Kredili Sistem Açık Öğretim Ders Çalışma Sayfası

Gazelcim ,dikkat ettiysen burada birkaç arkadaşta değinmiş ki bende aynı kanıya vardım .
Her ders için aynı sistem geçerli değil.
Benim bazı derslerimin sorusu , evet bakıyorum '' aaa tamam bunu biliyorum , ooooo bu soru zaten ünite sonundan '' falandı . Yani çaılştıysan kitaba ,karşılığınıda en azından 60 civarı bir not için 12-13 soru yaparak alabiliceğin sorulardı.
Ama tek bir dersim vardı ki , sanki o konuda uzmanmışım gibi sorular sorulmuş.Yemiş yutmuş , üzerine ihtisasımı yapmış olman gerekiyordu o sınavda bilinçli cevaplar verebilmem için.
Ben ne yaptım , çalıştıklarımı bir kenara koyup ...34 yıllık hayatımda , siyasetle de az buçuk yakından ilgili biri olarak sadece mantık yürüttüm ,başka türlü içinden çıkamazdım çünkü.
Amaç ne ?
Hala anlamış değilim.

Ben bu sabah bir aof videosu izledim bununla ilgili. Anladıgım kadarıyla, once herkesin o dersten aldığı ham puanlar (%30 vize,%70 final) standart sapmayla birlikte aof tarafından harf notuna donusturuluyor. Bu harf notu aralığı her derste ayrı ayrı oluyor, simdi bazı sitelerde vermişler harf notu karşılıklarını ama onlar sanal. İşte çan sayesinde, yani Türkiye ortalamaları sayesinde o harf notları yeniden sekilleniyor. Bazı derslerde cc yani gecer not 65 iken bazılarında 45 bazılarında 50 oluyor. cc'nin altındaki notlar ff'ye kadar 'kosullu gecer' olarak adlandırılıyor. Yani, Türkiye ortalaması 55 olan bir dersten 30 alırsanız, muhtemelen koşullu gecer harf notuna denk gelecektir. Bundan gecmek için de guz dönemi sonundaki not ortalamasına bakılıyor. Eger 2'nin üzerindeyse o dersten geciyorsunuz. 2'nin altındaysa 'akademik yetersizlik' uyarısı veriliyor. Bundan kurtulmak için bahar dönemi ortalamanız 2'nin uzerinde olmalı. Bunun haricinde 25 ve altı ff olarak geciyor ve hiç bir koşulda o dersten gecemiyorsunuz. Yani çan da o dersi kurtarmıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Bu karışık sistem daha güzel anlatılamazdı ,sağol

Koşullu geçmek tek yol , tek umut oldu galiba benim için

Bu karışık sistem daha güzel anlatılamazdı ,sağol

Koşullu geçmek tek yol , tek umut oldu galiba benim için

Rica ederim, ne demek. İnşallah beklediğinden çok daha guzel notlar alırsın, tabii bu dileğim hepimiz için. :) Ama sınavlar zordu, bahsettiğin Türkiye ortalaması 55 olan dersin bence ortalaması çok daha aşağılara düşer. Tabii kesin kural değil ama açıköğretim forumlarında okuduğuma göre genelde final Türkiye ortalamaları vize Türkiye ortalamalarından daha düşük oluyormuş. Şöyle düşünmek lazım; biz yapamadıysak, kimse yapamamıştır. :))

Bir de yukarıda verdiğim bilgide ff 25 ve altı değil, sadece 25 altıymış. Yani o dersin vize ve final ortalaması 25 olursa hem ortalamaya hem de çana dahil oluyoruz.

Bende aynı mantığı düşünüyorum , '' ben yapamadıysam , kimse yapamamıştır ''

Zaten vizede 35-45 Türkiye ortalamasında idi tüm derslerim , eee finallarde daha da düşüyorlarsa , heralde geçerim .

