Kredili Sistem Açık Öğretim Ders Çalışma Sayfası

Gazeeeeel ahiretliğim , hoş geldinnnn

Ne yaptın , nasıl geçti ?

merhabalar kızlar...
ben geldim şükür allaha dün gece sağ salim döndük memleketten...
çok güzel haberlerle gelip buraları gülücük smileleri ile doldurmak isterdim ama çok üzgünüm yaa
aşırı derecede rezalet geçmedi ama iyide değildi...
soruları görür görmez resmen şapa oturdum....ne çıkmış soru vardı, nede kitaptan çalıştığım konular vardı....kıyıda köşede antin kuntin ne kadar gereksiz lüzumsuz bişey varsa onları sormuşlar...
allahım sen sabır ver diye diye bitirdim sınavı ama cumartesi günü öyle çökmüş halde çıktım ki sınavdan, pazar günü ayaklarım geri geri gitti sınav yerine....
sınav bitiminde tramvayda herkesin suratı asık bütün öğrenciler ağlamaklı haldeydi...
demekki herkesin kötü geçmiş dedim...
bi grupla tanıştım sınavdan sonra, içinde senelerdir aöf okuyanlar da vardı ve hayatımda böyle zor sınav görmedim dediler...
bu sene aöf kendini de sistemi de aşmış resmen....
herkes isyanda.....herkes kafadan sallayıp çıkmış sınavdan...bu kadar zor zoruların ardından birde bütünlemenin kalkmış olması insanı çökertti resmen...aptala döndüm sınav sonunda moral bozuk stres üzüntü...,
ne diyelim hayırlısı olsun rabbim bilir dedim..şükürden ayrılmadım...
ama şunu anladımki arkadaşlar, ne kitapları yalayıp yutmak ne soruları ezberlemek ne de internetten özetleri bulup indirip çalışmak..
hepsi hikaye...
kısacası aöf elinden geldiğince zorlaştırıp öğrencileri mezun etmemeye kararlı...
o yüzden lüzumsuz nekadar soru varsa bütün şansını kullanmış..
eğer bi haksızlık varsa, ben helal etmiyorum....

Gazeeeeel ahiretliğim , hoş geldinnnn

Ne yaptın , nasıl geçti ?

canım benim ahretliğim gel dertleşelim accık... pek hoşgelmedim valla ya çok moralim bozuk..gecelerim güzndüzlerim ders çalışmakla çocuğumu eşimi evimi ihmal etmekle geçti ama sonuç noldu...hüsran...
çok üzgünüm...
senin nasıl geçti canım...?
direk selam verip bi bakayım dedim, geçmiş yorumları okumadım, kayda değer yorumlar vardır inşallah iyi geçenler olmuştur inşallah sınavları...
tek tek okuacam şimdi...

bakalım ders ortalamaları nasıl gelecek
görünen vaziyete göre çok düşük olmalılar
ama ben ne kadar forum gezdiysem herkeste aynı dert vardı; benim bölümümde en ağır gelen ders osmanlıcaydı
ama ortalaması diğer dersler kadardı hiç düşük değildi enteresan vallahi

canım bişey sorcam, benim eşimde tarih okuyor osmanlıcadan çok memnun...
diğer dersler çok berbat diyo ama en kolay oydu diyor...sen ihl mezunumusun?
imam hatipten mezun olanlar osmanlıcayı çok kolay yapıyorlar haliyle arapça bildikleri için...
osmanlıca arapça ile kardeş derler ya o bakımdan sanırım :)

yok ben ihl mezunu değilim
ben mesela önüme yazı konsa okuyorum osmanlıca orda problem yok,
su gibi olmasa bile okuyorum ki kitaptaki örnek parçaları falan epey epey okudum çalıştım

ama sınavda anormal şeyler var daha dogrusu dersin içeriği anormal
arapça biliyoruz gibi hazırlanmış sınav biraz, şöyle diyeyim, eşinizin göz alışkanlığı vardır, benim yok doğal olarak, eski harflerle yazıp bu nasıl okunur gibi sorsa tamam, ama hani sin se sad var ya bi kelime var mesela, için s geciyor, bunu hangisiyle yazdığımızı bilemiyorum yani, ama onu bilmem gerekiyor, ayrıntı çok soruyorlar
aslında ayrıntı değil bilinmeli bunlar ama kitabımız çok kötü çalışılacak gibi değil, ben baska osmanlıca kitabı aldım babamdan baktım güzel güzel açıklamış bundan çalışsam çok daha güzel olur
bilsem böyle olacagını çalışırdım, bi de mesela şey var hangisinde arapçanın kök ünsüzleri değiştirilmiştir gibi sorular var, hani arapça mı bilmek gerek anlamadım kitaptan o konuyu okuyorum hiç açıklamıyor ne oldugunu sadece değişen kelimelere örnek vermiş
acaba bizim onunla sınavımız aynı sınav mıdır? ben tarih değil edebiyat okuyorum

