Kredi mi altın mı ?

Siz değil anneniz gitsin psikoloğa. Kızının evlilik birliği içinde olduğunu, artık özerk olduğunu, eşiyle maddi manevi paylaşımları olacağını kabullenmesi gerekir. Eşinizle yapacağınız isleri sırf istemiyor diye çirkin bir şekilde sizi tehdit etmemeyi de öğrenmesi gerek. Ne demek cingar çıkarırım? Umarım abiniz yengeniz falan yoktur. Yazık size böyle karışan abinize nasıl karışır
Ben güzelce konuşsam da ters bir şekilde konuşsam da annemin düşüncesini değistiremem çok nettir, o yüzden zorlanıyorum zaten, erkek kardeşim var

Yok yanliş anlaşılmış arabanın fiyatı kadar çekecektik, altınlar durcaktı kenarda
Olsun , insan eşine güvenmez mi hic ? Aynı tavrı esiniz takınsa; annesi de sizin anneniz gibi yapsa eminim çok üzülürsünüz.
Annenizin düşüncelerini de eşinize anlatmayın yazık adama.

Ben güzelce konuşsam da ters bir şekilde konuşsam da annemin düşüncesini değistiremem çok nettir, o yüzden zorlanıyorum zaten, erkek kardeşim var
O yüzden annenizi psikoloğa götürün. Ya ne demek kardeşim benim bankadan kredi çekip cekmedigime bakacak? Çok çok saçma. Anneniz çok baskıcı ve diktatör, bu onun için ciddi bir sorun.

Benden bahsedersek eşime karşı güvensizliğim yok sadece zamanında iflas ettiğimiz için bazı travmalarım var, annem eşimin ailesine kurulmuş durumda, eşiminde hiçbir şeyini görmedi ama her lafında erkeklere asla güvenme kocana güvenme diye tembihler 🤷🏽‍♀️
Anneniz babanizla hala evli mi?

Güven konusunu bilmiyorum da bende düğünden sonra altınlarımı bozdurup aldım arabamı çok saçma yani kredi çekmek altınlar kadarını birde faiz ödeyeceksiniz kusura bakmayın ama böylr saçma bir hesap duymadım hiç

Ay araba alıyoruz ha benim uzerime ha eşimin üzerine çekilmiş ne garip yorumlar var

Ev aldık kredi benim uzerime eeee nolcak ki şimdi

Bu arada her ne kadar annenizin tavırlarını yanlış bulsamda eşinizin şüpheli hareketleri var. Eşinizin böyle bir düşüncesi varmış madem takılarınızı neden bozdurmuş, o altın hesabı kimin üzene açıldı. Krediyi madem o ödeyecek neden siz çekiyorsunuz. Bu konuların cevabını mantıklı olarak verebliyorsanız, eşinize güvenin ama evlendim ben eşime güvenmem lazım demekle de olmuyor hiç birşey. Malesef ziynetler kadının şahsi malı olsada altın hesabındaki altın ziynet sayılmaz. O altınların ziynet olduğunu ispatlamak gerekir ki bu oldukça zor olabiliyor dava aşamasına gidildiğinde. Hele ki eşinzin üzerineyse sizin tasarruf yeteneğiniz tamamen ortadan kalktığından çoğu zaman o altınlarda mal kaçırma yoluna gidiliyor.
Ben eşler birbirlerinden sürekli şüphe etsin demiyorum. Ama bir kadının varını yoğunu evliliği uğruna serdiğinde ve hesapsizca kendini güvenceye almadan borçlara girdiğinde sonradan çok canının yandığını gördüm. Bu nedenle kadınlar evliliklerinde bir mal için borca giriyorlarsa o malın mülkiyetinide alsınlar, eşleri bunu yapmaktan çekiniyorsa yani mülkiyeti size vermekten çekiniyorsa sizinde o borca girmekten çekinmeniz güvensizlik olmaz bu nedenle eşinizin bana güvenmiyorsun triplerine gelmeyin aksine siz ona trip atın asıl sen bana güvenmiyorsun diye. Zira evlilikte herşey olduğu gibi güvende karşılıklıdır.

Anneniz eşiniz için size "asla erkeklere güven olmaz ona güvenme" diyerek sizin belki de evlilik hayatinizi olumsuz etkilerken bu şekilde dusunmesine yol açan kendi sorunlu evliliğini sürdürmesi sizce de biraz samimiyetsiz değil mi?!

Anneniz eşiniz için size "asla erkeklere güven olmaz ona güvenme" diyerek sizin belki de evlilik hayatinizi olumsuz etkilerken bu şekilde dusunmesine yol açan kendi sorunlu evliliğini sürdürmesi sizce de biraz samimiyetsiz değil mi?!
Biz zamanında boşan diye çok dedik ama ben sizin için katlanıyorum cevabını alırız hep.

