Krediyle ev

nişanlımla 6 yıldır birlikteyiz, ilk 4 yıl para biriktirdik, her ay maaşımızın yarısını kenara attık ciddi anlamda sııkıntılar çektik. Alacağımız evi bulduğumuzda 35 bin lira paramız vardı kenarda yarısını o biriktirdi yarısını ben. Ailelerimizden birakın 300-500 ü 1 lira bile almadık. Evin içini yaptırmamız gerekiyodu nişanlım krediyi öderken ben içini yaptırdım. Yeri geldi birer simitle karın doyurduk yeri geldi 5 liranın hesabını yaptık. 10 gün sonra düğünüm var onun ailesinden de beni ailemden de toplasan 15 bin ya çıktı ya çıkmadı düğün masrafları ve eşyalar için. aklına gelecek herşeyi birlikte yaptık. nişanlım duvarları boyarken ben kapıları boyadım. evimizin her cm inde emeğimiz var. bu muhteşem bir duygu. benim ailemin durumu iyi yardım edebilirlerdi ama ettirmedim babam 30 sene memurluk yapmış çalışmış emekli olmuş ben onun emekli parasını nasıl isterim o onun parası o parayla rahat edicek ben evlat olarak daha çok ona vermek isterim. siz de ev istiyorsanız çalışıp eşinizle birlikte yapmak zorundasınız. kimse size yardım etmek zorunda değil.
bu kadar yardım beklerseniz, yanlız kalmak zorunda olduğunuzda can verirsiniz.

Ay ne güzelsiniz böyle. Rabbim yuvanizda mutlu mesut yasamayi nasip etsin :KK36:

Canim bu erkek milleti hep böyle. Ben çalışmiyorum ama eşimin maaşı yüksek o bile korkuyor yapamam edemem. Bence evlenene kadar tatli tatli gir kanina ben oyle yaptim baya yumusadi:KK48:

Kayınpedere güvenerek iş yapmayın derim bir ay verir öbür ay vermez ne yapacaksınız? 2200 maaşın 1600 lirası krediye gidince geçinebileceğinizi nasıl düşünüyorsunuz? Sizde çalışın çalışmıyorsanız madem 2 maaş girsin eve kendiniz alın evinizi ya da bekleyeceksiniz kira vereceksiniz kayınpeder verirse verir ama 1.000 tl kira ile 1.600 kredi arasında çok fark var çok zorlanırsınız kimseye bel bağlamayın

600 tl parayla asla geçinilemez ki 8 yıl birde hğzel ev sahibi olunda sen çalışmadan olmaz asla yani bir doğalgaz faturası kaç tl gelecek bakalım ya da elektrik su market derken ooooo yok olmaz bence sizde çalışın iş düşünüyorsanız

Birde demek istedigim anlaşılmıyor malesef hanimlar tekrar açıklıyorum. Bize yapilan bir ev var suan ama 5 sene sonra anca tamamlanr yani 5 sene kirada otururuz bende kiraya bos yere para vermeyelim hazira konmayalim bizim emegimiz olsun k.pederdr bize ev vermesin destek versin 1000 lira kiraya mi vericez ayni miktarda evimize krediye verelim ustunu babasi tamamlasin suan yapilan ev tamamlaninca bize vermesn kendinin olsun

Maaş kocanızdan üstünü tamamlamak kpden.
Iyi yere tezgah açmışsınız tebrikler.
Üstünü sizin aileniz tamamlasın ya da siz çalışıp tamamlayın. Daha evli bile olmadığınız birinin parasi pulu hakkinda kendinizce neden yorumlar yapiyorsunuz,çok ayıp yahu!

Bir de o var 100 bin kredi çekecek 8 yıl ona bir 100 bin daha faiz ödeyecek. Gerçekten ne geçimden anlıyorlar ne ekonomiden, üstüne evlenmeyi düşünüyorlar. Şaka gibi.
Yaşam standartları düşükse 600 liraya bitkisel hayat sürebilirler. Boşverin nefsinizi tuketmeyin gerildiğinizle kalacaksınız.

Beş bin lira maaşla ew alamıyoruz ,kiracıyız yıllardır.
Sizin iş yaş biraz
Yada bizde iş yok

Herkesin ev sahibi olma tutkusu nedir böyle yahu? Kirada oturunca ne oluyor? Yazık değil mi yıllarca ödeyeceğiniz kredileri çekip en güzel zamanlarınızı kısarak geçireceksiniz. Hem 1000 lira kira bir şey değil artık maalesef, ucuz bile buraya göre. Beton cenneti Türkiyede herkesi krediyle ev sahibi yaptılar, en güzel zamanlarınızı, paranızı, hayallerinizi betona gömdünüz... neyse yapmayın bence 2200 lira gelirle olacak iş değil. 8 sene sonra kim öle kim kala.

