• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

İyi geceler hatunlar :)
Ben dünü 1 tl harcama ile kapattım :rapci:

Ancak bugün öyle olmadı.
Ama yine de bundan rahatsız değilim, çünkü iyi yaptığımı düşünüyorum.
Daha önce yazmıştım buraya, işe gireli 1 ay oluyor.
İlk maaşım diye annemle babama birşeyler almak istedim, çünkü bilirim ki ellerine versem o parayı giderler yine bana diye saklarlar.
Annemi çarşıya çıkardım bugün ona kışlık pantolon ve hırka, babama da mevsimlik bir mont aldım.
Kendim de nasiplendim yalnız durumdan. Kışlık, kuru havalar için ayakkabı almam gerekiyordu, onu da aldım 80 tl ödeyerek. Öğrencilikten hemen iş hayatına geçince böyle oluyor işte. Her şey spor olunca ilk aylar giyim kuşam için çok paralar dökülüyor.
Ama en çok annemle, babam için sevindim. Onlardan aldığım ''Kesene bereket'' lafı bence her şeye değerdi :):KK69:

İyi geceler hatunlar :)
Ben dünü 1 tl harcama ile kapattım :rapci:

Ancak bugün öyle olmadı.
Ama yine de bundan rahatsız değilim, çünkü iyi yaptığımı düşünüyorum.
Daha önce yazmıştım buraya, işe gireli 1 ay oluyor.
İlk maaşım diye annemle babama birşeyler almak istedim, çünkü bilirim ki ellerine versem o parayı giderler yine bana diye saklarlar.
Annemi çarşıya çıkardım bugün ona kışlık pantolon ve hırka, babama da mevsimlik bir mont aldım.
Kendim de nasiplendim yalnız durumdan. Kışlık, kuru havalar için ayakkabı almam gerekiyordu, onu da aldım 80 tl ödeyerek. Öğrencilikten hemen iş hayatına geçince böyle oluyor işte. Her şey spor olunca ilk aylar giyim kuşam için çok paralar dökülüyor.
Ama en çok annemle, babam için sevindim. Onlardan aldığım ''Kesene bereket'' lafı bence her şeye değerdi :):KK69:
Ay ne guzel etmişsin.
Annecinde, babacında, sende güzel günlerde giyininin.

İki üç sene öncesine kadar hangi hali modaysa alırdım. Koltukları perdeleri sürekli degistirirdim. Şimdiki aklım olsa yapmazdım. Şimdi ihtiyaç odaklı düşünüyorum. İş görüyorsa kullanıyorum. Annemin evi de halıya perdeye doydu artık yeni alma eşyaların güzel diyor. Şimdi iki üç ayda halim biraz kirlenmiş gibi gelince kenara koyup diğerini seriyorum. Yaz temizliğini yaparken de tümünü birlikte yıkamaya gönderiyorum. Temizlik gibi yok kızlar. Yoruldunuz ama temiz temiz, güle güle oturun.
Sürekli yeni seyler cıkıyo hizina yetisilmiyoki bu esyaların.
Biz esyaya hizmet etmeyelim o bize etsin
Benim yedek halim bile yok suan
İyice kotu olursa degisirim mantigindayim.
Biktim kuru kalabalikdan.
Eledim bi cok seyi zaten
Az öz esya olunca temizlemeside kolay pratik oluyo.

eveeet uzun zaman sonra yeniden merablaar arkadaşlarım..

hamileliğimin son ayları ve doğum sonrası iki ay olmak üzere yayladaydık ; annemlerle ev kiralamıştık..
doğum masrafı malumunuz; sonrası şehir dışı k validemere gidiş ve oradan kısa bir batı karadeniz turu; yavrum babamız ve ben.bin şükür artık 3 kişiyiz..güzel bir gezinin ardından ve 4 ay sonra eviiimize geldik..4 ay girilmeyen evi düşünün artık..
o kadr kirlenmiş pilenmiş ki; tam 10 gün temizlik sürdü..
-halıalr yıkamaya verildi
-perdeler yıkandı asıldı
-camlar silindi
-tatil dönüşü çamaşırlar yıkansın asılsın toplansın katlansın
-5 saat süren ütü yapılsın
-ev süpür sil banyo
-tüm mutfak dolabı indir yıka geri yerleşti
r

erzaklar yoktu baştan alışveriş yaptık; kuru bakliyat baharat sebze kahvaltılık deterjan vs derken 500 tl gitti marketlere..

