Kredi mi altın mı ?

Böyle bir zihniyete sahip insanlara niye bir şey anlatıyorsunuz ki? Eşlerin arasında olan her şeyi aileler bilmek zorunda değil. Aranızda geçen her şeyi anlatmazsanız onlara da yorum yapma hakkı doğmaz. Kendimden bir örnek vereceğim. Evlendiğim ilk zamanlar benim annem de maddi durumumuza karışmaya çalıştı. Ben bir sıkıntı yok dedikçe onu kim ödüyor bunu kim veriyor filan diye hiç üstüne vazife olmayan sorular sormaya devam etti. Ben de en sonunda terslemek zorunda kaldım eğer zor durumdaysak ve yardım etmeyeceksen (ki etmeyeceğini biliyordum/zor durumdaysak sadece söylenecekti) boşuna karışma dedim. O günden beri daha hiç sorgulamadı kim neyi ödüyor. Bazen güzel laftan anlamıyorlar. Siz de ona göre davranın.
Evet tersleyerek karışma da dedim. Ama olmuyor yani olmadiğını gördüm en sonunda. Daha evlenecek iki kardesim daha var bak onlara boyle konussan benden daha agir tepkiler verirler dedim. Onlarada konusuyorum konuscam diyor. Sizin bu olayi cözme sureciniz bi anlık bir konuşmamıydı uzun bir surec mi surdu

Ben ne yapayım nerelere gideyim hiç bilmiyorum, arabayı aldık altınları bozdururak, eşimle aramda hiçbir sıkıntı yok sen üzülme çalışır çabalarız altınları yerine koyarız önemli olan senin içinin rahat etmesi dedi, bu adam böyle söylerken benim annemin ablamın davranışları bana o kadar anormal geliyor ki o kadar şaşırıyorum ki ya da ben mi hatalı düşünüyorum bilmiyorum bir tek babam benim arkamda, anneme dün telefonda yine dil döktüm ben bir bireyim bu benim hayatım vs diye , bana dediği şu “ sen benim malımsın, senin üstünde söz sahibi olan tek kişi benim” . Anne o demek mal falan kimse benim üstümde söz sahibi değil diyorum. Sen benim çocuğumsun ben ne dersem o diyor. Ablam az önce yazıyor araba kimin üstüne ruhsatın fotoğrafını at diyor, ben karışmıyım karışırsam tartışırız çünkü diyor. Ne desem ne yapsam boş. İkisinin de huyu böyle kabul. Madem değiştiremiyorum umursamamayı nasıl becerebilirim ?

Annenizi ya da ablanızı ikna etmeye çalışmayacaksınız, çözüm burda. Bu adam benim kocam biz bir aileyiz siz de dış kapının mandalısınız, o yüzden aile ilişkilerimize müdahale etmeye kalkarsanız o çıngarı ben çıkarırım, duracağınız yeri bileceksiniz. Canım ciğerimsiniz ama aileme müdahale ettirmem diyeceksiniz. Siz fazla yumuşak olduğunuz için parmaklarına takmışlar kukla gibi oynatıyorlar.

Yazmayacağım dedim ama dayanamadım. Ben de araba bakıyorum, aldıktan sonra babama haber vereceğim(annem hayatta değil). Ev alırken de tapuyu aldıktan sonra haber vermiştim. Üstelik sizin annenizin mantığına göre babamdan habersiz sakız almamam gerek; bekarken, evlilik aşamasında, evlendikten sonra her zaman maddi manevi yanımda oldu, ama bu hayatımın tek karar merciği olduğunu göstermez. Zaten kararlarıma da hep saygı duymuştur, ne evin ne de arabamızın kimin üzerine olduğunu, krediyi kimin çektiğini, altınlara ne yaptığımızı sormamıştır bile, bilmesi gerektiği kadarını yeri geldi mi söylerim ben.
Başınız sağolsun 🙏🏾 Zaten bu konuda babalar biraz daha geri planda kalıyor. Benim kararlarıma saygı duyan bir ailem yok malesef özellikle annem her yaptiğım şeyi sorgular

Annenizi ya da ablanızı ikna etmeye çalışmayacaksınız, çözüm burda. Bu adam benim kocam biz bir aileyiz siz de dış kapının mandalısınız, o yüzden aile ilişkilerimize müdahale etmeye kalkarsanız o çıngarı ben çıkarırım, duracağınız yeri bileceksiniz. Canım ciğerimsiniz ama aileme müdahale ettirmem diyeceksiniz. Siz fazla yumuşak olduğunuz için parmaklarına takmışlar kukla gibi oynatıyorlar.
Evet yumuşak huylu bir yapım var sakince konuşmayı severim, zaten evlenmeden önce de hep eşime sen bu kızı ezersin baskılarsın vs diye konuştular. Ya dedim ben kendimi neden ezdireyim saçmalamayın dediysem de beni böyle görüyolar

