• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kredi, kefillik, ipotek

bildiğim kadarıyla eşten izinsiz ve habersiz kefillik, kredi çekme gibi olaylar tek celsede boşanma sebebi. hatta haberlerde de çıkmıştı, bir adam eşinden kendinden habersiz 100bin tl kredi çektiği için boşanmıştı bu nedenle ve emsal dava olmuştu.
ev kimin üzerine ?
sizin üzerinize olsa imzayı sizin atmanız gerekirdi zaten.

İpotek ettirilen ev aile komutu mu? . Yani eşinizle birlikte yaşadığınız evi mi ipotek etmiş banka? Eğer aile konutu ise zaten sizin imzanız olmadan ipotek yapılamaması lazım. Bir de kardeşinin eşi ticaretle mi uğraşıyor?
Bir tek evimiz var zaten orada yaşıyoruz. Tır alacakmış.

Keşke olmasaydı eşiniz kefil , bu işlerin sonu genelde iyi bitmiyor. Yerinizde olsam yaygara çıkarırdım, benim haberim olmadan nasıl evi ipotek ettirirsin diye ortalığı birbirine katardım.

Ayrıca 200 binlik eve 400 bin yazamazdan ki eksper gelip bakmadı mı evin değerine ?

Yani sizden gizli olması sonuçta düşündürücü.
Acaba bu çekilen paradan kendisine de pay istemiş olabilir mi ?
Ya da sizden gizli bir borcu felan olabilir mi bilmediğiniz.
Kendine telefon alırken bile ödeyeceği 1000 lira için alsam mı almasam mı diye 50 kere soran bir insan geçti asıl sorması gereken şeyi sormadı da neyse sakinliğimi bozmayacağım. Çok pişman oldu. Ama biraz geç kaldı. Anlattığına göre bir kere istemişler reddetmiş. İşteyken ısrarla üstüste arayınca açmış yalvar yakar konuşmuş o an tamam çıkmış ağzından. Benden yapımın resmini istedi ama çok algılamadım durumu sadece gösterecek zannettim evi ipotek ettireceğini düşünemedim. Çok anlamadığım için böyle işlerden. Kendisi de o kadar anlamıyorki işte babası para içinde yüzen insana böyle meblalar için kefil olup evi ipotek ettiriyor. Önümüzdeki yaz kapatacağını söylemiş borcu 10 yıl sürmeyecekmiş. Göreceğiz. O bir sene çabucak geçer…

Keşke olmasaydı eşiniz kefil , bu işlerin sonu genelde iyi bitmiyor. Yerinizde olsam yaygara çıkarırdım, benim haberim olmadan nasıl evi ipotek ettirirsin diye ortalığı birbirine katardım.

Ayrıca 200 binlik eve 400 bin yazamazdan ki eksper gelip bakmadı mı evin değerine ?
Hayır bakmadı ama yukarıda güzel bir açıklama yapılmıştı bu durumla ilgili. Yani banka için önemli değil 400 bin yazar 150 bin alsa kafi onlara

yada bir şekilde mal kaçırma ?
aranız nasıldı genel olarak.. boşanma ihtimali düşünüp mal kaçırıyor olabilir mi ?

Öyle olsa daha çok anlam verebilirim biliyor musunuz? Hani en azından bu yüzden ev gitti derim. Ama bunu yapacak olsa o kadar tartıştıkki bu konu yüzünden asla boşanma mevzusuna girmedi. Ki zaten o şekilde düşünebilen biri değil. Olur da bu borç ödenmezse bomboş yere gidecek emeklerim fedakarlıklarım. Öyle bir şey olsa daha manidar benim için ama dediğim gibi o tarz bir düşünce yapısı yok.

Öyle olsa daha çok anlam verebilirim biliyor musunuz? Hani en azından bu yüzden ev gitti derim. Ama bunu yapacak olsa o kadar tartıştıkki bu konu yüzünden asla boşanma mevzusuna girmedi. Ki zaten o şekilde düşünebilen biri değil. Olur da bu borç ödenmezse bomboş yere gidecek emeklerim fedakarlıklarım. Öyle bir şey olsa daha manidar benim için ama dediğim gibi o tarz bir düşünce yapısı yok.

o zaman aklıma tır işine ortak olması geliyor bir tek

o zaman aklıma tır işine ortak olması geliyor bir tek
Keşke öyle olsa… en azından bir işe girdi derim en azından yine kendisi için derim onun bunun için feda etmedi derim. Kardeşinden yeğeninden her şeyinden o kadar soğudum ki. Kardeşi arayıp istemiş abisinden ilk olarak, ya insan bir demez mi bu evi sen babamın evinden getirmedin o kızın rızası var mı ekmek yicez burdan helal ediyor mu diye. Hiç istemiyordu kocasının tıra gitmesini para nasıl tatlı geldiyse artık… Umrumda bile değil Allah çok versin benden uzak olsunlar yeterki.

