• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçücük bebeğe bunu yapayım mı?

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Arkadaşlar Allah izin verirse bir bebek bekliyoruz. Kızımız olcak Allahın izniyle. Ben malum dertten dolayı konu açtım. Bebişimin büyüynce kıl tüy sorunuyla karşılaşmaması için doğar doğmaz karınca yumurtası yağı sürmek istiyorum.Bir zamanlar 4 yıl önce falan çok popülerdi bunlar hatırlarsanız... Hatta bir sitede uzun uzadıya konuşmuşlardı. Benim annem ben bebekken bana karıncanın yumurtasını sürdü o yüzden kılım tüyüm yok diyenlerde vardı. Ben karınca yuvasından yumurta almayı bile düşündüm ama günah olur diye ondan vazgeçtim. Şu bildiğimiz satılan yağlar varya ondan alıp sürsem olur mu sizce?? lütfen yorumlarınızı bekliyorum. Deneyen varmı ki?

ee zamanında sürülmüş insanlara bi zarar vermediyse o zmn sorun yok sürün.
yararı olurmu olmazmı zaman gösterecek nede olsa. ama madem sürülen kişilere bi zararı olmamış, yukarda yorum sahibi gibi, o zaman sürün derim ben.

Yeni doğan bir bebeğe karınca yağı sürmek ne kadar mantıklıdır bilmiyorum. Zaten artık tüylerden kurtulmak basit bir hale geliyor, daha iyi yöntemlerin çıkacağına eminim, sizin kızınız büyüyene kadar kıl, tüy derdi tarihe karışır bence.

ee zamanında sürülmüş insanlara bi zarar vermediyse o zmn sorun yok sürün.
yararı olurmu olmazmı zaman gösterecek nede olsa. ama madem sürülen kişilere bi zararı olmamış, yukarda yorum sahibi gibi, o zaman sürün derim ben.

Ama ben karıncanın kendi yumurtasını alıp sürmycem ben çarşıda satılan yumurta yağlarından sürcem. Güven olurmu acaba onlara? karıncanın yumurtasını alabilsem güvenip sürerimde onuda yapmıycam

Bence de yapma.
O karınca yağım diye sattıklarının içinde mutlaka kimyasal maddeler vardır.
Sonuçta şişelenip uzun süre rafta kalacak ürünler bunlar.

Bir zamanlar,terlemesin,ter kokmasın diye tuzla ovalayanlar vardı.
Hatta tatlı olsun,teni güzel olsun diye bal sürüyorlardı yanlış hatırlamıyorsam.

Hepsini dinlersek çocukları bulamaç yapmamız lazım :)

böyle bişeyi ilk defa duydum ama ama bence sürme.daha yeni doğmuş bir bebeğe karınca yağı gibi içinde ne olduğunu bilmediğin şeyler sürme sakın.varsın kıl tüy sorunu olsun.

Yok artık daha neler...
Çocuk doğmadan ilerdeki kıl tüyünün derdine mi düştünüz...
O kremin içinde illaki kimyasallar vardır bebeğe uygun olduğu kanısına nasıl vardınız bilmiyorum ama bence sürmeyin...

yediğimiz etler hormonlu...yeni nesil daha tüylü....bence ne olduğu belirsiz şeyleri hiç bulaştırmayın çocuğunuza

Bir ara gerçekten efsane olmuştu, eskiden öyle yapanlar varmış diye ben de çok duymuştum...

Ama siz yine de bebeğe uygulamayı düşünmeyin derim..

Ben de karınca yumurtası yağı kullanmıştım bir dönem, gerçekten tüyleri düzenli kullanımda azalttı..Sonra devam edemedim öyle kaldı ama...

