- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
onu zaten yapacağımda. okul da ya diğer çocuklar da üzülüyorsa?? yani herkes evinde kutlasın ailece. bunlar çocuk ve çok küçükler. yıl hesabı yapamazlar. ayda bir doğumgünü mü yapmalıyım o zaman??Sana sacma veya bos geliyor olabilir. Ama cocugun icinde istegi var demekki. Yapin sizde.
Ama kreslerde kutlaniyor. Herkes evinde kutlasin demekle olmazki. Sonucta bu cok absurt bir istek degil. 1 pasta ve 2 mumla ben cocugumun gonlunu yapardim. Her istediginde..onu zaten yapacağımda. okul da ya diğer çocuklar da üzülüyorsa?? yani herkes evinde kutlasın ailece. bunlar çocuk ve çok küçükler. yıl hesabı yapamazlar. ayda bir doğumgünü mü yapmalıyım o zaman??
Diğer çocukların doğum günü yapılmasın mı bunu mu isteyeceksiniz? Bu saçma ve kabul edilemez bir istek olur.
Onun yerine öğretmeni ile konuşsanız kimsenin doğum günü olmadığı bir gün siz de gecikmiş de olsa kutlasanız bence oğlunuz için gayet güzel olur.
Kıskanıyordur ve bu gayet normal yani. Doğum gününün olduğu gün eğlencenin ilginin odağı olmak çocuğunuzun hoşuna gider.
Hangi değerlerimize aykırı bu kutlamalar?
Abuk subuk değerlerle çocuğun hayal dünyasına zarar vermeyin
Bende toplumun koyduğu birçok değeri uygulamadım uygulamamda ama mesele çocuklar olunca durun abartmayın derim
Ama kreslerde kutlaniyor. Herkes evinde kutlasin demekle olmazki. Sonucta bu cok absurt bir istek degil. 1 pasta ve 2 mumla ben cocugumun gonlunu yapardim. Her istediginde..
Cocuga dogum gunu yapacaksanız cocuga özel olsun. O gun herkese mum üfletıp dogum gununuz kutlu olsun demek çok sacma degıl mi? Butun arkadasları kendı dogum gunlerınde, kendi mumlarını uflediler ve sızın cocugunuz seyrettı çünkü o dogum gunu onun degıldı.Siz neden cocugunuzun dogum gununde herkese mum üfletmek istıyorsunuz? Böyle bırsey yapacagınıza hiç yapmasanız daha ıyı sanki.
Ben de sınıfta kutlanmasını doğru bulmuyorum. Ama çocuğunuz çok ozenmis onun için yapın derim cok mutlu olacaktır.
Bizim zamanımızda evet yoktu ama dikkat ederseniz bizim zamanımızda kimse kreşte doğum günü kutlamıyordu. Herkesin kutladığı ama bizim yapamadığımız bir şey olsaydı çocuk aklımla ben de üzülürdüm, siz de üzülürdünüz.yani bizim zamanımızda yapılmazdı bunlar. çok bir şey kaybettiğimi sanmıyorum. o yüzden bana da saçma geliyor. ne bileyim bütün çocuklar mutsuz olup bir tanesinin o gün kendisini özel hissetmesi gereksiz geliyor. yaş aldıkça bu normalleşirde bu yaşlarda anlatmak zor gibi. neyse bazı haftalar yollamam bazı haftalarda idare ederiz artık.
bence çocuğa içerlememeyi öğretin. 3 yaş çocuk zekası ve mantığı nasıldır bilemiyorum ama başlarının doğum günü olduğunda üzülmemeyi öğrenmesi lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?