Kreş sorunum

mesela evde cocuk varsa barıs manco dınlenır hanımlar tabıkı arabeskın dıbıne vurup cocugun muzık kulagını ve ruh halını o yonde ılerletmemelıyız ilerde müslüm baba dıye pöykürmek isterse onun bılecegı ıs olur

dini egıtım ınanc ile ne dilin ne alakası var ne oyunların tekerlemelerın bambaska seyler

Tam da bu durumdayız.

Bebekken Barış Manço dinledik.

Yaş 19 Müslüm Baba dinliyor benim evlat.

Ama bir gerçek var ki benim sevmediğim ve ön yargılı yaklaştığım tarzın sözleri o kadar anlamlıymış ki

Cocuk boyutunda anlatmak istesen dahi, Allah kavrami soyut bir kavram olarak kaliyor. Yani anlamazlar. Ki bence hediyelesmek, yardimlasmak dini, degil insan ve evrensel degerlerdir. Ben dindar degilim ve bu kavramlara çok önem veririm mesela.

Ve evet en önemlisi istek. Yani burda " bir iki ilahiden ne olur" diyenler, yurtdisinda olsalar çoçuklarin bir iki hiristiyan sarkilarini yada dualarini ögrenmelerinide istemezler. Ki konu sahibi burda dindar mi degil mi bile önemli degil. Müslüman olup dini egitimini farkli vermekte isteyebilir.

Neticede kres yalan söyledi. Anne babanin isteklerine saygi duymalilar.

Aynen öyle doğru kararı evladı için kendisi verecek.
Durumdan rahatsızsa alacak yok değilse kalacak çocuk.

Burda 3 e bölünecek herkes.

- Savunanlar
- Olsa zararı yoklar
- Kesinlikle olmamalılar.

Aile hangi kavrama daha yakınsa o kararı vermeli. Burda net bir cevap alamaz gibi

Allah aşkına dinin zagari olurmu gercekden çocuğu allahın 1 olduğunu tek olduğunu öğretmişler aaa ne kötü gibi bir şey , bunların dediği

Cok haklisiniz , 3 yas soyut kavramlari ogrenmek icin cok erken bir yas ve din egitimi ailede baslamali , ben olsam alirdim cocugumu

Bunu kreş yönetimi ile konuşup çocuğunu almalı.
Konu sahibi gibi görüşlerim olsa o kreşe zaten baştan vermezdim. Hata edip verdiysem de şimdi çocuğumu alırdım.

Bunu kreş yönetimi ile konuşup çocuğunu almalı.
Konu sahibi gibi görüşlerim olsa o kreşe zaten baştan vermezdim. Hata edip verdiysem de şimdi çocuğumu alırdım.

Ayni fikirdeyim. Yani tersi olsa atiyorum "isteyene yemekten önce dua ediyoruz" diye bunu isteyen anne babaya anlatsalar, sonra ortaya böyle birsey olmadigi çiktigindada ayni tepkiyi verirdim.

Ortada yalan var, asil sorun bu bence.

Polemik icin yazmiyorum , sadece sana aciklama geregi hissettim esergry
Farkli olmak adina yapilan birsey degil bu , pek cok insan dinin insanlarin kendi tercihi olduguna inaniyor , benim ailem de boyleydi , esimin ailesi de , bende oyleyim
Derdimiz farkli olmak , ucari olmak degil , biz buna inaniyoruz , dogdugun ulkeyi , vatanini , dilini secemezsin ancak dinini secebilirsin , cocuklarimizi da ozgur birakiyoruz bu konuda , ailem de beni ozgur birakti yani biz buna gercekten inaniyoruz , insanlarin ozgur sekilde dinlerini secmesi gerektigine , olay aykirilik , marjinallik falan degil
İnan benim babam hic marjinal biri degildir ama din konusunda cok ozgurdu , hep kendiniz okuyun , neye inanmak istiyorsaniz inanin dedi

Bazı aileler çocuklarına dini eğitim verirken kreşten itibaren bunu desteklemek için bu konularda eğitim veren, bakın altını çiziyorum bu konularda eğitim veren ve eğitim verdiği bilinen kreşlere göndermeyi tercih edebilirler. Siz çocuğunuzun bu şekilde eğitim almasını istemiyorsanız en başta böyle bir kreşe göndermeyebilir ya da sonradan farkettiğiniz bu durum üzerine çocuğunuzu kreşten alabilirsiniz; ki almalısınız. Ama böyle bir durumda "çocukların beynini o yaşta yıkamak" gibi söylemlerin kullanıldığı, çocuklarına o yaştan itibaren eğitim vererek sizin deyiminizle çocuklarının "beynini yıkayan" aileleri rencide edici yorumları hoş bulmuyorum.

Peki ilahinin ne gibi zararı var çocuğunuza bir anlatırmısınız ben anlamadım da
İlahinin de din eğitiminin de çocuğumun zeka yaşı ve psikolojik durumu açısından hazır olmadığı herhangi başka bir eğitimin de 3 yaşında verilmesini istemiyorum çünkü, hazır olmaması ve yanlış etkilenmesi, anlamlandıramaması gibi bir zararı var.
Ben 6-7 yaşlarındayken rahmetli dedem namaz dualarını öğretmişti, okulda zaten din eğitimi 4. sınıfta başlardı.
Benim düşünceme göre en büyük sebep erken olması, başka bir anne deist olabilir, bir başkasının mezhebi farklı olabilir, bir diğeri Hristiyan olabilir, onlar için bambaşka zararları olabilir. 80 Milyonluk Türkiye’de herkesi Sünni ya da Hanefi Müslüman zannetmek gerçekçi değil.

3 yasindaki çocuğa zaten öğretebilecekleri şey ilahi olur anca. Müslüman değilseniz anlıyorum rahatsizliginizi ama müslümanız çocuğun ilahi soylemesi sizi neden bu kadar rahatsiz etti anlayamadım? Cocugun başını kapatacak halleri yok altı üstü ilahi

Konu kapandı canlar, 3 sebebi var biri dini içerikli olması, biri kreş konusu bu bölümün konusu değil, diğeri de konu sahibesi de konunun sarpa saracağını anlamış kapatılmasını istemiş.
Aranızda beni özleyenler varmış ban babında, siz isteyin öperim sizi anacım :)))
Haydi dağılın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…