kreşte - okulda kutlanan doğum günleri.

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
15.625
30.327
798
merhaba arkadaşlar. abartılacak bir dert değil ama fikirlerinizi almak isterim.
oğlum 3 yaş 3 aylık. kreşe gidiyor. ben şatafatlı günleri pek sevmeyen biriyim. dişi çıktı, adım attı, kınası, dıdısı yapmadım hiç.
doğum günlerinde babası ve benimle bir pasta kestik. mum üflemenin tadını 2 yaşında anladı. defalarca üfledik klasik minik kuzu hareketleri işte.
neyse kreşte her hafta doğumgünü partileri yapılıyor. velhasıl herhangi birinin doğumgününde bile oğlum içerlenip mum mum diyor. üfletiyoruz sonuç olarak çok küçük. böyle basit bir şey için kalbi kırılsın istemem. ben de öğretmenine sordum. bu doğum günlerinde oğlum nasıl davranıyor? mum üflemek istemiyor mu, ağlamıyor mu?? o da hayır bilincinde başkasının doğum günü olduğunun dedi. sonra fotoğraflar eklenmiş siteye. yavrum hiç mutlu değil. kafa yerde. videoya çekmişler alkışlamıyor bile.
en sonunda eşime demişler ki çok içerliyor. ona da doğum günü yapın. zaten doğum günü gelince yapacaktım ama var baya. işte öylesine birşeyler yapacağız. ve bütün çocuklara üfletmeyi hepinizin doğum günü kutlu olsun falan demeyi düşünüyorum.
ama bu bitmez ki. ben normal böyle bir etkinliği istemiyorum. acaba bu saçma bir istek mi?? yani başkalarının hakkını gasp mı?? konuşsam mı konuşmasam mı??
belki gerçekten basit gibi duruyordur ama biz ailece üzülüyoruz. mesela haftaya birinin gerçek doğum günüymüş. o gün yollamayacağız çocuğu. durup durup alinin ( o gün kiminse) doğum günü yok ben iyi ki doğdum diyor mesela.

Sana sacma veya bos geliyor olabilir. Ama cocugun icinde istegi var demekki. Yapin sizde.
onu zaten yapacağımda. okul da ya diğer çocuklar da üzülüyorsa?? yani herkes evinde kutlasın ailece. bunlar çocuk ve çok küçükler. yıl hesabı yapamazlar. ayda bir doğumgünü mü yapmalıyım o zaman??

Diğer çocukların doğum günü yapılmasın mı bunu mu isteyeceksiniz? Bu saçma ve kabul edilemez bir istek olur.
Onun yerine öğretmeni ile konuşsanız kimsenin doğum günü olmadığı bir gün siz de gecikmiş de olsa kutlasanız bence oğlunuz için gayet güzel olur.
Kıskanıyordur ve bu gayet normal yani. Doğum gününün olduğu gün eğlencenin ilginin odağı olmak çocuğunuzun hoşuna gider.

Ama kreslerde kutlaniyor. Herkes evinde kutlasin demekle olmazki. Sonucta bu cok absurt bir istek degil. 1 pasta ve 2 mumla ben cocugumun gonlunu yapardim. Her istediginde..

Cocuga dogum gunu yapacaksanız cocuga özel olsun. O gun herkese mum üfletıp dogum gununuz kutlu olsun demek çok sacma degıl mi? Butun arkadasları kendı dogum gunlerınde, kendi mumlarını uflediler ve sızın cocugunuz seyrettı çünkü o dogum gunu onun degıldı.Siz neden cocugunuzun dogum gununde herkese mum üfletmek istıyorsunuz? Böyle bırsey yapacagınıza hiç yapmasanız daha ıyı sanki.

yani bizim zamanımızda yapılmazdı bunlar. çok bir şey kaybettiğimi sanmıyorum. o yüzden bana da saçma geliyor. ne bileyim bütün çocuklar mutsuz olup bir tanesinin o gün kendisini özel hissetmesi gereksiz geliyor. yaş aldıkça bu normalleşirde bu yaşlarda anlatmak zor gibi. neyse bazı haftalar yollamam bazı haftalarda idare ederiz artık.

hepsi saçma bana göre. dediğim gibi bana göre yani. israf gösteriş. aa bak yaptım falan . hele doğumgününde doğum günü olana değil de gelenlere hediye verilmesi komedi.

