Kreş sorunum

pembebattaniyeli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
1.045
2.989
133
Merhaba
Kızım tam 3 yaşında. 1 aydır kreşe gidiyor. Bulunduğumuz yerde çok alternatif yok. Kreşe başlarken dini eğitim istemiyoruz dedik, zaten isteyene veriyoruz dediler. Geçen farkettik ki ilahi söylüyor evde. Çok kararsızım kreş değiştirmek için. Kreşten alsak çok etkilenir mi? Mutlu orada çünkü

Gidip kresle tekrar konussaniz daha hassas davranırlar mi acaba..
Çocuk da mutlu diyorsunuz bilemedim..
Ama ben olsam kesinlikle alırdım sanırım..
İlahi öğrenmek için çok küçükler, onca çocuk şarkısı varken...

Rahatsız olduğunuz bir durumsa araştırıp daha size uygun bir yere aldirin bence .1 ayda etkilenecek kadar alismamistir diye düşünüyorum .Yeni tere de alışır .Ama siz huzursuz olunca ister istemez çocuğunuza da yansır .

ya dusunuyorum bız cocukken bıze ılahıler bılmemneler ogretılmedı dedeme babama anneme sorular sordugumda bıraz acıklar en dogrusu senın acıp okuyup arastırman derlerdı
masal okur gıbı ezberlenmıs seylerı hıc duymadım cevremden hep kendım okudum arastırdım
en saglıklısı bu degıl mı ? nıye bırılerı mudahale eder kı bu ısler yaradanla kul arasındaydı hanı ? ogretmene gelene kadar aıle var ... bazı bılgıler aıleyle olur ne munasebet ya sinirlendım

3 yaşında çocuğa din eğitimi olduğuna inanamıyorum hala, hayırlısı ne diyelim, alternatif yoksa elden birşey gelmez tabi.

Dinle ilginiz sizi bağlar. Çocuğunuzu kendi istediğiniz gibi yetiştirmek isteyebilirsiniz. Kafa yapınıza uymuyorsa değiştirin..

Bunu İslamiyet çerçevesinde yazmıyorum. Zira Müslüman anne babanın görevi nettir bana göre. Yalnız bu eğitimi kimin vereceği, yaşı, şekli tercih sebebidir. Sizin dini görüşünüze göre yazmadım kendi fikrimi yazdım bu arada..

Mune tetikte olmakta fayda var..

Bende tam dediniz gibi bir yer arıyordum ama yaşadığım yerde yok inşalalh bana denk gelir çünkü dinimizi en güzel en doğru şekilde öğrensin isterdim ben evde öğretiyorum ama yetmiyor eksiklerim var

Aslında doğrudan din eğitimi veren bir cemaate vs bağlı bir kreş değil. Çok güzel etkinlikleri eğitimleri var. Bitki dikiyorlar piyano çalıyorlar çocuk şarkıları söylüyorlar jimnastik yapıyorlar akıl oyunları oynuyorlar ama ben 3 yaş için erken olduğu düşüncesindeyim. Sorunum orada başlıyor.

Tabi ki haklısınız, 3 yaşında daha tuvalet eğitimini tamamlamayan çocuk var, erken olduğu kesin.

COcuk doğar doğmaz allah soyletin öğretin diye bize emri veren allah bence ağaç yaş iken eğilir çocuk 15 yaşına geldimi inan cok zor olur

İlahi öğreten kreş mi varmış diyeceğim topa tutulacağım. =))
Madem bu konuda hassasiyetiniz var, böyle bir eğitim veren kurumun yanına yaklaşmamanız gerekirdi. Ayrıca onların sınıfında öğretilmiyordur, başka sınıfta öğretiliyor sonuçta, oradan ya da başka çocuklardan bile duyup öğrenmiş olabilir.
Herkes çocuğunu istediği gibi yetiştirir. Sizin hatanız, isteklerinizin ve eylemlerinizin örtüşmemesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…