehır dısı falan oldu kı ucak bıletını taksıtle aldım :) ama bankamın belırledıgı en az sukadar yatırın dıyor o kadar yatırıyorum bıdahakı ay kendımı tutunca ustunu kapatıp duze cıkıyorum
Kredi kartı kullanmak olmayan parayı harcamak demek. Böyle düşünürseniz bırakabilirsiniz kullanmayı. Kapattırmayın ama limiti 400-500 gibi bir miktara düşürün yeterli olur. Bilmiyorum öyle şeylere meraklı mısınız ama insan en çok pahalı, marka çanta vs alacağında taksit için ihtiyaç duyuyor. O zamanlar için de her ay köşeye 50-100 tl gibi bişey koyarsanız istediğinizi nakit olarak anında alabilirsiniz. Benim yöntemim bu yani.
ya bankada varya göz acık odedıkce lımıtı arttırıyor duruyorBence minimumu ödeme olayı çok nadir ancak yılda bir kere falan yapılması gereken bir şey. Bütün kredi kartı olaylarında ipin ucunun koptuğu anlar böyle olaylarla başlıyor bence. Sonra bir tane plansız sorun çıkıyor ve bir ay bir ay daha derken uçuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?