- 27 Haziran 2011
- 7.011
- 19.525
- 298
Bizim zamanımız gibi bir Zaman olmadığını,çocukların sokaklarda rahatça saklambaç oynayamayacağını,artık çoğu konu komşunun birbirinin yüzüne bile bakmadığını bilmiyormuş gibi konuşuyorsunuz.Çalışan aıleler için birşey söylemıyorum ama bu ev hanımlarını anlamıyorum 3yasın dakı cocuklarını neden kreslere verırler .Kimisi evde yenı dogmus bebegı var dıger 3yasında kı cocugu yuk olmasın dıye ,kımısı yaramaz bıraz da öğretmen uğrassın diye ,ev işlerını rahatca yapsın okuldan gelınce nasıl olsa yorgunluktan uyuyor bıraz daha rahat ederız dıye ,bazıları da okula gelıp alamayacak kadar rahatına duskun olup ev hanımları servıs yolu gözlerler ,bazısı da gercekten o yastakı cocugu eğıtım için mi gönderır buna ınanmak ısterım.Bence bu yas cocugı kumda oynamalı sokakta camurlara bulanmalı ,parka gıtmelı ,sokakta arkadaslarıyla oyunlar kurmalı biz böyle buyuduk.Sabah işkence gıbı erkenden kalmak zorun da degıldık aılemızle vakıt gecırırdık oyunlar oynardık .3,4,5,6yasına kadar anaokulunda degılde sokaklarda saklambaclarla ,tombılımıçlerle buyurduk aralıksız bıyere kapalı kalmazdık.İyi yönlerı de var tabı ama bılemedım ki.
Ev hanımıyım 4 buçuk yaşındaki oğlum 3 yaşından beri kreşe gidiyor. İngilizce öğreniyor,mental aritmetik,drama,satranç,dans dersleri alıyor. Her gün oyunlar oynanıyor,ayda 2 kere geziler oluyor. Bunların yanında arkadaş çevresi oluşuyor. Ben bunların hepsinin evde verilebileceğini düşünmüyorum. Siz verebiliyorsanız göndermeyin tabi. Herkesin kendi kararı.