Birde hadi aldın stresin bitti ..bu defa gelin para verinde ev alalim demeye başladı mi tekrar o döngüye merhaba...

Şöyle bir durum var nişanlım 13 yaşından beri çalışmış kazandığının yarısını ailesine vermis evde ne varsa hali perde elektronik esya beyaz esya hepsinde ogullarinin emegi var. Ve soylemem ne kadar dogru bilmiyorum da bi ev yapılıyor bayaaa ultra lux bir ev kayinpederim ve amcamizin 2 ye bolunecek yani ordan gelen parayla size ev alicam diyor sozde

evlendıkten sonra onların hepsi unutulacak , dedi dersin

meyve dedin de dün kamyonda satılandan bir kavun bir karpuz aldık 20 lira.
sonra marketten oğlana bir çikolata, toz şeker, un aldım 20 de o.
etti mi 40 lira.
yemeklik evde vardı yani. üstelik biz çok fazlada yemek yemeyiz paso işte olduğumuzdan.

Aynen oyle. Gecen ay buyuk oglum gorunce istedi diye karpuk aldik 1 dilim. 10 liraydi. Her sey pahali. Sebze meyve. Ete hic girmiyorum bile.

2 kişi çalıştığımız halde ancak 18. senemizde ev sahibi olduk asgari ücret te almıyoruz ayrıca ,öyle ahım şahım bir masrafımızda yok yer İstanbul olunca anca ,2 çocuğumuz var, biz eğitime yatırım yaptık yıllarca

2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
Farzedinki para vermediler. Şuan elinizde kalan 600 tl ile nasıl geçinceksiniz?

Evime giren paraya bakıyorum, buradaki yorumlara bakıyorum, yaşımın verdiği tecrübeye bakıyorum ve anlamlandıramıyorum hiç bir şeyi.
Şu asgari ücretle geçinilir diyenler nerede yaşıyorsa oraya gitmek istiyorum.
Allah aşkına, ben bile çok iyi para kazandığım halde böyle bir yük altına girmeye çekiniyorken, olur halledersiniz diyenlerin hangi gerekçeyle bunu dediklerini anlamıyorum.
600 tl elde kalıyor hadi kayınpeder de yardım etti 1200 tl oldu. Mutfak, elektrik, su, doğalgaz, telefon, oldu ya grip oldunuz (sosyal güvenliğiniz olsa bile) doktor, reçete, ilaç parası, arkadaşınız doğum yaptı bir küçük hediye, hele bir de çocuk olursa vay anam vay.
Yok arkadaş, olmaz olamaz. Hiç bir gerekçe bu parayla yaşanır demesin bana. Yaşanırsa da nasıl yaşanır bilemem artık.
Ya ek iş yapacak eşiniz yada sizde çalışacaksınız. Ama çalışmak gibi bir niyetiniz yok gibi gözüküyor. Valla geçinebilirseniz lütfen buraya yazın işin sırrını.
Ben geçinemiyorum çünkü.

Şartlar zorlamadikca evet çalışmayı düşünmüyorum yani bin defa sormussunuz soyleyim bende rahatlayaym sizde :) suan uni okuyorum açıktan son senem yani elimde diplomamda var eger diplomasiz diye ezik damgasi vracaksaniz ne zaman istersem bi ise girebilme imkanim da var ama benim tercihim bu yonde :KK66:
Normalde bu gelirle bu borca girme diyecektim ama şu mesajıdan sonra O zaman ev alın diyorum. . . Geçinmede zorlanırsanız sizde çalışırsınız madem işe girme imkanınız var bu sizin için b planı olur.

Biz de her ay 1800 kredi ödedik yaklaşık 1000 lira kenara koyduk (ekstra masraflar olmadığı zamanlar) 2000 lira ile geçindik. Hayat pahalı, iki kişide olsan, çok tutumlu da olsan en 2000 TL lazım geçinmek için. Ne evin eksiği bitiyor, ne süpriz masraflar... Bak mesela bebeğim olmuyor 5 senede doktorlara belki 30-40 bin vermişimdir toplamda. Kredi çekerken bu masraf hiç aklımızda yoktu mesela...

Şöyle bir durum var nişanlım 13 yaşından beri çalışmış kazandığının yarısını ailesine vermis evde ne varsa hali perde elektronik esya beyaz esya hepsinde ogullarinin emegi var. Ve soylemem ne kadar dogru bilmiyorum da bi ev yapılıyor bayaaa ultra lux bir ev kayinpederim ve amcamizin 2 ye bolunecek yani ordan gelen parayla size ev alicam diyor sozde

niye sözde?
daha evlenmedin bile yapılan evi gelecek parayı bu ince hesapları falan nerden biliyosun, bide aile içine girsen haraca bağlıcan heralde
adam 3-4 yıl dediğine göre belki beklediği bir para var bi planı var Allah Allah yaa

Back
X