- 25 Ağustos 2023
- 654
- 270
- 23
- Konu Sahibi Bremenin mizikacisi
-
Millet eve takmis cidden ben meb i daha guvenilir oldugunu dusunuyprdm ev alsam.da.almasam da.meb in konfrolunde atnmis lisans mezunu denetim.mekanizmasi devletin elinde olan devlet okulunu tercih ederdim inanin artik cogu kisi okul oncesinden tutun lise kademesine kadar herkes isim yapmis devlet okulunu tercih ediyor akademik anlamda eksik olan konulari ozel hocayla goturuyorlarev almayi erteleyip cocugun sorununu cozmek daha mantikli degil mi? Birebir aynisini yasadik cunku ev umrumda olmamisti o anda sonra islerini topalayinca ev aldik .ikinci donem de problem olacak gibi duruyor oglunuz gitmek istemiyorsa sikinti
Burada herkes sabanci egitimde zaten belli zumreye ait bir luks su bakis.acisnda olan insanlara.ne denir buranin gediklisinden biri tas atti sonra linc loaading....Konuda şeyi anlamadım. Burada çocukların 3 yaşından beri kreşe gitmesini ailesinin ona bir şey katamayacagini söyleyen veliler neden çocuğa yazık gitmesin yazmaya başlamış. Herkesin çocuğunu ayda 10 bin lira verip özel gönderecek maddi imkanları olmayabilir.
Tesekkur ederim hocam dusuncenizi.paylastiginiz icin ben bile artik o okuldan geriliyorum.sanirim.seneye baslatacagim ogretmen hanim.minicik.caba gostermedi madem.oyle okula gelmeden X hanim uyum.haffasini kacirdik diger ogrencilerim etkilencgi.icin 2.donem baslayalim.demis.olsa biz de su 4 gunde bu skntilari yasamazdik direkt 2 donemi beklerdikBir eğitimci olarak da bir anne olarak da bakıyorum.
Anne olarak elbette okula gitmesini, enerjisini atmasını istiyorsunuz. Eğer çalışıyorsanız da gitmesi elbette sizin için bir zorunluluk. Ancak çalışmıyorsanız 2 ay daha dişinizi sıkıp 2.dönem itibariyle daha keyifli bir sürece girebilirsiniz. 2 ay boyunca da oyun gruplarından destek alarak çocuğunuzun siz olmadan sosyalleşmesini destekleyerek okula hazırlayabilirsiniz.
Bir eğitimci olarak ise şunu söyleyebilirim. Dönemin ortasında gelen uyumu tam sağladığımız anda sınıfa yeni gelen bir çocuk sınıfa/okula karşı uyum sağlayamıyorsa davranışlarını destekleyeceğiz derken sınıfın eğitimi geriliyor. E bir de bu çocuklar okul öncesi çocuk annesinden ayrıldığı için ağlayan bir çocuk hepsinin ağlamasına sebep olacak. Sınıfın tüm kontrolü elden kaçacak.
Bu noktada devlet/özel farketmez durum bu. Okul öncesi kurumlarda rehber öğretmen desteği varsa belki onunla konuşarak adaptesi sağlanabilir.
Yine de çalışmıyorsanız zorla değil de sevdirerek oyun kulüpleri ile eğitim hayatına başlamanız daha iyi olacaktır.