Bizim kursta tarih bolumu ogrencileri de vardi, dersane ayri sinif acti cunku bir noktadan sonra kitaplarimiz farkli oldugu icin uniteler farklilasiyor. Hocanin soyledigine gore tarihin osmanlicasi daha agirmis, bizim ikinci sinifta ogrenecegimiz grameri onlar bu sene goruyorlarmis ve Arapcayla ilgili daha fazla konu varmis.

Cemreeylul dedigin gibi, bizim Osmanlica kitabi cok kotu, zaten kolum agriyor tasirken, o kadar agir. :) Ve yine dedigin gibi son unitedeki kok harflerini kitaptan calismaya kalkarsan bir sey anlaman imkansiz, biz kurs yardimiyla anlayabildik, ben evde donup kitaba baktigimda hicbir sey bulamadim acikcasi. Sadece tanimlari kitaptan calistim, kalanini kurs defterimden...

aynıdır muhtemelen canım...çok güzel anladım demek istediğini...bende arapça biliyorum bende eşimde ihl mezunuyuz zaten...
yanlış anlama büyüklük taslamak değil niyetim ama şöyle bi baktım osmanlıca sorularına vizede falan eşim bakarken bakmıştım çok kolay geldi gözüme...
ama tabi imam hatipli olmanın verdiği bi durum bu sanırım...haliyle kuranı kerimi mahreç ve makamıyla biliyoruz biz, arapçayıda gayet iyi biliyoruz...o yüzden sanırım...du dersleri görmemiş olanlar için elbette zordur...
ama ben eşime bi sordum şimdi senin hakkında bikaç bişey söyledi..yardımı olur belki sana,
eşimin şuan söylediği cümleyi yazıyorum :) sin se ve sad harflerinden örnek veriyorum sen örnek verdiğin için,
eğer kelime ağza kalın geliyorsa o zaman sin veya sad kullanılırmış....mesela dünkü finalde çıkmış bu soru sende hatırlarsın eğer birinci sınıftaysan...
'babası' kelimesi yazılırken sin yerine sad kullanılırmış, çünkü ağza kalın ve dolgun geldiği için...
umarım anlatabilmişimdir....
eğer sormak istediğin şeyler varsa elimden geldiğince yazarım sana burdan canım...eşim yardımcı olur...osmanlıcası gayet iyi...

bakalim gectim mi kaldim mi bu donem gectiysem ikinci donem duzgun caliscam anlamadigimda sorarim size. tesekkur ederim :) dediginiz gibi ilk defa boyle bir ders alanlar icin cok zor. duyarak igrensek biraz daha iyi olur kulakta kalir biyerden sonra sesleri ayirt ederiz ama simdi imkansiz :) cunku mesela kitapta su verdiginiz ornek gibi soylemiyor. herseyin ornegi var da aciklamadan ornek koyunca anlamak zor geliyor.o zaman muhtemelen yeni ogrenenler osmanlicadan batiyor ihl mezunlari cok yukseltiyor boylece ortalama yine dengede kaliyor :)

çok haklısın canım,
eşim sınavdan çıkınca anlatmıştı, sınava başlamadan önce gözetmen hoca demişki, içinizde imam hatip mezunu olan varmı diye,
eşim el kaldırmış birde bi kız el kaldırdı diyo...
hoca demişki siz korkmayın ozaman imam hatipliler yapar bu soruları demiş :)
evet şuan biraz zor gelir ama zamanla yazıları gördükçe kıyas yapmaya başlarsın...
eşim facebook sayfasına osmanlıca sayfasını eklemiş, gün içinde akşama kadar 15 veya 20 tane osmanlıca öğrenme teknikleri örnekleri paylaşımları geliyor eşime..
bende bakıyorum okumaya çalışıyorum hoşuma da gidiyor...
çok aşırı zor değil inan baktıkça okudukça benimsiyorsun..
istersen sende face sayfasını beğen osmanlıcanın, sanada gelir bildirim sürekli okudukça daha çabuk anlarsın..eşim çok faydasını gördüm demişti...

