kreşte - okulda kutlanan doğum günleri.

Doğumgünü kutlaması çok mu abartı oluyor acaba, ya da doğumgünü çocuğu göklere mi çıkarılıyor?

Oğlumun hiç böyle problemi olmadı, aksine çok severdi o günleri, pasta yiyecek ya o ona yeterdi.

Evet yani doğum günü kutlamanın neresi şatafat abartı ben de bu düşünceyi anlamıyorum.Kreşte yapacağınız doğum gününde nasıl bir abartı kutlama olabilir ki.Pastanın içinden palyaço mu çıkacak!

Kimse kutlamasin oglum üzülüyor diyemeyiz tabi :) Diger cocuklar iple cekiyordur sonucta dogum gününü.

Degisik cozumleri vardir bunun, ben en cok kizimin okulundakini sevmistim.

Kızım ana sinifina giderken ilk toplantisinda bize dogum gunlerini 23 nisan haftasinda secilen bir gunde topluca kutluyoruz dediler.

Para toplandi, her cocuga tek porsiyon olan ugur bocekli pastalardan alindi, sınıf suslendi ve toplu kutlama yapildi. Hepsi kendi onundeki pastada bulunan mumu ayni anda mufledi, kendi önündeki pastayi afiyetle yedi.

Hic karmasa olmadan, servis zorlugu olmadan rahatca eglendiler.

Bu okulun secimiydi, hediyelesme de kabul etmediler.

hepsine +++++. gerçekten bütün hislerime tercüman oldunuz.
Yaşadım biliyorum,3 yaşında bir çocuk o durumu çok farklı içselleştiriyor. Ki benim kızım asla birşeyler için inatlaşan,tutturan bir çocuk değildi ama biz bu dönemi zor atlattık. Çok üzüldü. Her defasında anlattım ama her defasında başa sardık. Bana olmadık bir günde doğum günü kutlamakta doğru gelmemişti zira kutlamıştık zaten. Birde bu kez yapsam,1 ay sonra anne doğumgünüm ne zaman diye gelmesi çok muhtemel zira zaman kavramı oturmamış 3 yaşında bir minik bu. Bu anlamda olmayan doğum günü planlamak zorunda bırakılmak bence üzücü olan,kaldı ki maddi imkanı olmayanda olacaktır muhakkak. Basit gibi görünebilir ama pastanın dilimi 25 liradan başlıyor burada,en basitinden. 15 kişilik bir pasta alınsa yarı okul parasını bırakıp çıkıyorsunuz çünkü çocuklar sıradan pastalar istememeye başlıyorlar göre göre,sevdiği karakterler olsun istiyorlar. Pastaneden 3 tane pasta alıp kotarılamayacak hale geliyor. Tamda bu sebepten karşıyım. Ben alabilirim ama alamayanda vardır muhakkak. Ne oluyor özendirilen ve mutsuz olan çocuklar.
Kimse demesin anlar ,konuşun anlatın diye. O kadar kolay değil inanın. Ben bu sene rahatım,ders gibi anlatılan bir doğumgünü gayet ideal geldi bana. Amacından sapmıyor,kimse içerlemiyor,abartısız çünkü. Hediye alma verme olayı yok. Ha birde bu dogumgünlerinde aile hediyesini orda veriyor genelde,onada içerliyor çocuklar. Aile tabiki bütçesi dahilinde yapar kutlamasinı ama okul geri dursun.

hepsi saçma bana göre. dediğim gibi bana göre yani. israf gösteriş. aa bak yaptım falan . hele doğumgününde doğum günü olana değil de gelenlere hediye verilmesi komedi.
Maddi olarak düşünmüyorsunuzdur umarım
Evlisin ve düğün yaptınız mı?takı aldınız mı?çeyiz diziniz mi? Cevabınız evetse bunun mantıksızlığını sen yetişkin olarak anlamıyorsan bir çocuğun bunu anlamasını içerlememesini nasıl umarım ve beklersin

Bakın her kreş şeker hamurlu resimli pasta yaptırılmasını istemiyor hatta benim bildiğim bazı kreşler pastaları kendileri yapıyorlar dışarıdan pasta istemiyorlar.Ayrıca hediyeleşmeyi de kabul etmiyorlar.Önemli olan çocuğun mutlu olması.

Benim oglum da kizim da okul tatilinde dogdu. Ne yapalim ayda en az bir kez kucuk kucuk hediyeler getiriyor eve iste

bizim anaokulumuz böyle bir kutlama yapmadı mesela

onlarda bir yıl büyüdün çarkı vardı evden giysi vs getirip büyüdüklerini gösterip alkışlatıyorlardı vs

benim oğlum yaz doğumlu

herkesin doğum günü kutlandı onunki olmadı pasta vs olmamasına rağmen bozulduğu açıktı

en son öğretmeni haziran da ona da yaptı

şimdi ilkokulda her haftasonu nerede ise bir doğum günü var

ve basit de değil bayağı böyle kafede partili süslü vs vs

yine bizimkininki yaz

anneler diyor ki haziran da yap

biliyorum içinden istiyor benim oğlum da ama aylar önce doğum günü de komik olur yani bize hediye geitirn der gibi olur

bilemedim ben de kaldım arada

siz okulda sizinkine yapın bir şey olmaz öğretmeni uygun görürse

Şuan çok küçük, zaman kavramını kestiremez.
Biz her fırsatta mum üfletiyoruz

Geçen cuma annemler de kaldı
Abime
Dayı bana pasta alsana doğum günümü kutlayalım demiş.
Abim video attı
alkış, kıyamet, ışıklar kapatılmış
iyi ki doğdun diye bağırıyorlar :)

Aslında gösterilen ilgiyi seviyorlar.

