- 25 Eylül 2018
- 1.045
- 2.989
- 133
- Konu Sahibi pembebattaniyeli
-
3 yaşında çocuğa din eğitimi olduğuna inanamıyorum hala, hayırlısı ne diyelim, alternatif yoksa elden birşey gelmez tabi.Merhaba
Kızım tam 3 yaşında. 1 aydır kreşe gidiyor. Bulunduğumuz yerde çok alternatif yok. Kreşe başlarken dini eğitim istemiyoruz dedik, zaten isteyene veriyoruz dediler. Geçen farkettik ki ilahi söylüyor evde. Çok kararsızım kreş değiştirmek için. Kreşten alsak çok etkilenir mi? Mutlu orada çünkü
Hayır var dini kreş diye geçiyor dini dersler veriliyor atıştırırsan görürsünkreşte din eğitimi verilmez. kreşte ilahi da söyletilmez. ben olsam tekrar uyarır ve takip ederdim. yine devam ederse alırdım. hiç hoşlanmam böyle şeylerden.
Tabi ki haklısınız, 3 yaşında daha tuvalet eğitimini tamamlamayan çocuk var, erken olduğu kesin.Aslında doğrudan din eğitimi veren bir cemaate vs bağlı bir kreş değil. Çok güzel etkinlikleri eğitimleri var. Bitki dikiyorlar piyano çalıyorlar çocuk şarkıları söylüyorlar jimnastik yapıyorlar akıl oyunları oynuyorlar ama ben 3 yaş için erken olduğu düşüncesindeyim. Sorunum orada başlıyor.
COcuk doğar doğmaz allah soyletin öğretin diye bize emri veren allah bence ağaç yaş iken eğilir çocuk 15 yaşına geldimi inan cok zor olurDinle ilginiz sizi bağlar. Çocuğunuzu kendi istediğiniz gibi yetiştirmek isteyebilirsiniz. Kafa yapınıza uymuyorsa değiştirin..
Bunu İslamiyet çerçevesinde yazmıyorum. Zira Müslüman anne babanın görevi nettir bana göre. Yalnız bu eğitimi kimin vereceği, yaşı, şekli tercih sebebidir. Sizin dini görüşünüze göre yazmadım kendi fikrimi yazdım bu arada..
Mune tetikte olmakta fayda var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?