benim bölümle ilgili bi de şöyle bi sıkıntım var, sınav sabahı da herkes bundan dertliydi yine, bölüm türk dili ve edb
sonucta ilahiyattır iktisattır falan gibi bölümlerde herkes bi şeyler bilse de bunların dersini genelde görmemiştir, yani kuran arapça deriz oruç biliriz namaz biliriz haram helal biliriz, ezbere biraz sure dua biliriz, ekonomiden dolar enflasyon vs biliriz, ama genel olarak ilgi alanımız değilse ötesini pek bilmeyiz, çalışmadan yapılamaması çok anormal olmazdı
ama mesela türkçe derslerinde hepimiz burun kelimesi ek alınca burunu değil de burnu dediğimizi defalarca okumuşuzdur, günlük hayatımızda da sürekli kullanmışızdır. çok çok rahat bir konu, bölümü ne olursa olsun herkes yapar, ilkokul çocugu da yapar, ama gidip bunu ünlü düşmesi hece düşmesi gibi bildiğimiz terimlerle değil sıfırla nöbetleşme diye sorması çok enteresan.
önümdeki bayan -sınava girmeden önce tanışmıştık zaten hep aynı sınıfa denk geliyoruz göz aşinalıgımız olmuştu- bilgisayar mühendisi, dersleri sınavları tamamlamış ama stajını yapmadığı için mezun olamamış ve microsoftta şuan staj yapıyormuş, fakat temel bilgi teknolojisinde diyorki, bilmemem mümkün değil ama o kadar tuhaf terimler ki, tanıyamadım yani yapamadığım oldu.
ben de işte bunu hiç anlayamadım nedir ki yani yeni yeni terimler uydurup insanların aklını karıştırmak, burda da bi arkadasımız yazmıştı bilg öğretmenliği okuyorum ama değişik şeyler vardı gibisinden bişeyler. hani bilmek de yetmiyor, ezber de yetmiyor, ne yapsak ki?

Kendi yazdığıma cevap vereyim

Ama bu sistem bu şekilde başkalarının başarısızlığından medet umar hale getirirse bizi , ne anladım ben kaliteli eğitim anlayışından .

Resmen sınava girmeyen sıraları saydım pazar günü , iyi dedim 8 kişi ''0'' ekleyecek ortalamaya , ne fena

bence de finallerde puanlar baya düşecek çünkü cidden ben karıştırdımmm...

Aman benimkide lafmı ölçüt ben olamam son 4-5 gün çalışan biri olarak hakkım yok konuşmaya yorum yapmayaa

inşallah yüksek gelir de iyi geçeriz bari

Son düzenleme:
Evet kızlar ilk sayfada ki tabloyu yeniledim.
Ara sınav grubuna katılacak olanları tekrar ekleyelim bildiriniz lütfen

aynen katılıyorum canım...
bak kendimden örnek vereyim...benim babam sınıf öğretmeniydi ve formasyon alarak bilgisayar öğretmenliğine geçti...
21 yaşında erkek kardeşim var, oda bilgisayar öğretmenliği bölümünde okuyor bu sene son sınıf nasipse...
ben de en az 15 sene öncesinden beri bilgisayarla haşır neşirim....gecemiz gündüzümüz hep bilgisayarla geçerdi bekarken ve hala da öyle...bilgisayarsız bi ortam düşünemiyorum....
ama bu kadar artıların yanında bilgisayar dersinden sınavda afalladım...
uzman kullanıcıyım demiyorum ama arkadaş çevremde aile dostlarımız arasında en ufak bişeyi bana sorarlar, bilgisayar dendi mi hemen benim ismim geçer...
bunları övünmek kasıntılık yapmak için söylemiyorum haşa...
sadece okadar içli dışlı olduğum bi derste bile afallayarak aöf nin sisteminin ne kadar zorladığını ifade etmek istiyorum...
vizelerden sonra bilgisayar sorularını babama kardeşime gösterdim gözleri şaşı beş bakar oldular :) çok şaşırdılar bu ne böyle diye...
kardeşim dört senedir fakültede 4,00 ortalamayla okul derecesine müdahil iken, son 2 senedir okulunda asistanlık yaparken,o bile şok oldu sorulara...
abla aöf yi çok basite almışım ben bu ne böyle...sen çok çalışıyorum kafmı kaldırmıyorum dedikçe ben gülüyordum abla abartma diyordum ama haklıymışsın...
aöf ne yapmış bu sene böyle dedi...
babam soruların çoğunu bilemedi düşünün formatör olduğu halde...
yani diyeceğim kızlar...evet sistem değişti ama eğitim kalitesi falan filan diye değil, aöf nin tek bir amacı var, oda para kazanmak...o yüzden mezun etmemek için elinden geleni yapmış..
evinde kendi imkanıyla çalışan öğrencilere üstelik kitaplardan hiç soru sormayarak, sırf basit bi soruyu bile dolandıra dolandıra dolaylı yollardan sorarak napmaya çalışıyor acaba?
2+2=4 tür....böyle bi soruyu daha başka nasıl dolandırabilirsin ki...
ama maşallah aöf özellikle final sınavında 2+2= 5 sonucunun yöntem araştırmasını istemiş bizlerden...
başka lafım yok benim kızlar...iyice lak lak yapıyoruz burda, ama aöf nin umrunda değil...biz burda sınav durumunun rezaletini konuşurken, bütünlemenin kalkmış olmasının hüsranını yaşarken, aöf çoktan facebook sayfalarında bangır bangır kayıt yenileme paralarını duyurmuş...
zıkkım olsun ne diyim...