ya bn hic bi derse calismadim ama osmnlcaya epey baktm. ama kitap kesinlikle aciklamiyor ki hic biseyi. ama iste ben bunu gec anldm. o aciklamadikca ben de o konuda bi olay oldugunu, bilmm gereken bisey oldugunu dahi farketmeden gectim. dedigin gibi o kok degisikligi falan. hic gostermemis kitap. neyse bu sefer acemilige geldi. hani hic yapmadim degil ama bazi seyler cok imkanszdi bnm icin

aa sayfanin tam adi ne bn de begeneyim isime yarar epeyce
sagolun
simdi biberon arkadas da yazinca anladm ki sinav zor degil alakasz da degil sadece kitap berbat. kitap bi kac ornek verip anlatmadan gecerse nolur?
benim gibi konudan kopuklar orda onemli bisey yok sanir ve gecer.
ne diyeyim saglik olsun. bi tane babamdan kitap aldim birazda ordan faydalanirim. olur ins
osmanlica benim icin iki kat zor ama, turkceyi bile zor ogrendim cunku. neyseki surekli okudum okudum okudum. artik duzgun konusuyorum :)
sagolun ilginiz icin
gec olsun guc olmasin. halledecegim bir sekildr. bu arada bnm derdime dustuk sizi hic sormadim. siz hngi bolumsunuz nasildi snvlar?

Ah canım ya ,çıktım hemen az biraz bakınmıştım o ara . Okumuşsun benim nasıl geçtiğini . Yahu şimdi ben son 3 gün hariç hiç planlı çalışmadım , ama sizler kötü geçtiğini yazınca cidden üzülüyorum . Umarım sana öyle geliyordur , tereddütte kaldığın sorularda doğruyu işaretlemişsindir inşallah.
Çok zordu cidden .
Benim bölümün vize ortalamaları çok düşüktü ben biraz ona güveniyorum.Zaten kötü geçen bir dersim var ki , zaten o da vizede de en kötü ntumdu.Hani öyle sorular sorulmuştu ki ,sınavdan gelip kitabı elime aldığımda soruyu da konuyu da cevabını da bulamıyorum resmen .O kadar entresan sorular seçmişler ki...

hoşgeldin arkadaşım
sende baya dertlisin herkes gibi dimi
ne yazık ki herkes aynı şeylerden bahsediyor
bu adamların amaçları ne acaba
gerçekten kıyıda köşede kalmş ne varsa sormuşlar
neyseki senin vize notların baya yüksekti
sen kalmazsında bizler napıcaz bakalım
bende inkılaptan çaktım resmen
oturdum önce bi güzel salladım
2-3 soru hariç hiç bilerek yapmadım diyebilirim
sonrada 4a 4b 4c olarak düzenledim hepsini arada kaldıklarımı değiştirdim falan tam komediydim
birde emin oduklarımı saydım hesaplama yapıyorum kalırmıyım geçermiyim diye iyice tırlattım sınav sonunda
inşallah hiç birimiz kalmayız şu soruları verselerde baksak en azından kötü geçenlere şimdide onu bekliyruz kedi et bekler gibi

Son düzenleme:

Canım her sınav sonunda bende emin olduklarımı işaretlerim.
Bakalım en az kaç alırımı hesaplarım , attıklarım tutmazsa .
Ama bu sefer özellikle bir dersimde ( diğerlerinden umutluyum hala(!) ) 20 sorunun 20 ' sinede bilerek cevap vermedim . Ki ; bahsettiğim ders en düşük vize notum olduğu için sözde vize üniteleride dahil en iyi çalıştığım dersti.
Yok şimdi , kimse salak muamelesi yapmasın , ben okuduğum örgün bölümde zamanında bölüm birincisi olmuş biriyim ,Allaha şükür de okuduğumu anlıyorum .Hani bakma burada tembellikten son 3 gün çalıştım falan ama ben zaten kendi hafızama ve ezberime güvenmiştim.
Eeeee , sorular açılınca özellikle pazar günü...Bu ne ya dedim ?
Neden yani?
Bu kadar ters , bu kadar derleme soru hazırlamanın mantığı ne ?
Ders Balkanlarda Siyasetti.Eşime sınav çıkışı dedim ; Balkanlarda Türk diplomat eksiği var heralde ,acilen bu coğrafyanın kıyı köşe nesi varsa öğrenmiş birilerini bulacaklar bu sınavla heralde
Tamam anladık ; aöf nitelikli mezun derdinde .Öyle iki soru ezberleyip , sınava giren ve geçen dönemi kapatmak istiyor.Tamam doğru da ...Ama kardeşim ben bu derse çalıştım işte , çalıştığım halde uzaylı gibi gelen sorular neden ?

