• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş merasimi

yazik o cocuklara !!!!!
kresten bahesdiyorsunuz yanlis anlamadim degil mi unv falan degil
o yasta cocuklar oyunlar oynar masallar dinler tiyatro yaparlar vs

oraya cocuklarini göndereyen ailelerede yaziklar olsun
minicik beyinleri yikayan zihniyetler
öncelikle Allah affetmez bunlari
yaziklar olsun

aman Allahim cidden cok korktum
Tr de baya tehlikeli insanlar var hos burdada cok fazla
olan bebelere oluyor

midem bulandi !!!

herseyi islama dine atip hakli cikmayin digerleri gibi
hicbir akla mantiga uymaz oyun cagindaki cocuklarin beyninin yikanmasi
ne nasil bir zihniyettir nasil bencilliktir

Bu nasıl bir düşünce belirtmedir yaa ? Allah bile affetmez ne demek,bu kanıya nereden vardınız,hayret...

Çocuklar da küçük falan değil çünkü 7 yaşından itibaren namaza alıştırınız diyor Peygamberimiz.

Siz yapmayın madem ama yapana da hakaret etme hakkınız yok.

Bu nasıl bir düşünce belirtmedir yaa ? Allah bile affetmez ne demek,bu kanıya nereden vardınız,hayret...

Çocuklar da küçük falan değil çünkü 7 yaşından itibaren namaza alıştırınız diyor Peygamberimiz.

Siz yapmayın madem ama yapana da hakaret etme hakkınız yok.

hakaret mi ??? nerde pardon
7 yasindaki cocugun beyin akli gelismis midir ??
kresten bahsediliyor bu arada 6 yastan kücük
hos kime diyorum

hakaret mi ??? nerde pardon
7 yasindaki cocugun beyin akli gelismis midir ??
kresten bahsediliyor bu arada 6 yastan kücük
hos kime diyorum

Hıristiyanlar el kadar bebelerini alıp her Pazar kiliseye gidiyor,bunun beyin yıkamakla alakası yok.Dinini öğretir,çocuk istemezse de ilerde kendi tercihini yaşar.

Bilginiz olmayan konularda yorum yapmayın.

Peki iyi mi kötü mü sizce?

Evet haklısınız.. Siz ne derseniz hemencecik kabul ediyorlar.. Zaten tekamacım onlar peygamberefendimizin sünnetlerini yapmayı alışkanlık haline getirmeleri :))namazın önemini anlayıp yaşları gelince kılmaları .:)) okadar güzeller ki.. Kem küm etmede bi k.kerim okuyorlar mest olunuyor.. Özledim kerataları bak .:)) merasim hakkında iyi veya kötü yorum herkes yapabilir arkadaşlar ben yatıyorum. Herkese iyi geceler.

kırmızıladığım yerler den dolayı sizin bu konuyu biraz da tartışma için açtığınızı düşünüyorum. herkes normal karşılamış ilk yorumlarda ,istediğiniz sanırım hemen birilerinin atlayıp eleştirmesiymiş, beklediğiniz olmayınca siz didiklemeye çalışmışsınız... kimse başlarda eleştirmemiş, iyi ve ya kötü yorum yapabilirsiniz demek yine yukarıda iyi mi kötümü sizce diye sormanız.....
bu arada yanlış anlamayın. din eğitiminin küçüklükten verilmesi taraftarıyım ben de. en azından ahlaki değer unusurlarının. yine duaların içeriği hep iyi güzel oluyor. dua etmek inançsızlar için bile terapidir aslında. yani ben bu kreşlere karşı değilim. sadece sizin tartışma için konuyu açtığınızı düşünüyorum. Yanılıyorsam affedin... yanlış anlamış olabilirim.

beyin yıkama vs ile ne alakası var anlayamadım :20:
kişi kendi dinini çocuğuna öğretmesi ve buna uygun okula göndermesi saçma değil bence.
isteyen istediği gibi yetiştirir cocuğunu

aman Allahim cidden cok korktum
Tr de baya tehlikeli insanlar var hos burdada cok fazla
olan bebelere oluyor

midem bulandi !!!

herseyi islama dine atip hakli cikmayin digerleri gibi
hicbir akla mantiga uymaz oyun cagindaki cocuklarin beyninin yikanmasi
ne nasil bir zihniyettir nasil bencilliktir

İslamında, insanlığında özü hoşgörüdür
Nasıl bir ifadeniz var farkında mısınız?
Her aile çocuğunun nasıl eğitileceğine kendi karar verir
Ben çocuğumu böyle bir kreşe gönderir miyim; hayır. Çünkü yaşam tarzım bu değil
Ama dine daha yakın yaşayan, farzları yaşam biçimi haline getirmiş ailelerde çocuklarını böyle yetiştiriyor
Bizlere zor ya da tuhaf gelse de İslam'da eğitim çocukluktan başlıyor, çocuk 6-7 yaşına geldiğinde namaz kılmayı bilmeli, ergenliğe gelip farz olduğunda bunu yapmakta zorlanmaması içindir bu kaideler. Hoşgörü ile farzı karıştırmayalım, mensubu olduğumuz dinin kuralları var ve ebeveynler çocuklara bu eğitimi vermekten sorumludur. Allah CC çocukken öğretmezsen hesabını sorarım demiş bundan öte kural yok.

