Dinen değil insan olarak düşünüyorum. Bu kadar rahatsizsaniz ayrılın. Denklikmiş. Yazık herseyi dine alet etmeyin. Yapamam uğraşamam deyin.Islam da denklik diye bir sey var.
Bu nedenden dolayı birine hayır demek caiz.
Tabi ki bende hastalıktan dolayı bırakmak istemem ama bunun ilerisi nasıl olacak ?
Neden endişelenmeye hakkım yok benim ?
Canimdan çok seviğim kişiyi rahatsız görmek veya Allah korusun kaybetmek kolay mı ?
Bunları düşünüyorum yoksa ben hep yanında olurum onun..
Acaba sizin eşinizin hastalığı neydi ?
Ben anlatamıyorum galiba islam da gezip tozma flört yok.
Duygular tabi ağır basmıyor öyle olduğunda ama zamanla yerleşiyor..
Nasıl bu kadar eminsiniz? Fetva veriyorsunuz? Arabistan mı burası yaaislam da gezip tozma flört yok.
Aramizda 6 saat var ve kişisel nedenlerden fırsat olmadıAylardır konuşuyorsunuz ama bir kere bile yüz yüze gelmediniz mi?
Aramizda 6 saat var ve kişisel nedenlerden fırsat olmadı
Sizce de çok saçmalamıyor musunuz?birincisi evlendikten sonra ne çıkarsa çıksın başımın üstüne. Evlilik öcesi daha yüz yüze bile görüşmemiş olduğum bir insanla durum nasıl kıyaslanabiliyor..
Ikincisi ben hastalığını çekemem diye değil. Korkum o dur ki bu hastalığın komplikasyonlarından dolayı erken yaşta eşimi kaybetmek.
İstihare namazı ili çelişkili bir durum. Yani onu da sordum. Acaba benim için hayırlı değilde Allah böyle bir zotluk mu çıkardı beni geri çeviröek için.
Çünkü iyi okursanız bu hastalık olayından önce ben o kişi ile yollarımızı ayırmak istemiştim. Ve tekrar düşünöek istedim.
Islam öyle bişey değil, kalabalik ortamlarda sadece evlilikle ilgili mevzuları konuşarak vakit geçirmeniz asla günah değildir, sarmaş dolaş olun demiyoruz zaten , eşinizle vakit geçirmeden evlenmeyin , peygamberimizin bu konuda güzel örnekleri var , islami o kadar yanlış anlıyoruz ki karpuz seçerken bile daha imtinalı davranılıyor, size tavsiyem yeri geldiğinde dışarda görüşün, konuşun vakit geçirin, yemeğe gidin ama bunları islami çerçevede lakayt olmadan mesafeli bir şekilde yapın yoksa çok yanılırsınız evlilik konusunda...Ben anlatamıyorum galiba islam da gezip tozma flört yok.
Duygular tabi ağır basmıyor öyle olduğunda ama zamanla yerleşiyor..
Hastalıkla ne alaka ? Kendisi musait değildi .Hastalık gibi mi? Bakın hanımefendi siz bu adamı sevmiyorsunuz. Hastalığı da kaldırabilecek yapıda değilsiniz. Size göre "denk" başka kişilerde deneyin şansınızı
İstihare namazi var ama şimdi.Birsey diyemem.Herkese iyi günler
Benim bir sorunum var yardımcı olursanız çook sevinirim. :)
Ben yakın zaman önce tanıştığım bir kişi ile evliliğim hayırlı olur mu diye istihare namazı kıldım. Sonra içim rahat ferah olmadığı için son vermek istedim. Ama daha sonra tekrar düşünmek istedim ve tekrar istihare kıldım. Rabbim kolaylaştırsın diye eğer ki hayırlı ise.
Ama bu sefer o kişi rahatsızlandı ve crohn hastalığı şüphesi çıktı..
Sizce bu benim için bir işaret mi ? Çok korkuyorum bu evliliğe doru ilerlemekten…
Siz olsaydınız bu hastalık şüphesi olan bir kişi ile evlenme kararı alırmıydınız ?
