ĶÜCÜK BEBEGI OLANLAR..

SELSERHA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
708
325
103
Kücuk bebegi olanlar gundüz islerinizi nasil yapiyosunuz yemek vs. hergun islerinizi yapabiliyomusunuz

Oğlum çok küçük değil 22 aylık ama arada yapamadığım oluyo, daha küçükken çoğu zaman yapamıyodum

Bebeğiniz uyutunca yemeğinizi yapın.temizliği de bütün güne yayarak bitirirsiniz bebeğiniz küçük ise.kaç aylık?

Biraz uykudan fedakarlık yapmak gerekiyor.Akşam uyutunca mutfağı toparlamak,sabah temiz bir mutfağa girmeyi sağlıyor.Gündüzde uyudukça elini çabuk tutmak,sonraya ertelememek gerekiyor.

Büyüyünce daha çok yapamayacaksın:) Ben 6 aylıkken mama sandalyesine oturtuyordum mutfakta radyo açıyordum sesi çıkıyordu arada. Şimdi 1 yaşında hiç durmuyor ve devamlı dağıtıyor evi. Çamaşır katlıyorum dağıtıyor. Mutfağa geliyor çekmeceler dolaplar karıştırıyor. Yatak odasına gidiyoruz giysilerim alt üst. Şimdilik durmasının tadını çıkar :)

Gündüz uyuyunca yemek yapıyorum. Evi hızlıca süpürüyorum. Haftasonlarını daha detaylı temizlik yapabiliyorum. Bazen hiçbişey yapmıyorum keyfime göre

Dogru diyonuz.Ev isim nrrdeyse hic bitmiyo ve cok kafaya takiyorum

Gündüz uyuyunca yemek yapıyorum. Evi hızlıca süpürüyorum. Haftasonlarını daha detaylı temizlik yapabiliyorum. Bazen hiçbişey yapmıyorum keyfime göre
Misafir gelicek olsa bi hafta onceden strese giriyorum cok zor oluyo bebekle

Benimki 2 haftalik paso yiyor uyuyor
simdilik ev isi yapmiyorum ama yapsam yapilir...
elektrik supurgesinden bile etkilenmiyor :)
buyuyunce ne olur bilmiyorum ama simdilik sorun yok

Benimkiler 5 ve 3 yaslarinda.o kadar kucuk deyiller.ama mumkun deyil yapamiyorum hepsini ayni anda.onlar kresde olunca yapiyorum her isimi.eskiden cok zordu.esimle beraber yapiyorduk

Oğlumda kanguru aldım onu takıp beraber bütün işlerimi öyle yaptım ev temizliği yemek derken oda kucağımda uyuya kalıyordu..7 aya kadar çok zorlu bir bebekti daha sonra düzeldi..Buarada sadece kanguru da deil en büyük yardımcılarımdan biri de puset oldu belim ağrıdığı Zaman'larda pusetine koyup odadan odaya benimle gezdiriyordum bir yandan onunla konuşuyor bir yandan da ev işlerini hallediyordum belki sende denersin

Kızım şu an 17 aylık, en başından beri yanımda bana yardım eden hiç olmadı, ilk 3 hafta hariç. Bebeğim çok küçükken o uyurken yapıyordum herşeyimi, ya da onu pusetine yatırıp yanımda tututarak, çoğu zaman yemeklerimi tek elle pişirerek (bir kolumda bebeğim yatıyordu bırakınca ağlıyordu). Sonraları da böyle devam etti, emekleme yürüme döneminde o peşimde ben gürültülü işlerimi hallederken mesela evi süpürürken ya da silerken kaçma kovalamaca oynuyoruz, onu uyutup tozlarımı alıyorum ya da yemek yapıyorum, ütü zaten onun en büyük eğlencesi, salona ütü masasını kuruyorum, sepetteki bütün kıyafetleri ortalığa saçarak hepsini giymeye çalışarak oyalanıyor. Ama elbette bütün bunları maksimum hızda yapıyorum çünkü o uyanıkken onunla oynamayı ve vakit geçirmeyi seviyorum. Onu tek başına bırakıp iş yapmaktan hoşlanmıyorum. En olmadı çok huzursuz günlerindeyse diş dönemi vs, battı balık yan gider ev nasılsa toplanır diyorum, eşim eve geldiğinde bazen 15dk ilgilenirmisin diyip hemen koşar hızda evi süpürüp siliyorum ya da dağınıklığı topluyorum ama şu var ki bazen bir ütü 3 hafta bekleyebiliyor huzursuz dönemlerinde buna çare yok. Ne yaparsan yap bebeğini görebileceğin ve onun seni görebileceği aralıkta yap =)

Bir kucuk bebegim bir kucuk cocugum var yemegi hergun yapiyorum mecburen: bazen 2 ogun.
Bir de gundelik isleri yapiyorum. Ama temizlik dersen esasli bi temizlik aylardir yapamadim. Esim evdeyken o evi supuruyor cocuklara bakiyor ben camasir bulasik falan hallediyorum.
Alternatifler sart. Bazen kanguruya koyup yapiyorum yemegi. Biz ivir zivir yeriz neyse de, buyuk cocugum icin yemek yapmam sart.
Temizlikci tutalim diyince esim ben yaparim yillik izin alip diyor

Bizimki 18 aylik alıyo elimden süpürgeyi bana is yaptirmiyo kiziyo agliyo o yapicakmis uyuyunca yapıyorum işlerimi ama yetişmiyo sabah erken kalkıp da yapamıyorum zor yani büyüse keske

Benim kızım da 2.5 ay oldu. Artık gündüzleri çok uyanık kalıyor sabah 7-8den akşam 5-6ya kadar toplam 2 saat uyumuyor. O saatlerde de yanından hiç ayırmıyor sürekli ya kucak ister yada ayakta sallanmak. O yüzden haftada 1 kereden fazla temizlik yapamıyorum. Günlük yemek yaparım ama onu da arada Bebiş 1 saatlığına fln uyursa hemen halletmeye çalışırım veya akşam saat 5-6dan sonra yaparım

Bnse surekli temizlik pesindeyim.Onunla ilgilenmeyince cok uzuluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…