İslamı kullananlara bakıp, unutturanlardan olmayın. M.Kemal'in bu konuda ki araştırmalarını ve görüşlerini okuyun. Hayatta her şey çekirdekten başlıyor, sonradan akıl barik olunca bazı şeyler oturmuyor. Hani bazen forumda konular açılıyor, namaz kılmaya çalışıyorum ama bir türlü alışamıyorum, başlıyorum bırakıyorum gibi dertlerimiz oluyor, işte o namazı çocukken bize kıldırsalardı böyle olmayacaktı.

Allah Rasulü “Yedi yaşına gelince çocuklarınıza namazı emrediniz” buyurur. Yedi yaşında akıl muhasebesi gelişen çocuk, kendini ifade etmeye ve sosyal hayatta yerini almaya başlar. Bu yüzden o yaşlardaki bir çocuğun namazı öğrenmiş olması çok önemlidir. Namaz kılan Müslüman hem kendini hem de yirmi dört saatini disiplin ve intizam altına alır. Günde beş kez amirinin huzuruna çıkıp malumat veren bir memur gibi insan da günün beş vaktinde Rabbi’nin huzuruna varır. İşte bu nizam küçük yaşta başlarsa insan disiplin sahibi olmayı ve belli bir düzen içinde yaşamayı öğrenir.''

alıntıdır.

Ben uydurmuyorum yani. Öğretir ya da öğretmezsiniz size kalmış.

kırmızıladığım yerler den dolayı sizin bu konuyu biraz da tartışma için açtığınızı düşünüyorum. herkes normal karşılamış ilk yorumlarda ,istediğiniz sanırım hemen birilerinin atlayıp eleştirmesiymiş, beklediğiniz olmayınca siz didiklemeye çalışmışsınız... kimse başlarda eleştirmemiş, iyi ve ya kötü yorum yapabilirsiniz demek yine yukarıda iyi mi kötümü sizce diye sormanız.....
bu arada yanlış anlamayın. din eğitiminin küçüklükten verilmesi taraftarıyım ben de. en azından ahlaki değer unusurlarının. yine duaların içeriği hep iyi güzel oluyor. dua etmek inançsızlar için bile terapidir aslında. yani ben bu kreşlere karşı değilim. sadece sizin tartışma için konuyu açtığınızı düşünüyorum. Yanılıyorsam affedin... yanlış anlamış olabilirim.

küçükkurbağa hanım sizde konuyu fena saptırıyorsunuz konu sahibi belli ki bi dşünce hakkında fikir istemiş bu kanıya nasıl vardınız hayret

Hıristiyanlar el kadar bebelerini alıp her Pazar kiliseye gidiyor,bunun beyin yıkamakla alakası yok.Dinini öğretir,çocuk istemezse de ilerde kendi tercihini yaşar.

bilgimde var aklimda beynimde var cok sükür
siz kendinizinkini ölcün tartin
hristiyanlarla bir tutmayin kendinizi
ne alaka
onlarin arasinda yasiyorum saygi sevgi icinde yetisiyor cocuklar
insan sevgisi bunun hristiyanlikla alakasi yok
bunlarin ana babalarinin cogu ateist zaten

din ögretilmez dayatilmaz
heleki kresteki bebeye
din dedigin akli bali oldugu zaman insanin kendisnin secmesi gereken yoldur
bunun disinda ben bebegime kendi dinimi empoze edemem buna hakkim yok
o zamani gelince kendi aklina uyani yapar
budur
nokta !!!

Aynı şey tüm dinler için geçerli. Küçük yaşta dinini öğrenen çocuğun din seçme özgürlüğü yoktur. Büyüynce hangi çocuk istemiyorum diyebilir ki. Çok istisnai kişiler bunu yaşar. Normal standartlarda bir insanın da din değiştirmesi toplumda hiç hoş karşılanmaz. Hangi dine mensup olursak olalım.

