• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük ama içime dert oluyor

Çocuğundan duymak üzer belki bir de eşimi biliyorum tatlı tatlı uyarmaz sert uyarır bir de araya onu koyarsam daha çirkinleşir bence
Sorunları sorun sahibiyle çözmek en güzeli çözemezsem eşim girer devreye ama giç o muhabbetleri yapmazlar eşimle o yüzden de öyle düşünüyorum
İyi ki de yapmıyorlar 😂
Ben yine de yaptıkları davranıştan rahatsız olurum. Niyetlerini kötü olmaması rahatsız olmadığım anlamına gelmiyorsa eşimin ister sert ister normal bir şekilde uyarmasını ama bir daha bu konuda benimle muhatap olmamalarını isterim. Tabi herkes aynı değil karar sizin

Merhaba herkese
4 senedir evliyim çocuğumuz yok sene başında düşüğüm oldu,aileler de bizden senelerdir torun bekliyor biz ancak yeni düşünmeye başlamıştık düşük sonrasında da doktor 3 ay yasak verdi o arada korona patlak verdi ben 3 ay boyunca ailemle ilgilendim kronik rahatsızlıkları var diye onlarla kaldım sonrasında da tekrar düşünmedik son 1-2 aydır yine denedik ama eşim benim kadar üstüne düşmüyor bu meselenin ben de rahat davranıyorum açıkçası illa olacak olsun diye hırs yapmıyorum henüz çünkü takarsam iyice rahatsız olacağım ruhen
Kayınvalidem ise düşükten sonraki aylarda yenisinin çabuk olacağını dilan söyledikten sonra düşükten sonraki 3.ayda komşusunun beni rüyasında hamile gördüğünü herhangi bir durum olup olmadığını sormuş o da yok olsa bilirdik demiş belki de söylemiyorlar demiş güya komşusu sonra kendisi bana soruyor ki var da yoksa söylemiyor musun dedim yok zaten süremiz bitmedi daha olursa duyarsınız ki Allah şahidim olursa söylemek istemiyorum asla belli bir süre düşükten dolayı tecrğbelendim çünkü
Görümcem vasıtasıyla da sordurdu bir kere düşünmüyorlar mı bilmem ne diye
Geçtiğimiz hafta da koronaya yakalandılar her gün arayıp soruyorum iyiler mi diye bugün de konuşurken aklımda ne zamandır söyleyeceğim unutuyorum dedi hayırdır dedim
Meryem suresi varmış 41 defa okunuyormuş niyetlendim sana demeden okuyacaktım ama hiç halim yok şimdi okuyamıyorum dedi
Kalp kırmak istemiyorum anlıyorum da başka bir torunları da var elbette yine isterler ama kibarca süremiz daha yeni bitti doktor 3 ay demişti ama 6 ay yazan yerler de vardı onu düşünerek yeni bitti düşünüyoruz ama hayırlısı sağolasın dedim
Ama içime oturdu dedipim gibi kalp de kırmak istemiyorum annem bu kadar rahatsız etmiyor sormuyor olursa duyarız diyor hatta kayınvalidemin kendisine de aynı şekilde söyledi hep
Onun da kötü niyetli olmadığını düşünüyorum ama işte
Tekrar mesaj yazsam mı acaba kırmadan diye huzursuzca kıpırdanıp duruyorum
Kayınvalideniz bayağı heyecanlanmış. Bunlar tatlı durumlar ama sizin durumunuzu da anlaması lazım. Sonuçta zor bir süreçten geçmişsiniz. Yaşlı insanlar bu konuda empati yapamıyorlar maalesef. Siz de sorduğu zaman geçiştirin. İçinize dert etmeyin. İnşallah bebeğiniz olur ve sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız :)

Aslında ne kadar izin verirseniz o kadar çok soru gelecek. Sanmayın ki hamile kalınca susacaklar daha fazla konuşma daha fala nasihat öneri göreceksiniz. E doğacak süt meselesi var mı sütün diyecekler. Biraz büyüyecek ikinci olsun diyecekler. Diyecekler de diyecekler. Burda sizin tavriniz önemli. Kalp kırmak iyi değil diyorlar da hep kırılan kırmak istemeyen oluyor bu nasıl çelişki.