Çok sıkıntı yaşarsa kızınız hepimiz gibi o da bir çaresine bulmak için çeşitli yollar deneyecektir :)

canım bunlar fasa fıso haberler .boyle seylere ınanma .

hele kı mınıcık bebege bılmedıgın seylerı surup risk alma .

aktarlarda satılan yaglar orjınal bıle degıl .

susam yagı ıstersın onlar sana badem yagıyla karıstırılmıs

yag verır .mesela argan yagı cok pahalı faydalı bı yag .

orjınalı cok pahalıyken aktarlar bu yagı 5-10 tl gıbı

komık rakamlara satıyor .ıcerıgıne baktıgında ıse

argan yagıyla uzaktan yakından alakası yok .

yanı aktardan alacagın yaga guvenıpde cocugunun

saglıgını rıske atma .

ben kullanıyorum faydasını da gördüm ama küçücük bi bebekte nasıl bir etki yapar bi düşünmek lazım.Bunu bence pediatriye daha iyi bilir.çünkü bebeklerin bünyelerini neyin iyi neyin kötü geleceğini onlar daha iyi bilir diye düşünüyorum.bence bir danış.haa ben olsam ona sormadan yapmazdım.ilerde alerjik bişey olabilir sonuçta.

Bir ara doğar doğmaz gazı olmasın diye narsuyu içirmekten bahseden şuursuzlar vardı. Sizin ki onun yanında çok masum ama asla yapmayın.

18 yaşına gelince lazer epilasyona götürsünüz o zamanda kadar belki seanslar daha kısalır.

Sürebilirsin diyen bir dr cikacagini sanmiyorum. Satilanlarin icinde kimbilir neler var. Anca birisi zarar görecek o zaman saglik bakanligi inceletiyor toplatiyor. Yeni dogmus bebege sabun sampuan bile sürdürmüyor doktorlar. Bana haftada bir kere bebek sampuani sür diger günler sadece suyla yika demisti. Cildi kurumasin diye bebe yagini bile bir tas icinde suya damlat öyle dök vücuduna demisti. Ayni sekilde giysilerini bile iki kere durula demisti ilk aylarda. Bunun alerjik reaksiyonu var ne bileyim dogar dogmaz bebege asilar yapiyorlar. Dr degilim sallamak istemem ama kaka cis cikisini sayisini bile kontrol ediyorlar bebegin vücudunun saglikli sayilabilmesi icin. Bagisiklik sistemleri cok güclü olmuyor, enfeksiyona acik ve virüs - bakterilere karsi zayif oluyor vücutlari.

Zaten dogar dogmaz kucaginiza alinca sürmekten vazgececeginizden eminim ama yine de yapmayin lütfen diyorum.

Doğmamış bebeğin kılını tüyünü düşünmeniz bana açıkçası çok tuhaf geldi.:44:

Böyle bir şeye inanıyor olmanıza ve üstelikte birde bebeğiniz üzerinde deniyor olabileceğinize inanamıyorum !!! Onun o kadar hassas cildine sırf sizin kulaktan dolma bilgileriniz var diye bilmemmne yumurtası süremezsiniz !!! Şakamısınız siz ya ?

Arkadaşlar Allah izin verirse bir bebek bekliyoruz. Kızımız olcak Allahın izniyle. Ben malum dertten dolayı konu açtım. Bebişimin büyüynce kıl tüy sorunuyla karşılaşmaması için doğar doğmaz karınca yumurtası yağı sürmek istiyorum.Bir zamanlar 4 yıl önce falan çok popülerdi bunlar hatırlarsanız... Hatta bir sitede uzun uzadıya konuşmuşlardı. Benim annem ben bebekken bana karıncanın yumurtasını sürdü o yüzden kılım tüyüm yok diyenlerde vardı. Ben karınca yuvasından yumurta almayı bile düşündüm ama günah olur diye ondan vazgeçtim. Şu bildiğimiz satılan yağlar varya ondan alıp sürsem olur mu sizce?? lütfen yorumlarınızı bekliyorum. Deneyen varmı ki?

ayy ne diyorsunuz siz.hamilelik gibi mucize zamanları bunları dusunerek mi geciriyorsunuz.bol bol dua edin.sağlıklı sıhhatli güzel ahlaklı olsun daa kıl tuy de neymiş

Yahu banada surmuslaer ama bende halen mubarek pek cok o yuzden cocugada kendınede ezıyet etme yazık yane

Back
X