Kreş mi kv mi?

canım şöyle diyim o zaman ben sana,
herkesin deneyimi farklıdır elbette,
benimki şöyle;

öncesinde kv ile bir kez sürtüşmemiz bile yoktu,
eşim bakıcı fikrine kesinlikle karşıydı,
ben de gün içinde neredeyse 11 saat evden ayrı kalacağım için kv fikrine sıcak baktım,
ayrıca evim dubleks...

geldi çocuğuma baktı sağolsun,
ama aramız kötü ayrıldık,
öyle kavga da etmedik ama,
aynı evde yaşamaya uygun iki kişi değildik,
çok zorlama oldu,
çok da izi kaldı ikimizde de.
ben o yüzden özellikle yatıya kalmalı şekilde hiç tavsiye etmiyorum.
İşte benim durumda aynı buna benziyor bizim de bi kavgamiz olmadı ama o susmayacak ben bi yere kadar sabredip bende konuşacağım bu sefer dediğimiz gibi kötü ayrılık olacak ama işte başka şansım da yok bi yerden sonra insan çaresiz kaliyor

Kızınız içinse eğer, kayınvalideniz
Sizin ruh sağlığınız ve evliğinizin yıpranmaması için kreş

Ama iş saatleriniz azmış, bence bakıcı seçeneğini de düşünün. Eve gelince onu gönderirsiniz. Ben işten dönünce evde kimse olmasın istiyorum çocuklarımdan başka. Bu durumda kayınvalide, hem de gece de dahil, hiç çekemem. Benim psikolojimin kötü olması eşimi ve çocuğumu da etkiler.

O yüzden önce güvenilir bir bakıcı, bulamazsanız kreş-işe giderken bırakıp işten çıkınca hemen almak kaydıyla, yani 2 saatlik dersinizin olduğu gün kreşte sadece 2 saat kalacak şekilde.

Kızınız içinse eğer, kayınvalideniz
Sizin ruh sağlığınız ve evliğinizin yıpranmaması için kreş

Ama iş saatleriniz azmış, bence bakıcı seçeneğini de düşünün. Eve gelince onu gönderirsiniz. Ben işten dönünce evde kimse olmasın istiyorum çocuklarımdan başka. Bu durumda kayınvalide, hem de gece de dahil, hiç çekemem. Benim psikolojimin kötü olması eşimi ve çocuğumu da etkiler.

O yüzden önce güvenilir bir bakıcı, bulamazsanız kreş-işe giderken bırakıp işten çıkınca hemen almak kaydıyla, yani 2 saatlik dersinizin olduğu gün kreşte sadece 2 saat kalacak şekilde.
Bakıcı bulamadım maalesef ben de kvyi her an görmek istemiyorum aşağı tukursem sakal yukarı tukursem bıyık durumu

Günde 1-2 saat için kayınvalidenin gelmesi gereksiz olur,tam gün çalışıyor olsan kesinlikle gelsin derdim.
Bakıcı bence, ya da tam bilgim yok ama sadece derste olduğunuz saatlere göre ayarlayabiliyorsanız kreş.

Günde 1-2 saat için kayınvalidenin gelmesi gereksiz olur,tam gün çalışıyor olsan kesinlikle gelsin derdim.
Bakıcı bence, ya da tam bilgim yok ama sadece derste olduğunuz saatlere göre ayarlayabiliyorsanız kreş.
Söyle anlatayım bir günüm tam oluyor 8-3 diğer günler iki saat için gidiyorum okula ve en fazla 3 ya da 4 gün olur dersim büyük ihtimal uç gün olur okulda olduğum günler çok az o nedenle kvyi istemiyorum ama kızım için bencillik yapmak doğru gelmiyor bana

Günaydın sevgili hanımlar basliktanda anlaşıldığı üzere 1 yaşına girmek üzere olan bir kızım var ve ben eylül de işe başlayacagim öğretmenim ama yoğun olan bi branş degiljm. Haftanın her günü çalışmayacağım bazı günler sadece iki saat dersim oluyor. Size sorum bebeğimi krese mi vermeliyiz yoksa babaanne mi bakmali ? Kv ile aynı şehirde değiliz git gel yapacak ama her hafta değil ara da bir evine gidecek yani sürekli bizde kalması gerek bir de herşeye karışan ve sürekli laf sokma çabasında olan bi insan eşim derseniz annesine asla toZ kondurmaz. Kreş derseniz küçük olduğu için kiyamiyorum ya mikrop kaparsa diye. Bir de emiyor su anda. Siz ne yaptınız? Krese verir miydiniz? Yoksa bebisimin mutluluğu ve sağlığı için kv çekilir mi ? Bu arada kvme bebeğimin bakımı konusunda çok güveniyorum iyi bakıyor
Kreş.

ben kreş diyorum. tamam çocuk küçük müçük ama her yerde mikrop kapabilir. sadece kreşte değil. öyle böyle büyüyecek işte.
kv ile bu kadar yakın olacaksınız belki daha kötü olur.