Böyle konuları en baştan paylaşmamak en güzeli aslında. Eşiniz bu durum konuşulduğunda bir iki kez ters cevap verse bence konu kapanır. Biz öyle yapıyoruz. Çünkü bunun içinde cinsellik-korunma karı koca arasındaki her sey içeriyor. Bunları bilmemeyi-uzak durmayı bir türlü öğrenmiyor su anne babalar

Doktora falan gitmeyin bence de..Siz meryem suresini ezberleyin ve gece gunduz okuyun..meryem önemli 🤣🤣🤣

haha bizdede annem öyle ablamın cocuklarına bakarken ck zor zorlanıyorum birazda kayınvalden baksın diyor ama kayınvadesi sehir dışında nası gelip baksın :KK70: okadar tepki gösterdiki en son ablam bakıcı bile tuttu
benim zaten niyetımde ona baktırmakda yok.. ama bu bile insanı gerebilen birsey bu sürecte cünki hamilelik zaten zor geciyor
Ben görümcemin yerinde olsam bende alınırım mesela annem bana sürekli çok zor filan diyip dursa bir de üstelik bu kadar isteyip de yani
Cok tKiyorsunuz kafaya ,varsin sorun ,buyukler merakli oluyor boyle konulara baska bir olaylari yok çünkü
Biz niye merak etmiyoruz anne özel hayatınız ne durumda menopoz nasıl gidiyor diyor muyuz 😂😂
Esin araya girsin. Bunlar nasil igrenç muhabetler ya. 3 ay süre bilmem ne. Onlara ne seksi korumalimi, korumasizmi yapiliyor diye. Günmü sayiyorlar?

Sorun burda niyet degil artik, haddini asiyor ve özel meseleye giriyor. Kendi annen dahi olsa bu konularda mesafeli ol. Esini araya sok, o konussun annesi ile artik bu muhabetin yakisik almadigi, konusmak istemedigini ve bir daha kv'de sormasin diye tembih etsin. Fayda etmiyorsa sende biraz sert konus "bu konuyu konusmak istemiyorum anne, ve açikçasi artik ayip buluyorum. Artik bir daha bu konuyu açma".
Eşimin araya girmesinden yana değilim çünkü çirkinleşir olay sorunu kaynağında çözmekten yanayım hep
Bunlar batıldır.
Bir duayı, bir sureyi şu kadar kere okursan istediğin olur diye bir şey dinde yok. kitabın herhangi bir yerinde de yazmaz. umut tacirliğidir, batıllıktır bu.
siz yine dua edin dilerseniz tabii ama sayılara takılmayın yaratıcı gökte sizin dualarınızı saymıyor. (töbe)
Batıllığı tartışılır zaten mevzu da bu değil aslında niye dua ediyordan öte işin özel oluşu takıldığım nokta
Ben yine de yaptıkları davranıştan rahatsız olurum. Niyetlerini kötü olmaması rahatsız olmadığım anlamına gelmiyorsa eşimin ister sert ister normal bir şekilde uyarmasını ama bir daha bu konuda benimle muhatap olmamalarını isterim. Tabi herkes aynı değil karar sizin
Bende rahatsız oldum zaten sabahı zor ettim aramak için
Kayınvalideniz bayağı heyecanlanmış. Bunlar tatlı durumlar ama sizin durumunuzu da anlaması lazım. Sonuçta zor bir süreçten geçmişsiniz. Yaşlı insanlar bu konuda empati yapamıyorlar maalesef. Siz de sorduğu zaman geçiştirin. İçinize dert etmeyin. İnşallah bebeğiniz olur ve sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız :)
Hep heyecanlı canını sevdiğim zaten ya 😂 teşekkür ediyorum amin inşallah
Aslında ne kadar izin verirseniz o kadar çok soru gelecek. Sanmayın ki hamile kalınca susacaklar daha fazla konuşma daha fala nasihat öneri göreceksiniz. E doğacak süt meselesi var mı sütün diyecekler. Biraz büyüyecek ikinci olsun diyecekler. Diyecekler de diyecekler. Burda sizin tavriniz önemli. Kalp kırmak iyi değil diyorlar da hep kırılan kırmak istemeyen oluyor bu nasıl çelişki.
İzin vermekten öte halden anlamak yoksa izin de vermiyorum aslında geçiştirip cevap vermememden anlar diye düşündüm hep ama öyle bir mizacı da yok ki 😂