Sizin de hatalı yanlarınız var ama öğretmenin de var. Özellikle bu konuyu çocuğun yanında konuşması çok yanlış. Hazır çalışmıyorken bence böyle bir öğretmene yavrunuzu emanet etmeyin. Ama madem kendilerinden bu kadar eminler sizin çocuğunuzu bu dönem okula getirmenizi istemediklerini yazılı olarak size tebliğ etsinler.Sartlar.olgunlasmadi resmen kendi namima.konusayim 4 gunde ayriksi ot gibi hssettim benim bile ayagim geri geri gdiyordu yahu kadin her aglamasknda alin gidin basima.agritmayin dusjncesiyle cocuk kucuk(ilk basta boyunu kastetti bende evet 4 cm.yasitlarimdan kucuk detince eylul dogumlu demeye basladi ee okula da eylul itobaroyle.3 yas olanlar aliniyo hepsi bahane )bide bunlari cocufun yaninda diyo bjnlari surekli amentu gibi bana diyene kadar cocjkla ilefisime gec 4 cuma basladik pzt sali gittik persmbe de son gidisimiz oldu
Neden sizin çocuğunuzla uğraşsın öğretmen. ilk önce çocuğunuzun sorununu siz çözeceksiniz onlar o zaman destekler. Al bunu idare et diye veremezsiniz. Onlar pedagog değil bir sürü çocukla uğraşıyor.Siz burda yazılanlara bakmayın , malesef devlet kreşi öğretmenleri çalışmayı , uğraşmayı sevmiyor çocuğu kazandırayım alıştırayım inanın umurlarında değil. Ayrıca kreş çağı çocuğu yaşı ayla hitam edilir çünkü sınıflar 6 ay 6 ay olarak ayrılır . Bende aynı problemi yaşadim . Uğraşmak istemedi öğretmen ben dışardan sesini duyuyordum yanına gidip oğlum ağlama bile demedi . Özel okul kreşine verince o kadar güzel sarıp sarmalayip alıştırdı ki öğretmeni , yani devlet okulu anaokulu öğretmenlerine gerçekten batıyor 1 ay denenmiş alışamamış olsa rehberlik öğretmeni eşliğinde size bu teklif sunulabilirdi ama bu şekilde sizin yerinizde olsam cimere kesinlikle şikayet ederdim .
Tam tersi çocuk zaten sosyalleşme sorunu yaşıyor kışın sürekli kapalı kalacak özellikle kışın da kreşe gitmeli anne evde olması yada olmamamsiyla alakalı değil bu çocuğun gelişiminde alakalı cocuk sürekli yasitlariya olan ortamlarda olmalı hemde tam gunSiz çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız bir çocupu özel okula gönderebilirsiniz.
İkinci konu elbette her çocuğun eğitime ihtiyacı var. Ama 38 aylık çocuk illa okula gitmek zorunda değil. Çok ara bir zamanda okula yolluyorsunuz. Çocuğun ilk tecrübesi bu zamanda olmaz. Eylülde diğer arkadaşlarıyla aynı anda başlamalıydı. Aynı anda ağlayıp sustukları zaman. Şimdi tam düzen oturmuş sınıfta gelip ağlayınca yavru diğer çocuklarda ağlar. Tek bir öğretmen için bu durum kolay değil.
Ben çocuklarımı birini 19 aylık diğerini 11 aylık kreşe verdim. 19 aylık olan bir türlü düzen tutturamadı. Ta ki 5,5 yaşında alıştı. 11 aylık olan MaşAllah 3. Gün alıştı. Evde olan bir anne olsam 38 aylık bebeğimi kışın ortasında kreşe başlatmazdım asla. Tek çalışan çocuğuna bakan bir anne olarak da özel kreşte başlattım çocuklarımı. Yani sizle empati yaparak yazdım düşüncelerimi
Tam gün o çocuklar için önerilen bir durum değil. Enerjisini okulda atamaz orası devlet okulu. Hadi hoplayalım oynayalım durumu yok. Masa başında oturma süreleri uzun. Oyun grubu ve etkinlik daha uygun bu çocuklar içinTam tersi çocuk zaten sosyalleşme sorunu yaşıyor kışın sürekli kapalı kalacak özellikle kışın da kreşe gitmeli anne evde olması yada olmamamsiyla alakalı değil bu çocuğun gelişiminde alakalı cocuk sürekli yasitlariya olan ortamlarda olmalı hemde tam gun
