- Konu Sahibi pembebattaniyeli
-
dini kreş yok demedim. dini eğitim verilmez dememdeki maksat dini eğitim verilmemeli idi. kreş yaşında çocuk için uygun değil. hristiyan da olsa müslüman da olsa budist de olsa...Hayır var dini kreş diye geçiyor dini dersler veriliyor atıştırırsan görürsün
İlahi öğreten kreş mi varmış diyeceğim topa tutulacağım. =))
Madem bu konuda hassasiyetiniz var, böyle bir eğitim veren kurumun yanına yaklaşmamanız gerekirdi. Ayrıca onların sınıfında öğretilmiyordur, başka sınıfta öğretiliyor sonuçta, oradan ya da başka çocuklardan bile duyup öğrenmiş olabilir.
Herkes çocuğunu istediği gibi yetiştirir. Sizin hatanız, isteklerinizin ve eylemlerinizin örtüşmemesi.
Hiç katılmıyorum bu düşüncenize. Dini eğitim çocuğa ailesi tarafından verilmelidir. Nasıl ki milli değerlerimizi öğretiyoruz kendin arastır demiyoruz vatan millet sevgisi aşılamaya çalısıyoruz eline bayrak verip sallattırıyoruz. Ama dini sevdirmeye çalışmayacakmışız kendi araştıracakmış. Ne bu yaman çelişki?. Sen küçükken sevdirme sonradan sevöesini bekle olcak iş mi?ya dusunuyorum bız cocukken bıze ılahıler bılmemneler ogretılmedı dedeme babama anneme sorular sordugumda bıraz acıklar en dogrusu senın acıp okuyup arastırman derlerdı
masal okur gıbı ezberlenmıs seylerı hıc duymadım cevremden hep kendım okudum arastırdım
en saglıklısı bu degıl mı ? nıye bırılerı mudahale eder kı bu ısler yaradanla kul arasındaydı hanı ? ogretmene gelene kadar aıle var ... bazı bılgıler aıleyle olur ne munasebet ya sinirlendım
dini kreş yok demedim. dini eğitim verilmez dememdeki maksat dini eğitim verilmemeli idi. kreş yaşında çocuk için uygun değil. hristiyan da olsa müslüman da olsa budist de olsa...
[/QUOTEçocuk ne zaman hazorsa o zaman verilir dini eğitim her çocugun hazırbulunuşlugu aynı değildir.
tamamen sizin tercihinizde olan bir konu ister devam edersiniz ister biraktirirsiniz.
ama yorumlari saskinlikla okudum ilahi öğrenmenin pedagojik olarak ne gibi olumsuz bir etkisi olabilir? sordum sarı çiçeğe söyleyen çocuk ne gibi bir travma yaşar mesela? ilginç ve çok fanatık düşünceler var gerçekten.
3 yaş çocugu ingilizce şarkı öğrenmeli ama ilahi öğrenmemeli. Bu mantıklı mı sizce. Mantıklısa tamam.Aslında doğrudan din eğitimi veren bir cemaate vs bağlı bir kreş değil. Çok güzel etkinlikleri eğitimleri var. Bitki dikiyorlar piyano çalıyorlar çocuk şarkıları söylüyorlar jimnastik yapıyorlar akıl oyunları oynuyorlar ama ben 3 yaş için erken olduğu düşüncesindeyim. Sorunum orada başlıyor.
Evet bence mantıklı, İngilizce şarkı öğrenmeli ama ilahi öğrenmemeli, öğrendiği İngilizce şarkı da Rihanna’nın şarkısı değil yaşına uygun çocuk şarkısı olmalı.3 yaş çocugu ingilizce şarkı öğrenmeli ama ilahi öğrenmemeli. Bu mantıklı mı sizce. Mantıklısa tamam.
3 yaş çocugu ingilizce şarkı öğrenmeli ama ilahi öğrenmemeli. Bu mantıklı mı sizce. Mantıklısa tamam.
Aa olur mu, zararlıııı.Bu arada dini eğitimin zağarlı olduğunu burdan duydum okudukça kendime gelemedim
Aslında doğrudan din eğitimi veren bir cemaate vs bağlı bir kreş değil. Çok güzel etkinlikleri eğitimleri var. Bitki dikiyorlar piyano çalıyorlar çocuk şarkıları söylüyorlar jimnastik yapıyorlar akıl oyunları oynuyorlar ama ben 3 yaş için erken olduğu düşüncesindeyim. Sorunum orada başlıyor.
dini eğitim o yaştaki çocuğa soyut olarak verilmez zaten. veriyorlarsa da yanlış bir şey. ama yemek duası, uyku duası ilahiler için erken değil bence.Kendi adıma cevap vereyim. Benimki yaşı gereği her şeyi soruyor sorguluyor neden diyor . Bazen çok zorlayıcı sorular soruyor ve bazı cevaplar da tatmin etmiyor kendisini. Din, Allah, ibadetler soyut kavramlar. 3 yaş için erken olduğunu düşünüyorum
Normalde kreşlerde dini eğitim verilmiyor ki zaten. İsteyene dini eğitim veren kreş, istediğiniz gibi bir kreş değildir benim gözümde. Kreş yaşı bunları öğrenme yaşı değil bence de. Sizi eleştirmek için yazmıyorum. Sadece şunu demeye çalışıyorum; bize böyle bir kurum olmadığı söylendi diyorsunuz ama daha baştan isteyene dini eğitim verildiğini de söylemişler. Biraz kavram karmaşası olmuş. =) Kreş konusunda çok seçenek yok demişsiniz ama az da olsa başka seçenekler var demek ki. Yerinizde olsam onları değerlendirirdim.Bize böyle bir kurum olmadığı söylendi. Yoksa camında başı kapalı takkeli çocuk figürlerinin olduğu, doğrudan islami eğitim veriyoruz diyen kreşler de var, onların önünden dahi geçmedik. Henüz öğretmenle görüşmedik. Yeni farkettik zaten.
Eee bu da dini eğitim bunları da aldırmayın o zamanİslamiyet in sadece 5 farzdan ibaret olmadığını düşünüyorum. Hediyeleşmek üzerine etkinlik yapacaklarmış mesela bugün. İslam dininde çok güzel bir şey değil mi hediyeleşmek?
Güzel temiz insan olmayı başkalarına karşı saygılı sevgili olmayı öğrenmesi yeterli benim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?