Keşke öyle olsa… en azından bir işe girdi derim en azından yine kendisi için derim onun bunun için feda etmedi derim. Kardeşinden yeğeninden her şeyinden o kadar soğudum ki. Kardeşi arayıp istemiş abisinden ilk olarak, ya insan bir demez mi bu evi sen babamın evinden getirmedin o kızın rızası var mı ekmek yicez burdan helal ediyor mu diye. Hiç istemiyordu kocasının tıra gitmesini para nasıl tatlı geldiyse artık… Umrumda bile değil Allah çok versin benden uzak olsunlar yeterki.

üzüldüm durumunuza. anladığım kadarıyla eşiniz hayır diyemeyen birisi. kendisi değişmedikçe bu sıkıntı bitse yenisi olur.

Yüksek meblağlarda eşin rızası olmadan kefil olunmuyor bildiğim kadarıyla nasıl olmuş

Bende o şekilde düşünüyorum yani kağıtta ne yazıyorsa odur ama telefonda bankacı ile konuştum dedi yani bu kadar da sahtekarlık yapmış olabilir mi kardeşinin eşi bilmiyorum.
Dun aksam taksitli avans icin kendi telefon bankacilik islemimden kendi kartima basvuru yaptim şubeye çagirdilar, şubeye cagirmadan seni gormeden 1000 liralik eksi limit bile vermiyorlar, krediyi telefondan mi halketmis hemde 100.000 yani.

Eşiniz yürek yemiş sanirim, kendi evimizi ipotek ettirip kendimize 2.ev almaya bile yanasmiyoruz biz, odeyemezsek ikiside gider diye.
Ne akla hizmet sizin eviniz ipotek onuda anlamadim.
Bence bilmediginiz başka seyler var

Merhaba, nereye yazacağımı pek bilemedim ama umarım bir bilen çıkar. Eşim kardeşinin eşine kefil oldu, söylediği kadarıyla 100.000 lira için ama kağıtta 200.000 lira yazıyor kredi tutarı. Ayrıca evimizi ipotek ettirdi ve evi de 400.000 olarak yazmışlar öyle büyük bir ev değil ama anlayamadım. Her neyse bu 200.000 lira meselesini sordum konuşmuş tutar 100.000 liraymış ama eğer ilerde tekrar çekmek isterse sadece eşimin imzası ile 200.000’e kadar çıkabilirmiş tutarı o yüzden 200.000 yazıyormuş. Bu durum bana çok saçma geldi bankacı ile de telefonda konuşturdu beni dedi asla anlamadım. Zaten huzurumuz falan da kalmadı. Biz dişimizden tırnağımızdan arttırıp zar zor birlikte aldık bu evi kimseden yardım görmeden varlıkla yoklukla birlikte başardık şimdi benim iznim olmadan nasıl böyle keyfi bir şekilde feda edebilir anlamıyorum. Eğer o adam borcu ödemezse biz ne yapacağız bilmiyorum. Yine başladım dert dökmeye neyse. Mesele nedir acaba? Neden orada 200.000 yazıyor ben pek inanamadım benim eşimde biraz saf kandırmış olabilir mi acaba? Bilgisi olan lütfen paylaşsın…
sizin onayınız olmadan kefil olamıyor diye biliyorum yanlışmı biliyorum acaba? eşiniz birine kefil olacaksa sizinde onayınızı ister banka genelde

Yani insanlar kefil olmanin ne kadar b** birsey oldugunu bilseler bastan olmazlar. 200.000 TL cok büyük bir rakam. Esiniz size danismadan nasil imzalar? Dua edin kardesi borcunu kapatsin. Ben kardesi sayesinde evinden arabasindan da olup senelerce borc ödeyen insanlar taniyorum. Ve kefil olduklari kardes ne yapti sizce? "Kefil olmasaydin o zaman" diye onlarla görüsmeyi kesti. Ben kardesime dahil kimseye kefil olmam. Kendi isini göremeyecek adama kefil olmak kadar sacma birsey yok

Back
X