Özel okuldaki öğretmenle devlet okulundaki öğretmenin çalışma şartları aynı olsaydı bu serzenişinizde haklı olurdunuz.Sonunda anlayan cikti ozeldeki ogretmende devltteki pamuk prenses mi oda.babasinin hayrina maas almiyo benim esimin yeni dogu gorevinden geldim cocugumla 8 ay yasayabildm dogumuna bile 1 gun sonra gittim.banane ya benden bu kadar diyemiyorsa ogrermenin de en azindan 1 hafta 10 gun sabretmesi gerekirdi
Cogu memur yalnizca atm memuru benim gelimim de arkadasim da pgretmen gercekten ogrencinin derdiyle dertleniyorlar
Pardon da siz kimsiniz pedagog mu doktor mu öğretmen mi yani bulanlar ilgili hangi meslektensiniz deneyimini neler neye dayanarak konuşuyorsunuz merak ettim deTam gün o çocuklar için önerilen bir durum değil. Enerjisini okulda atamaz orası devlet okulu. Hadi hoplayalım oynayalım durumu yok. Masa başında oturma süreleri uzun. Oyun grubu ve etkinlik daha uygun bu çocuklar için
Merak etmeyin boştan atmıyorum. Çocuk psikoloğuna giderseniz aynılarını duyarsınız. Öğretmen değil bu çocuğun çözümüPardon da siz kimsiniz pedagog mu doktor mu öğretmen mi yani bulanlar ilgili hangi meslektensiniz deneyimini neler neye dayanarak konuşuyorsunuz merak ettim de
Özele de devlete de gitti. Aradaki fark bariz zaten. Özele gitmesi bu çocuk için daha iyi. Tam gün olmasa bile yarım gün gitmeliÖzel okuldaki öğretmenle devlet okulundaki öğretmenin çalışma şartları aynı olsaydı bu serzenişinizde haklı olurdunuz.
Özel okulda 8-10 kişilik sınıflarda en az iki öğretmen, 3-4 branş öğretmeni, sürekli pdr desteği var.
Devlet okulundaki öğretmen tek başına 15-20 çocuğa hakim olmak zorunda.
Üç yaş için tam gün fazla zaten. Yarım gün iyidir. Okul öncesi öğretmeniyim diye belirteyim de sen kimsin diyen olmasınÖzele de devlete de gitti. Aradaki fark bariz zaten. Özele gitmesi bu çocuk için daha iyi. Tam gün olmasa bile yarım gün gitmeli
Özelde nazını çekerler devlette sorunu çözün gelin derler
Tam gün o çocuklar için önerilen bir durum değil. Enerjisini okulda atamaz orası devlet okulu. Hadi hoplayalım oynayalım durumu yok. Masa başında oturma süreleri uzun. Oyun grubu ve etkinlik daha uygun bu çocuklar için
Sen kimsin derken yazdıklarımın altının dolu olduğunu fark etmemesi zaten cevap vermemem için yeterliÜç yaş için tam gün fazla zaten. Yarım gün iyidir. Okul öncesi öğretmeniyim diye belirteyim de sen kimsin diyen olmasın
Devlette naz çekecek sorun çözecek ne zaman var ne insan.
Aynılarını duymadım kusura bakmayın demekki herkese farklı soyĺuyorlarMerak etmeyin boştan atmıyorum. Çocuk psikoloğuna giderseniz aynılarını duyarsınız. Öğretmen değil bu çocuğun çözümü
Evet ikisine gönderdim. Bir çok anaokulunda tenefüs olayı yok. Müfredatlarına göre hareket ediyorlar. Bu dedikleriniz çoğu okulda yok malesef. Keşke böyle olsa da özele vermek zorunda kalmasa kimseBenim oğlum devlet okuluna gidiyor
Her gün dışarı cikiyorlar.
Yakinlarda atatürk evi var haftada ya da iki haftada bir oraya gidip bahçesinde etkinlik yapıyorlar (yürüyerek gidiyorlar)
Halk oyunları jimnastik yoga var
Sabah mutlaka sabah sporu var
Not: başka dersler de var da enerji konusu olduğu için onları yazmadim.
"Enerjini atamaz orası devlet okulu" Olayını anlamadım siz devlet okuluna gonderdiniz mi o deneyiminizi mi yaziyorsunuz
Not: iki özel bir devlet anaokulu deneyimi olan bir anne olarak yazıyorum. Buradaki etkinlikler daha enerjisini atmaya yonelikti karsilastirma yapmak gerekirse
Ben dolu bisey göremedim altının dolu olması demek bilimsel kanitlanmis bir gerceklik demektirSen kimsin derken yazdıklarımın altının dolu olduğunu fark etmemesi zaten cevap vermemem için yeterli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?