Evet yumuşak huylu bir yapım var sakince konuşmayı severim, zaten evlenmeden önce de hep eşime sen bu kızı ezersin baskılarsın vs diye konuştular. Ya dedim ben kendimi neden ezdireyim saçmalamayın dediysem de beni böyle görüyolar

Biraz değişmeniz lazım bence artık. Ufak çaplı bir cinnet bu işi çözer.

Evet tersleyerek karışma da dedim. Ama olmuyor yani olmadiğını gördüm en sonunda. Daha evlenecek iki kardesim daha var bak onlara boyle konussan benden daha agir tepkiler verirler dedim. Onlarada konusuyorum konuscam diyor. Sizin bu olayi cözme sureciniz bi anlık bir konuşmamıydı uzun bir surec mi surdu
Ben genel anlamda zaten çok işlerime karıştırmayan biriyim. Ona rağmen sizinki gibi sınırları zorlayan bir annem var. Ama mesela o daha da üstelerse daha sert cevaplar alacağını bildiği için bir yerden sonra vazgeçiyor. Belki kalbi kırılıyordur terslediğim için ama terslemezsem de kendimi sizin gibi alacağım veya yapacağım her şey için anneme hesap verirken bulurum.

Ben genel anlamda zaten çok işlerime karıştırmayan biriyim. Ona rağmen sizinki gibi sınırları zorlayan bir annem var. Ama mesela o daha da üstelerse daha sert cevaplar alacağını bildiği için bir yerden sonra vazgeçiyor. Belki kalbi kırılıyordur terslediğim için ama terslemezsem de kendimi sizin gibi alacağım veya yapacağım her şey için anneme hesap verirken bulurum.
Siz bunu aşmışsınız tebrik ediyorum darısı başıma inşallah😔

Annem öyle diyor kredi çekersen cıngar çıkarırım diye kapattı telefonu en son
Anneniz de olsa hayatınıza bu kadar karışmasına müsade etmeyin sonra çok pişman olursunuz. Göbek bağınız kesileli yıllar oldu siz doğduğunuz andan itibaren bir bireysiniz bunun farkına varın.

Ben ne yapayım nerelere gideyim hiç bilmiyorum, arabayı aldık altınları bozdururak, eşimle aramda hiçbir sıkıntı yok sen üzülme çalışır çabalarız altınları yerine koyarız önemli olan senin içinin rahat etmesi dedi, bu adam böyle söylerken benim annemin ablamın davranışları bana o kadar anormal geliyor ki o kadar şaşırıyorum ki ya da ben mi hatalı düşünüyorum bilmiyorum bir tek babam benim arkamda, anneme dün telefonda yine dil döktüm ben bir bireyim bu benim hayatım vs diye , bana dediği şu “ sen benim malımsın, senin üstünde söz sahibi olan tek kişi benim” . Anne o demek mal falan kimse benim üstümde söz sahibi değil diyorum. Sen benim çocuğumsun ben ne dersem o diyor. Ablam az önce yazıyor araba kimin üstüne ruhsatın fotoğrafını at diyor, ben karışmıyım karışırsam tartışırız çünkü diyor. Ne desem ne yapsam boş. İkisinin de huyu böyle kabul. Madem değiştiremiyorum umursamamayı nasıl becerebilirim ?
Keske evlenmeseydin , annenin dizinin dibinde otursaydın.

Eşinin üstüne kredi çektiren adam değildir mantığı doğru mudur sizce ? Bence de hayat müşterek ama ben annemle eşim arasında kalmaktan yoruldum benim basiretsizliğim sanirim
Nasıl bir mantık bu anlamadım?
Kredi çekmekle adamlığın nasıl bir bağlantısı olabilir?
Kimin maaşı ve kredi notu daha yüksekse o çeker krediyi.
Ev alırken ben çektim eşimle ortak ödedik, bana araba alırken yine kendim çektim, arabamı yenilerken üzerini eşim tamamladı, sonra onun arabasını yeniledik yine krediyi ben çektim hangi ay kim ödedi onu hatırlamıyorum keskin ayrımlarımız yok mali konularda.
Bizde gelir de ortak harcamalar da birikim de.
Ayrıca evimin geliri, gideri, bütçesi hakkında eşim dışında kimseyle konuşmam.
Kusura bakmayın ama hepinizin tavrı ve yaklaşımı çok tuhaf geldi bana.

