- 15 Temmuz 2019
- 4.443
- 6.866
- 158
- Konu Sahibi loveinnovember
-
Küçük ilçeden evi alın.Arkadaşlar merhaba
Biliyorum şu durumda ev sahibi olmak daha mantıklı ancak benim bazı korkularım var. Şimdi öncelikle ben İstanbul da yaşıyorum. Evlenince başka bir şehirde yaşayacağım. Erkek arkadaşım 75 bin nüfuslu bir yerde yaşıyor. Gittim çok sıkıcı geldi bana avm yok, deniz yok, alternatif mağazalar, marketler yok. Burada yaşarsak ev fiyatları daha uygun olduğundan ev alınacak öyle yaşayacağız.
Bir de buraya araçla 25 dk uzaklıkta başka bir ilçe var. İstanbul gibi değil arada otoban var şehir içi gibi değil. Bu ilçe 160 bin nüfuslu ve burada avm var,deniz var, yaşadığım yerde olan çoğu şey burada var. Burada yaşarsak kirada olacağız çünkü ev fiyatları yüksek.
Ev sahibi olmak mantıklı geliyor ama korkularım gösterdi kendini. Zaten başka bir şehirde yaşama stresi var bir de ufak bir ilçede nasıl yaparım diye düşünmeye başladım. Bu küçük ilçede ailesi de yaşıyor. Bütün çevresi orada ama ben herkesten uzak olacağım. Büyük ilçeden İstanbula gelmek daha kolay ama diğeri sanki beni koparacak gibi geliyor her yerden.
İstanbul’un gürültüsü, kalabalıklığı beni yordu ama doğduğumdan beri buradayım. Oraya benzer bir yerde yabancılık çekmem diye düşünüyorum.
Siz olsanız ne yapardınız?
Kucuk yerin kira geliri büyük yerin kirasını karşılamıyor genelde. Lokasyon neresi bilmiyorum.amaKüçük ilçeden evi alın.
Daha büyük olan ilçede kiraya oturun aldığınız kira parasını oturduğunuz eve verirsiniz.
Ailesi oradaysa uzak durun eş ailesinin oldugu yerde huzur mutluluk kolay kolay olmuyor evi eksik kalsın agzının tadı olsun yeterkiArkadaşlar merhaba
Biliyorum şu durumda ev sahibi olmak daha mantıklı ancak benim bazı korkularım var. Şimdi öncelikle ben İstanbul da yaşıyorum. Evlenince başka bir şehirde yaşayacağım. Erkek arkadaşım 75 bin nüfuslu bir yerde yaşıyor. Gittim çok sıkıcı geldi bana avm yok, deniz yok, alternatif mağazalar, marketler yok. Burada yaşarsak ev fiyatları daha uygun olduğundan ev alınacak öyle yaşayacağız.
Bir de buraya araçla 25 dk uzaklıkta başka bir ilçe var. İstanbul gibi değil arada otoban var şehir içi gibi değil. Bu ilçe 160 bin nüfuslu ve burada avm var,deniz var, yaşadığım yerde olan çoğu şey burada var. Burada yaşarsak kirada olacağız çünkü ev fiyatları yüksek.
Ev sahibi olmak mantıklı geliyor ama korkularım gösterdi kendini. Zaten başka bir şehirde yaşama stresi var bir de ufak bir ilçede nasıl yaparım diye düşünmeye başladım. Bu küçük ilçede ailesi de yaşıyor. Bütün çevresi orada ama ben herkesten uzak olacağım. Büyük ilçeden İstanbula gelmek daha kolay ama diğeri sanki beni koparacak gibi geliyor her yerden.
İstanbul’un gürültüsü, kalabalıklığı beni yordu ama doğduğumdan beri buradayım. Oraya benzer bir yerde yabancılık çekmem diye düşünüyorum.
bence önce bir evlenin sonra plan yaparsınız ev almak için. ama ben olsam biraz dişimi sıkar ille ev alıcaksam büyük yerden alırımArkadaşlar merhaba
En mantıklısı bu olur konu sahibi. Muhtemelen bütçeniz çok zorlanmaz ve biraz daha doğup büyüdüğünüze benzer bir ortamda yaşarsınız.Küçük ilçeden evi alın.
Daha büyük olan ilçede kiraya oturun aldığınız kira parasını oturduğunuz eve verirsiniz.
Yinede bu fikri düşünün belli olmaz belki karşılar.Kucuk yerin kira geliri büyük yerin kirasını karşılamıyor genelde. Lokasyon neresi bilmiyorum.ama
Benimki kirada oturmayalım hiç alalım diyor o yüzden küçük ilçeden yana ama işte bir de ailesi de var orada o kadar yakın oturmak istemiyorumbence önce bir evlenin sonra plan yaparsınız ev almak için. ama ben olsam biraz dişimi sıkar ille ev alıcaksam büyük yerden alırım
Alışırım ama en azından sahili, avmsi olan ilçe olsa diyorum onların yaşadığı yer gerçekten küçük bunalırım gibi geliyorBen de İstanbul'dan taşınıp geldim daha küçük bir yere . İlk iki yıl çok bunaldım fakat şuan alıştım gayet mutluyum huzurluyum . İstanbul'a bir daha asla dönmem diyorum . Az insan , kavgasız , gürültüsüz , trafik normal arabada delirmiyorsunuz , araba kullanmıyorsanız da her yer yakın zaten . Bankada , devlet dairelerinde şurada burada çılgın sıralar yok . Yani huzur buldum ben burada .
Deneyin bence , değişiklik iyidir .
Akrabalık ilişkileri çok kuvvetli değil Allahtan öyle amca,teyze sık gelip gitmezler. Ailede çok yakın yani kimseye o kadar yakın olmak istemiyorumkucuk ilcede ailesinin olmasi en buyuk sikinti bana kalirsa .hele ki tum sulalesi oradaysa dusunemiyorum durumu
ilk evlendigimizde buyuk sehir derdim ama cocuklardan sonra kucuk sehir diyorum .bence coluk cocuk yokken rahat rahat gezin dolasin buyuk ilcede
Ben de böyle düşünüyorum bir de yay burcuyum ya gezmek doğamda var küçücük yerde sıkışıp kalıcak gibi hissediyorumKüçük olan yer tamam Sakin huzurlu oluyor ama aşırı sıkıcı ve asosyal oluyor bi yandan da .. ben olsam kiraya giderdim
Ben de dedim benimkine ama o ev sahibini zengin edeceğime ev alırım kafasına girmiş şimdiden. Hemen ev almayalım da dedim daha evliliğe alışmamışız kısmen bir kredi olacak evliliğin üstünde.Evlenir evlenmez ev almak zorunda değilsiniz gidin büyük ilçeye 2 3 sene birikim yapın evinizi ordan alın..ben olsam düşündüğüm tek şey es ailesiyle aynı şehirde nasıl yaparım olurdu en büyük sıkıntı bu benim için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?