ekle sevgicim ekle...lanet okumak istemiyorum çok doluyum...rabbim hayırlısını versin....
ekle sen bizi...çalışsak da olmuyor çalışmasak da...ekle bakalım nolcaz sonunda...

eskiden bedava dağıttılar diplomaları.......
şimdi acısını bizlerden cıkarıyorlar......

Ben de bilgisayar öğretmenliğinde okuyorum.Arkadaşımla kayıt olduk açıköğretime.Sınavdan sonra karşılaştık.
Diğer dersleri geç bilgisayar okuyorsun ama cevaplayamıyorsun millet güler halimizi duysa dedik.
Yani en bildiğim şeyde bile tereddüt ettim şıklara bakınca.

hiç sorma canım...benden 2 sene önce mezun olan bi arkadaşım var...onla telde konuşuyorduk dün sordum sen nasıl geçtin diye...ben bir gün olsun kitap kapağı açmadım, oturup da bir ünitenin bir sayfasını bile okumadım...sadece çıkmış soruları ezberleyip girdim hep de 70 üzeri aldım sınavlardan dedi...
düşünün yaa ne kadar acıtıyor insanın içini...oda aöf okudu mezun oldu bizde şuan okumaya çalışıyoruz...peki farkımız ne...2 sene önce neydi durum şimdi ne...
fark ne yaa fark ne biri bana anlatsın lütfen...
ben eşşek gibi gece gündüz çalışıp çocuğumu eşimi evimi her işimi gücümü bi kenara bırakıp çalışırken sabahlara kadar, ünitelerin hepsini satır satır ezberleyip uykusuz kalırken, el alem soru ezberleyip mezun oldu...ben ise bu kadar çalışmanın karşılığını totomun üzerine oturarak almış oldum....
suçlu kim peki....şansımız mı suçlu..zaman olarakmı suçluyuz....2 sene geç kaydolduğum için mi suçluyum....
yazıklar olsun....

Bu sadece açıköğretimde böyle değil malesef.Bu sene açıköğretime de yansıttılar bu durumu.

Şimdiki aklım olsa üniversite okumazdım.Liseyi bitirip memurluk sınavına girerdim.

sevgi canım bacım ekle diyecem ama kalırsam yahut kötü geçmiş olursam bırakıcağım %80 bu yüzden azcuk erken geldi aslında doğrusunu yapıyonuz yaaa daha kayıt bile olmadık kipatım yok uffff

ne zıkkımdı temelbilgi teknolojileri neresi temelse kablosundan garip garip harflere dek sormuşlardı.. okadar karmaşıkdıki soruları bile aklımda değil

kaç paraymışşşş uffffffff

bedava derken manevi olarak canım :)
yani kolay yoldan mezun ettiler demek istiyor arkadaş...
ama şuan bizden acısını çıkarıyorlar diyor bence çok doğru...
bu arada okulu bırakma asla, şartlı şurtlu derken bi şekilde geçicez inşallah, sonuçta tek senin değil hepimizin kötü geçti...
ve haliyle ortalamalar düşecek...bırakma sakın pişman olma...

ay bacım çok sağol açıklamaların için o mecazı da düşündüm ama diplomaların parası cidden aöf de ikiye katlandı diye bir yerdede duyunca o bakıma sorayım dedim... yoksa ohoooo ayda yılda birkez aöf ye kayıt yaptırdım 1.sınıfım geldi beni buldu bu sistem ...

ya adalet okuyorum bana zor geldi finaller helede garip ama bilgsyrı kek diye düşünyordum feci bir yıkıma uğrattı zaten idari hukuğu anayasa hukuğunu hiç demiyim.... ne kadar absürd saçma soru var onu sormuşlar... bir konunun ufacık bir cümlesi... ve garip sorularrrr ne bilim yada bana öyle geldi son anda çalışıncaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…