Söyle anlatayım bir günüm tam oluyor 8-3 diğer günler iki saat için gidiyorum okula ve en fazla 3 ya da 4 gün olur dersim büyük ihtimal uç gün olur okulda olduğum günler çok az o nedenle kvyi istemiyorum ama kızım için bencillik yapmak doğru gelmiyor bana
Bencillik olarak bakma; genelde evde olacaksın,senin herşeyine karışacak biriyse, morali bozuk bir anne bebeğine de iyi gelmez. Senin ruh halin çok etkileyecek ufaklığı

Günaydın sevgili hanımlar basliktanda anlaşıldığı üzere 1 yaşına girmek üzere olan bir kızım var ve ben eylül de işe başlayacagim öğretmenim ama yoğun olan bi branş degiljm. Haftanın her günü çalışmayacağım bazı günler sadece iki saat dersim oluyor. Size sorum bebeğimi krese mi vermeliyiz yoksa babaanne mi bakmali ? Kv ile aynı şehirde değiliz git gel yapacak ama her hafta değil ara da bir evine gidecek yani sürekli bizde kalması gerek bir de herşeye karışan ve sürekli laf sokma çabasında olan bi insan eşim derseniz annesine asla toZ kondurmaz. Kreş derseniz küçük olduğu için kiyamiyorum ya mikrop kaparsa diye. Bir de emiyor su anda. Siz ne yaptınız? Krese verir miydiniz? Yoksa bebisimin mutluluğu ve sağlığı için kv çekilir mi ? Bu arada kvme bebeğimin bakımı konusunda çok güveniyorum iyi bakıyor
kv yatılı kalacağı için sıkıntı yaşarsınız.
herşeye karışıyormuş çünkü.
kreşe vermek için de henüz çok küçük.
bakıcı bulana kadar deyip o şartla çağırsanız kv yi.
bir denemiş olursunuz.
çok çekilmez biri değilse katlanılır çocuk hatrı için.
ancak genelde fiyaskoyla sonuçlanıyor malesef.
aynı evde olunca zor.
ee bu strese gerginliğe değer mi sen karar vereceksin.
gerçi denemeden de bilemezssiniz.
ama bir kere geldi mi kv bi daha da geri dönmek zor olur mu bilmem.
eşin ısrar edebilir annem bakmaya devam etsin bakıcı tutmayalım diyebilir de.

Mutlu anne=mutlu çocuk/lar

1 yaş bebesi derdini anlatamıcak kreşte ne muamele görse bilmiceksin... kv gene aileden biri canı gibi bakar bari...

kv yatılı kalacağı için sıkıntı yaşarsınız.
herşeye karışıyormuş çünkü.
kreşe vermek için de henüz çok küçük.
bakıcı bulana kadar deyip o şartla çağırsanız kv yi.
bir denemiş olursunuz.
çok çekilmez biri değilse katlanılır çocuk hatrı için.
ancak genelde fiyaskoyla sonuçlanıyor malesef.
aynı evde olunca zor.
ee bu strese gerginliğe değer mi sen karar vereceksin.
gerçi denemeden de bilemezssiniz.
ama bir kere geldi mi kv bi daha da geri dönmek zor olur mu bilmem.
eşin ısrar edebilir annem bakmaya devam etsin bakıcı tutmayalım diyebilir de.
Ah bi karar verebilsem keşke bi kv mantıklı geliyor bi kreş. Ne yapacağımi bulamadım bir ayim var karar vermek icin