Tabi ki engelleyerek
Telefonlarını engelleyin
Başka numaralardan ararlarsa onların sesini duyar duymaz kapatın. Gidip gelmeyin. Görüşmeyin.
Mal neymiş belki akılları başlarına gelir anlarlar o zaman
Sınırınızı çizmenin vakti gelmiş geçmiş.

Nasıl bir mantık bu anlamadım?
Kredi çekmekle adamlığın nasıl bir bağlantısı olabilir?
Kimin maaşı ve kredi notu daha yüksekse o çeker krediyi.
Ev alırken ben çektim eşimle ortak ödedik, bana araba alırken yine kendim çektim, arabamı yenilerken üzerini eşim tamamladı, sonra onun arabasını yeniledik yine krediyi ben çektim hangi ay kim ödedi onu hatırlamıyorum keskin ayrımlarımız yok mali konularda.
Bizde gelir de ortak harcamalar da birikim de.
Ayrıca evimin geliri, gideri, bütçesi hakkında eşim dışında kimseyle konuşmam.
Kusura bakmayın ama hepinizin tavrı ve yaklaşımı çok tuhaf geldi bana.
Evet haklısınız bende aksini düşünmüyorum zaten doğrusu bu. Ailemi elimden geldiğince evliliğime karıştırmıyorum ve eşime yansıtmamaya çalışıyorum çünkü haklı olarak tepki koyar aynısını onun ailesi yapsaydı bende koyardım. Ama gelin bunları anneme anlatın hayır sen yanlışsın öyle şey mi olur kadının üstüne kredi çekilmez erkeğe güven olmaz kafasında o da haklı yaşadıklarından dolayı ama bu tecrübelerini eşime de yüklemesinden aşırı rahatsızım. Ne söylersem söyleyim laflarını bunları söylemesini engelleyemiyorum. Tamam bir daha ağzımı açmayacagım diyor en fazla 2 hafta sürüyor.Ben eşime yansıtmamaya çalıştıkca aileme karsı ne kadar dik dursam da o kadar çok yıprandım ki..

Tabi ki engelleyerek
Telefonlarını engelleyin
Başka numaralardan ararlarsa onların sesini duyar duymaz kapatın. Gidip gelmeyin. Görüşmeyin.
Mal neymiş belki akılları başlarına gelir anlarlar o zaman
Sınırınızı çizmenin vakti gelmiş geçmiş.
Peki bunu yapınca çözülür mü sizce çünkü o zamanda hatalı davranmış ben olcam onlara göre, kocacı olmakla itham edecekler, sen bize değer vermiyomuşsun olacak

Peki bunu yapınca çözülür mü sizce çünkü o zamanda hatalı davranmış ben olcam onlara göre, kocacı olmakla itham edecekler, sen bize değer vermiyomuşsun olacak
Onların değil sizin ne düşündüğünüz önemli
Başımıza ne geliyorsa “elalem ne der terör örgütü” yüzünden geliyor.
Hatalı davranmış olun (onlara göre) sorun yok
Kocacı desinler, boşverin
Onlara değer vermediğinizi düşünsünler, onların problemi bu.
Siz kendi kendinize yanıt verin. Ben hatalı mıyım değil miyim diye kendinize sorun.

Onların değil sizin ne düşündüğünüz önemli
Başımıza ne geliyorsa “elalem ne der terör örgütü” yüzünden geliyor.
Hatalı davranmış olun (onlara göre) sorun yok
Kocacı desinler, boşverin
Onlara değer vermediğinizi düşünsünler, onların problemi bu.
Siz kendi kendinize yanıt verin. Ben hatalı mıyım değil miyim diye kendinize sorun.
Evet bu terör örgütünün üyelerinden biriyim ne yazık ki. Kendimden çok başkalarını düşündüğüm için bu haldeyim. Önce kendimize değer vermemiz gerektiğini unutuyoruz sanırım. Bana yorum yazıp vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim 🌸

Maşallah Evinize, evliliginize herkesi karıştırmıssıniz. Aile olmak bu değil!
Ablanız ve Anneniz her şeyinizi bilmek zorunda mı ?
Kocanızın ailesi böyle müdahale etse kıyameti koparırsınız.

Sizin gibi insanlar neden evlenir anlamış değilim..

Şimdi böyle müdahaleler yüzünden boşansanız, acaba o abla ile anne kaç gün sizinle ilgilenir. Herkes evinde, huzurunda olur siz de boşandığınızla kalırsınız.

Back
X