Ay kuzum ya pek dolmuşum hafta sonundan beri

Senin derslerinin vize Türkiye ortalamaları nasıldı ? Benim çok düşüktü , tek umudum o şimdi

Son düzenleme:

hoşbuldum canım...üzülme artık geçti gitti ne kadar hüsrana uğrasak da üzülmenin faydası yok...
kendimizde suç bulmayalım özellikle sen hiç suçlama kendini çünkü en çok emek verenlerden biriydin canım benim...hayırlısı olsun ne diyelim...
aöf yaptı yapacağını...
sorular kitapla alakasızdı, ve neymiş efendim nitelikli öğrenciymiş yok eğitim kalitesiymiş zırvalarıyla milleti mağdur etti kimsede hakkını helal etmez zaten...
gece gündüz çalıştık çabaladık ama olmadı...bunun vebali bizim değil aöfnin boynuna artık...üzülme canım...değmez..olmuyorsa olmuyordur..kısmet...
rabbim sıhhat versin...

ahh ablacım ahh haklısın vallahi ne desen
bu sınav sistemi iyice afalladı artık gerçekten
ygs de de böyleydi hep saçma sapan sorularla boğuşup duruyoduk köpek gibi çalışıodum ama karşılığını alamıodum
inkılap hariç bütün derslerimi sular seller gibi ezberledim sindirdim resmen ama sorular öyle saçma ki gerçekten
bilgi ölçmeye dayalı değil aöf de elemeye dayalı sisteme geçmiş
hakettiğimiz puanları alamıcaz ne yazık ki
aksilik benim türkiye ortalamalarıda tavan yapmış durumda işin tuhaf tarafıda o
60ın altında ortalama yok
bizim bölümde herkes isyanlarda sorular çok zordu puanlarımız çok düşük diye ama ortalamalar hiç öyle göstermiyor kimler nasıl yükseltmiş ortalamayı anlamış değilim
bütün dersler tamam öyle böyle geçerimde şu inkılap beni çok korkutuyor
çanın altında kalanlar nasıl geçecek anlamış değilim
ortalaması 2nin üstünde olanlar ortalamayla geçecekse çanın ne anlamı kalıyor bir türlü anlayamadım vallahi benim ortalamam yüksek gelirde inkılaptan yine geçemem diye korkuyorum:18:

artık aöfden kolay kolay mezun çıkmaz tek bildiğim bu
toplam 10 dersten sınava girdim
her dersten en az 3-4 tanesi kitapta olmayan şeylerdi idik didik aradım kitapta öyle şeyler yok resmen kasıt yapıolar
ama benim vicdanım rahat o kadar emek verdik inşallah kalmayız hiç bir dersten tek dileğim bu

Yani benim anladığımda senin kadar , genel ortalaman 2 nin üzerinde ama mesela inkılap ders ortalamam 30 atıyorum , o dersten şartlı geçiyorsun . Ama o dersin Türkiye ortalaması 55 mesela...İşte o zaman hangisi devreye giriyor bende bilmiyorum .Çana göre ortalamayı geçemedin ama şartlı geçmeden faydalanabiliyorsun

Bende özellikle 3-4 soruyu didik didik aradım , o soruların net cevabı yok kitapta.Bildiklerinden yorum çıkarman gerekn şeyler vardı , bu da kafamı bayağı karıştırdı sınavda.

kızlar ben sınav esnasında şunu anladım ki bilgi ve ezberden çok mantık sorusu yorum sorusu sorulmuş...sınavdan çıkan herkes aynı şeyi söylüyordu...
okadar ezberler boşaa gitti yani..
o zaman benim çabam niye ki....
mantıksa zaten mantık..çalışmasamda mantık yürütürüm...çalışmamak mı lazım bu duruma göre öyleyse...
madem kitaplarda işe yaramıyor..napıcak öğrenci peki...
mantığa dayalı soru soracaksan o zaman kitaplardaki üniteleri de ona göre hazırla...
ünite sonlarındaki sorular hep bilgiye dayalı..madem neden öyle soru koyuyorsun kitapa..milleti afallatıp sınavdan çökmesini mi istiyorsun...
aöf nin durumu belli oldu bence...amacı mezun etmeyip harçlardan para kazanmak....eğitim kalitesiymiş..yedik bizde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…