evde kıyafet ve diğer eşyalar adına kullanılmayan ne varsa ihtiyaç sahiplerine göürüldü..
fazla bi adet eşya görmek istemiyoruz..
ihtiyaçmış gibi görünüp alnan ve kullanılmayan bir yığın eşya kkıyafet..
sonra da nerreye gidiyor bu para? ay sonu neden gelmiyor gibi soruların yanıtlarını ara dur..artık paranın nereye gittiği belli oldu...

ben doğum iznindeyim işçi olduğumdan şu an maaş almıyorum ; işe başlayınca alacağım nasipse; sonra da 1 yıl ücretsiz izin düşünüyorum...inşaallah amirim sorun çıakrmaz..hayırlısı olsun bakalım...
iki maaş sonrası tek maaşa alışmamız gerek..
ev ihtiyaçları ev hanımlığı idare hepsi bu ay belli oalcak
ekimde hesap işlerine sağlam şekilde başlayacağım..
artık gözü kara para harcamıyoruz..mantıklı düşünüyoruz..
zaten bizim bir sorunumuz da herkese para dğıtmak idi...

aylık sabit giderler
ev kirası 750
aidat 100
elektik su telefonlar ttnet 350
dizel 350
gün 2 çeyrek 420
kyk 240
ihh 100
market 400
iş yeri yemek 60
kred kartlrı ne tutarsa...
toplamda görünen akrtlar hariç :2800

nereden nasıl kısacağım şu an bilemiyorum....

kışlık domates konservem
kahvaltılık sosum
kornişon turşum hazır
zeytin ve zeytin yağı annemlerden
tereyağımızı köyden 6 kg aldık

artık yazmaya yendien başlıyorum
szilerle birikim işleri daha elenceli
düzenli yaşam oluyor

yeniden bismillah...

eveeet uzun zaman sonra yeniden merablaar arkadaşlarım..

hamileliğimin son ayları ve doğum sonrası iki ay olmak üzere yayladaydık ; annemlerle ev kiralamıştık..
doğum masrafı malumunuz; sonrası şehir dışı k validemere gidiş ve oradan kısa bir batı karadeniz turu; yavrum babamız ve ben.bin şükür artık 3 kişiyiz..güzel bir gezinin ardından ve 4 ay sonra eviiimize geldik..4 ay girilmeyen evi düşünün artık..
o kadr kirlenmiş pilenmiş ki; tam 10 gün temizlik sürdü..
-halıalr yıkamaya verildi
-perdeler yıkandı asıldı
-camlar silindi
-tatil dönüşü çamaşırlar yıkansın asılsın toplansın katlansın
-5 saat süren ütü yapılsın
-ev süpür sil banyo
-tüm mutfak dolabı indir yıka geri yerleşti
r

erzaklar yoktu baştan alışveriş yaptık; kuru bakliyat baharat sebze kahvaltılık deterjan vs derken 500 tl gitti marketlere..

evde kıyafet ve diğer eşyalar adına kullanılmayan ne varsa ihtiyaç sahiplerine göürüldü..
fazla bi adet eşya görmek istemiyoruz..
ihtiyaçmış gibi görünüp alnan ve kullanılmayan bir yığın eşya kkıyafet..
sonra da nerreye gidiyor bu para? ay sonu neden gelmiyor gibi soruların yanıtlarını ara dur..artık paranın nereye gittiği belli oldu...

ben doğum iznindeyim işçi olduğumdan şu an maaş almıyorum ; işe başlayınca alacağım nasipse; sonra da 1 yıl ücretsiz izin düşünüyorum...inşaallah amirim sorun çıakrmaz..hayırlısı olsun bakalım...
iki maaş sonrası tek maaşa alışmamız gerek..
ev ihtiyaçları ev hanımlığı idare hepsi bu ay belli oalcak
ekimde hesap işlerine sağlam şekilde başlayacağım..
artık gözü kara para harcamıyoruz..mantıklı düşünüyoruz..
zaten bizim bir sorunumuz da herkese para dğıtmak idi...

aylık sabit giderler
ev kirası 750
aidat 100
elektik su telefonlar ttnet 350
dizel 350
gün 2 çeyrek 420
kyk 240
ihh 100
market 400
iş yeri yemek 60
kred kartlrı ne tutarsa...
toplamda görünen akrtlar hariç :2800

nereden nasıl kısacağım şu an bilemiyorum....