bu kadar az çalışma saati için kv ile yaşanmaz. kesinlikle bakıcı bulmalısınız. vaktiniz var.iyi araştırın derim. olmadı bir akraba geliş gidecek yapacak şekilde. çünkü bu kadar saat için hayat kv ile aynı evde geçmez. sizinki laf sokan cinsten bir de.
ben tam gün çalıştığım için 1 seneye yakın kv kp gelip bizde kaldılar. evim de büyük banyosu vs ayrı ama olmadı yapamadık.çok sorun yaşadım kavga fln etmedik ama huzurum da kalmadı.bizde kaldıkları için bütün gelen giden akrabalarını fln da davet ettiler. hiç de evlerine gitmediler aylarca insan bir hafta gideyim demez mi, annem de aralarda bakarım demesine rağmen gitmediler. çünkü tamamen maddi olarak bize dayanmışlardı. kredi bile çektirdiler eşime benden gizli.
kreşe verdim bir buçuk yaşında. çok beğendiğim içim sinerek bulduğum bir yerdi en zor zamanımda hala dua ederim allah karşıma çıkardı o kreşi. ama oğlum alerjik çıktı. bir kere antibiyotik içmeyen çocuk her ay iki kutu devirdi.
hastalıktan antibiyotikten kurtulmadı oğlum ama kreşteki diğer bebeklerde sorun yoktu. 5 bebektiler hepsi sağlıklıydı.
biz prof un talimatıyla almak zorunda kaldık. defalarca hastanede yattık günlerce.delik deşik oldu çocuk. kışın salgınlarda göndermediğim halde. ağlayarak aldım kreşten.

Evdeki huzur demek çocuğunun mutlu olması demek. Kv geldiğinde elbet huzrsuzluk olacaktır. Ha buna katlanıp yansıtmazsan kv. Ama huzursuz olup tartışmalar olacaksa elbetteki ve tek seçenek bence kreş. Zaten çalışma saatleri esnekmiş. Fazla kalmayacak kreşte. Belki bu arada evde bakacak birini de bulursun. Eşinle gerginlik yaşamamak için kreş. Kv ile gerginlik yaşamamak için kreş. Çocuğunun huzuru ve gelişimi için kreş.

bu kadar az çalışma saati için kv ile yaşanmaz. kesinlikle bakıcı bulmalısınız. vaktiniz var.iyi araştırın derim. olmadı bir akraba geliş gidecek yapacak şekilde. çünkü bu kadar saat için hayat kv ile aynı evde geçmez. sizinki laf sokan cinsten bir de.
ben tam gün çalıştığım için 1 seneye yakın kv kp gelip bizde kaldılar. evim de büyük banyosu vs ayrı ama olmadı yapamadık.çok sorun yaşadım kavga fln etmedik ama huzurum da kalmadı.bizde kaldıkları için bütün gelen giden akrabalarını fln da davet ettiler. hiç de evlerine gitmediler aylarca insan bir hafta gideyim demez mi, annem de aralarda bakarım demesine rağmen gitmediler. çünkü tamamen maddi olarak bize dayanmışlardı. kredi bile çektirdiler eşime benden gizli.
kreşe verdim bir buçuk yaşında. çok beğendiğim içim sinerek bulduğum bir yerdi en zor zamanımda hala dua ederim allah karşıma çıkardı o kreşi. ama oğlum alerjik çıktı. bir kere antibiyotik içmeyen çocuk her ay iki kutu devirdi.
hastalıktan antibiyotikten kurtulmadı oğlum ama kreşteki diğer bebeklerde sorun yoktu. 5 bebektiler hepsi sağlıklıydı.
biz prof un talimatıyla almak zorunda kaldık. defalarca hastanede yattık günlerce.delik deşik oldu çocuk. kışın salgınlarda göndermediğim halde. ağlayarak aldım kreşten.
Ne desem bilemedi geçmiş olsun rabbim şifa versin

ise giderken birakmayi dusunuyosun sanirim
eger cok erken olur diyosan kv Sabah birak o gotursun krese biraksin diyecem ama kv simdi niye bana birakmiyosun ben bakarim triplerine girecek
gotur krese birak
evde kalmasi gerektigi gunler kv birakirsin zaten

Kızım çok hareketli tüm gün peşinde dolaşıyorum. Ama kreste kim dolanacak peşinde

yani o kadar bebe arasında kaynar gider bir şeilde de bir de astalık etkeni de var... kv ye katlan azcık napçan :)

ise giderken birakmayi dusunuyosun sanirim
eger cok erken olur diyosan kv Sabah birak o gotursun krese biraksin diyecem ama kv simdi niye bana birakmiyosun ben bakarim triplerine girecek
gotur krese birak
evde kalmasi gerektigi gunler kv birakirsin zaten
Kv ile aynı şehirde değiliz gelince bizde kalmak zorunda

Back
X