- 29 Haziran 2018
- 222
- 209
- 33
- 39
- Konu Sahibi Okyanusmavisiyim
-
Eşimle de aramız bozuluyor bu gideceğiz gidemeyeceğiz konuları yüzünden. Çok teşekkür ederim canım. Fikirleriniz çok önemli..düşünecek fazla birşey yok bana göre, kiranız 1 sene ödenecek, sıkıntıya bir dakika bile tahammülünüz yok, 1 sene de az değil, derhal kiraya çıkın, eşinizle ailenizle biraz rahat edin, aile içi iletişim artsın, moraller düzelsin, sonra nasıl kredi çekeceğinizi düşünürsünüz, taşınmak o kadar da zor değil, çocuklar bizden daha hızlı adapte oluyor, arkadaşlarıyla da sık sık görüştürürsünüz başlarda, sonra yeni arkadaşlar edinirler
Aynen canım çok haklısın. Zaten ömrümüzün çoğunu bu elalem ne der düşüncesi yiyor. Çok çok haklısın..Şu elalem ne der derdi varya hayatımıza öyle müdahale ediyorlar ki...
Elaleme aldık veya almadık deseniz ne olur yahu? Onlara ne parasını onlarmı veriyor. Takmayın bu kadar
Evet kirada değiliz çok şükür ama bize ait değil ve beş kişilik bir aile için çok küçük. Eşim dün patronuyla bankaya gitmiş kredi konusunu görüşmek için. Seneye olur demişler.Elalemin ne önemi var ki? ama çok takıyorsanız, eve sığamadık taşındık deyin olsun bitsin. Yalnız bu sene çıkmayan kredi seneye çıkacak mı? Anladığım kadarıyla şu an kirada değilsiniz. İyi hesaplamalısınız.
ben patronun kirayı ödemesine takıldım
yani neden ödesin ki kirayı zaten alınan maaş bunun için değil mi
eşinizin kredi notunun düşük olmasının patronla ilgisi var mı yani ona kredi falan mı çekti
olağan şartlarda bir sene kiranı öderim demez kimse hadi bu sene sana iyi zam yaparım vs olur da "kiranı öderim" cümlesini iş hayatında ancak başka şehre transfer edip düzenini bozduğun iyi çalışanına dersin
şimdiki evinizin büyüklüğü nasıl, kiraya gideceğiniz yahut alacağınız evinki nasıl
yani eşiniz hemen gidelim patron versin modunda da patron onu zam olarak versin sıkın dişinizi sonra ev alın daha makul
kiraya giderseniz o ev hiç alınmayabilir alıştık patron ödüyor vs denilebilir
Merhaba arkadaşlar 15 yıllık evliyim ve kv ile altli üstlü oturuyoruz. Kv ile ufak tefek tartışmalar dışında öyle bir sıkıntımız olmadı. Ancak evim küçük 3 çocukla rahat edemiyoruz. Kbdan bize belli bir miktar miras kaldı. Kredi de çekersek lüks olmasa da burdan daha iyi bir yer alacaktık. Ancak kredi çekemiyor, puanı çok düşük. Ben de umutlanmiştim yaza kadar gideceğiz diye. Ama olmuyor. Patronu da 'bu sene kiraya git kira paranı bu sene veririm, seneye de kredi çeker ev alırsınız 'demiş. Bir anda' bir haftada ev bulup kiraya gidelim' dedi. Ancak öyle kolay değil bir anda çıkmak. Millete ne diyeceğiz ne oldu da bunlar birden gitti. Bi de ev alma değil, kiraya. Bir diğeri bir seneligine gidip yerleşip ordan tekrar çıkıp taşınmak ta zor olur. Etraf ta kesin laf edecek öyle bir çevre. Ama artık burda kalacak ne gücüm ne isteğim var. Yaza kadar tasinacagiz diye hayaller kurmaya başlamıştım. Ah doluya koysan almıyor boşa koysan dolmuyor.
bazi masraflar vergiden dusulebiliyor ya o sekilde olabilir mi?
onun disinda maasa o kadar brut zam yapildiginda nete o sekilde yansimiyor ve tabi ki isveren icin baglayici oluyor. Bunu bonus gibi dusunmek uygun bu durumda, adam bir yillik ev kirani bonus olarak odeyeyim ama vergiden de biraz yardim alayim diye dusunuyor gibi geldi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?