kışlık domates konservem
kahvaltılık sosum
kornişon turşum hazır
zeytin ve zeytin yağı annemlerden
tereyağımızı köyden 6 kg aldık

artık yazmaya yendien başlıyorum
szilerle birikim işleri daha elenceli
düzenli yaşam oluyor

yeniden bismillah...
hos geldin canin bebegini Allah anali babali byutsun sana bagislasi biraz duzenvtutturunca gerisicgekiyor zaten biraz bicalarsin ana sonra her sey rayina oturuyir bol birikimli bereketli olsun insallah

kizlar halidan bahsedilmis bende dun uc tane hali verdim yikamaya 2 tanesi salon halisi digeri mutfak halisi 52 lira tuttu hepsi bende inumuzdeki hafta mevlut okutmayi dusunuyorum bevek icin okutamadim daja cunku bayramda memlekette okuttum bde burada okutucam konu komsu cagirayim diyorum bu yuzden iyi bi temizlik yapmam klazim bebek olunca zor birini tapiyorum biri kaliyor artik oldugu kadar ne yapalim

@guldanee saolasın canım amin...
seninde bebeğin hayırlı olsun ALLAH ım huzurlu sağlıklı mutlu ömürler nasip eylesin inşaallah..
aramızda 2 ay var :)
senin kuzu ile
Rabb im bahtlarını açık etsin inşaallah...
valla bebek varken temizlik evet zor biraz..

ben ya kuzu uyurken ya oyun halısında oyalanırken ya da babasında iken işlere yönelebiliyorum..

@guldanee saolasın canım amin...
seninde bebeğin hayırlı olsun ALLAH ım huzurlu sağlıklı mutlu ömürler nasip eylesin inşaallah..
aramızda 2 ay var :)
senin kuzu ile
Rabb im bahtlarını açık etsin inşaallah...
valla bebek varken temizlik evet zor biraz..

ben ya kuzu uyurken ya oyun halısında oyalanırken ya da babasında iken işlere yönelebiliyorum..
tsk ederim canim benimki abi olmus :) aynen durmuyoki surekli hareket hakinde emeklemek uzere bide yatirinca yatmiyikaldirinca kucaktan dusmuyo pusete bilmiyorum ne yapicam onlarin cabi sag iksun

selam kızlar
markete gittik 120 tuttu
balık ve pazarda 70 tuttu
araba yıkattık 25 tl
terziye 5 tl
oo baya gıtmış yıne bugun yaa
haftaya ne gun ne yemek yapacagımı belırledım zaten
alacak bişeyim olmayacak inşallah ekstra bışı cıkmazsa
bugun temızlıkte yaptık
yarın dınlenecem inşallah yaaa
valla bugun yoruldum ıyıce
yarın giymediim kıyafet ve ayakkabıları ayırmak istiyorum inşallah becerebılrım
yırtık ya da eskı bıeyım yok ama gıymedıklerım var
kıyamıyorum yaaa
kıme vercem onu da bılmıyorum
aslında bazıları cok yenı burda satmayı dusunuyorum
ama sıstem nasıl oluyo bılmıyorum
var mı satan daha önceden

Cnm bit pazarında bir konu aç sonra o konuya satmak istediğin kıyafetlerin resmini çekip ekle altada fiyat ve beden bilgisi yaz. Almak isteyen olursa hesap numarani verirsin onlar ödemeyi yapar sende ürünü kargolarsın

Benin halimda acik renk
Sildikce leke yayiliyo malesef
Hatta bugun kahve damlamis.
Sildim ama icime sinmedi

Yünmü? Ayy benimde vardı iki yıl anca kullanabildim. Bereket yazlık yaptırdık o ara da hemen oraya şutladım. Ne dökülse leke kalır,silsen izi kalır..çok uğraştırırdı beni.

Teşekkür ederim :)
Bu arada tariflerini beğeniyle okuyorum.
Siteden tarif denemektense evli birinden tarif almak daha hoşuma gidiyor denenmiş diye.
İdolümsün :)
Cok sevindim inan cok da mutlu oldum
Seve seve paylasirim.

kizlar halidan bahsedilmis bende dun uc tane hali verdim yikamaya 2 tanesi salon halisi digeri mutfak halisi 52 lira tuttu hepsi bende inumuzdeki hafta mevlut okutmayi dusunuyorum bevek icin okutamadim daja cunku bayramda memlekette okuttum bde burada okutucam konu komsu cagirayim diyorum bu yuzden iyi bi temizlik yapmam klazim bebek olunca zor birini tapiyorum biri kaliyor artik oldugu kadar ne yapalim
Simdiden Allah kabul etsin canim

Ne çok yeni arkadaş gelmiş çok uzak kalmisim ben buralardan. Hoşgeldiniz kızlar. Hayırlı birikimleriniz olsun insallah:) ben birikteremicem benim bu seneki derdim yettirebilme üzerine olacak
Canım burayi boslama sakin sen bi selamın Aleykum bile yazsan yeter bana özlüyorum seni adaşom topramm
Ne guzel renklendi topik.