Zaten bununla ilgili deneyler yapılmak istenmiş ama etik olmayacağı için yapılamamış yine de bu konuda birçok akademik çalışma var. Mesela Russelden alıntı:

"Eğer ben Dünya ve Mars arasında eliptik bir yörüngede güneşin etrafında dönen Çin seramiği bir çaydanlık olduğunu öne sürseydim ve bu çaydanlığın en güçlü teleskoplarımızla bile tespit edilemeyecek kadar küçük olduğunu ekleyecek kadar da dikkatli olsaydım, kimse bu görüşümün tersini kanıtlayamazdı. Ama devam edip de bu savımın yanlışlanamaz nitelikte oluşundan dolayı insan aklının ondan kuşku duymasının kabul edilemez bir küstahlık olacağını söyleseydim, herkes haklı olarak saçmaladığımı düşünürdü. Ancak, eğer böyle bir çaydanlığın varlığı eski kitaplarca onaylansaydı, her Pazar günü kilisede kutsal gerçeklik olarak öğretilseydi ve okullarda çocukların beynine kazınsaydı, onun varlığından kuşku duymak bir gariplik belirtisi olarak görülür ve o kuşkuyu duyan kişiye yakınçağda bir ruh doktoruyla ya da daha önceki çağlarda bir Engizisyon yargıcıyla bir randevu alınırdı."

Onun dışında aile dindarsa ve çocuğunun öyle yetişmesini istiyorsa bu ailenin en doğal hakkıdır. Devlet okullarında uygulanmadıkça isteyen istediği din eğitimini veren özel okula gönderebilmeli çocuklarını..

bilgimde var aklimda beynimde var cok sükür
siz kendinizinkini ölcün tartin
hristiyanlarla bir tutmayin kendinizi
ne alaka
onlarin arasinda yasiyorum saygi sevgi icinde yetisiyor cocuklar
insan sevgisi bunun hristiyanlikla alakasi yok
bunlarin ana babalarinin cogu ateist zaten

din ögretilmez dayatilmaz
heleki kresteki bebeye
din dedigin akli bali oldugu zaman insanin kendisnin secmesi gereken yoldur
bunun disinda ben bebegime kendi dinimi empoze edemem buna hakkim yok
o zamani gelince kendi aklina uyani yapar
budur
nokta !!!

Size göre.İslam'da böyle değil.Nokta.:34:

Program gayet guzel bence.
ezber icin uygun olmaz olur mu bu yas grubu hic.
Tvde duyduklari reklamlari nasil kapiyorlar iki kerede o zaman? Sarkilar, turkuler, pepenin laflari, caillounun arkadaslarinin isimlerini nasil hemen naksediyorlar..
Cocuk birseyi sevmisse, begenmisse zevkle ve hic zorlanmadan yapar..
Ezber yaptirmak icin iskence yapmaya gerek yok yani..
Bulundugu ortamdan memnun olmayan, begenmeyen cocuk da gitmek istemez zaten hergun hergun..
O tip kreslerde kimsenin cocugunu zorla alip zorla ezber yaptirmazlar.
Cocugunun bu sekilde yetismesinde sakinca gormeyen her ailede kimseye hesap vermeden gonderebilir diye dusunuyorum..
Nasil ki kimi baleye kimi yuzmeye gidebiliyorsa okul oncesinde de bu tip egitim alabilirler. Kaldi ki boyle kurslara giden cocuklarin cogu yuzmeye falan da gidiyorlar ayni zamanda..
Masaallah onlarin zihinleri herseye yeter..
Zaten kim ne derse desin temeli siz guvenli bir sekilde atmazsaniz ama tv ama degisik yontemler vs. sayesinde o temel atiliyor. en iyisi isi saglam tutmak.

İslamında, insanlığında özü hoşgörüdür
Nasıl bir ifadeniz var farkında mısınız?
Her aile çocuğunun nasıl eğitileceğine kendi karar verir
Ben çocuğumu böyle bir kreşe gönderir miyim; hayır. Çünkü yaşam tarzım bu değil
Ama dine daha yakın yaşayan, farzları yaşam biçimi haline getirmiş ailelerde çocuklarını böyle yetiştiriyor
Bizlere zor ya da tuhaf gelse de İslam'da eğitim çocukluktan başlıyor, çocuk 6-7 yaşına geldiğinde namaz kılmayı bilmeli, ergenliğe gelip farz olduğunda bunu yapmakta zorlanmaması içindir bu kaideler. Hoşgörü ile farzı karıştırmayalım, mensubu olduğumuz dinin kuralları var ve ebeveynler çocuklara bu eğitimi vermekten sorumludur. Allah CC çocukken öğretmezsen hesabını sorarım demiş bundan öte kural yok.

