Kuaförlerde doldurulan gelinlik nişanlık kiralama makbuzu ne işe yarar

Leylaleyla3562

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
33
9
86
Arkadaşlar öncelikle kusura bakmayın belkide size gereksiz bir soru ile geliyorum ama sorum şu;
Bir gelinlikciden gelinlik nişanlık ve bindallı kiraladım yaklaşık 1, 1 buçuk ay sonra iptal ettirmek istedim ama karşı iptal eder ise bütün ürünlerin kirasını alacağını söyledi. Düğünüme bir aydan az kaldı ve başka gelinlik nişanlık istiyorum fakat karşı taraf o gün elinde bir makbuz doldurdu. TC isim adres telefon numarası ve imza aldı. Hukuki yönden bu elindeki makbuz ile herhangi bir şey yapabilir mi ? Aşırı derece korktum açıkçası az uz bir para değil geçtim ki ne olursa olsun kullanmadım ürünlerini. Söyler misiniz bu konuda bana dava açabilir ve o parayı tahsil edebilir mi ? lütfen biri yardım etsin

Valla sanmam, elindeki makbuza bagli, sozlesme gibi herhangi bir maddesi varmi yazili icinde.. Bir avukata danisin , bence kasin tuketici haklarinda onun bir vazgecme suresi vardir, gec bile kalmis olsaniz muhtemelen ceza bedeli vardir ama kesinlikle tamami degildir ucretin. Muhtemelen iptal isteginide yazili resmi kagatla bildirmenizi isteyebilir avukat. Bir danisin ben sirf korkutmak amacli dediklerini dusunuyorum. Imzaladigin sey senet degilse yani.

senet imzalamadım yada herhangi bir bağlayıcı madde yazmıyor . Elime de bir örneğini vermedi . Ama neye benzediği tarif edeyim tıpkı cafelerdeki adisyonlar gibi. Üzerinde gelinlik nişanlık cinsi fiyatı tarihi felan . Adama hesinden vazgeçtiğimi bile söylemeden adam ' Alırsanız Alın Almazsanız Almayın Lan ' dedi suratıma kapattı . bende ne yapacağımı şaşırdım

Ne makbuzu? Tediye makbuzu mu? Fatura mı ? Senet mi ?
Tediye makbuzu doldurduysa sizde imzaladıysanız bu evrak gib olaylıysa para aldığınızı kabul etmiş olursunuz.
Fatura ise açık fatura olmalı. Kaşesi faturanın üstünde olur. Gelinlik bindallı vs aldıysanız size teslim edildiğinde dair tesellüm fişi veya irsaliye olmalı.
Sözleşme var ise ona yapacak bir şey yok. Senet ise onada yapacak bir şey yok.
Makbuz dediğiniz şeyin üzerinde bilgileri silerek fotosunu ekleyin net bilgi verelim.

Herhangi bir şeye imza attınız mı ?

Kullanmadığın ürünleri daha teslim bile almamışken nasıl tüm parasını alacağını söyleyebilir resmen sizi korkutmuşlar.Dişli biriyle gidin eşinizde yanınızda olsun itiraz edip çıkın ordan

üzerinde tutar filan yazıyor muydu? ne saçma işmiş bu.

kaporanız yanar sözleşme yoksa bir şey yapamaz merak etmeyin..
kapora umurumda değil var giden kaporam olsun . ama bütün bedeli istemeleri ne bilim kullanmadım bile kuallanmadığım bir şeyin ücretide olamaz belki ama hukuki yönde bilmiyorum

doldurduğu makbuz da resmi birşey olsa size bir nüshasını vermesi gerekirdi..
dediğim gibi kendi içinde kullandığı dandik bir makbuza yazmış ..

ben imza atmadım eltim attı ama adam öyle bir konuştuki en sonunda çat diye yüzüme kapattı . E tabi doğal olarak bende korktum

sizden bütün parayı istiyoruz diye direttiklerinde öncelikle imzalanan evrakın suretinin size ibraz edilmesini isteyin.
Tabi burada muhattap eltiniz oluyor.
Bence hiç bir şey ödemeyin. Zaten sizden o parayı alacak evrak var ise zaten her türlü alırlar. Bence blöfünü görün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…