- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
- 73
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çocukların uyum kapasitesi büyüklerinkine bin basarAma kreş olursa da ertesi yıl tekrar kreş değiştirmek zorunda kalacak. Çünkü istediğimiz kreş 3yaştan öncesini kabul etmiyor. Hemen uyum sağlar mı yoksa yadırgar mı bilemiyorum.
Pedagoji & çocuk psikolojisi eğitimi olan biri olarak daha önce dediklerinizin hiçbirini duymadım açıkçası.Bazi arkadaslar kücük yasta neden kresi uygun görüyorlar anlamiyorum..cocugun 3(bence 4)yasina kadar birebir ilgiye ihyiyaci var..kres bunu karsilamiyor..sicak yatagindan sabah kaldirip giydirmek hic kolay degil..üstelik verilen kahvalti falan yetersiz bence..
Bak cnm hepsini deneyen biri olarak söylüyorum..eviniz müsaitse gelsinler..rahat edersin..4 ay cok da uzun degil..seminer döneminde yaninda götürürsün..3,5 ay olur..inan bana pisman olmazsin..uzmanlar 3 yasa kadar anne,ama imkan yoksa bi akraba diyorlar..
Pedagoji & çocuk psikolojisi eğitimi olan biri olarak daha önce dediklerinizin hiçbirini duymadım açıkçası.
Hangi uzmanlarin kitabini okuyorsunuz bilmiyorum fakat uzmanlar asla ilk 3 yil anne baksin demiyorlar. En fazla ilk yili anne baksin diyorlar ki bu herkes icin bir opsyon degil. Sonucta herkesin anne babasi olmayabilir, yakinda bile olmayabilir ve faturalar bebek var diye gelmek ile durmuyor ne yazikki.
Bir cocuk 1 ve özelikle 2 yasindan sonra yasitlara ihtiyaci var. Anneden daha cok dis dünyayi kesf etmeye ihtiyaci var. Kres iyi yönetildiginde cocuklara inanilmaz iyi geliyor. Sosyal olmayi ögreniyorlar, paylasmayi, arkadaslik yapmayi,.. Annenin ögretemeyecegi seyleri kendileri ögreniyorlar.
Herseyden önemli olan düzendir. 4 ay, yarim gün icin düzen degistirilmez. Ben sahsen kendi annem ile 4 ay ayni evde kalmak istemezdim. Ister istemez karisir bide, büyük oldugu icin daha iyi bilir diye karisir.
Bence kres en iyi opsyon.
Eğitimci gibi konuşmuyorsunuz kusura bakmayın. Kaliteli pedagoji görmüş bir eğitimcinin söyleyeceği sözler değildir anneanne dede baksın muhabbetleri.Ben duydum..ben de egitimciyim..hem de anneyim..
kaldi ki neyin tartismasini yapiyorsunuz ki..kres zaten yok yani..36 aydan sonra aliyor..ben hepsini bizzat yasadim..cevremde de görüyorum..mantiklisi zaten anneanne
Eğitimci gibi konuşmuyorsunuz kusura bakmayın. Kaliteli pedagoji görmüş bir eğitimcinin söyleyeceği sözler değildir anneanne dede baksın muhabbetleri.
Neyse, iyi akşamlar dilerim size.
Komşu mu, çocuğun sosyalleşme yolu?
Yalan söylediğinizi bile düşünmeye başladım eğitimci olduğunuz konusunda. Şaka gibi çünkü.
Siz hangi kitaplari okuyorsunuz bilmiyorum ama ben bizzat yasadim..konu sahibi de yasasin istemiyorum..nasil en fazla bir yasina kadar anne??cocuk daha kendisini bile ifade edemezken..
Anneyle olunca cocuk sosyallesemez mi??parklar var..komsu ve akraba cocuklari var..anneyle aktiviteler yapabilir..bi cok yolu var..
Sosyallesmeyi zaten bagimsiz yapmasi lazim. Anne ile parka gitmek ve kendin kres'e gidip orda kendi basina arkadasligi, sosyal kurallari kesf etmek cok farklidir. Bir cocuga daha özgüven verir.
Ve cocugu kres'e birakarak annelik bitmis olmuyorki. Öyle bir konusuyorsun ki sanki 1 yil sonra cocuk kres'e gidici anne olunmuyormus gibi.
