- 6 Aralık 2010
- 34.488
- 91.174
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
Yaşadım biliyorum,3 yaşında bir çocuk o durumu çok farklı içselleştiriyor. Ki benim kızım asla birşeyler için inatlaşan,tutturan bir çocuk değildi ama biz bu dönemi zor atlattık. Çok üzüldü. Her defasında anlattım ama her defasında başa sardık. Bana olmadık bir günde doğum günü kutlamakta doğru gelmemişti zira kutlamıştık zaten. Birde bu kez yapsam,1 ay sonra anne doğumgünüm ne zaman diye gelmesi çok muhtemel zira zaman kavramı oturmamış 3 yaşında bir minik bu. Bu anlamda olmayan doğum günü planlamak zorunda bırakılmak bence üzücü olan,kaldı ki maddi imkanı olmayanda olacaktır muhakkak. Basit gibi görünebilir ama pastanın dilimi 25 liradan başlıyor burada,en basitinden. 15 kişilik bir pasta alınsa yarı okul parasını bırakıp çıkıyorsunuz çünkü çocuklar sıradan pastalar istememeye başlıyorlar göre göre,sevdiği karakterler olsun istiyorlar. Pastaneden 3 tane pasta alıp kotarılamayacak hale geliyor. Tamda bu sebepten karşıyım. Ben alabilirim ama alamayanda vardır muhakkak. Ne oluyor özendirilen ve mutsuz olan çocuklar.hepsine +++++. gerçekten bütün hislerime tercüman oldunuz.
Maddi olarak düşünmüyorsunuzdur umarımhepsi saçma bana göre. dediğim gibi bana göre yani. israf gösteriş. aa bak yaptım falan . hele doğumgününde doğum günü olana değil de gelenlere hediye verilmesi komedi.
Neresi abartılı ben size şöyle anlatayım. Çocuğunuz yazın doğdu yada sizin imkanınız yok yapamadınız o sene doğum günü.Evet yani doğum günü kutlamanın neresi şatafat abartı ben de bu düşünceyi anlamıyorum.Kreşte yapacağınız doğum gününde nasıl bir abartı kutlama olabilir ki.Pastanın içinden palyaço mu çıkacak!
size göre önemsiz birşey ama çocuk başkasından görüyor ve özeniyor ve siz onun bu hakkını elınden alıyorsunuz , en azından kreste onunda yas gunu geldıgınde bır pasta alın bırkaç ıcecek falan arkadasları ıle kutlasın yas gununu....merhaba arkadaşlar. abartılacak bir dert değil ama fikirlerinizi almak isterim.
oğlum 3 yaş 3 aylık. kreşe gidiyor. ben şatafatlı günleri pek sevmeyen biriyim. dişi çıktı, adım attı, kınası, dıdısı yapmadım hiç.
doğum günlerinde babası ve benimle bir pasta kestik. mum üflemenin tadını 2 yaşında anladı. defalarca üfledik klasik minik kuzu hareketleri işte.
neyse kreşte her hafta doğumgünü partileri yapılıyor. velhasıl herhangi birinin doğumgününde bile oğlum içerlenip mum mum diyor. üfletiyoruz sonuç olarak çok küçük. böyle basit bir şey için kalbi kırılsın istemem. ben de öğretmenine sordum. bu doğum günlerinde oğlum nasıl davranıyor? mum üflemek istemiyor mu, ağlamıyor mu?? o da hayır bilincinde başkasının doğum günü olduğunun dedi. sonra fotoğraflar eklenmiş siteye. yavrum hiç mutlu değil. kafa yerde. videoya çekmişler alkışlamıyor bile.
en sonunda eşime demişler ki çok içerliyor. ona da doğum günü yapın. zaten doğum günü gelince yapacaktım ama var baya. işte öylesine birşeyler yapacağız. ve bütün çocuklara üfletmeyi hepinizin doğum günü kutlu olsun falan demeyi düşünüyorum.
ama bu bitmez ki. ben normal böyle bir etkinliği istemiyorum. acaba bu saçma bir istek mi?? yani başkalarının hakkını gasp mı?? konuşsam mı konuşmasam mı??
belki gerçekten basit gibi duruyordur ama biz ailece üzülüyoruz. mesela haftaya birinin gerçek doğum günüymüş. o gün yollamayacağız çocuğu. durup durup alinin ( o gün kiminse) doğum günü yok ben iyi ki doğdum diyor mesela.
Bizdeki sistemin aynısı bu. Buna içerlemedi benim kızım,ders gibi geçiyor çünkü.bizim anaokulumuz böyle bir kutlama yapmadı mesela
onlarda bir yıl büyüdün çarkı vardı evden giysi vs getirip büyüdüklerini gösterip alkışlatıyorlardı vs
benim oğlum yaz doğumlu
herkesin doğum günü kutlandı onunki olmadı pasta vs olmamasına rağmen bozulduğu açıktı
en son öğretmeni haziran da ona da yaptı
şimdi ilkokulda her haftasonu nerede ise bir doğum günü var
ve basit de değil bayağı böyle kafede partili süslü vs vs
yine bizimkininki yaz
anneler diyor ki haziran da yap
biliyorum içinden istiyor benim oğlum da ama aylar önce doğum günü de komik olur yani bize hediye geitirn der gibi olur
bilemedim ben de kaldım arada
siz okulda sizinkine yapın bir şey olmaz öğretmeni uygun görürse
Bizdeki sistemin aynısı bu. Buna içerlemedi benim kızım,ders gibi geçiyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?