Böyle konuları en baştan paylaşmamak en güzeli aslında. Eşiniz bu durum konuşulduğunda bir iki kez ters cevap verse bence konu kapanır. Biz öyle yapıyoruz. Çünkü bunun içinde cinsellik-korunma karı koca arasındaki her sey içeriyor. Bunları bilmemeyi-uzak durmayı bir türlü öğrenmiyor su anne babalar
Onun tavrını bildiği için ona asla soramaz zaten bana da sormuyor gerçi ama ben terslemeye kıyamıyorum çünkü dediğim gibi biliyorum iyi niyetli bir kadın yaptığının densizlik olduğunun farkında değil asla
Doktora falan gitmeyin bence de..Siz meryem suresini ezberleyin ve gece gunduz okuyun..meryem önemli 🤣🤣🤣
Meryem suresi kısmına neden takıldınız ki? Ben Meryem suresi okunmalı mı diye sormadım ki duanın gücüne de inanırım orası ayrı mevzu dalga geçilecek bir mesele olduğunu da düşünmüyorum inanırsınız inanmazsınız sizin sorununuz ben sadece böyle söylersem kırar mıyım diye fikir istedim

Gündüz aradım kayınvalidemi
Hal hatır sorulduktan sonra anne dün Meryem suresinden bahsetmiştin ve sanıyorum başka insanların da okuması gereken bir şeymiş ama ben istemiyorum sen yine istiyorsan dua et tabi ki ama bunlar özel mevzular hem kimseye söylemeni istemediğim için aklıma takıldı hem de seninle de bu mevzuları konuşmaya utanıyorum çekiniyorum kendi annemle dahi konuşmuyorum üzüyor bu durum beni dedim
Yok kızım ben başkasından duymuştum ondan filan dedi tamam anne sağolasın ama dediğim gibi dedim
Arkasına başka bir mevzu açtım içine de oturmasın diye sonra da her zamanki gibi kapattık sıkıntı olmadı
Şimdi tatlı uyardım bir daha duyarsam da sert olacak elbette ama dediğim gibi seviyorum aramızda da güzel bir ilişki var seviyeli sadece bu mevzu onu çok heyecanlandırıyor ve büyük olarakbir şeyler yapmak istiyor sanıyorum
Şimdilik güzelce kapattığımıza inanıyorum inşallah sert uyarmak durumunda kalmam içim rahatladı ama söylediğim ve eşimi de araya sokmadığın için
Eşime de söyleşim tamam iyi yapmışsın dedi öncesinde de demiştim zaten annen böyle dedi diye biz ondan öyle bir şey mi istemişiz ki ne alaka dedi
Biliyorum kş arasa söylese ters davranacak sonra suçluluk duyup içten içe belki de bana karşı tavır alacak o yüzden bunyatz mevzularda sorunu anında ve sorunun kaynağı olan kişiyle çözmek lazım araya birileri girince işler hep büyür

Burada ne çok okuyorum,biz bebek yapma sürecindeyken hiç ilgilenmedi eş ailesi sormadılar bile diyenleri.Bak ne güzel ilgileniyorlar.Belliki yardımcı olmaya çalışıyor.Çok takılmayın,vesveseye düşmeyin,inş en kısa zamanda anne olursunuz:)