Bilmeyenler için kronik bir hastalık ve çok komplikasyonları olabilir hayatı çok etkiliyor…
sadece hayırlı bir evlilik istiyorum.. şimdiden böyle bir imtihanı göze almak çok zor..
Ama o kişi çok efendi dürüst namazında abdestinde vs…
Lütfen bana yardımcı olurmusunuz ?
Siz ne yapardınız ?
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim benimde zaten kafam ondan çok karışık ama sizden başka kimse bu konuyu umursamıyorİstihare namazi var ama şimdi.Birsey diyemem.
Kaç aydır görüşüyorsunuz acaba?Teşekkür ederim benimde zaten kafam ondan çok karışık ama sizden başka kimse bu konuyu umursamıyor
Dinle ilgili birşey sorduğunda burada paylaşma.Engelleme geliyor.İstihare kıl derler ama bilmiyorum ne ölçüde doğru birşey diyemicem.Teşekkür ederim benimde zaten kafam ondan çok karışık ama sizden başka kimse bu konuyu umursamıyor
Daha adamla yüz yüze gelmeden bir hastalık lafıyla dul kalacağım diye mi korktunuz?Ikincisi ben hastalığını çekemem diye değil. Korkum o dur ki bu hastalığın komplikasyonlarından dolayı erken yaşta eşimi kaybetmek.
Yaklaşık 3-4 ayKaç aydır görüşüyorsunuz acaba?
Yeni üye olduğum için bilmiyordum anladım tşkrlerDinle ilgili birşey sorduğunda burada paylaşma.Engelleme geliyor.İstihare kıl derler ama bilmiyorum ne ölçüde doğru birşey diyemicem.
Sen islami çok yanlış anlamışsın denklilik öyle bişey değil, fikirlerin çok yanlış, evliliğe bakış açın çok sıkıntılı, ayrıca hiç görüşmeden sadece telefonla evlenmek ne kadar sağlıklı olabilir ki bu evlilik nerden baksan sakat olur , işin içine islamı karıştırmışsınız ama bilgileriniz asla islamına özünü anlatmıyor hepsi toplumun ön yargısı zira peygamberimizin hayatını iyi okusan doğru kaynaklardan ne demek istediğimi anlardın, adam ölümcül bir hastalığın pençesindeymiş gibi denklilik falan diyorsunIslam da denklik diye bir sey var.
Bu nedenden dolayı birine hayır demek caiz.
Tabi ki bende hastalıktan dolayı bırakmak istemem ama bunun ilerisi nasıl olacak ?
Neden endişelenmeye hakkım yok benim ?
Canimdan çok seviğim kişiyi rahatsız görmek veya Allah korusun kaybetmek kolay mı ?
Bunları düşünüyorum yoksa ben hep yanında olurum onun..
Acaba sizin eşinizin hastalığı neydi ?
Aşık olduğun, sevdiğin adamın hastalığında da yanında olursun.Herkese iyi günler
Benim bir sorunum var yardımcı olursanız çook sevinirim. :)
Ben yakın zaman önce tanıştığım bir kişi ile evliliğim hayırlı olur mu diye istihare namazı kıldım. Sonra içim rahat ferah olmadığı için son vermek istedim. Ama daha sonra tekrar düşünmek istedim ve tekrar istihare kıldım. Rabbim kolaylaştırsın diye eğer ki hayırlı ise.
Ama bu sefer o kişi rahatsızlandı ve crohn hastalığı şüphesi çıktı..
Sizce bu benim için bir işaret mi ? Çok korkuyorum bu evliliğe doru ilerlemekten…
Siz olsaydınız bu hastalık şüphesi olan bir kişi ile evlenme kararı alırmıydınız ?
Bilmeyenler için kronik bir hastalık ve çok komplikasyonları olabilir hayatı çok etkiliyor…
sadece hayırlı bir evlilik istiyorum.. şimdiden böyle bir imtihanı göze almak çok zor..
Ama o kişi çok efendi dürüst namazında abdestinde vs…
Lütfen bana yardımcı olurmusunuz ?
Siz ne yapardınız ?
Teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?