Biz zamanında boşan diye çok dedik ama ben sizin için katlanıyorum cevabını alırız hep.
Bence annenız evliliğinde yaşadığı sorunların aynısınon sizinde basınıza gelcegını sanıyor o yuzden Bı guvensızlık var.. Siz mutlu musunuz eşinizle, güveniyor musunuzona, bunlar okeyse bence kımseye laf düşmez..ben olsam eksik olan kısım az Bı mıktar oldugu ıcın Bı tanıdıgım dan borc ısterdım,şu tarihte odicem diyerek, o tarihe kadar da parayı denklestırırsınız

Konunun bütün yorumlarını okumadım fakat annesi tarafında evliliğine müdahale edilen bütün çiftlerin (bu kızın ailesi erkeğin ailesi farketmez)bosandigini biliyorum..annenize fikir danışmanız normal ama çekersen cingar çıkarırım yorumu yanlış..bu kadar hayatınıza müdahale etirmeyecek olgunluğa gelmeden ne erkek ne de kadın evlenmemeli bence der çıkarım..

Merhaba ablalarım. Konularımı az çok bilenler biliyor. Bir konuda düşüncelerinizi almak istiyorum. Biz eşimle 1.5 senelik evliyiz. Ve araba almaya karar verdik. Altınlarımızı bozdurduk bi 5-10 milyar eksiğimiz var sadece. Eşim senin üstüne kredi çekelim altınlar altın hesabında dursun orda değerlensin. Ben aylık 2.500 ödeyeyim krediye diyor. Ben kredi ve bankalardan nefret ettiğim için önce soğuk baktım sonra tamam olabilir dedim. Eşim simdi arabaya bakmaya gitti. Annemle konuşurken de böyle böyle ben kredi çekicem dedim. Yalan söyleyemem zaten üstümde kredi vs birşey olsa ablam görebilir zaten. Annem sakın kredi çekme kendi üstüne o kadar borcun altına girme eşin ödeyecek olsa bile diyor. Eşim de sen bana güven diyor. Ne yapsam bilemedim. 🥺
Merhabalar,
Bundan 3 buçuk sene önce araba aldık, düğün altınlarımız öylece duruyordu ama az bi kısmını bozdurup kredi çektik, borç ödemeden mal sahibi olunamıyor çünkü.
Şimdi nasipse ev alıyoruz, o zaman bozdurmadığımız altınlar ise şimdi peşinatın çok büyük bölümünü oluşturuyor. İyi ki de bir delilik yapıp bozdurmamışız.

Kredi fazileri oldukça düştü, ödeme planı çıkarın, zorlanmadan ödeyebileceksiniz kesinlikle kredi çekin. Tabi arabaya binmeseniz bile her ay bir ton masrafı olduğunu da unutmayın bütçe yaparken.
Ha tabi kredi kimin üzerine, kim kime ne kadar güveniyor o kısmı bilemem.

Hiç altın bozdurulur mu ya?
Bugün 360dan bozdursaniz ertesi sene aynısını 500den alamazsınız.
Baksaniza şu bir yillik grafige
Screenshot_2020-06-01-18-49-45-944_com.android.chrome.webp

Bir yılda 230lardan 400lere çıktı. Eşiniz odermis işte, guvenmediğiniz adamla yatağa giriyorsunuz, guvenmediğiniz adama çocuk yapacaksınız ama alt tarafı 5-10 bin lira kredi mi çekmeyeceksiniz?
Adamın niyeti kötü olsa 'canim karım,ver altınları, ben sana daha iyisini' alırım derdi

Hiç altın bozdurulur mu ya?
Bugün 360dan bozdursaniz ertesi sene aynısını 500den alamazsınız.
Baksaniza şu bir yillik grafigeEki Görüntüle 2643054
Bir yılda 230lardan 400lere çıktı. Eşiniz odermis işte, guvenmediğiniz adamla yatağa giriyorsunuz, guvenmediğiniz adama çocuk yapacaksınız ama alt tarafı 5-10 bin lira kredi mi çekmeyeceksiniz?
Adamın niyeti kötü olsa 'canim karım,ver altınları, ben sana daha iyisini' alırım derdi
5-10 bin değil orası yanliş anlaşılmış. Arabanın fiyatı kadar krediden bahsediyorum. Eşim ticaretle uğraşıyor Allah korusun yarın bir gün birşey olsa benim de gelirim yok onu düşünüyorum

Back
X