- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.656
- 798
- Konu Sahibi pembebattaniyeli
-
Eee bu da dini eğitim bunları da aldırmayın o zaman
İslamiyet in sadece 5 farzdan ibaret olmadığını düşünüyorum. Hediyeleşmek üzerine etkinlik yapacaklarmış mesela bugün. İslam dininde çok güzel bir şey değil mi hediyeleşmek?
Güzel temiz insan olmayı başkalarına karşı saygılı sevgili olmayı öğrenmesi yeterli benim için.
Bunlar birlikte yaşamanın gerekliliği değil bunlar inancımın gerekliliği bana göre.Bunlar birlikte yaşamanın gereklilikleri. Ama Allah inancı, ibadetler kişiyi ilgilendirir. İslamiyet e karşı olmadığımı belirtmek için yazdım o mesajı
Zaten bende ailesi tarafından verilir dedim ?Hiç katılmıyorum bu düşüncenize. Dini eğitim çocuğa ailesi tarafından verilmelidir. Nasıl ki milli değerlerimizi öğretiyoruz kendin arastır demiyoruz vatan millet sevgisi aşılamaya çalısıyoruz eline bayrak verip sallattırıyoruz. Ama dini sevdirmeye çalışmayacakmışız kendi araştıracakmış. Ne bu yaman çelişki?. Sen küçükken sevdirme sonradan sevöesini bekle olcak iş mi?
Bende yazacak çok şey varda bana doğru onlara göre yalnis olur beni engeller ler diye susuyorumAa olur mu, zararlıııı.
İngilizce öğrensin mesela, saysın, şarkıları öğrensin her türlü gerekli ve gereksiz şeyi öğrensin ama din erken.
Ha bir de özellikle İslamsa çok erken, nedense..
Neyse @Mune bir bak, uyar bizi :)
Banlama ama heee, kendimizi tutacağız sözz
tamamen sizin tercihinizde olan bir konu ister devam edersiniz ister biraktirirsiniz.
ama yorumlari saskinlikla okudum ilahi öğrenmenin pedagojik olarak ne gibi olumsuz bir etkisi olabilir? sordum sarı çiçeğe söyleyen çocuk ne gibi bir travma yaşar mesela? ilginç ve çok fanatık düşünceler var gerçekten.
Aa olur mu, zararlıııı.
İngilizce öğrensin mesela, saysın, şarkıları öğrensin her türlü gerekli ve gereksiz şeyi öğrensin ama din erken.
Ha bir de özellikle İslamsa çok erken, nedense..
Neyse @Mune bir bak, uyar bizi :)
Banlama ama heee, kendimizi tutacağız sözz
Fantazi içeren, melonkoligin , isyanın dibine vurmuş şarkılar duygudugunda çoğu anne telaslanmiyor oysa.
Çocuklarından dolayı yıllardır şarkı dinlemiyorum onlar varken.
Ilahiden ilahiyat değişir , duyduğunuz ilahi hangisiydi ?
"papatya çok zalimdi birdenbire silkindi,Sordum Sarı Çiçeğe Annem babam topraktır. Bunu 3 yaşında bir çocuğa nasıl anlatırsınız ?
Benim çok sevdiğim bir ilahidir. Öğrenmesine karşı değilim ama bu yaş 3 olmamalı diye düşünüyorum.
Bir çoğumuz Fatiha suresini biliyoruz ama sadece biliyoruz. Arapça okuyoruz Türkçe anlamını açıp sorgulamıyoruz.
6 yaşına gelmeden hatim indiriyor minicik bebeler. Evet güzel ama yaptığı işi bilinciyle yapmalı. sahşi fikrim bu yönde
Kalın sağlıcakla
Ben de beni bunun için zorladınız dediğimi hatırlamıyorum. Ben sadece fikrimi yazdım.cevap verip vermemek sizin elinizde doğal olarak. Sizde hayırlı forumlarZaten bende ailesi tarafından verilir dedim ?
Ayrıca bana katılmak zorunda değilsiniz sizi bunun için zorladigimi hatırlamıyorum
Dini bilgisini yetisini bilmediğim bir öğretmen benim çocuğuma dini eğitim veremez sizde çocuğumun öğretmeni olmadiginiza göre ?
İyi forumlar .
Zaten çocukların seviyesine göre anlatılıyor öyle değil mi?Evet çünkü çoçuk henüz soyut kavramlari anlayamiyor. Allah felan nedir tam anlayamiyor. Ki anlasa dahi, bu yine anne babanin tercihi isteyip, istememesi.
Ve Inglizce bir inanç sistemin bir parçasi degildir. Bir dildir. Ister kabul edin, ister etmeyin, çesitli dilleri bilmek çoçugun ilerdeki hayatini kolaylastirir.
pembebattaniyeli Ben olsam çoçugumu baska yere yazdirirdim. Ki "herkese dini egitim vermiyoruz" diyen kuruma zaten yazdirmazdim. Yani demek ki veriliyormus, eh peki verilirken senin çoçugun ne yapacaktida?
Ben de dinlediğim şarkıları seciyorum benimki daha 1 yaşında. Hele klip hiç açmıyorum tv den netten. Ne kilipler yayınlıyolar şarkı diye.Fantazi içeren, melonkoligin , isyanın dibine vurmuş şarkılar duygudugunda çoğu anne telaslanmiyor oysa.
Çocuklarından dolayı yıllardır şarkı dinlemiyorum onlar varken.
Ilahiden ilahiyat değişir , duyduğunuz ilahi hangisiydi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?