Ne yasadigini bilmem fakat senin kötü tecrübene binlerce iyi tecrübede var. Üstelik konu sahibin süresi zaten 4 ay ve yarim gün. Hatta cocugu kres'e ve sonradan ana okuluna alistirmak icin tam ideal.
Evet sadece kendi vicdanını rahatlatma yoluna giden bir anne gibi konuştunuz... Benim kuru kitap bilgilerim en düşüğünün unvanı profesör olan psikiyatrist ve psikologlardan geliyor, önlerinde ceketlerin iliklendiği insanlardan yani... Anneannesinin takma dişiyle oynar artık çocuğunuz, yazık üzüldümEgitimimin kalitesini sorgulamak haddine degil..yalancilikla suclamak konusuna gelince kisi kendinden bilir isi diyorum..
Ben egitimci olarak degil anne gibi konustum..sizin gibi yeni yetme kuru kitap bilgisiyle degil..
Sosyalleşmeyi akraba ve komşularla yapacakmış çocukSosyallesmeyi zaten bagimsiz yapmasi lazim. Anne ile parka gitmek ve kendin kres'e gidip orda kendi basina arkadasligi, sosyal kurallari kesf etmek cok farklidir. Bir cocuga daha özgüven verir.
Ve cocugu kres'e birakarak annelik bitmis olmuyorki. Öyle bir konusuyorsun ki sanki 1 yil sonra cocuk kres'e gidici anne olunmuyormus gibi.
Ne yasadigini bilmem fakat senin kötü tecrübene binlerce iyi tecrübede var. Üstelik konu sahibin süresi zaten 4 ay ve yarim gün. Hatta cocugu kres'e ve sonradan ana okuluna alistirmak icin tam ideal.
Evet sadece kendi vicdanını rahatlatma yoluna giden bir anne gibi konuştunuz... Benim kuru kitap bilgilerim en düşüğünün unvanı profesör olan psikiyatrist ve psikologlardan geliyor, önlerinde ceketlerin iliklendiği insanlardan yani... Anneannesinin takma dişiyle oynar artık çocuğunuz, yazık üzüldüm![]()
Sosyalleşmeyi akraba ve komşularla yapacakmış çocukBen zaten kreşe gönderip de şikayetçi olan anneyi çok az görüyorum. Onlarda da genellikle paranoya, panik atak, OBK gibi hastalıklar oluyor. Bir çocuk dedesiyle tüm gün oturup ne yapabilir ki? Ellerinden gelse çocuğu eve zincirleyip home schooling olayına girecekler.
İyi de her anneanne bir mi? Sizinki gençtir, başkasınınki yerinden zor kalkıyordur. Ya da çok huysuzdur, çocuk bakmayı sevmez. Çocuğun halinden anlamaz. Kızına sitem eder. Böyle olsa daha iyi olmaz sanırım.Ne alakasi var ya..cok dar görüslüsünüz..anneanne icin böyle seyler söylemeniz de ayri bi felaket..benim annem gayet de genctir..kaldi ki kizim su an anneannesinde degil..4 yasinda ve kreste..ama bi yil anneannesi bakti..büyükleri kücümseyen kücük dünyanizla mutluluklar..
Keşke gitseydim ! Bir çocuğun edinebileceği en iyi tecrübelerden biri olduğunu düşünüyorum. Bu fikrim de değişmeyecek.Sen krese mi gittin yavrum?
İyi de her anneanne bir mi? Sizinki gençtir, başkasınınki yerinden zor kalkıyordur. Ya da çok huysuzdur, çocuk bakmayı sevmez. Çocuğun halinden anlamaz. Kızına sitem eder. Böyle olsa daha iyi olmaz sanırım.
Benım çocugum olsa 6yasına gelmeden vermezdım .Bazı ev hanımları okadar abartıyor kı anaokullarına 4sene boyunca gonderıyor 3uas4yas5 yas6yas yazık kapalı bır alanda sokak nedır gormeden sızı tutsunlar bakalım durabılırnısınız sonra dırek ılkokul ınsaf cocuk cocuklugınu yasayamıyor.Çalışan anneler için dıyecegım bir şey yok benım sözum ev hanımlarına .Ne alakasi var ya..cok dar görüslüsünüz..anneanne icin böyle seyler söylemeniz de ayri bi felaket..benim annem gayet de genctir..kaldi ki kizim su an anneannesinde degil..4 yasinda ve kreste..ama bi yil anneannesi bakti..büyükleri kücümseyen kücük dünyanizla mutluluklar..