İslamı kullananlara bakıp, unutturanlardan olmayın. M.Kemal'in bu konuda ki araştırmalarını ve görüşlerini okuyun. Hayatta her şey çekirdekten başlıyor, sonradan akıl barik olunca bazı şeyler oturmuyor. Hani bazen forumda konular açılıyor, namaz kılmaya çalışıyorum ama bir türlü alışamıyorum, başlıyorum bırakıyorum gibi dertlerimiz oluyor, işte o namazı çocukken bize kıldırsalardı böyle olmayacaktı.

6-7 yasindaki cocuk cocuktur
herkes cocuguna iyi insan olmayi sevgiyi saygiyi ögretmeli
calmamayi vurmamayi ögretmeli

din dedigimiz kisinin kendi özelidir
ve bunu cocuk akli basina geldigi zaman kendisi arastirir ögrenir secer veya secmez

M Kemal Ataturk din icin ne dediyse dogru demistir
nitekimde hep dogru seyler yapmistir
ama burda konu bu degil
konu kresteki bebelerin beyin yikanmasi
kisi zaten beyin yikadigini kabul ediyor

Hayırlı geceler :) arkadaşlar ben kreş öğretmeniyim çocuklarında sene sonu merasimine hazırlamaya çalışıyoruz. Daha çok dualardan oluşan bın merasim olacak. Sizce piyes olarak ne yapabiliriz. Talebe sayısı 15 . Aklım çok karışık bu konuda yardımcı olmanız beni çok sevindirecek. Allah razı olsun.
piyes olarak fikir veremem ama gurubu kurup ilahi ve dualarla süslü bir merasim yaptırabilirsiniz
ay doğdu üzerimize ilahisini söyletip
o coşkuyu canlandırın çocuklara
defte çalınabilir.

6-7 yasindaki cocuk cocuktur
herkes cocuguna iyi insan olmayi sevgiyi saygiyi ögretmeli
calmamayi vurmamayi ögretmeli

din dedigimiz kisinin kendi özelidir
ve bunu cocuk akli basina geldigi zaman kendisi arastirir ögrenir secer veya secmez

M Kemal Ataturk din icin ne dediyse dogru demistir
nitekimde hep dogru seyler yapmistir
ama burda konu bu degil
konu kresteki bebelerin beyin yikanmasi
kisi zaten beyin yikadigini kabul ediyor

Anlamak istemediğiniz nokta bu
Çocuk o eğitimi bu yaşta almaya başlıyor
Bizde din sonradan seçilmez, müslüman doğulur ve öyle yetiştirilir çocuklar
Büyüdüğünde istemiyorsa öyle yaşamaz
Bütün dinlerde bu böyledir, eğitim çocukken verilir
Neden okula başlama yaşı 6-7 dir hiç düşündünüz mü ?
Bu beyin yıkamak değildir, günlük yaşamın tüm kaideleri gibi dini kaideleri de öğretmektir.
Üstelik sevgi ve saygı dediğiniz şeyler her dinde öğretilir, ekstra değildir yani
Saçma bir önyargıyla, altı boş cümlelerle saldırmış olmak için yazıyorsunuz
Daha uzatırsak banlanacağız, kalın sağlıcakla

Öğretmek anne babanın vazifesidir.Açık aramaya çalışmayın,kendimle çeliştiğim falan yok.

sevgi saygi ögretin
calmamayi ögretin
vurmamayi ögretin
yikmamayi ögretin
iyi insan olmayi ögretin
hayvan sevgisini asilayin
insan sevgisini asilayin vs vs vs
anne olarak bunlari ve bunlar gibileri ögretmek anlatmak asilamak görevim
cocugum hangi dini isterse secer
yada secmez
bu onun hayati onun kafasi onun tercihi

kresteki cocuklar kirmizi baslikli kiz masalini canlandirirlar
yada uyuyan güzel
külkedisi
pinokyo

din krese kadar düserse cok yazik cidden

Anlamak istemediğiniz nokta bu
Çocuk o eğitimi bu yaşta almaya başlıyor
Bizde din sonradan seçilmez, müslüman doğulur ve öyle yetiştirilir çocuklar
Büyüdüğünde istemiyorsa öyle yaşamaz
Bütün dinlerde bu böyledir, eğitim çocukken verilir
Neden okula başlama yaşı 6-7 dir hiç düşündünüz mü ?
Bu beyin yıkamak değildir, günlük yaşamın tüm kaideleri gibi dini kaideleri de öğretmektir.
Üstelik sevgi ve saygı dediğiniz şeyler her dinde öğretilir, ekstra değildir yani
Saçma bir önyargıyla, altı boş cümlelerle saldırmış olmak için yazıyorsunuz
Daha uzatırsak banlanacağız, kalın sağlıcakla

bir kres dini egitim veren kresse benimki önyargi degil
hakli bir savunmadir
ve bu sacmaligin dik alasidir
saygilar

Back
X