Ama kreslerde kutlaniyor. Herkes evinde kutlasin demekle olmazki. Sonucta bu cok absurt bir istek degil. 1 pasta ve 2 mumla ben cocugumun gonlunu yapardim. Her istediginde..

hergün de olacak bir şey değil bence. evde ara ara yapıyoruz artık dediğim gib bazı haftalar yollamam bazı haftalar da katlanırız. zaten kreşte ilk yılı. doğum gününe denk gelmedi hiç.

zaten doğumgünü değil ki. bu saçma sapan adet yüzünden çocuğun gönlünü yapacağım

Yazık yavrum ya...içim sızladı resmen.yapan var yapamayan var ya da yapmak istemeyen..herkesin kendi evinde yapması en uygunu.aslında kreşin bu tür organizasyonlara izin vermemesi lazım.diğer çocuklar etkilenebilir , üzülebilir diye.ne biçim şey bu.çocukların pedagojik gelişimi hakkında hiçbir fikir sahibi olmayıp , böyle şeylere de kafası basmayacak kişileri kreşte öğretmen diye koyuyorlar

Ben de sınıfta kutlanmasını doğru bulmuyorum. Ama çocuğunuz çok ozenmis onun için yapın derim cok mutlu olacaktır.

yapacağım evet. saçma gerçekten. iş arkadaşımın kızının doğum gnü başka çocukla çakışmış. tercih yapılıyor birnin olsun diye 2 side ağlıyor. hayaller kurmuşlar güya. saçlar yapılacak elbiseler giyilecek. yazık yani el kadar çocuklara çok küçük yaşta ne saçma özellikler kazandırılıyor. tabi ki kutlasınlar ama böyle olması rahatsızlık verici.

Bizim zamanımızda evet yoktu ama dikkat ederseniz bizim zamanımızda kimse kreşte doğum günü kutlamıyordu. Herkesin kutladığı ama bizim yapamadığımız bir şey olsaydı çocuk aklımla ben de üzülürdüm, siz de üzülürdünüz.

Bizim zamanımızda bilgisayar cep telefonu da yoktu ama şimdi cep telefonunuzu yanımıza almadığımız gün bir organımız eksikmiş gibi hissediyoruz.
Bence yanlış düşünüyorsunuz kaldı ki Doğum günü konusunda sizin eksiklik duyup duymamanız değil , oğlunuzun eksiklik duyup duymadığı önemli ki oğlunuz üzülüp içerlemiş.

Ola ki Doğum günü yapacak olursanız da her çocuğa mum üfletmeyin . O günün bir farkı özelliği olsun.

bence çocuğa içerlememeyi öğretin. 3 yaş çocuk zekası ve mantığı nasıldır bilemiyorum ama başlarının doğum günü olduğunda üzülmemeyi öğrenmesi lazım.

çok zor çok. anlayamıyorlar captain. deniyorum gerçekten ama işte zamanla oturacak o kavram. çünkü her geçen gün farklı konuda olgunlaşıyor onu fark ediyorum.

Üzülmenizi anlıyorum , bir anne olarak haklısınızda ama video izledim diyorsunuz diğer çocuklardan alkışlamayan üzgün görünen var mıydı? Bir kaç çocuk sizin çocuğunuz gibiyse konuşulabilir belki ama ben olsam oğlumun bunu kabullenmesini anlamasını sağlardım. Benim oğlumun yaşıtlarından olgun olduğu söylenirdi küçüklüğünden beri ama yapısu mı bizim davranışımızdan mı bilemiyorum. Sizin çocuğunuzu siz daha iyi tanırsınız tabii kii. Ben şahsen bi takvim ayarlar hergün geçen günün üzerini çizerdim çocuğumla, doğum gününe bu kadar gün kaldı diye doğum gününün olduğu tarihide kalp içine alırdım mesela. Her gün gün sayardık. Hatta şakadan doğum günü yapalım istersen deyip ara ara yapabilirdim istediğinde doğum günüde. Bence bu şekilde oda hevesle bekleyebilir aklın yatar diye tahmin ediyorum.

Çocuğunuzun kıskanma sebebi orada ilgi odağı olmaması aslında. Gösterilen ilgiyi kıskanıyor. Yaşı daha çok küçük henüz doğum günlerinin senede 1 yapılan bir aktivite olduğunu anlayamaz, zamanla anlayacak zaten. Onun kıskandığı şey doğumgünü değil aslında, gösterilen ilgi. Kendi doğumgününde de sadece çocuğunuza üfletin, o anki ilgi odağı olma hakkını elinden almayın. Evde de canı istedikçe mum üfletebilirsiniz ne olacak ki, her çocuk o yaşta özenir ve ister. Kibrit yakıp üfletseniz bile mutlu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…