Sahihuban Sahihuban tekrar hosgeldin
Bebegin saglıkla sıhhatle buyusun insAllah.
Umarim hep beraber oluruz artik
Gelir gider hesaplari yapar +lara cözüm yollari ararız.

Gercekden eve gelince posetleri aciyorum bu para simdi bunlara mi gitti diyorum.
Malesef paranin adı var.
Hele bozdurdum mu hoop kayboluyo harcanip gidiyo.

Yine günaydin demeden hizli bir giris yaptim :)

Günaydınn..

Benim erbaşlar uyuyo ben mutfagi toparlayip hamurumu cikardim(pisiden bahsedildi yapmasan olmaz).

Dunku pizza hamurumdan biraz ayirip dolaba koymustum kabarmis.

Disari cikardim.

Oda sıcakligina gelsin bakalim.

Bugun isler cok oglusun ödevlere yardimci olman lazim slayt hazirlancak
Pazara cikicam
Ütüler birikti.

Umarım pazar uygundur.
Pahalanir simdi hersey hava az sogudu ya.

2.5kiloluk pirinclerden almam lazim bi ara

İndirimli olan bir yer var mi?
Yada hangi marketin pirinci guzel?
Uygun fiyatli alip memnun oldugunuz marka,market pirinci hangisi?

Herkese Günaydın. .Bizde dün market islerini hallettik..Bugün evden çıkmak istemiyorum. .Ütü beni bekler. .Havalar soğudu biraz kıyafetleri düzenlemem lazım. .bende yaklaşık 400 lira biriktirdim bu ay..beklemediğim bir yerden geldi. .harcamak istemiyorum..:KK45:

Erbaşlar doyuruldu simdi oturabilirim.
Oglusun kumbarasina 4.5tl daha gitti.

Eylül ayi kurbaniyla okuluyla birde bayram gezmesiyle baya butceyi sarsti.
Disari cikmak gezmeye gitmek bile istemiyorum artik
Sonbahar/kıs benim icin tv karsisi
battaniye alti oturma mevsimi.
bende senın gıbı kışı battanıye altında gecırmeyı cok sevıyorum yanına bır fıncan kahve yada cay ohh mis :KK36:

Kızlar ya bugun arkadaslarda onu söyledi kıs cok sert gececekmis ya
Kıs mevsimi seviyorum fakat evim kuzey cephe ve yalitimsiz eski bir bina.
Cok ama cok zor isiniyo

300-400tl dogalgaz öduyoruz bazen ufo da yaktigimiz oluyo extra.

Ben kis mevsimi seviyorum fakat üsümeyi hic sevmiyorum
Cok üsürüm ev de isinmadikca cok moralim bozuluyo
Isınamadigimami yanayim
Dogalgaz faturasinami yanayim.
Yani kış cok sert olursa naparim onu dusunuyorum.

Burasi kendi binamiz cikamamda.

İmar sorunu olan bir semtteyiz imar bekliyoruz muteahhite vermek icin o sebepden dis cephe yaptirmiyoruz.

Ben icten disa bakan cehphelere köpuk yaptirdim ama banamisin demedi.

Distan o sogugu yiyo neticede.

Bazen kısı bukadar sevmeme ragmen ısınamadigim ve uzerine bukadar fatura ödemek aklima gelince cok üzülüyorum.

Ufonun karsisindan ayrilmadigim oluyo bazen.
bızımde bu sene yenı ev kuzey cephe nasıl olacak eskı kıracı 300 tl cıvarı odedıgını soylemıştı ama bakalım nasıl olacak bende cok üşüyorum hep titrıyorum

Ne yazmışınız yahu..oku oku bitmedi. Ama çokta zevkle okudum. Hatta ben iki güne birmi girsem acep:)
Tariflerin hepsini kopyaladım. Süpersiniz valla. Hele trlelli..ben her seni okuyuşumda komşun olasım geliyo
Bu arada kemikli kuru fasulye yaptım bende. Çiğden yaptım ,acayip güzel oldu. Daha önce kavurarak yapıyodum,çiğden iyice özdeşmişti daha güzel olmuştu.
kemikli kuru fasülye tarifini bızımle paylaşır mısın bende yaparım k. fasulye ama hıc guzel olmuyo

@tr_lelli cheesecake tarıfını yazar mısın limonlu mu yaptın ben cok sevıyorum da.
aynı bende dıger sıtelerden bakıyorum ama sız denemiş oluyorsunuz yapmış bırınden ve sonucunu ıyı almış bırınden tarıfı almak daha ıyı gelıyor bana da. şimdidedn teşekkur ederım kızlar

Back
X