- Konu Sahibi pembebattaniyeli
-
mesela evde cocuk varsa barıs manco dınlenır hanımlar tabıkı arabeskın dıbıne vurup cocugun muzık kulagını ve ruh halını o yonde ılerletmemelıyız ilerde müslüm baba dıye pöykürmek isterse onun bılecegı ıs olur
dini egıtım ınanc ile ne dilin ne alakası var ne oyunların tekerlemelerın bambaska seyler
Zaten çocukların seviyesine göre anlatılıyor öyle değil mi?
İngilizce örneğini dil değil şarkı bazında düşünelim.
Nasıl ki ingilizce şarkıları Beyonceden Rihannadan öğretmiyorlar, çocuk şarkıları öğretiyorlarsa, ilahiler de öyledir. Çocuksu, dinden ziyade "değerler eğitimi" adı altında erdemli davranışlar. Zaten o tür davranışlar da dinin gereklilikleri.
Hediyeleşmek, selamlaşmak, yardımlaşmak, insan doğa hayvan sevgisi. Hepsi dinin değerlerinin içinde.
İşte bunları öğrenmesinde, hatta bunları 3 yaşında öğrenmesinde benim için sakınca yok.
Benim için sureleri, duaları öğrenmesinde de sakınca yok.
Ama sizin için olabilir.
Konu sahibi için olabilir.
E öyleyse almalı çocuğunu, dünyanın sonu olmayacaktır, 1 ayda alıştığı yerden kopması.
Bunu mesele haline getirmeye gerek yok değil mi?
Burada ki hanımlar ne yapsın bu soruna? Kimi için iyi bir şey, kimi için gereksiz, kimi için ise tahammül bile edilemez bir durum. Senin için çok sıkıntı vericiyse anlaş bi bakıcıyla eve al bebeği. Polemik için mi açıyorsunuz bu konuları anlamadım
Allah aşkına dinin zagari olurmu gercekden çocuğu allahın 1 olduğunu tek olduğunu öğretmişler aaa ne kötü gibi bir şey , bunların dediğiİstemeyene dini eğitim verilmiyor gibi birşey olabilir mi? Ya dini eğitim veriliyordur ya verilmiyordur. Öğrendiği ilahiden dahi rahatsız oluyorsanız almalısınız kızınızı kresten.
Benim kızımda değerler eğitimi verilen bir kreşe gidiyor özellikle öyle bir kreş tercih ettik. Zaten evde gördüğü, duyduğu şeyleri öğrendiği için herhangi bir sorun yaşamadık yaşayacağımızı da zannetmiyorum. Yaşına uygun sekilde
dini eğitim verilir ve verilmeli düşüncesindeyim.
Aksi bir düşüncede olsaydım bu tarz kreşlere vermezdim çocuğumu.
Peki ilahinin ne gibi zararı var çocuğunuza bir anlatırmısınız ben anlamadım daEvet bence mantıklı, İngilizce şarkı öğrenmeli ama ilahi öğrenmemeli, öğrendiği İngilizce şarkı da Rihanna’nın şarkısı değil yaşına uygun çocuk şarkısı olmalı.
Cok haklisiniz , 3 yas soyut kavramlari ogrenmek icin cok erken bir yas ve din egitimi ailede baslamali , ben olsam alirdim cocugumuAslında doğrudan din eğitimi veren bir cemaate vs bağlı bir kreş değil. Çok güzel etkinlikleri eğitimleri var. Bitki dikiyorlar piyano çalıyorlar çocuk şarkıları söylüyorlar jimnastik yapıyorlar akıl oyunları oynuyorlar ama ben 3 yaş için erken olduğu düşüncesindeyim. Sorunum orada başlıyor.
Bunu kreş yönetimi ile konuşup çocuğunu almalı.Cocuk boyutunda anlatmak istesen dahi, Allah kavrami soyut bir kavram olarak kaliyor. Yani anlamazlar. Ki bence hediyelesmek, yardimlasmak dini, degil insan ve evrensel degerlerdir. Ben dindar degilim ve bu kavramlara çok önem veririm mesela.
Ve evet en önemlisi istek. Yani burda " bir iki ilahiden ne olur" diyenler, yurtdisinda olsalar çoçuklarin bir iki hiristiyan sarkilarini yada dualarini ögrenmelerinide istemezler. Ki konu sahibi burda dindar mi degil mi bile önemli degil. Müslüman olup dini egitimini farkli vermekte isteyebilir.
Neticede kres yalan söyledi. Anne babanin isteklerine saygi duymalilar.
Bunu kreş yönetimi ile konuşup çocuğunu almalı.
Konu sahibi gibi görüşlerim olsa o kreşe zaten baştan vermezdim. Hata edip verdiysem de şimdi çocuğumu alırdım.
Polemik icin yazmiyorum , sadece sana aciklama geregi hissettim esergryBence yeterince pedagojik yaklaşılıyor.
Sizin anlattığınız kadarıyla gayet kaliteli bir yer.
İlahiden ne gibi bir zarar gelebilir? Bazı fikirler aykırı olmak adına çok uçuk..
Siz sadece kreşle tekrar konuşup dini eğitim sırasında kızınızın ne yaptığını ve bu eğitimin içeriğini öğrenin bence..
İlahinin de din eğitiminin de çocuğumun zeka yaşı ve psikolojik durumu açısından hazır olmadığı herhangi başka bir eğitimin de 3 yaşında verilmesini istemiyorum çünkü, hazır olmaması ve yanlış etkilenmesi, anlamlandıramaması gibi bir zararı var.Peki ilahinin ne gibi zararı var çocuğunuza bir anlatırmısınız ben anlamadım da
3 yasindaki çocuğa zaten öğretebilecekleri şey ilahi olur anca. Müslüman değilseniz anlıyorum rahatsizliginizi ama müslümanız çocuğun ilahi soylemesi sizi neden bu kadar rahatsiz etti anlayamadım? Cocugun başını kapatacak halleri yok altı üstü ilahiAslında doğrudan din eğitimi veren bir cemaate vs bağlı bir kreş değil. Çok güzel etkinlikleri eğitimleri var. Bitki dikiyorlar piyano çalıyorlar çocuk şarkıları söylüyorlar jimnastik yapıyorlar akıl oyunları oynuyorlar ama ben 3 yaş için erken olduğu düşüncesindeyim. Sorunum orada başlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?