Kromozomal bozukluk nedeniyle düşük yapanlar tecrübelerimizi paylaşalım

iki defa normal yolla hamile kaldım ve ikisindede kürtaj olmak zorunda kaldım. ilkinin kalp atışları duyuluyordu sonradan durdu. ikincisi hiç duyulmadı.genetik test yaptırdık ve sorun olduğunu öğrendik. sonucu daha almadık doktorla tel.de görüştük ve bize pgt yöntemiyle tüp bebek yapılması gerektiğini söyledi. çok korkuyorum ve şimdiden çok streslendim. Allahım herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.:Saruboceq:
Allah yardımcın olsun. Banada doktorum PGT yöntemiyle tüp bebek yapılacağını söyledi.Bende daha önce iki tüp bebek tedavisi sonucu hamile kalmıştım ve ikisinde de kalp atışları duyulmadı, ilkinde bir promlem görülmedi nedenide anlaışılmadı ikincisinden sonra yapılan tetkikte kromozom bozukluğu tanısı konuldu ve bana da bir sonraki tüp bebek dememde bu yöntemi denemem gerektiğini söylediler. Allahtan hayırlısı ne diyelim, diyecek bir şey yok ne yazıkki. Sevgiler a.s.

merhaba arkadaşlar bende ilk tedavimde hamile kalmıştım bebeğimin kalbi atmadığı için kürtaj olmuştum.hemen doktoru arayıp test yapayımmı dedim olmaz dedi daha erken 2 veya 3 düşükten sonra dedi tabi ben dinlemedim kendi başıma başka bir hastanheye baş vurup yaptırdım ve kan pıhtılaşması çıktı bende,ama nasıl bir testti bilmiyorum kromozon testi dediğiniz şey nasıl birşey bilmiyorum o yüzden daha açıklayıcı bir şekilde anlatırmısınız benim test kağıdımda bir sürü vitamin ismi ve değerleri var herhalde bu kromozon testi değil değilmi
Yok canım sana yapılan test farklı, bende de kan pıhtılaşması problemi var, bunu araştırmakla çok iyi etmişsin, benim ikinci gebeliğimden sonra da doktorum kürtajla alınan bebeğimin kromozom tetkikini istemişti, ona zaten kürtajdan önce karar veriliyor ve kürtaş sırasında doktor bir tüp içinde bebekten tetkik için gerekli olanı alıyor. Neyse ikinci bebeğimde kromozom bozokluğu çıktı, onda öyle bir problem çıktıktan sonra bizden de istediler, eşim ve ben Genetik Araştırma da kan verdik ondan sonra da bende de problem olduğu ve benden bebeğime geçtiği anlaşıldı. Benden tavsiye eğer tüp bebek yoluyla yada başka bir şekilde hamile kalmak istiyorsan kesinlikle kromozomlarınıza bakılmasını iste, biz ne yazıkki bunu bilemediğimiz için sonu hüsran oldu, normalde 2. veya 3. düşükten sonra böyle bir şey istiyorlar. Neden 2 kez neden 3 kez aynı acılarıı çekmemiz gerekiyor bunu anlamış değilim, yapılan açıklama bunun biraz masraflı bir iş olduğu. Bıraksalardı dı orasını biz düşünseydik..... Sevgiler a.s.

sağol canım Allah hepimizin yardımcısı olsun sen nerde yaptırmayı düşünüyorsun tüp bebeği sanırım pgt birkaç yerde var

sağol canım Allah hepimizin yardımcısı olsun sen nerde yaptırmayı düşünüyorsun tüp bebeği sanırım pgt birkaç yerde var
Amin canım. Seneye düşünüyoruz, onun için kesin kararımızı vermedik. Ama Malatya'da Doğu Fertil diye bir hastane var orasıda iyi diyorlar bakalım ....

Arkadaslar bende 3 gebelik gecirdim ilk ikisi kendiliginden dustu sonuncu da kurtaj oldum ve bebegimde tetraploidi cikti sizde de olan varmi simdi esimle bana genetik test yapiliyo sonuclari henuz cikmadi ne yapmam gerek bilmiyorum.

Back
X