benimki 6 aylıktan beri kabiz. Denemedigumiz şey kalmadi. Son tahlillerde b12 ve d vit eksik çıktı . Doktor belki ondan oluyordur bekleyelim dedi. Ama sanırım biz kolonoskopi olacağız. Size de cok geçmiş olsun. Bence şimdiden önlemini alin canım. Sürekli fitille olmaz ki. Çok zor.Ben konuyla ilgili birsey bilmiyirum canim ama baslik dikkatimi cekti kizim 14 aylik ve surekli kabiz oluyo yedigine dikkat ettigim.halde buda biyle biseymi doktora soykedim uzerinde pek durnadi fitil verdi suan korktum
pedagog arkdasim var . Üzerine gitme rahat birak diyor. 5 yaşına kadar devam.edebilir cocuklar da diyor. Ama oncelikle fiziksel bir sıkıntısı var.mi emin olun diyor. Biz de kara kara düşünüyoruz. Okula göndermek ten vazmi gecelim diye.sıkıntı gercekten ... pedegogdan bu davranısı ıcın bılgı aldınız mı saglık sorunu cıkarır ılerde cunku ...
bunun dısında aksam evde guzelce salata corba yerse sabah ta uyanır uyanmaz kuru kayısı yedırırsenız sorun olmaz hepımız cocuklarımıza makarna pılav verıyoruz gun ıcınde yeterı kadar salata su da tuketırse sorun olmaz
Dv2 kullanmadim dogru duzgun vitaminini bnde olcturiyim insallah oyke bişey olsun ama kucukken bnde oyleymissim bnde ırsi diye umursamadim ama tsmr ederim önlem alcsm bnim kizim da 6 aylikken den basladi ama fitil vermemeye calisiyorum cok zorlanmadigi sure ama busefer de bagsur olur diye korkuyorumbenimki 6 aylıktan beri kabiz. Denemedigumiz şey kalmadi. Son tahlillerde b12 ve d vit eksik çıktı . Doktor belki ondan oluyordur bekleyelim dedi. Ama sanırım biz kolonoskopi olacağız. Size de cok geçmiş olsun. Bence şimdiden önlemini alin canım. Sürekli fitille olmaz ki. Çok zor.
ben.de bugün böyle düşünmeye basladim. Teşekürler cevap içinO zaman bakici tutucaksiniz. Cisini cocuk tutabilir normal. Ama o kadar zaman cisini yapmamasi saglikli degil bence. Kabizlik ayri zaten, bakici olursa evde diyetine uygun yemegini yer.
sabah uyaninca 1 kaşık bal ve ılık şu içer. Çok sorun cikarmaSa bir kayısı yer. Kahvaltı standart yumurta peynir.. Ekmek yemez. Sabah ara.öğünü meyve yer. Yazın genelde kavun ya da karpuz olur. Öğlen mutlaka çorba . Çorba yanidna yemek.. Sebze olmasına dikkat ederim. Ama çoğu kez sade çorba ve ayranla yetinir. Yine saat 3 gibi meyce yeriz. Sonra.1 saat geçer kuru yemis vermeye calisirim.aksam da et varsa çorba et olur. Yoksa da sade sebze yemeği yer.. Pilav makarna haftada bir yer ya da hic.yemez.kabız olduğu için yapamıyorum. Ama.bu ben evde iken yaptigimiz. Okulda farkli1 gunluk beslenmesini yazar misin?
ben hic tutamam. Her yerde yaparım :) ama sadece dışardayken tuvalette saga sola dokunma derim. Onlar etkilermi bilemedimAcaba dışarıda tuvalete gitme konusunda sizin tutum ve davranışlarınızdan mı etkilendi? Siz gider misiniz ya da onu götürür müsünüz dışarıda tuvalete?
Annem bana 5 yaşımdayken dışarıdaki tuvaletler pis dediği için liseye kadar okulda tuvaletimi tuttum, bir kere altıma yaptım ama yine de tuvalete gitmedim. Siz de ıyy pis vs öyle tepkiler vermiş olabilir misiniz
inşallah geçicidir sizinki. Yani.bende okula başlamasa bu kadr zorlanmazdimDv2 kullanmadim dogru duzgun vitaminini bnde olcturiyim insallah oyke bişey olsun ama kucukken bnde oyleymissim bnde ırsi diye umursamadim ama tsmr ederim önlem alcsm bnim kizim da 6 aylikken den basladi ama fitil vermemeye calisiyorum cok zorlanmadigi sure ama busefer de bagsur olur diye korkuyorum
Acaba dışarıda tuvalete gitme konusunda sizin tutum ve davranışlarınızdan mı etkilendi? Siz gider misiniz ya da onu götürür müsünüz dışarıda tuvalete?
Annem bana 5 yaşımdayken dışarıdaki tuvaletler pis dediği için liseye kadar okulda tuvaletimi tuttum, bir kere altıma yaptım ama yine de tuvalete gitmedim. Siz de ıyy pis vs öyle tepkiler vermiş olabilir misiniz
Çok teşekkürler. Yarın ilk is alıp deneyecegim inşallah faydası olurBen 27 yaşındayım etkisi olur mu bilemem am yine de yasimi soyleyeyim dedim.Bir aralar devamli kabiz olurdum sonra annem kuşburnu marmelati onerdi.Marketten aldım hazir olani her gun bir kac tatli kasigo yedim ve iki uc gunde tuvalete cikan ben her gun lavaboya ciktim.Bence bir deneyin hemde tadi o kadar kötü degil bir kac tatli kasigi yesin faydasini görür insAllah zaten bagirsaklarida yumusatiyor
1 yaşından sonra fitil kullanmak psikolojik açıdan çok sağlıklı değil demişti sağlık ocağında ki ebemiz. Bence çok haklı. Beslenmesine dikkat edin. Bol bol su ve lifli gıdalar tüketmeli.Ben konuyla ilgili birsey bilmiyirum canim ama baslik dikkatimi cekti kizim 14 aylik ve surekli kabiz oluyo yedigine dikkat ettigim.halde buda biyle biseymi doktora soykedim uzerinde pek durnadi fitil verdi suan korktum
benim kızdığım da en cok bu oldu. Yani 9 saat çiş yapmamis çocuk ki herkese durumu anlattım takip.ederiz hallederiz dediler ama işte olmuyormuş ne yazik ki. Çok titiz.biri değilim normalde ama vardır muhakkak yanlış yaptığım.şeyler.iste ben de çözüm arıyorum. Bakıcıya mi vereyim diye. İki arada bir derede kaldım yaniBen yazacaktım sen yazdın
Çevremde gördüğüm tüm kabız ve çiş tutan çocukların anneleri çokkkk titiz
Tuvalete gidince ay oraya dokunma bunu elleme vs modunda
Örneğin 47 yaşındaki görümcem de her tatile gittiğinde kabız oluyormus zira başkasının oturduğu tuvalete oturmayı pis buluyor
Kreşin rehber öğretmeni çocuk gelişimcisi vs yok mu
Tüm gün çiş yapmayan çocuk olur mu buna bir önlem düşünmemişler mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?