Kronik hastalik istihare evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet yani o kişi ile bir kaç mesajlaşma oldu birbirimize uyuyoruz fikirler vs. Ben o na ya evet bu yolda devam edelim söz falan ilerde yada yok son verelim diyecem.

O devam etmekten yana
Birkaç mesajlaşma gerçekten yeterli mi ya? Yanlış anlamayın da bana biraz garip geldiği için soruyorum.
Evlenme kararı almak için sevmek, sevilmek, yanında iyi hissetmek, eğlenmek, güvenmek, ten uyumu falan gerekmez mi?
Evlilik büyük bir karar

Evlenmeden önce insan strese elbette giriyorda sizin şu mesajinizda hiç bir duygu sevgi kırıntısi göremedim sevgi olmayan evde huzur olmaz bence ayrılın adaminda başını yakmayın hastalık nedir bilmiyorum ama insan hastalık var diye ayrılmak isterse yazık yani yaa aynı durum sizde olsaydı böyle bir hastalıktan dolayı erkek sizi biraksaydi nasıl hissederdiniz

Ona da haftalık toplantı derler artık
Pardon da duygular zamanla geliyor ve nerden biliyorsunuz duygu olmadığını ?

O kişi ile aylardır konuşuyorum tabi ki bir şeyler hissediyorum o na karşı yoksa bunları düşünüp kendimi hasta etmezdim.

Bu cumlelerinizle sizin adama sevgi duymadığınız anlaşılıyor. Çünkü seven insan bu tür düşüncelere girmez. Evet istihare güzel bir ritüel. Ama bunun öncesi var. Sevgi, denklik, adamın ahlaki vs. Siz olaya/ ilişkiye mantıkla bakıyorsunuz gibi geldi bana. Sevgiyle değil.

O kişi ile aylardır konuşuyorum tabi ki bir şeyler hissediyorum o na karşı yoksa bunları düşünüp kendimi hasta etmezdim.
Eskilerin lafı bu. Evlilik çocuk oyuncağı değil, riske atılacak şey hiç değil. Nikahta keramet vardır diyin bir de?

Eşimle ilk tanıştığımda rahatsızlığından bahsetti, devam ettirmek istemezsen anlarım dedi. Garibim nasıl bencil insanlarla tanistiysa artık, öyle şey olur mu hastalık bu sen istemedin ki deyince bi afallamişti. Demek sizin gibi insanlar varmış etrafında onceden. Evlenmeyin. Allah şifa versin o kişiye, inşallah karşısına çok çok iyi birisi çıkar

Evlilik böyle bişey değil ki

Crohn hastasiyim.

Diyetime dikkat ettigim surece herkesten daha kaliteli hayat surebiliyorum. Nisanliyken ortaya cikmisti, esimin bir gun dahi bu kisiyle evlenmemeli miyim acaba diye dusundugunu gorsem, duysam tek kalemde o nisani atardım. Bu kadar abartili bakan birini hayatimda tutmak istemezdim.

Ekleme: ben yazarken devam eden mesajlasmalari okudum. Tanisma hikayeniz baskaymis, bu sekilde bir iliskiyi evlilige dokmeyin. Insanlari da hasta diye yargilamayin.

Son düzenleme:
Yani onu da sordum. Acaba benim için hayırlı değilde Allah böyle bir zotluk mu çıkardı beni geri çeviröek için

Şöyle bencil.dusuncelere acayip uyuz oluyorum ya sizin o insandan ne üstünlüğünüz, ne fazlaniz, öneminiz var ki sırf siz evlenmeyesiniz diye bir insana ölümcül hastalık versin Yaratan ya. Hayret bir sey

Evlenmiyorsaniz evlenmeyin daha yüz yüze bile.gorusmemişsiniz zaten.

Islam da denklik diye bir sey var.
Bu nedenden dolayı birine hayır demek caiz.
Tabi ki bende hastalıktan dolayı bırakmak istemem ama bunun ilerisi nasıl olacak ?
Neden endişelenmeye hakkım yok benim ?

Canimdan çok seviğim kişiyi rahatsız görmek veya Allah korusun kaybetmek kolay mı ?

Bunları düşünüyorum yoksa ben hep yanında olurum onun..

Acaba sizin eşinizin hastalığı neydi ?

Canınızdan çok sevseniz bunu sorgulamazdınız bile bunu anlatmaya çalışıyoruz.

Aylardır konuşuyorsunuz ama bir kere bile yüz yüze gelmediniz mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…