Burada ne çok okuyorum,biz bebek yapma sürecindeyken hiç ilgilenmedi eş ailesi sormadılar bile diyenleri.Bak ne güzel ilgileniyorlar.Belliki yardımcı olmaya çalışıyor.Çok takılmayın,vesveseye düşmeyin,inş en kısa zamanda anne olursunuz:)
Yardımı istemeden yapınca huzursuzluk veriyor sadece ama mizacını bildiğim için büyütmedim zaten kötülük arayan kötülük gibi görür hep bu şekilde yaklaşıyorum sağılsınlar üzmek isteyecek insanlar da değiller,inşallah duanıza amin 🥰

Aramayın her gün. İki günde bir arayın. Kısa konuşun. Fazla maruz kalmayın bence. Sürekli bunu dusunmek de olumsuz çünkü.

Aramayın her gün. İki günde bir arayın. Kısa konuşun. Fazla maruz kalmayın bence. Sürekli bunu dusunmek de olumsuz çünkü.
Yok canım her gün aramıyorum şu anda korona oldular daha sık arıyoruz doğal olarak her aradığımızda da bunu konuşmuyoruz elbette 😂😂

Bebegim 4.5 yil sonra oldu. Biz boyle istedik. Baska seyler de girdi araya vs.
Bu surecte, kv tarafi asiri torun meraklisiydi her gun her an her dakika.
Biri hacca gitmis ordan hurma bilmem nesi tozu getirtmişler, birinden bi dua duymus 3 cuma okunacakmis, biri birsey demis onu suya uflemis icecekmisim vs vs vs.
Okunmuş hurma mi ne vermisti 40 tane. Sinirimden mutfak dolabının en tepesine atmistim da hepsi kuflenmis aylar sonra buldum.
Simdi o halime gülüyorum.
Ama o zamanlar asiri sinirim bozuluyordu.
Saygi cercevesinde, bunun sadece 2 kisinin karari olduğunu söyleseydim keske diyorum.
Sınırlar cok onemli..
Suremiz yeni bitti vs gibi seyler cok mahrem degil mi? Gelin kv arasinda boyle bir diyaloğa gerek var mi?
Uzun vadede strese sokar bu sorular sizi. Belki aylarca olmayacak devamli soracaklar mi? Önünü alın acilen

Bebegim 4.5 yil sonra oldu. Biz boyle istedik. Baska seyler de girdi araya vs.
Bu surecte, kv tarafi asiri torun meraklisiydi her gun her an her dakika.
Biri hacca gitmis ordan hurma bilmem nesi tozu getirtmişler, birinden bi dua duymus 3 cuma okunacakmis, biri birsey demis onu suya uflemis icecekmisim vs vs vs.
Okunmuş hurma mi ne vermisti 40 tane. Sinirimden mutfak dolabının en tepesine atmistim da hepsi kuflenmis aylar sonra buldum.
Simdi o halime gülüyorum.
Ama o zamanlar asiri sinirim bozuluyordu.
Saygi cercevesinde, bunun sadece 2 kisinin karari olduğunu söyleseydim keske diyorum.
Sınırlar cok onemli..
Suremiz yeni bitti vs gibi seyler cok mahrem degil mi? Gelin kv arasinda boyle bir diyaloğa gerek var mi?
Uzun vadede strese sokar bu sorular sizi. Belki aylarca olmayacak devamli soracaklar mi? Önünü alın acilen
Evet sonraki gün arayıp nazikçe uyardım umarım daha sert uyarmam gerekmez benim de ben içine atmayı seven bir insan olmadığım ve kendimi yiyeceğimi bildiğim için genelde zaten erkenden çözerim yoksa o insana karşı içimde negatif duygu hamallığı yapmış olurum çok uzun yıllardır kendime bunu yapmıyorum bir defa geliyoruz dünyaya hepimiz sınırlar önemli dediğiniz gibi

Back
X