Bu olaya öyle her istediği
her zaman olmayabilir
kavraması yada öğrenmesi lazım şeklinde
bakmıyorum ben.
Takılmıyorum pek.
Pasta yani altüstü bir mum üfleyecek
Üflesin, mutlu olsun..

Neresi abartılı ben size şöyle anlatayım. Çocuğunuz yazın doğdu yada sizin imkanınız yok yapamadınız o sene doğum günü.
Sınıfta 10-15 çocuk düşünün,yeri geliyor ayda yada 15 günde iki doğumgünü kutlanıyor. O çocuk doğum günü olduğu için haliyle güzel giyiniyor (çogunlukla kostüm)yine o kostüme uygun pasta,ayrıca annesi geliyor,hediyesini veriyor,diğer çocuklar bekliyor umutla kendi doğum günlerini. Bu bize göre abartı değil tabi. Ne güzel doğumgünü kutlanıyor ama çocuklar böyle konumlandırmıyor bunu. Daha farklı şeyler hissediyorlar. Zaman kavramları zaten yok,dolayısıyla konuşup çözemiyorsunuz. Bir dönem böyle geçip gidiyor,anne ne zaman doğum günüm sorularıyla. Şimdi bu özendirmek degil mi? Annesi olmayan çocuklar var,bunca detayla uğraşamayacak. Bizim eski okuldada vardı,en çokta ona üzülüyordum.

Ben orta okuldayken doğum günüm yaz sonuna denk geldiği için annem okullar kapanmadan yapmıştı.Çünkü tüm arkadaşlarımın sene içinde olmuştu benimde içimde kalmasın diye yaptı.İyi ki de öyle yapmış o kadar mutlu olmustum ki hala resimleri durur arada bakarım mutlu olurum.İyi ki annem sizin gibi düşünmemiş!!!

size göre önemsiz birşey ama çocuk başkasından görüyor ve özeniyor ve siz onun bu hakkını elınden alıyorsunuz , en azından kreste onunda yas gunu geldıgınde bır pasta alın bırkaç ıcecek falan arkadasları ıle kutlasın yas gununu....

Bence çok şey kaybettik canım bak sadece vermeyi biliyoruz almaya gelince amaan nolcak eskiden o mu vardı bu mu vardı neden bu kadar ikinci sıraları layık görüyoruz kendimize
Herkese özel olan diil ama kişiye özel günler kutlanmali bence .Doğum günleri,evlilik yildonumleri gibi.aykırı bir şey değil bu
Peygamber Efendimiz de küçük hediyeler le.birbirinizi sevindirin sunnetimdir derken nesi aykırı olabilir

bir de oğlumun 1. doğum gününde eşime dedim ki bir pasta alalım üstüne de mum olsun doğum günü kutlaması

tatilde idik zaten

dedi ki çocuk ne anlar doğum gününden küçük pasta vs de yemez zaten

olsun dedim sen al bir iki kare foto çekelim

yarın sorarsa gösteririz

zira o ilk yaş partileri vs o kadar şatafatlı ki

biz aile olarak kimsede olmayanı yapsak da o arkadaşları ile olana özeniyor

bir önceki sene bodrumdaydık pasta vs de aldık ama sarmadı

geçen sene eve komşular ile yaptık ondan daha mutlu oldu

Bizdeki sistemin aynısı bu. Buna içerlemedi benim kızım,ders gibi geçiyor çünkü.

biz de kutladık zamanında kreşte.
gayet makul kutlamalardı.
bilemiyorum sonundaoldu sizde kutlamalar nasıl?
çocuklar için bir sosyal aktivite ,eğlenme ve kaynaşma etkinlikleridir.
büyük anlamlar yükleyip tavır almaya gerek yok.
her çocuğun da hissiyatı senin çocuğun gibi değil.
belli ki oğlun özeniyor,kendisinin de böyle bir pastası olsun istiyor olabilir.
önemli olan o minicik kalplerin eğlenmesi gülüşmesi değil midir ya.
bu kadar sert bakmayın bu olaya:))
siz de küçük bir kutlama yapın oğlun için.

Bizdeki sistemin aynısı bu. Buna içerlemedi benim kızım,ders gibi geçiyor çünkü.

yok içerlemiyor da özeniyor

işte arkadaşları bebeklik kıyafetlerini götürdü vs vs

onunki olmadı

bir de oğlum 3 yıl aynı okula gitti son yıl yaptık ona da

zira o yıl anneler basit hediyeler vs de gönderdiler arkadaşlarına parmak kukla vs vs gibi

biz de hem mezuniyet hem işte yıl çarkı etkinliği gibi yaptık oğlumdan da bir hatıra dağıttık arkadaşlara ve tüm çalışanlara

Kızımım doğum gününü anaokulunda kutladık çok mutlu olmuştu çocuğunuza anlatabilirsiniz durumu 3 yaşında kızım var anlıyor aynı anda mum üfletirseniz kendi çocuğunuzun gününü mahvedersiniz

Çalıştıgım dönemlerde haftanın bir gününü o öğrenciye özel temsili dogum günü olarak kutluyorduk .dolayısıyla cocuklar hiç üzülmeyip kendi günlerinin de ılacagını biliyorlardı ama hediye alnak filan yoktu .sadece pasta içecek vs 2 çeşidi geçmiordu ve kutlaması olan öğrencinin anne babası gelip foto filan çekilip etkinlik yapıyorduk .en son da öğrenciye kitap boya vs bi hediye öğretmeni veriyordu .cocuklar cok mutlu veliler cok mutlu olup üzülen olmuo bu durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…